Eiendom

Eksklusiv 4-roms over to plan med høy standard. Takterrasse og hems. Nye loftsleiligheter.

Eksklusiv 4-roms over to plan med høy standard. Takterrasse og hems. Nye loftsleiligheter.

Fakta

 • Sarpsborggata 14
 • Primærrom
  75
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  6 770 000 ,-

Omkostninger

6 770 000,- (Prisantydning)
72 381,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
6 842 381,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
171 050,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 6 842 381,-))
5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
187 922,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 030 303,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  75
 • Tomt
  3802

Oppdragsnummer

6-19-0174

Eier

SBG14 AS

Eiendomstype

Selveierleilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 222 Bnr. 169 Snr. 75 i Oslo kommune

Byggeår

1917 / modernisert 2019

Areal

Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 76 kvm, Bruttoareal: 85 kvm
Rom som er P-rom: Entre/gang, bad/wc, kjøkken, stue med trapp til hems, 2 soverom.Terrasse ca. 2,5 m² med utgang fra stue.
Hems:Kontor/allrom, soverom, ventilasjonskott. Åpent ned i kontor/allrom.

Antall rom

4

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 3802 kvm

Forretningsfører

OBOS EIENDOMSFORVALTNING A/S

Beliggenhet

Eiendommen har en sentral og attraktiv beliggenhet på Bjølsen i Oslo. Like ved finner du en rekke kaffebarer, handlegater og kafeer. I tillegg er det kort gangavstand til flere idylliske parker og friarealer. Området byr på god offentlig transport og det er ca. ett kvarters gange til Nydalen med blant annet Handelshøyskolen BI.

Både Bjølsenparken og Voldsløkka i får minutters rusleavstand fra leiligheten. Voldsløkka idrettsplass har bl.a. har en rekke fotballbaner, sandvolleyballbaner, tennisbaner og ballbinge. På vinteren er det to naturfrosne bandybaner og én kunstisbane.

For hyggelige søndagsturer kan en spasere i naturskjønne omgivelser langs Akerselva opp forbi Nydalen og Frysja, og videre innover mot det populære Maridalsvannet. Man kan også følge elven ned til sentrum. For alpininteresserte er det ca. 13 min bilkjøring til Grefsenkollen.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres på en rekke butikker, blant annet Joker, Rema 1000 og Bjølsen Nærmat. Nærområdet har også en rekke kafeer og restauranter som Sagene lunsjbar, Mat og mer, Sofies hage, Kaffebrenneriet, Nord bakeri, Bjølsen sushi m.m. For ytterligere servicetilbud har Storo Shopping, Torshov, Sandaker Senter og Nydalsbyen et variert og rikt utvalg.

Kollektivtilbudet i området består av buss og T-bane. Nærmeste holdeplass er Bjølsen som ligger ca. 140 meter fra leiligheten. Med bil fra Bjølsen tar det ca. 3 min til Torshov, 5 min til Majorstuen, 7 min til Oslo S og 33 min til Oslo lufthavn.

Fra eiendommen er det gangavstand til Bjølsen barne- og ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. I tillegg er det gangavstand til Handelshøyskolen BI.

Byggemåte

Gården pusset opp 2018 / 2019. I forbindelse med oppussingen er deler av fellesarealer modernisert. Ny drenering mot gate og i indre gårdsrom. Kjeller renovert. Nytt yttertak. Nytt felles brannalarmanlegg og callinganlegg. Felles trappegang pusset opp.
Grunnmur og fundamenter i betong - trolig fundamentert til stabile masser / fast grunn. Yttervegger i murverkskonstruksjon. Pusset og malt.
Loftsleiligheter med nytt kjøkken, pusset opp bad/wc, nye overflater, vinduer, ytterdører, innerdører, el. anlegg, rør i rør m.m. Felles brannvarsling i fellesarealer og leilighetene.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 76 kvm, Bruttoareal: 85 kvm
Rom som er P-rom: Entre/gang, bad/wc, kjøkken, stue med trapp til hems, 2 soverom.Terrasse ca. 2,5 m² med utgang fra stue.
Hems:Kontor/allrom, soverom, ventilasjonskott. Åpent ned i kontor/allrom.

Innhold

Planløsning
4. etasje: Entré/gang, bad/wc, kjøkken, stue og 2 soverom.
Hems: Kontor/allrom, soverom og ventilasjonskott.
Terrasse ca. 2,5 m² med utgang fra stue.
Annet: Disponibel kjellerbod.

Kort fortalt
- Eksklusiv 4-roms toppleilighet.
- Over to plan med høy standard.
- Det er beboerparkering i området.
- Oppgradert, trivelig indre gårdsrom.
- Fin, liten takterrasse utenfor stuen.
- Entré med nisje for oppbevaring.
- Kjøkken med integrerte hvitevarer.
- Moderne Kvik innredning i kjøkken.
- Nydelig stue med ekstra takhøyde.
- Trapp opp til hems/allrom/kontor.
- Delikat bad med regnfallsdusj.
- Opplegg for vaskemaskin på bad.
- Tre soverom, ett er innredet rom.
- Lagring er i disponibel kjellerbod.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Varmtvann er fra fellesbereder.

Standard

Entré
Entreen har enstavs eikeparkett, en dus gråtone på vegger og downlights i himling, noe som tilsammen gir et lyst og hyggelig førsteinntrykk av leiligheten. I en nisje med belysning er det plass for oppbevaringsløsninger og det er etablert dørcalling.

Kjøkken
Kjøkkenet ligger i åpen løsning mot stuen og har en stilren, moderne innredning som kler boligen ypperlig. Den hvite innredningen fra Kvik har glatte, håndtaksløse fronter og benkeplate med planlimt oppvaskkum. Over en nedfelt induksjonstopp er det ventilatorvifte med hette. Det er også integrerte Siemens hvitevarer i form av stekeovn, kjøl/frys, og oppvaskmaskin med montert waterguard. Rommet har for øvrig eikeparkett, downlights og plass for spisebord ved trappen.

Stue
Stuen oppleves som et meget tiltalende rom med enstavs eikeparkett, ekstra takhøyde og vegger malt i tidsmessige fargenyanser. Vinduer på hver side av rommet gir behagelig gjennomlys, og det er utgang til en sjarmerende, liten takterrasse. En sortmalt tretrapp med rekkverk i herdet glass gir adkomst opp til øverste etasjeplan.

Allrom/kontor
Hemsen er et tiltalende allrom som fint kan benyttes som kontor. I den ene veggen er det innfelte hyller, og det er åpent ned mot stuen med glassrekkverk for en luftig følelse. I himling er det montert spotlight pa? skinne og det er vindu i skråhimling for innslipp av dagslys.

Bad/wc/vaskerom
Badet er nytt med sandfargede gulvfliser, malte veggflater, gulvvarme og downlights. Den mørke innredningen har glatte skuffefronter, heldekkende servant og stort, rundt speil med integrert belysning. Badet er utstyrt med veggmontert toalett og det flislagte dusjhjørnet har innfellbare dører i herdet glass, håndholdt dusjgarnityr og regnfallsdusj. Det er også opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Soverom og garderobe
Leiligheten har tre pene soverom, hvorav soverommet på øverste plan har enstavs eikeparkett, dypblå vegger og hvite skråhimlinger med lysinnslipp via Velux takvinduer. Det er ytterligere to soverom, også disse med enstavs eikeparkett og noe skråhimlinger.

Det ene har en lys grønnfarge på vegger og det andre er malt i en lys gråtone. Det ene soverommet er et innredet rom i bruk som soverom. Leiligheten har plass for oppbevaringsløsninger i entreen og en disponibel kjellerbod gir ekstra lagringsplass.

Utstyr

Det er skjult elanlegg og nytt sikringsskap med automatsikringer og overbelastningsvern. Leiligheten har balansert ventilasjon med varmegjenvinning og eget aggregat er plassert i kott på hems. Varmtvann er fra fellesbereder, waterguard er montert under kjøkkenbenken og det er nytt rørsystem i leiligheten. Leiligheten har dørcalling.

Det er opplegg for kabel-tv og bredbånd. Det er felles brannvarslingssystem med vannsprinkelanlegg i leiligheten. Gården ble pusset opp i 2018/19 hvor bl.a. deler av fellesarealer ble modernisert, kjeller renovert, og nytt tak. Samme periode fikk leiligheten terrassedør og trelags vinduer/Velux takvinduer med energiglass. Samme år ble alle overflater pusset opp, samt etablert nytt kjøkken og bad.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med gulvvarme på bad.

Parkering / Garasje

Det er beboerparkering i området. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Beskrivelse av tomt/hage

Leiligheten har utgang fra stuen til en sjarmerende takterrasse på ca. 2,5 kvm. Levegger på begge sider gir en skjermet uteplass, og det er tredekke og panelte overflater. Fra terrassen er det utsikt til pent opparbeide fellesarealer i indre gårdsrom.
I 2018/19 ble deler av fellesarealene oppgradert, og det er en fin forhage med plen og beplantning, samt et hyggelig indre gårdsrom. Her er det asfaltdekke, plen, trær, diverse beplantninger og sittegruppe for et sosialt nabomiljø.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ekspedisjons-dokument på våningshus, datert 1915.
Selger er ansvarlig for å besørge at midlertidlig brukstillatelse og ferdigattest foreligger før overtagelse.

Verdi ved skattefastsetting

Eiendommens likningsverdi fastsettes etter ferdigstillelse i forbindelse med første likningsoppgjør. Likningsverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som årlig beregnes av Statistisk Sentralbyrå. Likningsverdien for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert bosatt) utgjør 30 prosent av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Likningsverdien for sekundærboliger (alle andre boliger du måtte eie) utgjør 40 prosent av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Se nærmere informasjon påwww.skatteetaten.no.

Reguleringsforhold

Eiendommen reguleres etter reguleringsplan boligformål S-2255. Se vedlegg for mer informasjon.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Dyrehold: Er tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade
eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

Faste, løpende kostnader

Kr. 3 799,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Vaktmestertjeneste, Get (kabel-tv og internett), trappevask, felles forsikringer, foretningsfører og
betjening av fellesgjeld.

Andre faste utgifter:
Strøm: ca.13.000 kWh som tilsvarer ca. 13.000 kr i året.
Forsikring i / If skadeforsikring(polisenummer 841580)

Andre utgifter:
Eiendomsskatt: Kommunen starter med boligverdien fra Skatteetaten. Eiendomsskattegrunnlaget er 80 prosent av denne summen. Så trekkes bunnfradraget fra eiendomsskattegrunnlaget. Bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner og gjelder kun for boliger og fritidsboliger. Dersom det er et beløp tilbake etter at bunnfradraget er trukket fra, er det grunnlag for å betale eiendomsskatt. Skattesats for eiendomsskatten er i dag tre promille av dette beløpet. Se regneeksempel på www.oslo.kommune.no/eiendomsskatt.

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Andel fellesgjeld / formue

Kr 72 381,- / Kr ,- pr ifølge forretningsfører.
Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

6 770 000,- (Prisantydning)
72 381,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
6 842 381,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
171 050,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 6 842 381,-))
5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
187 922,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 030 303,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Spesifikasjon av lån

Lånenr Type Restsaldo Restløpetid Term Avdr.frihet Type Rente
pr. år til og med Rente (16.04.19)
* OBOS02-98207659452 A 3.733.129,- 8 år 3 md. 12 Flyt 3,70%

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Garantiplikt for nyoppførte boliger gjelder for avtaler som inngås fra og med 1. januar 2019 og dersom det er mindre enn 6 måneder siden boligen ble ferdigstilt. Bestemmelsen retter seg mot salg fra person som gjør avtalen som ledd i næringsvirksomhet, og der kjøperen gjør avtalen som forbruker. Garantiforpliktelsen fremgår av avhendingsloven § 2-11 jf. bustadoppføringsloven § 12. Det vil stilles en garanti tilsvarende 3 % av kontraktssummen umiddelbart etter budaksept. Garantien trappes opp til 5 % av kontraktssummen fra overtagelsen. Selger kan alternativt deponere et tilsvarende beløp, jf. bustadoppføringsloven § 12. Dersom kjøper ikke anses å være forbruker, oppstår det ingen garantiforpliktelse for selgeren.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Konsesjon / Odel

Ingen av delene.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr. 1.400,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring. Dette øker til kr. 2.400,- pr. formidling fra 1. mai 2019. I tillegg mottar meglerforetaket ytterligere kr. 1.000,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring PLUSS.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Finn.no: Lokalområde

Sagene/Bjølsen