An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Eiendom

Attraktivt på St. Hanshaugen/Bislett - Lys og romslig 2-roms leilighet - Moderne standard og arealeffektiv planløsning

Attraktivt på St. Hanshaugen/Bislett - Lys og romslig 2-roms leilighet - Moderne standard og arealeffektiv planløsning
 • Velkommen til Frydenlundgata 8
 • Eiendommen ligger i et populært og meget sentralt boligområde på St. Hanshaugen, tilhørende indre by i Oslo
 • Leiligheten har en lys og innbydende stue
 • Kjøkkenet er tiltalende og praktisk innredet med god benkeplass
 • Her er det god plass til spisebord
 • Lekkert bad
 • Badet har fliser på gulv, fliser på vegg, gulvvarme og åpen dusjløsning
 • Innredningen består av servant, glatte høyglansskap, speilskap og toalett
 • Leiligheten har et luftig og fint soverom
 • Her er det god plass til garderobeløsning
 • Collage
 • Fasade
 • 93fasade%20(1)
 • Smalhans
 • St. Hanshaugen
 • St. Hanshaugen
 • Gutta på Haugen
 • Plantegning Frydenlundgata 8
Solgt

Fakta

 • Frydenlundgata 8
 • Primærrom
  51
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  BBL
 • Soverom
  1

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  3 490 000 ,-

Omkostninger

3 490 000,- (Prisantydning)
169 646,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 659 646,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
3 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
199,50 (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr obligasjon BRL - Statens Kartverk)
114 829,- (Vederlag for opprettelse av borettslaget - se forklarende tekst i annonsen)
5 000,- (Andelsinnskudd)
--------------------------------------------------------
124 788,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 784 434,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  51
 • Tomt
  720

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et populært og meget sentralt boligområde på St. Hanshaugen, tilhørende indre by i Oslo. St. Hanshaugen fremstår som en urban bydel med handlegater, shoppingsentre, uteliv, restauranter, utdanningstilbud og god offentlig kommunikasjon. Fra boligen er det få minutters gange til St. Hanshaugen park med grøntområder, turstier og lekeplasser, samt flotte Stensparken. I tillegg ligger Frognerparken med populære Frognerbadet og Vigelandsparken godt innen rekkevidde, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter hele året. I nærområdet finnes dessuten svømmehall, tennisanlegg og flere treningssenter - deriblant Bislett Bad & Trening. Bislett stadion har fotballbane, stort utendørs friidrettsanlegg og innendørs løpebane.Eiendommen ligger i et populært og meget sentralt boligområde på St. Hanshaugen, tilhørende indre by i Oslo. St. Hanshaugen fremstår som en urban bydel med handlegater, shoppingsentre, uteliv, restauranter, utdanningstilbud og god offentlig kommunikasjon. Fra boligen er det få minutters gange til St. Hanshaugen park med grøntområder, turstier og lekeplasser, samt flotte Stensparken. I tillegg ligger Frognerparken med populære Frognerbadet og Vigelandsparken godt innen rekkevidde, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter hele året. I nærområdet finnes dessuten svømmehall, tennisanlegg og flere treningssenter - deriblant Bislett Bad & Trening. Bislett stadion har fotballbane, stort utendørs friidrettsanlegg og innendørs løpebane.Kort fortalt - Lekker 2-roms leilighet med god standard- Sykkelparkering og fine fellesarealer. - Entré og gang med direkte tilgang til bad.- Fint kjøkken med opplegg for vaskemaskin.- Luftig stue.- Flislagt bad med varmegulv, dusj og toalett.- Soverom med god plass for garderobeskap.

Byggemåte

Fundamentert med natursteinsmur/granittblokker, trolig til faste masser/flåter. Hovedbærekonstruksjon i teglstein, pusset og malt. Vinduer med 1+1 lags glass og trekarmer. Bærevegger og lettvegger i treverk og teglsteinsmur.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 51 kvm, Bruksareal: 51 kvm, Bruttoareal: 56 kvm

Innhold

2. etasje: Entré/gang, bad, soverom, stue og kjøkken. Bod i kjeller.

Standard

Velkommen til visning!Frydenlundgata 8 er en romslig 2-roms leilighet med god planløsning og standard. Leiligheten fremstår som lys og tiltalende, med luftige rom og smarte løsninger. Fine sittegrupper og overbygd sykkelparkering i felles bakgård. Her kan du bo godt i rolige og likevel meget sentrale omgivelser, med alt av hovedstadens beste tilbud like utenfor døren. En innbydende entré med dørcalling tar deg inn i denne klassiske bygårdsleiligheten. Stuen er lys og luftig. I andre enden av leiligheten er det et stilfullt kjøkken med flere integrerte hvitevarer og opplegg for vaskemaskin. Videre har boligen et fint soverom med plass til garderobeløsning, samt et flislagt bad med gulvvarme. EntréEntreen og gangen har dørcalling og direkte tilgang til bad, samt plass til smarte garderobeløsninger. KjøkkenKjøkkenet er tiltalende og praktisk innredet med god benkeplass. Innredningen har profilerte fronter og vitrineskap, og laminert benkeplate. Videre har kjøkkenet en keramisk koketopp, ventilator og opplegg for oppvaskmaskin. Rommet har laminat på gulv, samt et vindu som slipper inn godt med lys. StueLeiligheten har en lys og innbydende stue med fin romløsning. Stuen har ekstra takhøyde og gode vindusflater. Bad/wc/vaskeromBadet har fliser på gulv, fliser på vegg, gulvvarme og åpen dusjløsning. Innredningen består av servant, glatte høyglansskap, speilskap og toalett. Soverom og garderobeLeiligheten har et luftig og fint soverom med god plass til garderobeløsning.

Utstyr

Leiligheten er tilkoblet felles calling og kabel-tv anlegg.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektrisitet, herunder gulvvarme på bad og panelovner. Videre har leiligheten dørcalling, og kabel-tv er inkludert i felleskostnadene.

Parkering / Garasje

Parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Inngang fra Benneches gate.Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Beskrivelse av Eiendom / Fellesarealer

UteområdeBeboerne en felles bakgård med koselige sittegrupper og takoverbygd sykkelparkering.

Tilliggende fasiliteter

ServicetilbudDagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Kiwi og Rema 1000. Området byr også på en rekke kaffebarer og spisesteder. Ønsker du ytterligere servicetilbud har St. Hanshaugen senter og Kiellands Hus et variert utvalg, mens Mathallen (ca. 7 min) sørger for en kulinarisk arena med sine unike smaksopplevelser. På drøye kvarteret når du også Bogstadveien, Majorstuen og handlegater i sentrum.Eiendommen har gangavstand til Høgskolesenteret, Veterinærhøyskolen, Tannlegehøyskolen, Blindern og Universitetet, og området har et godt kollektivtilbud med buss og trikk. Med bil fra St. Hanshaugen tar det ca. 3 min til Majorstuen, 5 min til Oslo S, 8 min til Nydalen og 35 min til Oslo lufthavn.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant i borettslagets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. På borettslagets eiendom kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene kan ikke slettes. Kontakt megler for nærmere informasjon.Borettslaget har lovbestemt pant i den enkelte andel for ubetalte fellesutgifter og andre kostnader knyttet til forholdet mellom andelen og borettslaget, jf. borettslagsloven § 5-20. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (2 ganger Folketrygdens grunnbeløp).

Servitutter

04.12.1897 900723 Bestemmelse om bebyggelse Overført fra:Knr: 0301 Gnr: 217 Bnr: 136Bestemmelse om benyttelseGjelder denne registerenheten med flere20.03.1956 302454 Erklæring/avtale Overført fra:Knr: 0301 Gnr: 217 Bnr: 136Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.Gjelder denne registerenheten med flere

Vei / Vann / Avløp

Offentlig

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ekspeditionsdokument fra 1894. I eldre saker fra slutten av 1800 til begynnelse av 1900- tallet, kan "Ekspedisjonsdokument" anses som en slags brukstillatelse ifølge plan og byggningsetaten. Megler har ikke funnet noen ytterligere ferdigattester.Megler har ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grensemerker/gjerder/ grensebeplantning som fysisk er satt i terreng. Det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte/godkjente tegninger.

Ligningsverdi

Det foreligger ikke ligningsverdi for andelen enda.Ligningsverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå. Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 80 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger). Ligningsverdien finnes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger på en tomt som er regulert til byggeområde for boliger ihht. reguleringsbestemmelse S-2255. Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med ansvarlig megler for nærmere informasjon.Ny kommuneplan fra 23. september 2015. Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Endret reguleringsbestemmelse S-2937. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal:https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Beskrivelse av borettslaget

Borettslaget er nystiftet 09.06.2015 og består av 26 andeler. Borettslagets eiendom er en del av sameiet Frydenlundgata 8. Sameiet består, foruten av borettslagets 26 (18 + 8 nye på lofte som kommer senere.) andeler, og 6 øvrige eieseksjoner. Borettslagets styre vil representere borettslaget i eierseksjonssameiet og sameiermøte. Borettslaget og dets andelseiere vil være forpliktet av eierseksjonssameiets vedtekter.Det er borettslaget som eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget. Andel i borettslag gir andelseier borett til og råderett over en nærmere bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets gjeld, men borettslagets løpende utgifter må dekkes av andelseierne gjennom månedlige fellesutgifter (husleie).Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Sikringsfond

Sikringsfond er en forsikringsordning som dekker tap borettslaget får som følge av at andelseiere misligholder betaling av løpende fellesutgifter. Medlemskap i sikringsordning kan tegnes av det enkelte borettslag, eller av boligbyggelag på vegne av tilknyttede borettslag. Borettslaget er ikke medlem der.

Faste, løpende kostnader

Kr. 2 360,- pr. Mnd.Fellesutgifter som inkluderer: Kabel-tv, kommunale avgifter, bygningsforsikring, betjening andel fellesgjeld m.m.Kapitalkostnaden utgjør ca kr 446,-Strøm, estimert til ca kr. 10.000,- i året.Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

3 490 000,- (Prisantydning)169 646,- (Andel av fellesgjeld)--------------------------------------------------------3 659 646,- (Totalpris ekskl. omkostninger)Omkostninger3 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))199,50 (Panteattest kjøper)430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)430,- (Tingl.gebyr obligasjon BRL - Statens Kartverk)114 829,- (Vederlag for opprettelse av borettslaget - se forklarende tekst i annonsen)5 000,- (Andelsinnskudd)--------------------------------------------------------124 788,50 (Omkostninger totalt)--------------------------------------------------------3 784 434,50 (Totalpris inkl. omkostninger)NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Spesifikasjon av lån

Borettslaget har et lån på kr 4 500 000,-Rente 3,35%Nedbetalingstid 30 årAntall terminer pr. år 12Lånekostnad pr. mnd for hele brl 19 832,-

Annen nyttig informasjon

2,9 % av kjøpesum ( innskudd pluss fellesgjeld) i omkostninger. Omkostningene utgjør andel dokumentavgift som påløper ved hjemmelsoverføring av eiendommen til borettslaget, andel av borettslagets kostnader relatert til stiftelse, og transaksjonskostnader i forbindelse med borettslagets kjøp av aksjene i eiendomsselskapet, samt etterfølgende fusjon. I tillegg kommer kr 5.000,- for andel i borettslaget, kr 430,- for tinglysning av hjemmelsdokument, samt kr 430,- for tinglysning av pantedokument/sikkerhet for kjøpers lån (pr stk). Kjøper skal ved overtakelse betale inn til borettslagets konto et beløp som tilsvarer dobbel månedlig felleskostnad som oppstartskapital til borettslaget. Beløpet vil faktureres fra forretningsførerAlle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.Det presieres at selger er profesjonell og aldri har bebodd boligen. De har således minimalt med kjennskap til feil og mangler og vi oppfordrer alle til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagkyndig. Borettslaget er nyopprettet og det kan være behov for justeringer av felleskostander på sikt. Dette vil være opp til borettslaget å bestemme.Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Adgang til utleie (boligformål)

Utleie av bolig i borettslag krever styrets samtykke, jf. borettslagsloven § 5-3.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har ikke tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Forkjøpsrett for medlemmer / styregodkjennelse

Borettslaget kan vedtektsfeste forkjøpsrett for andelseiere og andre, jf. borettslagsloven § 4-11. Etter aksept av bud vil det bli avklart om forkjøpsretten benyttes.Borettslag kan vedtektsfeste at ny andelseier skal godkjennes av styret, jf. borettslagsloven § 4-5.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen har mangel i følgende tilfelle:1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.