Eiendom

Røa/hovseter: Lys og pen 2-roms leilighet med 34m² markterrasse og innglasset veranda | Nærhet til marka, off. komm. og butikker | Stille, grønn og tilbaketrukket beliggenhet

Røa/hovseter: Lys og pen 2-roms leilighet med 34m² markterrasse og innglasset veranda | Nærhet til marka, off. komm. og butikker | Stille, grønn og tilbaketrukket beliggenhet

Fakta

 • Hovseterveien 56 C
 • Primærrom
  50
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  BBL
 • Soverom
  1

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  3 250 000 ,-

Omkostninger

3 250 000,- (Prisantydning)
156 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 406 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
199,50 (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
3 900,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))
6 556,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
11 515,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 417 515,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  50
 • Tomt
  10754

Beskrivelse

Verdt å merke seg:
- Innglasset veranda og markterrasse på ca. 34m²
- Markterrassen er sydvestvendt med gode solforhold om ettermiddagen
- Ingen dokumentavgift
- Bilfritt nærområde
- Kabel-tv og internett inkl. i felleskostnadene
- Funksjonell planløsning med gode oppbevaringsløsninger

Velkommen til Hovseterveien 56C, en 2-roms leilighet i populære Meklenborg borettslag. Leiligheten holder en god standard med bl.a. oppussing av kjøkken og bad i 2011, samt diverse oppgraderinger foretatt i senere tid.

Det første som møter deg er en lys og fin entré med pene fliser og gode oppbevaringsmuligheter for sko og yttertøy i tilknyttet garderobe/bod.

I leiligheten er det åpen stue/kjøkkenløsning. Dette er både praktisk i hverdagen og sørger for at festmiddagene blir mer sosiale og avslappende. Hvit og profilert kjøkkeninnredning bidrar til å skape en lys og fin atmosfære. Oppvaskmaskin ble skiftet ut i 2018 og det er nyere ventilator med vaskbart kullfilter. Kullfilteret vaskes i oppvaskmaskin ca. 1 gang i måneden og skiftes hvert 3. år.

Fra stuen har man utgang til uteplass på ca. 34m², med henholdsvis ca. 10m² flislagt innglasset veranda/vinterhage og 24m² markterrasse. Stuen har ellers god plass til både sofagruppe og spisestue. Markterrasse og balkong ligger sydvestvendt og har derfor gode solforhold. Om sommeren blir utearealet en herlig forlengelse av leiligheten. Terrassen har elektrisk drevet markise for de varmeste sommertimene. På sommerhalvåret fungerer vinterhagen også ypperlig som gjesterom ved bruk av sovesofa, feltseng eller lignende.

Badet er stilrent og godt utnyttet. Badet er utstyrt med dusjkabinett, wc, baderomsskap, servant og opplegg for vaskemaskin m.m. Badet ble pusset opp med nytt sanitærutstyr i 2011 og fremstår som pent.

Videre har man et romslig soverom med plass til dobbeltseng. Soverommet har lyse overflater som gir rommet luft og sørger for en behagelig romfølelse.

Beliggenhet

Kort fortalt:
- 500 meter til buss og bane
- Ca. 5 min gange til Røasenteret
- Tur- og rekreasjonsmuligheter rett utenfor døren
- Gangavstand til dagligvarehandel
- Ca. 15 minutter til sentrum
- Flere barnehager og skoler for alle alderstrinn i området
- Ca. 5 min. gange til svømmehall

Flott beliggenhet, med kort vei til offentlig kommunikasjon, dagligvare og flotte tur- og grøntområder i Sørkedalen, Mærradalen og Nordmarka.

Borettslaget har pent opparbeidede fellesarealer med lekeplasser, felles grillplass, flotte gressplener, bærbusker, frukttrær, bordtennisbord m.m. Borettslagets fellesområde er også bilfritt, med oppvarmede gangveier som gjør at det er isfritt om vinteren.

Fra leiligheten er det ca. 500 meter til T-bane (Hovseter) med hyppige avganger, buss og drosjeholdeplass. Det er raskt å komme seg til sentrum, T-banen bruker kun 9 minutter til Majorstuen. I tillegg er det holdeplass for flybuss og nattbuss også ca. 500 meter unna.

Fra Hovseterveien 32 er det også kort vei til flotte tur- og rekreasjonsmuligheter rett utenfor døren i Mærradalen, som videre fører til Bogstad, Sørkedalen, Nordmarka, og andre veien ned til Skøyen og Frognerparken.

Om vinteren er det skiløype fra Mærradalen. Fra leiligheten er det ca. 500 meter til Persbråten skoles kunstgressbane som er åpen for allmennheten utenfor skoletiden. Ballbinge finner man også ved Hovseter Ungdomsskole og i Mærradalen.

Det er flere barnehager og skoler i området, deriblant Hamborg Barnehage, Vestjordet Barnehage og Meklenborg Barnehage. Boligen sogner til Huseby barneskole. Ellers kort avstand til Hovseter skole (8.-10. klasse) og Persbråten Videregående Skole. Gangavstand til søndagsåpen grønnsakshandel og nyåpnet Rema 1000 på Hovseter.

På Røa, kun en kort gåtur unna, er det ulike matbutikker, to sportsbutikker, vinmonopol, kles- og interiørbutikker, to bokhandlere, lekebutikk, Jernia, to blomsterbutikker, parfymeri, frisører, Baker Hansen og Kaffebrenneriet.

Kort vei til treningssenter, både Elixia Røa Bad/trening, Sats Njårdhallen og Evo på Røa. På fine sommerdager kan Mærradalen også tilby en utendørs treningspark (tuftepark). For øvrig har borettslaget også et eget treningsrom og felles fotballtrening en gang i uken for de som ønsker det.

Tomt

Eiet tomt, 10754 m²

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet ved fellesvisninger.

Byggemåte

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Rune Mannsåker:
Grunn og fundamenter: Støpt grunnmur og dekke fundamentert til fast grunn. Ny drenering og grunnmursbeskyttelse i 2015.
Yttervegger: Støpte betongkonstruksjoner og betong fasadeelementer. Trepanel på balkongvegger. Ny trepanel på balkongvegg i 2007. Normalt hele og pene fasader.
Takkonstruksjoner: Flatt papptekket oppforet tak med innvendig sluk.
Gulvsystemer: Støpte betongelementer i etasjeskillerene.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Boder

Leiligheten disponerer bod på ca. 2,1m² i samme etasje som leiligheten. Det er i tillegg en romslig bod/garderobe i tilknytning til entréen.

Standard

For utfyllende teknisk standard for øvrig henvises det til vedlagt takst.

Kjøkken

Hvit profilert kjøkkeninnredning. Laminat benkeplater med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål. Keramiske fliser over kjøkkenbenker. Integrert stekeovn, keramisk platetopp, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Belysning og stikkontakter under overskap. Omløpsventilator med kullfilter. Ny kjøkkeninnredning/hvitevarer i 2011. Nye ledlights i 2014. Ny oppvaskmaskin, samt de fleste sokkellister nye i 2018.

Hvitevarer som ikke er integrert medfølger ikke i handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Bad/wc

Bad fra 2011 med wc, baderomsskap med hvite høyglansete fronter og heldekkende servant, armatur, speil, overlys, høyskap med speildør, dusjkabinett, vaskemaskin. Avløp fra dusjkabinett og vaskemaskin er ført til direkte til sluk. Servantarmatur, hånddusj og bunnventil, og nytt dusjarmatur i 2016 (ikke dusjslange/ dusjhode). Nytt speilskap i 2013. Vaskemaskinen medfølger leiligheten.

Vegger

Malt tapet. Keramiske fliser på bad.

Gulv

Keramiske fliser i entré, bad og garderobe. Eikeparkett for øvrig.

Himling

Malte betongelementer. Malt på pusset betong på bad.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 9.12.1974 vedrørende oppføring av boligblokk m/garasjer + boder.
For innglassing av balkonger er det gitt byggetillatelse og byggesaken er senere henlagt uten ferdigattest.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovn i stue. Varmekabler med termostat i bad.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget, vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslokommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt

Fordeling felleskostnader

Fellesutgifter: kr. 2 287,- pr.mnd.

Av felleskostnadene er kr. 673,- tilknyttet kapitalkostnader i forbindelse med fellesgjeld.

Spesifikasjon av fellesgjeld

Borettslagets totale lån og vilkår:
Lånenr: EIKA1-152019261
Restsaldo: 30 318 246,-
Restløpetid: 19 år og 8md.
Termin pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rente: 1,95%

Andelens andel av fellesgjeld:
Restsaldo: 56 893
Kapitalkostnader: 291

Lånenr: EIKA3-152108483
Restsaldo: 52 437 048
Restløpetid: 27 år og 10md.
Termin pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rente: 1,95%

Andelens andel av fellesgjeld:
Restsaldo: 98 343,-
Kapitalkostnader: 382

Forretningsfører

OBOS

Det kreves medlemskap i OBOS for å erverve/eie denne boligen. Dersom det er flere enn én som skal eie boligen sammen, må alle være medlem i OBOS og betale hver sin medlemskontingent. Innmelding koster kr. 500,- og årskontingent dekkes gjennom felleskostnadene.

Styregodkjenning

Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett

Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets og OBOS medlemmer. Parallellavklaring er igangsatt og meldefristen er satt til den 13.08.18. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Fristen for OBOS til å gjøre forkjøpsrett gjeldende er 5 hverdager fra OBOS mottar skriftlig melding om at bud er akseptert, men blir ofte avklart raskere enn dette.

Gebyr for forhåndsavklaring av forkjøpsretten er kr. 6 556,-. Dersom forkjøpsretten benyttes bortfaller gebyret knyttet til forhåndsavklaring og det betales et likelydende beløp for å benytte forkjøpsretten.

Sikringsordning

Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av OBOS. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Parkering

Det er garasje under blokken. Det hører ikke garasjeplass til leiligheten, men plass kan leies av øvrige beboere. Per 02.08.2018 var det en plass til leie i 56C på borettslagets hjemmeside.

Dyrehold

Dyrehold er ikke tillatt uten styrets forutgående skriftlige dispensasjon. Dispensasjon kan bare gis dersom beboeren kan dokumentere gode grunner for dyrehold og at dyreholdet ikke vil bli til ulempe eller sjenanse for øvrige beboere. Alminnelige velferdshensyn er ikke tilstrekkelig god grunn.

Diverse

Borettslaget har 2 gjesterom med 4 sengeplasser i hver til utleie for beboerne. Gjesterommene ligger i 46 A og 52A. Leiepris for gjesterom er kr. 100.- for første døgn, og kr. 80,- pr. påfølgende døgn. Man kan leie maksimalt 7 døgn pr. leieperiode. Sengetøy må medtas og gjesterommet og tilhørende bad må rengjøres av leietaker etter bruk..

Gjesteleiligheten ligger i Hovseterveien 52A. Leiligheten er en ettromsleilighet med åpen kjøkkenløsning og bad. Det er soveplass til maks 6 personer (dobbeltseng, køyeseng og sovesofa). Leiligheten er utstyrt med dyner og puter, men leietaker må selv holde sengetøy, håndklær osv. Leietaker vasker selv etter bruk. Det vil være mulig å bestille vask til kr 1000,-. Vask må bestilles på forhånd. Leiepris for gjesteleiligheten er kr. 500,- for første døgn og kr. 300,- for påfølgende døgn.

Meklenborg borettslag har flotte selskapslokaler med stor og liten spisesal, salong og stort velutstyrt kjøkken. Lokalene ligger i nr. 52, med inngang ved siden av 52 B, og har dekketøy til minst 40 gjester. Leie for lokalet er kr. 400,- pr. døgn.

Soilrørene i borettslaget må rehabiliteres og styret er i gang med innhenting av tilbud. Tidligere er de horisontale rørene i kjellerne skiftet, men ellers er rørene fra byggeåret. De vertikale rørene er støpejern og inn i leilighetene er det varierende typer plastrør. Borettslaget har valgt å gå for rehabilitering med strømpelegging innvendig fremfor å rive alle badene og skifte selve rørene. En slik rehabilitering holder i 20-50 år. Beboerne vil bli uten bad i ca. 1 uke. Det vil bli satt opp mobile toaletter utenfor i anleggsperioden. Nåværende eier har fått opplyst av borettslaget at det for denne leiligheten er planlagt til høsten 2020.

Etter rehabilitering av soilrør er neste prosjekt heisene som har stort behov for utskifting.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Megler har innhentet reguleringskart med bestemmelser. Ta kontakt med megler for nærmere informasjon.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Solgt "som den er"

Solgt "som den er" avhendingsloven (avhl.) § 3-9:
Eiendommen selges iht. avhl. § 3-9, som innebærer at den selges i den tilstand den er under visning. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn de regler som er ufravikelige i forbrukerforhold, jf. avhl. § 3-9, jf. § 1-2 (2). Selv om eiendommen er solgt "som den er", har eiendommen likevel mangel der dette følger av § § 3-7 eller 3-8; når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved eiendommen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få. Det samme gjelder dersom eiendommen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selger. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke er blitt rettet i tide på en tydelig måte.
Eiendommen har også mangel dersom den er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesum og forholdene ellers.

Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må grundig gjennomgås av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessenten(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF / Partner Vegar Giæver

Mobil: 48 12 35 17
E-post: vg@eie.no