Eiendom

Attraktiv leilighet over 2 plan i 4-mannsbolig med felles hage - solrik balkong - peis - 2 p-plasser - nær Bogstad skole

Attraktiv leilighet over 2 plan i 4-mannsbolig med felles hage - solrik balkong - peis - 2 p-plasser - nær Bogstad skole
Solgt

Fakta

 • Nordengveien 72A
 • Primærrom
  117
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  7 100 000 ,-

Omkostninger

7 100 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
172 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
183 650,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 283 650,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  117
 • Tomt
  913

Oppdragsnummer

159-18-0610

Eier

Brit Heidi Rustad
Harald Aulie

Eiendomstype

Selveierleilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 27 Bnr. 1014 Snr. 3 i Oslo kommune

Etasje

2

Byggeår

1952

Areal

Primærrom: 117 kvm, Bruksareal: 119 kvm, Bruttoareal: 128 kvm

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 913 kvm

Forretningsfører

Anita Juveli

Barnevennlig beliggenhet i et grønt og rolig bomiljø - velkommen til visning!

Attraktiv leilighet over 2 plan i 4-mannsbolig med felles hage i barnevennlig boligområde nær Bogstad skole og med mange fine tur- og lekemuligheter i nærområdet. Fra stuen er det utgang til vestvendt balkong med gode solforhold og fin utsikt mot Bærumsmarka.

Boligen har et moderne, velutstyrt kjøkken med åpen løsning mot spiseplass, stue med flott peis, hall, entrè med garderobeskap og bod, bad samt to soverom i andre etasje. Fra hallen går det tretrapp med sving opp til loftetasjen med god takhøyde der det er en loftstue, ett romslig soverom og bod. Videre har boligen bod i kjeller. Leiligheten disponerer 2 parkeringsplasser.

Boligen har en gjennomgående god standard i alle rom.

Meget attraktiv beliggenhet i barnevennlig vei med lite trafikk og kort vei til Bogstad skole, Bogstad Golfbane, Nordmarka og Bogstadvannet samt nær offentlig kommunikasjon med buss og T-bane. Røa sentrum ligger 15 min gange fra boligen.

Kort vei til alpinsenteret i Tryvann Vinterpark (14 bakker/6 heiser) og Wyllerløypa i Sørkedalen.

Kort fortalt:
- Gjennomgående 5-roms leilighet over 2 plan.
- Med mange fine tur- og lekemuligheter i nærområdet.
- Skjermet og idyllisk beliggenhet uten innsyn.
- Vestvendt balkong med gode solforhold og utsikt.
- Felles, innegjerdet hage mot vest med plen og fin beplantning.
- Moderne kjøkken med integrerte hvitevarer.
- Stor vinkelstue med hygge fra peis.
- Lys og hyggelig loftstue med god takhøyde.
- Lagringsplass i kjellerbod og bod på loft.
- Leiligheten disponerer to p-plasser.
- Få minutters gange til marka.
- Nær buss og bane.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Leiligheten ligger i et barnevennlig og attraktivt boligområde på Røa/Bogstad i Oslo, med nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Fra eiendommen er det ca. 200 meter til Bogstad Golfbane, ca. 300 meter til Nordmarka og ca. 700 meter til Bogstadvannet.

Eiendommen har gangavstand (300 meter) til Bogstad barneskole og Hovseter ungdomsskole. Det er kort vei til Persbråten Videregående skole og Steinerskolen på Hovseter. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Joker Bjerkebakken, Kiwi Bogstad, Meny, Rema 1000 og Kiwi på Røa senter. Ønsker du ytterligere servicetilbud har CC Vest et bredt utvalg av butikker. Majorstuen og de øvrige handlegatene i Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde med alt det innebærer av hovedstadens fasiliteter og servicetilbud.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, T-bane og flybuss, hvorav nærmeste bussholdeplass er Linhusveien og ligger ca. 150 meter fra boligen. Med bil fra Røa tar det ca. 8 min til Majorstuen, 8 min til Holmenkollen, 13 min til Oslo S og 41 min til Oslo lufthavn.

Området byr på flotte tur- og friluftsområder som Sørkedalen, Lysakerelven, Bogstad og Holmenkollen. Man kan gå på ski opp til Bogstad og videre inn i marka, eller sykle opp samme vei til Østern Brug Ridesenter ved Fossum. Røa bad fremstår som et lekkert anlegg med bl.a. 25- meter basseng, spa/terapibasseng, boblebad, barnebasseng, sklier og klatrevegg m.m.

Bogstad gård har kafé, butikker, museum og tilbud for de aller minste. Her finner du også Oslo Golfklubb som etter nyåpning i 2009 kan tilby en av Europas beste golfbaner. Bogstad er åpen for greenfeespill hele sesongen og har bl.a. innendørs treningssenter samt golfsimulator. I tillegg har Røa IL flotte anlegg og et bredt idrettstilbud.

Byggemåte

Boligsameiet Nordengveien 72 A består av én bygning med tilsammen 4 seksjoner. Boligen er oppført i mur/betong og trekonstruksjoner. Fasader i pusset og malt mur, samt beiset panel. Yttertak i klassisk saltakkonstruksjon tekket med lakkerte aluminiumsplater.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 117 kvm, Bruksareal: 119 kvm, Bruttoareal: 128 kvm

Innhold

2. etasje: Entré/gang, bod u/trapp, bad, 2 soverom, hall, stue med peis og kjøkken. Fra stuen er det utgang til balkong (ca 3 m2).
Loftetasje: Trapp/loftstue, bod og soverom.

Loftsetasjen har skråtak som begrenser måleverdig areal ihht NS3940. Planets"gulvareal" er målt til 42 m2.

Standard

Dette er en leilighet med lysinnfall fra tre sider med gjennomgående god standard. Deler av leiligheten er vedlikeholdt/oppusset de senere år og fremstår med tidsmessig standard på overflater, innredninger og utstyr.

Entré
Entreen er innbydende og lys med hvite veggflater, eikelaminat på gulv og hvitmalt panel i tak. Rommet er praktisk innredet med skyvedørsgarderobe med speilfront og har plass for lagring i bod under trapp.

Bad/wc/vaskerom
Boligen inneholder ett pent flislagt bad med delvis separat wc, badekar med dusj og servant. Elektriske varmekabler i gulv. Takess i himling og vindu som gir lysinnslipp. Opplegg og plass for vaskemaskin + tørketrommel. Baderommet ble renovert ca 1997.

Soverom og garderobe
Leiligheten har tre gode soverom, hvorav ett er etablert i loftsetasjen. Det er tilhørende garderobeskap på to av rommene. Boligen har for øvrig god lagringsplass med bl.a. disponibel kjellerbod og loftsbod.

Kjøkken
Kjøkkenet er lekkert og holdt i en moderne stil som kler boligen godt. Innredningen er fra Kvik og har hvite høyglansfronter og benkeplate i høytrykkslaminat med nedfelt kum. Kjøkkenet er utstyrt med integrert induksjon koketopp + 1 gassbluss, stekeovn (varmeluft og klokke fungerer ikke) og vinkjøl. Det er opplegg og plass for oppvaskmaskin og side-by-side kjøleskap. Det er mørke flisplater og belysning over benk, i tillegg til design avtrekksvifte over kokesonen. Kjøkkenet er pusset opp i 2008. Ut mot stuen er det god plass for spisebord.

Stue og loftsstue
Stuen oppleves som romslig og tiltalende med smart, åpen løsning mot kjøkken. Rommet er utført i vinkel og får rikelig lysinnslipp fra gode vindusflater. En moderne peis gir stuen et flott blikkfang og ekstra hygge. Rommet har god plass for sofagruppe, tv-løsning og spisestuemøbler. Fra stuen er det utgang til balkong med utmerkede solforhold. Stuen har også trapp opp til en lys og koselig loftsetasje med plass for ytterligere møblement, noe som kan gi en perfekt tv-stue. Stuen har parkettgulv og hvite veggflater og trepanel i himling.

Div oppgraderinger av leiligheten/bygningen den senere tid:

" Alle vinduene ble skiftet ut i 2004/2005.
" Balkongdørene er nye i 2006.
" Sameiet byttet tak ca. 2006.
" Synlig avløpsledninger i leiligheten er i type plast.
" De gamle avløpsrørene fra hus til kommunalt avløpssystem ble skiftet ca. 2014.
" Ny drenering rundt huset i forbindelse med utbygging av kjeller i 1 etasje.
" Nytt inngangsparti 2018.
" Det kommer kodelås på utgangsdør i løpet av høsten.

Se tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av standard.

Utstyr

Boligen er tilknyttet Viken fiber - med tilgang på internett, tv og telefoni-tjenester.
Det kommer kodelås på utgangsdør i løpet av høsten.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med varmekabler i badegulv. Det er i tillegg peis i stuen. 200 liter varmtvannsbereder plassert i kjellerbod.

Parkering / Garasje

Leiligheten disponerer to reserverte parkeringsplasser utendørs. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

.

Beskrivelse av tomt/hage

Felles, innegjerdet, flat hage mot vest med plen, epletre, bærbusker og hekk. Lekeapparater. Opparbeidede asfalterte parkeringsplasser mot veien, med to biloppstillingsplasser til hver bolig.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Servitutter i grunn:
09.05.1952 5484 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.
Overført fra: 0301 / 27 / 1014 / /
Med flere bestemmelser
Bestemmelse om veg
GJELDER DENNE MATRIKKELENHETEN MED FLERE

30.10.1958 12816
BEST OM GARASJE/PARKERING
Overført fra: 0301 / 27 / 1014 / /
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
GJELDER DENNE MATRIKKELENHETEN MED FLERE

19.05.1964 6038
BESTEMMELSE OM VEG
Overført fra: 0301 / 27 / 1014 / /
Bestemmelse om gjerde
GJELDER DENNE MATRIKKELENHETEN MED FLERE

23.09.1993 45378
BEST. OM ADKOMSTRETT
Rettighetshaver: 0301 / 27 / 2622 / /
Overført fra: 0301 / 27 / 1014 / /
Kan ikke slettes uten samtykke fra Plan -og bygningsetaten
GJELDER DENNE MATRIKKELENHETEN MED FLERE

15.08.1995 43859
BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.
Rettighetshaver: 0301 / 27 / 2622 / /
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo vann- og avløpsverk.
Med flere bestemmelser
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
GJELDER DENNE MATRIKKELENHETEN MED FLERE

08.10.2004 68863
ERKLÆRING/AVTALE
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
GJELDER DENNE MATRIKKELENHETEN MED FLERE

Vei / Vann / Avløp

Offentlig vann og avløp.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger arkivkort, vaaningshus fra 1955.
Loftet er innredet i 1997 og det ble da søkt bruksendring fra bortstuingsloft til leke/aktivitets rom. Det foreligger ferdigattest datert 14 mai 2003. Nåværende eier søkte Plan- og bygningsetaten 16.10.2018 om bruksendring av loftet til soverom og stue og fikk følgende svar. Søknaden omfatter endring fra leke aktivitetsrom på loft til stue og soverom. Plan- og bygningsetaten ga i sak 199700650 tillatelse til innredning av den berørte delen av loftet. Da tiltaket ikke omfatter en bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel, eller ser ut til å øke bruksarealet på loftet, vurderer vi at tiltaket ikke er søknadspliktig og behandler derfor ikke søknaden.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 1 745 757,- pr 31.12.16
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 5 586 423,- pr 31.12.16

Eiendomsskatt 2018

Eiendomsskatt 2018 kr. 2 492,- for denne boligen.

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget, vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslokommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt.

Reguleringsforhold

Området er regulert i henhold til S-4220. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven og vi anbefaler alle å sette seg inn i denne. Ny kommuneplan fra 23. september 2015. Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Kr. 1885,- pr. mnd.
Beløpet dekker sameieforsikring og off.avgifter/renovasjon og felles strøm.

Andre faste utgifter:
Årlig forbruk av strøm i snitt ca.16.000 kWh ifølge selger. Kostnaden vil være variabel ihht strømpris og forbruk.

Eiendommen er fullverdiforsikret med felles polise. Forsikringen er sameits forsikring og er inkl. i felleskostnadene. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Viken fibernett leverer tv og internett (Altibox). Selger betaler kr 990,- per mnd.

Vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter per dags dato.

Andel fellesgjeld / formue

Kr ,- / Kr ,- pr ifølge forretningsfører.
Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

7 100 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
172 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
183 650,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 283 650,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Tilsynsrapport foreligger fra Brann- og redningsetaten, datert 22.08.2018. Det ble ikke funnet avvik på ildstedet ifølge denne rapporten.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Nordengveien 72 B har tinglyst adkomstrett over eiendommen på asfaltert innkjørsel på høyre side av bygget.

Det foreligger vedtekter i sameiet som ikke er oppdaterte og sameiet skal revidere vedtektene. Hagen er blant annet felles ihht seksjonering som ble gjort i 2004.

Forretningsførsel gjøres i egenregi på omgang blant beboerne. Det er ikke avholdt sameiemøte i 2018 sameiet har ikke behandlet regnskap for 2017. Sameiet har ikke lån, og per dato etter bygging av nytt inngangsparti ikke egenkapital, utover det som løpende skal dekke fellesutgifter for boligen.


Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Meglerprovisjon (Kr.69 000)
Innhenting av opplysninger fra kommune, reg kart osv (Kr.6 000)
Markedspakke 1 (Kr.19 900)
Eierskifteforsikring (Kr.22 770)
Honorar factoring/gebyr for betalingsutsettelse (Kr.3 550)
Tilrettelegging/oppgjør/visninger (Kr.20 000)
Pantattester/ grunnbok fra St.kartverk (Kr.1 150)
Sikringsobligasjon - Statens Kartverk (Kr.525)
Totalt kr. (Kr.142 895)
Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale kr .....

Finn.no: Lokalområde

Røa/ nær Bogstad skole