Eiendom

Fagerborg - Gjennomgående og romslig 4-roms leilighet med oppussingsbehov. Peis - Nyere bad. Varmtvann & fyring inkludert i felleskostandene - Ikke dok.avgift. Beliggende i stille sidevei til Kirkeveien. Heis*

Fagerborg - Gjennomgående og romslig 4-roms leilighet med oppussingsbehov. Peis - Nyere bad. Varmtvann & fyring inkludert i felleskostandene - Ikke dok.avgift. Beliggende i stille sidevei til Kirkeveien. Heis*

Fakta

 • Kirkeveien 147 D
 • Primærrom
  85
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Aksje
 • Soverom
  2

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  4 900 000 ,-

Omkostninger

4 900 000,- (Prisantydning)
201 660,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
5 101 660,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
7 944,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
3 362,- (Noteringsgebyr forretningsfører)
--------------------------------------------------------
18 206,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 119 866,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  85
 • Tomt
  1621

Faste løpende kostnader

Felleskostnader kr. 4 860,- pr mnd.
Eiendomsskatt utgjør kr 1980,- for 2018 og betales via fellesutgiftene.

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, parabol/kabel-tv, internett, alarm osv vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Høydepunkter

Fredelig beliggende i sidegate til Kirkeveien
Stor leilighet med potensiale
Peis
Nyere bad
Mulig å kjøpe seg inn i heisen

Beliggenhet

Leiligheten ligger sentralt til på Fagerborg/ Majorstuen - et av byens mest attraktiveområder i et sentralt, urbant og meget populært boligområde med umiddelbar nærhet til et rikt servicetilbud, trendy kafeer, fasjonable restauranter og et bredt, offentlig kommunikasjonstilbud. Majorstuen er et viktig kollektivknutepunkt i Oslo, da alle T-banelinjene, tre sporvognslinjer og fem busslinjer trafikkerer stedet. For den handleglade er det kort avstand til Oslos desidert mest populære og eksklusive handlegate i Bogstadveien. Hegdehaugsveien/Bogstadveien har gjennomgått en omfattende rehabilitering og området er ferdigstilt med økt trafikksikkerhet, bedre universell utforming, bedre fremkommelighet og tilgjengelighet, økt beplantning og oppvarmede fortau m.m. Det er også kun en kort tur til parken St.Hanshaugen og videre Karl Johans gate med sine utallige butikker, restauranter og caféer. Attraktive Aker Brygge og Tjuvholmen ligger i umiddelbar nærhet med flere av byens mest populære spisesteder og restauranter.Av rekreasjonsmuligheter finner man fantastiske Frognerparken med storslåtte Vigelandsparken, Hundesletta og Frognerbadet. Her finner man turstier, dammer og grøntområder perfekt for turer, jogging og parkliv. Populære Stensparken, Slottsparken og flere andre grøntområder ligger også innen gangavstand. Området tilbyr samtidig et stort spekter av treningsmuligheter med bla. Elixia sitt store senter under bakken ved Colosseum Park, Sats i Sporveisgata, samt noe mer eksklusive Artesia med både trening og spa. Fresh Fitness 200 m unna leiligheten. Fine muligheter for løpe-/joggeturer i parker om sommer, så vel som vinter. Kort t-banetur til Sognsvann eller Holmenkollen med sitt uendelige vei- og løypenett. Praktisk og enkel forbindelse til byens skoler med bl.a. Høyskolen, Universitetet og BI. Leiligheten har et fantastisk utgangspunkt for aktiv bruk av alle byens tilbud.

Innhold

2. etg: primærrom utgjør 85 m2 som omfattes av entré, bad, 2 soverom, spisestue med peis, stue og kjøkken.

Standard

Stor gjennomgående leilighet med opprinnelig standard bortsett fra badet som er av nyere dato. Tilsvarende leiligheter i bygget har endret planløsning slik at kjøkkenet er flyttet til spisestuen og det gamle kjøkkenet har blitt soverom nr. 3. Flott beliggenhet i fredelig sidevei til Kirkeveien.

Gulv:
Originale tregulv, fliser på bad og kjøkken.

Vegger:
Malte flater og tapet. Fliser på bad.

Himlinger:
Malte flater.

Nyere bad med wc, dusj og servant. Takstmannen fant ingen feil på badet bortsett fra slitt innredning.

Hyggelig spisestue med peis. Mange flytter kjøkkenet hit.

Blyglassvinduet i stuen blir byttet ut til vanlig vindu.

Byggemåte

Fundamentert med betong og sparestein, trolig til faste masser. Tegl- og betongmurkonstruksjon, fasader med frilagt rød tegl.
Vinduer tre med 3-lags isolerglass fra 1983. Flattak i betongkonstruksjon. Taket er tekket med sveisepapp.
Renovasjon av tak og gesimser m.m. pågår i disse dager.
* Det er heis i bygget. Det er mulig å kjøpe seg inn i denne for kr. 70.000,-. Fellesutgiftene vil da øke med kr. 270,- pr. mnd.

Bebyggelse

Boliggård med teglstensfasader oppført i 1938

Tomt

Fellestomt på 1621 kvm.

Opparbeidet bakgård med sittegrupper, sykkelparkering og diverse beplantning. Beplantet forhage.

Parkering

Parkering i offentlig gate etter gjeldende bestemmelser. Boliger ligger i område med beboerparkering. Det kan være mulig for å leie garasjeplass/biloppstillingsplass i nærområdet.

Adkomst

Adkomst fra privat gate som ligger mellom Kirkeveien og Fagerborggata. Det vil bli skiltet til visninger.

Oppvarming

Sentralvarme (fjernvarme) med radiatorer. Varmekabler på bad. Peis i spisestuen.

Aksjelaget

Leiligheten er en del av Fagerbo aksjelag. Laget består av 52 leiligheter, og reguleres av vedlagte vedtekter. Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne felles plikter som dugnad etc. Megler oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning som kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Skoler

Nærmeste barne- og ungdomsskole er Marienlyst skole og Majorstuen skole.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Egenandel på kr 4.000,- påløper etter 10 advokattimer eller ved tvist (hvis et fremsatt krav er bestridt eller ubesvart). Egenandelen refunderes dersom kunden mottar erstatning/prisavslag fra motparten. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Andel fellesgjeld

Kr. 201 660,-

Aksjelaget har lån i OBOS Bank
Restgjeld kr 11.141.839,- pr 25/9-2018
Rente 2,55% pr 25/9-2018
Restløpetid: ca. 25 år
Avdragsfrihet:nei
IN-ordning: nei

Felleskostnadene ble økt med 13% fra 1/10-2018 pga låneopptak til renovering av tak og gesimser m.m.

Sikringsfond

Sikringsfond er en forsikringsordning som dekker tap borettslaget får som følge av at andelseiere misligholder betaling av løpende fellesutgifter. Medlemskap i sikringsordning kan tegnes av det enkelte borettslag, eller av boligbyggelag på vegne av tilknyttede borettslag.

Evt. mulighet for utleie

Aksjeeieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.

Normale bestemmelser iht borettslagsloven gir anledning til utleie dersom eier (eller familie) har bodd i boligen 1 av de siste 2 år, og normalt for inntil 3 år. Aksjeeieren kan være midlertidig borte (og derfor få aksept på utleie) som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom, eller andre tungtveiende grunner. Bruken kan overlates til nær familie. Se for øvrig vedlagte vedtekter.