Eiendom

SKØYEN - Pen 3-roms med arealeffektiv planløsning - Nyere bad - Slipte gulv - Sentral beliggeh - *Parkering - Ledig omg.

SKØYEN - Pen 3-roms med arealeffektiv planløsning - Nyere bad - Slipte gulv - Sentral beliggeh - *Parkering - Ledig omg.

Fakta

 • Nedre Skøyen vei 18B
 • Primærrom
  65
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Eierseksjon
 • Rom
  3
 • Soverom
  2
 • Etasje
  3
 • Energimerking
  G

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  4 500 000 ,-

Omkostninger

4 500 000,- (Prisantydning)
33 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
4 533 000 (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
8 300,- (Trygghetspakke kjøper* (valgfritt))
5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
172,- (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
113 320,- (Dokumentavgift 2.5% av salgssum)
500,- (Innflytningsgebyr)
--------------------------------------------------------
129 092,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 662 092,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer og eierskiftegebyr.

Andel fellesgjeld / Andel formue overtas av kjøper.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  65
 • Bruttoareal
  73 m²
 • Bruksareal
  65 m²
 • Tomt
  3284
 • Byggeår
  1890
 • Tomtetype
  Eiet

Velkommen til Nedre Skøyen vei 18B

Boligen er en pen og arealeffektiv 3-roms med klassiske detaljer og nyere bad/wc. Det er gode lysforhold med store vindusflater og fransk balkong i stuen. Stuen er koselig med plass til sofa/TV-avdeling og vedovn som gir god varme til hele boligen. Kjøkkenet er pent og praktisk med god skap/benkplass og spiseavdeling. To soverom med god størrelse og skapplass, begge vender mot rolig bakgård. Badet er pusset opp i 2006 og har opplegg for vaskemaskin. Boligen er delvis nymalt og gulvet er slipt og lakket. Bygården er velholdt og man har mulighet for parkeringsleie på tomten. Beliggnheten er sentral med kort vei til Skøyen med shopping, servicetilbud og gode kollektivmuligheter som tog, trikk og buss. For øvrig kort vei til parker og grøntområder som Frognerparken og Bygdøy.

Entré, stue, kjøkken, to soverom og bad/wc.

Standard

Pen og velholdt 3-roms som preges av flotte klassiske detaljer som god takhøyde, slipte heltre gulv samt rosett og stukkatur. Leiligheten har også fransk balkong, peisovn og en god standard med bad fra 2006.

Entré:
Entréen fungerer også som en langstrakt gang som leder videre inn i leiligheten mot de øvrige rommene. To stykk spottskinner i himlingen står for fin belysning, mens en stor speilflate på den ene siden både øker romfølelsen samt samt sørger for at klærne sitter som de skal på vei ut. I entréen legger du også merke til de flotte tregulvene som går igjen i resten av leiligheten og skaper en fin helhet.

Stue:
Stuen finner du på venstre hånd innerst i gangen, dekorert med klassiske detaljer som stukkatur og rosett i himlingen. Vegg- og himlingsflatene er malt i tidsriktig varm farge og underbygger den allerede gode romfølelsen skapt av den høye himlingen. Innerst i hjørnet er det montert en moderne vedovn fra Jøtul som gjerne bidrar til en lun og varm atmosfære vinterstid. Dørens glassfront sørger for direkte innsyn mot flammene. Fra stuen har du også tilgang til en fransk balkong med fint utsyn mot Ullernåsen i vest.

Kjøkken:
Her er de slette veggflatene malt i en lys gråfarge, helt i tråd med de siste interiørtrender, som for øvrig også står godt til både det lakkerte tregulvet og kjøkkeninnredningens hvite fronter. Selve skapinnredningen består av en eldre stamme som er modernisert med blant annet nye fronter og aluminiumsplater som til sammen gir et pent og ryddig uttrykk.

Bad/wc:
Helt ytterst i gangen finner du badet, pusset opp i 2006 og moderne innredet med smale, liggende veggfliser mot et kontrastskapende og mørkere gulv. Baderomsmøblene inkluderer en elegant servantmodul med designpreget Fonte blandebatteri. Dusjhjørnet innerst har på sin side plassbesparende dører som kan svinges inn utenom bruk, slik at du også får enklere tilgang til en frontmatet vaskemaskin.

Soverom:
Leiligheten har et typisk hovedsoverom og et noe mindre som er velfungerende som enten barnerom eller gjesteværelse. Felles for begge er den gode takhøyden og en dus brunfarge på veggflatene som gir en behagende effekt - passende på et soverom. På hovedsoverommet er det montert en hendig, stor skyvedørsgarderobe med speilfronter som bidrar til en utvidet romfølelse. Gulvflaten i forkant har fortsatt god plass til både dobbelseng, nattbord og eventuelt en kommode. Verdt å merke seg er at rommet vender inn mot den fredeligere bakgården.

- Innervegger: Fliser på badet, ellers malte flater.
- Gulv: Fliser på badet, ellers lakkerte tregulv.
- Himlinger: Malte plater og pussede, malte flater med stukkatur og rosett.
- Kjøkken: Skapinnredning med hvite, glatte fronter. Laminert benkeplate med stålprofil og nedfelt servant. Aluminiumsplater på vegger over benk.
Tilkoblingsmulighet for oppvaskmaskin. Ventilator med kullfilter i overskap. Hvitevarene medfølger.
- Bad: Servantskap med glatte fronter i hvit høyglans og heldekkende servant. Veggmontert speil med overbelysning. Dusjhjørne med svingbare dører.
Tilkoblingsmulighet for vaskemaskin. Dimbare downlights i himling. Varme i gulv.
- Elektrisk: 5 fordelingskurser med automatsikringer.

Man disponerer bod i kjeller og på loft.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Nordvik Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Beliggenhet

Attraktiv og hyggelig beliggenhet midt på Skøyen, et spennende område i stor vekst. Aktivt miljø med et bredt utvalg av butikker, servicetilbud, kafeer og restauranter. Offentlig kommunikasjon med buss, trikk, tog og
flytog i umiddelbar nærhet. Mot vest er det kort vei til Lilleaker med CC vest og Fornebu. Mot øst ligger Frogner, Majorstua og Oslo sentrum. I Karenslyst Allé vil du finne alle nødvendige fasiliteter blant 50 butikker, treningssentre, diverse restauranter, spesialforretninger og Vinmonopol. Det er kort vei til Frognerparken med gode muligheter for turer og rekreasjon, uansett årstid. Det er også kort vei til Bygdøylandet med flott turterreng, sykkelstier og bademuligheter. Gangavstand til marina/båtplasser i Bestumkilen og Frognerkilen.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og peis, samt gulvvarme på baderom.

Parkering

I Nedre Skøyen vei 18 er det tilsammen 15 parkeringsplasser, hvorav to følger loftsleilighetene. De andre 13 plassene fordeles etter ansiennitet (leie kr. 300,-). Ved tildeling av parkeringsplass påløper et administrasjonsgebyr til forretningsfører kr.697,-. Det er et garasjeannlegg i Nedre Skøyen vei 20 der det er muligheter for å leie parkeringsplass.

Det er beboerparkering i området. Ved anskaffelse av beboerparkering kan man parkere døgnet rundt – også utover det som er maksimal parkeringstid - på parkeringsplasser regulert til beboerparkering. Beboerparkering for bil koster kr 3000,- per år. Det tas forbehold om prisendring. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Bygningen ble oppført/tatt i bruk i 1890 med grunn og fundamenter betong/teglstein/murverk til lastfordelende fundament. Bærende yttervegger i teglsteinskonstruksjoner.

For ytterligere opplysninger om byggemåte se vedlagt tilstandsrapport utført av Uno Østrem.

Vei - Vann - Avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon til kommunen.
Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Ferdigattest

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1903 for eiendommen. Ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest.
Ekspedisjonsdokumentet er vedlagt salgsoppgaven.

Gul liste
Eiendommen er registert i byantikvarens gule liste. Dette innebærer at eiendommen er helt eller delvis bevaringsverdig, og kan ha betydning for fremtidig ombygging/restaurering mv. Byantikvaren skal gi en rådgivende uttalelse i byggesaker som berører eiendommen.

For en fullstendig oversikt over eiendommens status, se: http://riksantikvaren.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=545b8e996b6e4e1fbcb65f69299a7167

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

17.06.1870 00.00.00 - Erklæring/avtale
VEDR GRUNNAVSTÅELSE TIL JERNBANEANLEGG
Overført fra: Knr:0301 Gnr:3 Bnr:48
Gjelder denne registerenheten med flere

04.05.1871 00.00.00 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:3 Bnr:10
Bestemmelse om adkomstrett
Overført fra: Knr:0301 Gnr:3 Bnr:48
Gjelder denne registerenheten med flere

19.04.1872 00.00.00 - Erklæring/avtale
VEDR JERNBANEOVERGANG M.V.
Overført fra: Knr:0301 Gnr:3 Bnr:48
Gjelder denne registerenheten med flere

05.12.1879 00.00.00 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om vannledning
Overført fra: Knr:0301 Gnr:3 Bnr:48
Gjelder denne registerenheten med flere

05.12.1879 00.00.00 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om vannledning
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:3 Bnr:48
Gjelder denne registerenheten med flere

07.08.1885 00.00.00 - Erklæring/avtale
BEST OM KLOAKKLEDNING
Overført fra: Knr:0301 Gnr:3 Bnr:48
Gjelder denne registerenheten med flere

16.12.1887 00.00.00 - Erklæring/avtale
BEST OM VEG
Overført fra: Knr:0301 Gnr:3 Bnr:48
Gjelder denne registerenheten med flere

20.09.1901 00.00.00 - Erklæring/avtale
BEST OM VEG
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om gjerdeplikt
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:3 Bnr:48
Gjelder denne registerenheten med flere

06.12.1918 00.00.00 - Erklæring/avtale
REGULERING AV AREAL I FORBINDELSE MED VEGGRUNN/JERNBANEGRUNN
Overført fra: Knr:0301 Gnr:3 Bnr:48
Gjelder denne registerenheten med flere

28.06.1954 00.00.00 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Overført fra: Knr:0301 Gnr:3 Bnr:48
Gjelder denne registerenheten med flere

01.11.1994 00.00.00 - Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:3 Bnr:48
Gjelder denne registerenheten med flere

07.11.1994 00.00.00 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 21
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 649/22680

06.12.1994 00.00.00 - Resek/tilleggssek
Endret seksjon:
Snr: 21
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 649/22680

06.12.1994 00.00.00 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel
Endret seksjon:
Snr: 21
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 649/62093

12.11.2001 00.00.00 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel
Endret seksjon:
Snr: 21
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 649/41164
Nevner er rettet iht tgl.l. 18.
10,11,03.


Servitutter/rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

17.06.1870 00.00.00 - Erklæring/avtale
VEDR GRUNNAVSTÅELSE TIL JERNBANEANLEGG
Overført fra: Knr:0301 Gnr:3 Bnr:48
Gjelder denne registerenheten med flere

04.05.1871 00.00.00 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:3 Bnr:10
Bestemmelse om adkomstrett
Overført fra: Knr:0301 Gnr:3 Bnr:48
Gjelder denne registerenheten med flere

19.04.1872 00.00.00 - Erklæring/avtale
VEDR JERNBANEOVERGANG M.V.
Overført fra: Knr:0301 Gnr:3 Bnr:48
Gjelder denne registerenheten med flere

05.12.1879 00.00.00 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om vannledning
Overført fra: Knr:0301 Gnr:3 Bnr:48
Gjelder denne registerenheten med flere

05.12.1879 00.00.00 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om vannledning
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:3 Bnr:48
Gjelder denne registerenheten med flere

07.08.1885 00.00.00 - Erklæring/avtale
BEST OM KLOAKKLEDNING
Overført fra: Knr:0301 Gnr:3 Bnr:48
Gjelder denne registerenheten med flere

16.12.1887 00.00.00 - Erklæring/avtale
BEST OM VEG
Overført fra: Knr:0301 Gnr:3 Bnr:48
Gjelder denne registerenheten med flere

20.09.1901 00.00.00 - Erklæring/avtale
BEST OM VEG
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om gjerdeplikt
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:3 Bnr:48
Gjelder denne registerenheten med flere

06.12.1918 00.00.00 - Erklæring/avtale
REGULERING AV AREAL I FORBINDELSE MED VEGGRUNN/JERNBANEGRUNN
Overført fra: Knr:0301 Gnr:3 Bnr:48
Gjelder denne registerenheten med flere

28.06.1954 00.00.00 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Overført fra: Knr:0301 Gnr:3 Bnr:48
Gjelder denne registerenheten med flere

01.11.1994 00.00.00 - Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:3 Bnr:48
Gjelder denne registerenheten med flere

07.11.1994 00.00.00 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 21
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 649/22680

06.12.1994 00.00.00 - Resek/tilleggssek
Endret seksjon:
Snr: 21
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 649/22680

06.12.1994 00.00.00 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel
Endret seksjon:
Snr: 21
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 649/62093

12.11.2001 00.00.00 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel
Endret seksjon:
Snr: 21
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 649/41164
Nevner er rettet iht tgl.l. 18.
10,11,03.


Legalpant

Sameiet har lovbestemt pant.

Reguleringsforhold

Skøyen er et området under vekst og det er vedtatt av Plan og bygningsetaten at befolkningstettheten skal økes. Det er begrensede arealer og løsningen vil være å bygge i høyden.

Planforslag og reguleringssaker for områder i nærheten av boligen:
Saksnr. 201407581: Fornebubanen. Lysaker - Majorstuen - Detaljregulering - T-bane med oppganger - S- 4986. Samt forslag om å flytte trikketraséen til Hoffsveien og anlegge vei hvor traséen er i dag. For mer
informasjon se: Se:http://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201407581.

Saksnr. 2014144412. Skøyen - Områderegulering. Saken gjelder Karenslyst bla. annet regulering av vei og kollektivtrafikk og høydereguleringer på bygg m.m. Sakstype: Foreløpig plan

Saksnr. 201505963: Hoffsveien 1 A-E - Forslag til planprogram - Utbygging av service- og næringseiendom. Forslaget går ut på å tilrettelegge for utviklingen av næring (kontor og hotell), bolig og service. Som skrevet
på sameiets nettside vil dette prosjektet kunne ha betydning for sameiet. Grunnen til dette er at planene bl.a. omfatter at Storebrand bygges som et næringsbygg, hotell og leiligheter. Hotell-delen er tegnet inn i atten
etasjer, mens resterende bygg er tegnet inn lavere. Prosjektet er i startfasen og endringer kan bli gjort. For mer informasjon se: http://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201505963.

Området er hovedsakelig regulert til bolig, friområde, tomt for allmennyttige forhold, tomt for offentlig bygning, byggeområde for forretning/kontor/offentlig og privat tjenesteyting, spesialområde bevaring, mm. Reguleringskart er innhentet og ligger vedlagt prospektet. For informasjon om eventuelle arbeider/prosjekter i nærliggende områder anbefaler vi et søk på Oslo kommunes portal for saksinnsyn:

https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Faste/løpende kostnader

Felleskostnadene inkluderer kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold.

Totale felleskostnader kr 2.770,– pr. mnd.
Herav:
Felleskostnader 2.620,-
Fiber 150,-

Det vil årlig bli innkrevd dugnadsgebyr p.t. kr 500,- på februar-giroen.

Det er ventet en økning i felleskostnadene.

Annen nyttig informasjon

Kjøper og selger er forpliktet til å undertegne standard kjøpekontrakt utarbeidet av Nordvik i forbindelse med eiendomstransaksjonen. Kjøpekontrakt kan besiktiges hos eiendomsmegler før bud inngis. Kontakt eiendomsmegler for spørsmål.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport/boligsalgsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger til takstmann og megler. Videre er det innhentet opplysninger fra kommunen og andre relevante kilder. Tomtegrenser er ikke kontrollert.

Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelser sammenlignet med det som er byggemeldt/godkjent. Meglerforetaket oppfordrer interessenter til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg. Interessenter oppfordres også til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med sakkyndig. Dette bør gjøres før bud inngis.
Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner § 23.

Etter lov om eierseksjoner § 31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlige etter sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av feillesutgifter har sameiet legalpanterett i den enkelte eierseksjon på inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

Med mindre annet er spesifisert, gjelder NEF sin standardliste over løsøre og tilbehør.

Selger leverer eiendommen i ryddig og rengjort stand.

Hvitevarer som er i kjøkken medfølger. Løse småapparater medfølger likevel ikke.

Adgang til utleie

Det følger av vedtektene at leietaker må godkjennes av styret ved utleie av boligen. Kjøper bærer risikoen for at ønsket leietaker godkjennes. Godkjenning kan kun nektes dersom det foreligger saklig grunn.
Ta kontakt med eiendomsmegler for mer informasjon.

Boligkjøperforsikring

Nordvik har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette
innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Trygghetspakken. Denne kan inkludere bl.a.
Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring for kr 8.300 for år 1.
Trygghetspakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til selger. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger.

Bud kan legges inn på eiendommens finn-annonse ved å trykke på knappen «gi bud» eller via vår hjemmeside. Ved elektronisk budgivning legges bud inn ved å benytte BankID. Bud kan også inngis på budskjema vedlagt i salgsoppgaven.

Før megler formidler bud til selger, skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Senere bud kan inngis per e-post til: s.baklie@nordvikbolig.no eller sendes per SMS til: 411 05 849.

Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.

Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der selger er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere akseptfrist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte - som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg - vil megler fraråde budgiver å stille slik frist. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor selgeren, når budet er gitt innenfor fristene ovenfor.

Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud, og om eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.

Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.

Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.

For mer informasjon om budgivningsprosessen, se «Forbrukerinformasjon om budgivning», som er vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.

Solgt "som den er"

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras dermed slik den fremstår ved besiktigelse. Risikoen for at det foreligger skjulte feil og mangler overføres til kjøper. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg - herunder selgers egenerklæring. Videre oppfordres alle interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med en fagkyndig, før bud inngis.

Boligen har mangel i følgende tilfeller:

1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.

2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.

3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Ta kontakt med megler dersom du ønsker mer informasjon.

Hvitvaskingsloven

Personvern

Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.