Eiendom

Enebolig med attraktiv og barnevennlig beliggenhet | Oppussingsobjekt m/ basseng, terrasse, garasje og stort potensial

Enebolig med attraktiv og barnevennlig beliggenhet | Oppussingsobjekt m/ basseng, terrasse, garasje og stort potensial

Fakta

 • Røahagan 57
 • Primærrom
  202
 • Boligtype
  Enebolig
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  4

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  9 200 000 ,-

Omkostninger

9 200 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
199,50 (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
230 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 200 000,-))
8 900,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))
--------------------------------------------------------
240 149,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
9 440 149,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  202
 • Tomt
  761

Beskrivelse

Stor enebolig med gode romløsninger og mye potensial. Boligen går over to plan og ligger svært rolig til i blindveien Røahagan. Boligen har et gjennomgående behov for tidsmessig oppussing og oppgradering.

Boligen har mange vindusflater som gir mye lys og luft. I første etasje er det en romslig stue med naturlig soneinndeling for tv-stue og spisestue. Peis med innsats og skiferforblending. Peisen har en naturlig plassering i rommet og utgjør et fint midtpunkt. Fra stuen er det utgang til vestvendt hellelagt terrasse og hage. I tillegg er det en stor balkong på 17 kvadratmeter langs to vegger.

Separat kjøkken med god skap- og benkeplass. Gode arbeidsforhold og utluftingsmuligheter med flere vinduer på kjøkkenet, med hyggelig utsyn mot Mærradalen. Kjøkkenet ble pusset opp i 2004 med ny innredning og hvitevarer.

Hall og vindfang/entré med god plass til å sette fra seg sko og henge av yttertøy i entré/gangen.

I 1. etasje er det også to soverom og et bad som ble pusset opp i 2016 med adkomst fra begge soverom.

I underetasjen finner du en romslig kjellerstue med åpen peis med teglstein, to soverom, et praktisk vaskerom, romslig vask/dusjrom, ca. 4x5m flislagt svømmebasseng og badstue. Det er også godt med lagringsplass i denne etasjen med to boder, matbod og hobbyrom.

Beliggenhet

Røahagan 57 ligger i et veletablert boligområde på Røa. Her befinner man seg rett ved skog og mark samtidig som Røa sentrum, med sitt gode utvalg av forretninger og nødvendige tjenester, ligger i nærområdet. Boligen ligger i et veletablert villastrøk med kort vei til både sentrum og marka.

Kort vei til søndagsåpen Kiwi på Bogstad (midlertidig stengt grunnet ombygging) som holder åpent alle dager, her finner en også Circle K bensinstasjon. Ellers er det en kort tur til Røa sentrum, som er nærmeste handelssentrum med bl.a. kaféer, post i butikk, bank, vinmonopol, klesforretninger, blomsterforretning, matbutikker, bibliotek, Sats / Røa Trening og Bad, legesenter m.m.

Tomt

Eiet tomt, 761 m²

Adkomst

Det vil bli skiltet med Eie visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen.

Inneholder

U. etasje:
Entré/gang, dusjbad/wc, bod m/ opplegg for vask og toalett, hall/ trapperom, kjellerstue, rom m/ svømmebasseng (basseng utgjør ca. 20 m²), vaskerom, badstue, bod, hobbyrom og kjølerom.

1. etasje:
Vindfang, entré/gang, bad, to soverom, kjøkken, spisestue, stue.

Loft:
Stableloft med adkomst via luke

Byggemåte

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Rune Mannsåker:

Grunn og fundamenter: Støpt dekke, fundamentert på pukk, isopor og løs leca. Grunn og fundamenter har fått tilstandsgrad 3. Det er en betydelig setningsskade i kjellerstuens sydøstre hjørne. Det er utarbeidet en skaderapport og innhentet et tilbud for løfting, fylling av hulrom og stabilisering med floorlift-metode. Skaderapport og tilbud ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i skaderapport og tilbud.

Drenering: Drenssystemet fra byggeåret.

Yttervegger: Vegger i underetasje av murt leca. Trolig også betong i vegg ved svømmebasseng. Utvendig pusset og malt. Isolert bindingsverk kledd med tømrermannspanel i 1. etasje. Det er registrert setningsskade på grunnmuren, men ikke så alvorlige som setningene i dekket.

Takkonstruksjoner: Valmet tak av trekonstruksjoner tekket med glasert takstein. Tak har fått tilstandsgrad 3. Det er lekkasje i tak og synlig fuktskade i undertak til venstre for pipe. Grunnet manglende gangbane er ikke taktroa eller konstruksjonen undersøkt nærmere ved lekkasjepunktet. Lekkasjen er av så vidt ny dato, at konstruksjonen trolig ikke er skadet. Saltutslag på pipen. Flere løse takstein. Omlegging og utbedring må påregnes.

Gulvsystemer: Trebjelkelag i etasjeskillerene, antar isolert med mineralull i hoveddel. Antar undergulv av sponplater. Betong eller pusset elementdekke mellom peisestue/svømmebasseng og stuedel og terrasse. Funksjonstest med kule viste helningsavvik i spisestue og stue.

Det er også gitt tilstandsgrad 3 for balkong og terrasse. Løst og slitt rekkverk, slitte terrassebord og flere løse heller.

Garasje: Støpt ringmur av betong. Enkel fundamentering (antatt løsmasser under heller). Yttervegger av bindingsverk med stående trepanel. Valmet tak med glasert takstein. En port, en dør og vinduer på tre sider. Sprekk i dekket. Setningsskade. Slitt kledning.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Standard

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takst.

Kjøkken

Kjøkken med innredning og hvitevarer fra 2004. Farget profilert innredning med laminat benkeplater med randtre og nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål. Integrert stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Ventilator med flexikanal til yttervegg. Ventilstuss på yttervegg mangler.

Hvitevarer som ikke er integrert medfølger ikke i handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Bad/wc

1. etasje: Nyoppusset bad i 2016. Badet er gjort ferdig med nytt sluk, membran, varmekabler, rør i rør og sisterne for vegghengt toalett. Nedsenket dusjnisje med fall til slukk. Ellers flatt gulv. Synlig membran ved terskler og i sluk m/ klemring. Badet er ikke utstyrt med innredning.

U. etasje: Eldre bad med utidsmessige innredninger og utstyr som inkluderer wc, servant, veggmontert dusj i nisje med forheng. Oppussing og modernisering må påregnes. Tilstandsgrad 3.

Med unntak av nytt rør i rørsystem til bad i 1. etasje, har boligen kobberrørsledninger fra byggeåret.

Vaskerom med stålkum, opplegg for vaskemaskin og veggmontert dusj.

Varmtvannsbereder er plassert i bod og det informeres om at rørkoblingen med vann inn i berederen lekker/drypper.

Vegger

1. etasje: Tapetsert, og malt på mur og panelplater. Storformat fliser i bad.

U. etasje: Panel, tapet, teglstein, keramiske fliser, malt på mur og glassfiberstrie.

Betydelige fuktmerker i rom med svømmebasseng (forholdet må undersøkes nærmere når vannet er tappet ut). Sprekkdannelse i vegg i vaskerom.

Gulv

Eikeparkett, laminat, vinylbelegg, keramiske fliser og malt betong.

Fuktskade på parkett i spisestue og flere løse fliser i kjeller. Med unntak av nye gulver i soverom, har gulv fått tilstandsgrad 3.

Himling

1. etasje: Takplater.

U. etasje: Takplater og malt på elementer eller betong.

Fuktskader på takplater i spisestue.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 29/4-1981 som omhandler oppføring av enebolig.

Det foreligger tilsynsomslag datert 4/1-1982 som omhandler garasje. Saken henlegges inntil eventuell anmodning om ferdigattest måtte komme.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner. ESWA varmefolie i tak i hele 1.etg. og i soverom i underetasje.

Varmekabler med tre-trinnsbryter i hall og peisestue. Gulvvarme også i bassengrom, gang, vaskerom og bad i underetasjen.

Videre har boligen innsatspeis med glassdør i stue og åpen murt teglsteinspeis i kjellerstue.

Det er registrert fukt/saltutslag på pipe på loft og setningsskade på peis i kjellerstue.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2019 på 4,6 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2019 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom.

Eiendomsskatt for 2019 beløper seg til kr. 19 508,-.

Parkering

Parkering i garasje, samt oppstillingsplasser foran og ved siden av garasjen. Ellers gode muligheter i gate etter gjeldende bestemmelser.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på at eiendomsmegler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E-Verk eller brann/feiervesen på eiendommen.

I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk. To av rommene i underetasje er brukt og fremstår i dag som soverom, men er omtalt som disponible rom i godkjente byggetegninger. Evt. søknad om bruksendring/godkjenning av rommene i tråd med dagens utforming/bruk skjer for kjøpers regning og risiko.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Megler har innhentet reguleringskart med bestemmelser. Ta kontakt med megler for nærmere informasjon.

Eiendommen grenser til område regulert til friområde/park.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Solgt "som den er"

Solgt "som den er" avhendingsloven (avhl.) § 3-9:
Eiendommen selges iht. avhl. § 3-9, som innebærer at den selges i den tilstand den er under visning. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn de regler som er ufravikelige i forbrukerforhold, jf. avhl. § 3-9, jf. § 1-2 (2). Selv om eiendommen er solgt "som den er", har eiendommen likevel mangel der dette følger av § § 3-7 eller 3-8; når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved eiendommen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få. Det samme gjelder dersom eiendommen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selger. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke er blitt rettet i tide på en tydelig måte.
Eiendommen har også mangel dersom den er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesum og forholdene ellers.

Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må grundig gjennomgås av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessenten(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF / Partner Vegar Giæver

Mobil: 48 12 35 17
E-post: vg@eie.no