An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Eiendom

Lys og velholdt 3-roms hjørneleilighet med balkong, peis og heis. Vendt ut mot stille gate.

Lys og velholdt 3-roms hjørneleilighet med balkong, peis og heis. Vendt ut mot stille gate.
Solgt

Fakta

 • Kirkeveien 102 D
 • Primærrom
  74
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  2

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  4 950 000 ,-

Omkostninger

4 950 000,- (Prisantydning)
214 401,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
5 164 401,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
142 850,- (Dokumentavgift)
5 400,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
159 372,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 323 773,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  74
 • Tomt
  2580

Matrikkel

Gnr. 46, bnr. 50, snr. 24 i Oslo kommune
Bruksenhet H0302

Adresse

Kirkeveien 102 D, 0361 Oslo
3. etasje (heis i bygget)

Prisantydning inkludert omkostninger

4 950 000,- (Prisantydning)
214 401,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
5 164 401,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
142 850,- (Dokumentavgift)
5 400,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
159 372,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 323 773,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Det tas forbehold om endringer i offentlige og private gebyrer.

Felleskostnader

P.t. kr. 4.725,- pr. mnd. iht. opplysninger fra forretningsfører.

Felleskostnadene inkluderer følgende: Andel felleskostnader etter eierbrøk kr. 2.099,- (herunder kommunale avgifter, felles forsikring, renhold av fellesarealer, forretningsførsel, vaktmestertjeneste, generell drift m.m.), kabel-TV/bredbånd kr. 319,- (Canal Digital full grunnpakke og komplett 30, kabel-TV og bredbånd), á-konto fyring kr. 687,-, á-konto renter på lån 1 kr. 429,-, á-konto avdrag på lån 1 kr. 645,-, á-konto renter på lån 2 kr. 271,- og á-konto avdrag på lån 2 kr. 275,-.

Det gjøres oppmerksom på at månedlige felleskostnader må anses som et á-konto beløp og er ment å dekke boligselskapets forutsette kostnader. Dersom det skulle bli nødvendig kan styret når som helst endre felleskostnadene eller vedta kapitalinnkallinger fra eierne. Det er opplyst at innbetaling til andel felleskostnader øker med 5 % fra 01.07.2019. I tillegg er det vedtatt kapitalinnkalling (engangsinnbetaling) fra sameierne i forbindelse med kommende fasadevask (se avsnitt byggemåte).

Ad. overnevnte renter/avdrag på lån: Sameiet har 2 lån som relaterer seg til hhv. rehabilitering av fasaden og utskiftning av fire heiser. Seksjonens andel av sameiets lån kan innfris 1. gang pr. år (gjelder begge lån). Varsel må sendes innen 01.10 hvert år. Selv om andel lån innfris, vil seksjonseieren likevel være ansvarlig overfor långiver. Lånekostnadene avregnes 1. gang pr. år mot á-konto innbetalinger til renter og avdrag slik at etterslep kan forekomme (tilgodebeløp eller etterbetaling). Det er av megler ikke utregnet hva totale felleskostnader vil bli dersom seksjonen innfrir sin andel av sameiets lån.

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter: Inngår i felleskostnadene
Felleskostnader: Kr. 4.725,- pr. mnd.
Eiendomsskatt: Kr. 0,- for 2019 iht. eiendomsskattelistene

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, parabol/kabel-TV, internett, alarm osv. vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Eiendomsskatt

I 2016 ble det innført eiendomsskatt i Oslo. For 2019 er skattesatsen 3 promille av beregningsgrunnlaget for bolig og fritidsbolig. For seksjonen som selges utgjør eiendomsskatten kr. 0,- for 2019 iht. eiendomsskattelistene. Det gjøres spesielt oppmerksom på at satsen for eiendomsskatt blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år. Videre gjøres det spesielt oppmerksom på eiendomsskatten vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside:
www.oslo.kommune.no/skattognaring/skattogavgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt

Areal

Primærrom: 74 kvm, Bruksareal: 74 kvm, Bruttoareal: 83 kvm.
Arealet av primære rom (P-rom) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger og sjakter mellom disse rommene. Arealet er oppgitt ihht takstmannens målinger og ikke kontrollert av megler.


Boligen har 2 soverom.

Type eiendom

Eierseksjon/selveierleilighet

Byggeår

Ca. 1934/1935 (tatt i bruk 06.04.1935)

Etasje

3. etasje. Nyere heis i bygget.

Energimerke

Energimerke for denne boligen er:
Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G
Energimerking er utført av selger selv.

Energimerking er et konkret miljøtiltak for å øke bevisstheten om energibruken og hva som kan gjøres for å få en mer energieffektiv bolig. Det kan bidra til at samlet energiforbruk i boliger og bygninger går ned og miljøet spares ved at behovet for å bygge ut ny energi blir mindre. Energimerket viser bygningens energistandard og beregnes uavhengig av hvordan de som bor der bruker boligen. Energimerket er en karakterskala som går fra A (best) til G (svakest). Karakteren er den samlede vurderingen av boligen og er basert på beregnet levert energi, dvs antall kilowatt-timer som boligen trenger pr kvadratmeter for normalt forbruk.

Høydepunkter

Lys og velholdt endeleilighet med god planløsning og fin beliggenhet i 3. etasje (nyere heis i bygget for enkel adkomst). Leiligheten vender ut mot Wilhelm Færdens vei og Marienlystparkens grøntareal (bort fra Kirkeveien). Hyggelig utsyn fra leiligheten og balkongen mot bl.a. parken og Holmenkollen.

* Heis
* Peis
* Balkong på ca. 11 m² som går langs to sider av boligen
* Vinduer på tre vegger
* Gode lys- og solforhold med sen kveldssol

* Sikringsskapet i leiligheten ble oppgradert i 2016
* Ny inngangsdør til seksjonen i 2016
* Kjøkkenet ble overflatebehandlet i 2017, inkl. nytt kjøkkeninventar

* Veldrevet sameie med 60 seksjoner
* Sameiet har egen hjemmeside: www.kirkeveien102.no
* Fyring inkludert i felleskostnadene
* Mulighet for innfrielse av andel fellesgjeld (IN-ordning)
* Sameiet ble tilknyttet fjernvarme i 2006
* Fasaden ble rehabilitert i 2011/2012, inkl. bytte av vinduer og balkongdør
* Heiser (4 stk.) ble skiftet ut i 2016/2017
* Alle inngangsdørene ble lakkert i 2018

Beliggenhet

Meget sentral beliggenhet i flotte grønne omgivelser. Leiligheten vender ut mot Marienlystparkens (bort fra Kirkeveien), og fra leiligheten og balkongen er det hyggelig utsyn mot bl.a. Holmenkollen og parkens "nordre del". Særdeles barnevennlig med trygg skolevei (Marienlyst skole rett ved).

Fra eiendommen er det kun få minutters spaseravstand til Majorstuen, samt kort vei til Stensparken, Frognerparken og sentrum for øvrig. Marienlystparken med sportsplass, sandvolleyballbane m.m. i umiddelbar nærhet. Kort avstand også til Universitetet på Blindern og Ullevål sykehus. Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet (20-bussen). I tillegg går det buss til Gardermoen hver halv time.

Marienlyst er et attraktivt boligområde i det tidligere Vestre Aker. Området har navn etter løkken Marienlyst som ble utbygd med tett blokkbebyggelse i 1930-årene. I 1950 innviet Norsk Rikskringkasting sitt nye hovedkvarter på Marienlyst, etter en lang byggeperiode avbrutt av krigen. Det opprinnelige Marienlyst (Blindernveien 10) fra 1700-tallet står fortsatt den dag i dag og er en fredet bygning.

De ni blokkene langs Kirkeveien ble reist i årene 1934-36, og var i sin tid landets tettest utnyttede boligområde med til sammen 530 leiligheter.

Marienlystparken, i umiddelbar nærhet, er regulert til friområde, og er delt i to av gaten Tusentrippen. Marienlystparken nordre del ligger i en skråning og kalles ofte "Leker'n" (denne delen av parken er iht. planinnsyn Oslo kommune oppført på Gul liste som kulturminner med eller uten formelt vern). Det har vært (og er fremdeles mulig) ulik praksis for hva som regnes som Marienlystparken. Dog er begge sider (som nevnt over) beskrevet som Marienlystparken på Oslo kommune sin hjemmeside (parker og friområder).

Innhold

Innholdsrik og romslig 3-roms eierseksjon beliggende i byggets 3. etasje med heisadkomst. Primærrom utgjør 74 m² som omfattes av entré/gang, bad/wc, kjøkken, stue og 2 soverom. Fra stuen har man utgang til balkong på ca. 11 m².
Det medfølger i tillegg 1 kjellerbod på ca. 3,7 m² (merket '24').

Standard

Lys og fin selveierleilighet på byggets sydvestvendte hjørne. God planløsning, vinduer til tre sider og solrik balkong som vender ut mot Marienlystparken.
Ifølge selger ble vinduer og balkongdør byttet i 2011 (i forbindelse med fasaderehabiliteringen), og samtidig ble det lagt ny smøremembran på balkonger.

I 2014 ble det utført overflateoppussing av leilighetens bad, inkl. omlegging av utenpåliggende vannrør. Det ble lagt vinylgulv over eksisterende fliser, og veggene ble behandlet med betongmaling med forsegler. Selger har opplyst at det bak på soilrøret på badet er en liten rustklump. Dette forårsakes av at vannet i soilrør går i spiral ned røret og sliter på sidene av røret.
I 2016 ble sikringsskapet i leiligheten oppgradert (samsvarserklæring er vedlagt salgsoppgaven).
I 2017 ble kjøkkenet overflatebehandlet, inkl. nytt kjøkkeninventar.

Kjøkken:
Innredning dels fra 2017 og noe fra byggeår (originale overskap med glatte fronter). Innredningen har glatte fronter med integrerte håndtak, heltre benkeplater og fliser over benk. Integrert komfyr med induksjonstopp, ventilator i stålhette med kullfilter, integrert oppvaskmaskin og integrert kjøl/fryseskap.

Bad/wc/vaskerom:
Badet er innredet med servant på heltre benkeplate, dusjkabinett, klosett, originalt sluk i gulv, originale soilrør i bygget. Opplegg for vaskemaskin. Nedpendlet plate som henger med kjetting ned fra malt betongdekke i himling. Åpent på alle kanter for tilgang til spotter, LED-stripe og avtrekksvifte.

Overflater:
Himling: Malt betongdekke i alle rom, med unntak av malt kryssfinér på bad. Takhøyde er målt til 2,53 m i stuen av takstmann.
Vegger: Malt strie og malt mur. Gammel luke i vegg mellom kjøkken og soverom (tidl. spisestue). Gang og kjøkken er nymalt i 2017.
Gulv: Nyere vinyl på baderom. For øvrig originale tregulv.

Byggemåte

Kort beskrivelse av byggemåte:
Boligblokk oppført i 1935 over 8 etasjer, samt kjeller med boder og tekniske rom. Grunnmur i betong, fundamentert med støpt plate på stedlige masser. Antatt kultet grunn. Dreneringsforhold trolig fra byggeår. Støpt betongdekke som etasjeskille. Flatt tak tekket med tjærepapp evt. tilsvarende dukmembran. Originalt pipeløp, tilknyttet gruepeis i stuen. Yttervegger i bærende konstruksjon i betong og murverk, pussede og malte fasader (rehabilitert i 2011). Innvendige vegger i betong og murverk for bærende konstruksjon. Isolerglassvinduer i treramme fra 2011. Ny entrédør i stål. Balkongdør med isolerglass fra 2011. Naturlig oppdriftsventilasjon, luftespalter i vinduer. Sikringstavle med automatsikringer plassert i felles oppgang. Personheiser i bygget (nye i 2016/2017).

Generelt vedlikehold i sameiet:
- Bygget i Kirkeveien 102 er vesentlig oppgradert i senere år
- Sameiet ble tilknyttet fjernvarme i 2006
- Fasaden ble rehabilitert i 2011/2012, inkl. bytte av vinduer og balkongdør
- Ny inngangsdør til seksjonen (EI30/B30) i 2016
- Heiser (4 stk.) ble skiftet ut i 2016/2017
- Alle inngangsdørene ble lakkert i 2018

Selger opplyser å være usikker hvordan sameiet ligger an i forhold til skifte av soilrør. Disse er originale støpejernrør som snart må byttes.

Styret har besluttet å vaske fasaden i 2019 og har innhentet foreløpige prisestimater. Budsjettet for 2019 er basert på at arbeidet kan utføres for kr. 230.000,-. Anslaget er basert på innkomne tilbud/estimater, som styret vil jobbe videre med. Tiltaket planlegges finansiert ved innkalling av et engangsbeløp fra alle seksjonseierne (ca. 50 %), og ved å benytte deler av sameiets oppsparte midler. Dette anses forsvarlig i lys av at sameiet pr. 31.12.2018 hadde en likviditetsreserve på kr. 1.227.692,-. I tillegg kommer en moderat økning i felleskostnadene på 5 %, som i og for seg besluttes uavhengig av dette konkrete vedlikeholdstiltaket. Dersom kr. 230.000,- blir endelig totalkostnad for fasadevasken, vil engangsinnbetalingen for seksjonen som selges være ca. kr. 2.155,- dersom seksjonsbrøken (72/3842) danner grunnlaget for beregningen. Dette blir kjøpers kostnad. Det tas for øvrig forbehold om at totalkostnaden for fasadevasken overskrider antatt kostnad p.t.

Oversikt over utført rehabilitering og større vedlikehold på 2000-tallet (ikke uttømmende liste):
2002:
Montert stoppekran for vann inn til bygningen. Montert/skiftet alle stoppekraner for varmt og kaldt vann inn til stigeledningene.

2004:
Vegger i trappeoppgangene og entrédørene ble malt.

2006:
Sameiet avviklet oljefyringsanlegget og gikk over til fjernvarme.

2008 og 2009.
Mindre reparasjoner og vedlikehold.

2011:
Totalrehabilitering av bygningen påbegynt 2. kvartal. Nytt tak, nye rømningsveier i åttende etasje, nye verandaskiller, nedløpsrør med varmekabler, nye inngangsdører og baldakiner med Led-lys montert.

2012:
Rehabiliteringen ferdigstilt og overtatt i februar 2012.

2013.
Nytt calling-anlegg montert. Vegger og gulv i vaskeriet ble malt. Innkjøp av en ny vaskemaskin. Støpt nye fundament og lagt skifer på reposene foran inngangsdørene. Montert nye låssylindere til inngangs- og kjellerdører.

2014:
Rehabilitering av trappen til Kirkeveien. Rensing av luftekanaler i samtlige seksjoner. Pipene feiet.

2015:
Kloakkledningen under bygget kamerainspisert, spylt og rengjort. Arbeidet utført av Gravco AS. Montert branndør i vaskeriet. Pålegg av Brann- og redningsetaten. Utbedring av heisene i henhold til pålegg fra Heiskontrollen (arbeidet utført av Schindler Stahl AS).

2016:
Infratek AS foretok stikkprøvekontroll av de elektriske anleggene i leilighetene. Feil/mangler ble rettet. Spyling av innvendige avløpsrør i oppgang C og D. Utskifting av alle fire heisene (arbeidet utført av Schindler Stahl AS).

2017:
Den gamle oljetanken i fyrrommet ble sjekket og spylt. Canal Digital overtok som leverandør av bredbåndtjenester i 2. kvartal.

2018:
Lakkering av alle inngangsdørene i eik. Bytte av radiatormålere til målere med automatisk avlesning.

Eiendommens tilstand

Iht. takstmanns tilstandsrapport har følgende fått tilstandsgrad 2 (TG2):
- Innvendige dører: Gjelder for originale dører, relatert til alder.
- Balkong, terrasse: Gjelder kun for markiser.
- Piper, ildsted: Opplyses av selger om tidvis dårlig trekk fra peis.
- Gulvsystemer: Originale tregulv gis TG2, relatert til alder.
- Utstyr for sanitærinstallasjoner: Originalt sluk og baderomskonstruksjon uten tilfredsstillende membranløsninger.

Overnevnte tilstandsgrad kan innebære nødvendig utbedring, se tilstandsrapport med takstmanns kommentarer. Det gjøres oppmerksom på at tilstandsgrad 1 (TG1) ikke er kommentert her, men kun fremgår av vedlagte tilstandsrapport.

Selger har opplyst å tidvis ha sett brune pelsbiller ("Majorstubiller") i leiligheten. De har ikke vært et problem for selger, som ikke har oppdaget skader eller andre spor etter dem. Selger jobber med å tette sprekker mellom gulvbord, da de har blitt sett kommer opp derfra.

Noe oppgradering bør påregnes.

Bebyggelse

Bebyggelsen ble tegnet av arkitekt Olav Olson, som virket som arkitekt ved Strømmen Trævarefabrik i tillegg til sin private arkitektpraksis i Oslo. Bebyggelsen er en del av Marienlystblokkene, som er betegnelsen på de ni skiveblokkene vest for Kirkeveien og øst for Wilhelm Færdens vei, med adresser til Kirkeveien 98-114. Bebyggelsen ble oppført i daværende Aker kommune mellom 1934 og 1936, og da de sto ferdige var de moderne for sin tid, med heiser, fellesvaskerier, søppelsjakter og kjøleskapsanlegg.

Tomt

Felles eiet tomt på ca. 2.580 kvm iht. arealbekreftelse fra kommunen. Opparbeidede fellesarealer med plen og noe beplantning. Asfaltert adkomst/gårdsplass.

Parkering

Vanlig gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser. Det er beboerparkering i området og adressen Kirkeveien 102 D er iht. Oslo kommune tilknyttet ordningen. Kjøper kan således søke kommunen om beboerkort. Beboerparkering for bil koster kr. 3.000 for ett år. Les mer på kommunens nettsider: https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/beboerparkering-for-privatpersoner/

I skrivende stund er det også mulighet for både leie og kjøp av garasjeplass i Marienlyst Garasjer (Kirkeveien 92) like i nærheten.

Adkomst

Adkomst på offentlig vei. Det vil bli skiltet med Sem & Johnsen visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Oppvarming

Sentralvarmeanlegg i bygningen, med radiatorer i leiligheten. Peis i stuen. Felles varmtvannsberedere i bygget tilknyttet samme felles sentralvarmeanlegg.
Selger opplyser at det fra peisen enkelte ganger har seget røyk ut i stuen, antageligvis på grunn av dårlig trykk i pipen. Dette har løst seg ved å åpne ventiler eller vindu.

Fyring blir belastet etter faktisk forbruk og avregnet 1. gang pr. år. Fyringsperioden er fra 01.07. til og med 30.06. året etter. Ved eierskifte i perioden vil fyringsoppgjøret bli ettersendt selger som betaler for sin periode. Måler må leses av ved eierskifte.

Selger har opplyst om et strømforbruk i 2018 på 2.454 kWt totalt.

Sameiet

Leiligheten er en del av boligsameiet Kirkeveien 102. Sameiet består av 60 seksjoner og reguleres av vedlagte vedtekter. Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne felles plikter som dugnad etc. Megler oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning som ligger vedlagt prospektet.

Kjøper oppfordres til særskilt å sette seg godt inn i vedtektenes punkt 5.1 hva angår seksjonseierens plikt til å vedlikeholde bruksenheten, vedtektenes punkt 5.2 hva angår sameiets plikt til å vedlikeholde og utbedre fellesarealer m.m., vedtektenes punkt 5.3 hva angår bygningsmessige arbeider og vedtektenes punkt 5.4 hva angår seksjonseierens erstatningsansvar for mangelfullt vedlikehold.

Vedtektenes punkt 5.7 (særskilte bestemmelser): Sameiet er konstruert med åpne røropplegg (ingen rør er bygget inn). Dersom noen senere har bygget inn rør (sameiets, naboens eller egne), skal seksjonseieren bære kostnadene forbundet med fremhenting av skjulte rør, reparasjoner og øvrige kostnader dette måtte medføre. Denne plikten gjelder selv om innbyggingen skulle ha vært utført av en tidligere seksjonseier. Seksjonseier skal ha målere på enhver enhet som benytter vannbåren varme. Seksjonseier er ansvarlig for å avlese målere ved behov, herunder ved flytting og i forbindelse med kjøp/salg av seksjonen.

Husdyrhold er tillatt. Eier av husdyr skal vise aktsomhet for å unngå at det voldes skade på mennesker, dyr eller eiendom og ellers påse at dyreholdet ikke er til urimelig ulempe.

Det er ikke tillatt å grille på verandaene/balkongene.

Ved eierskifte må strømmåler, samt varmemåler(e) for fjernvarme/varmt tappevann avleses.

Sameiets vaktmestertjenesten ivaretas av Alt i Vaktmestertjenester.

Ordinært årsmøte i sameiet ble avholdt 27. mars 2019, og innkallingen og protokollen ligger vedlagt salgsoppgaven.

Det opplyses om at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23.

Skoler

Marienlyst skole i umiddelbar nærhet. Meget kort vei til Fagerborg ungdomsskole. Se for øvrig nabolagsprofil.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Egenandel på kr 4.000,- påløper etter 10 advokattimer eller ved tvist (hvis et fremsatt krav er bestridt eller ubesvart). Egenandelen refunderes dersom kunden mottar erstatning/prisavslag fra motparten. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Bod

Seksjonen disponerer 1 kjellerbod på ca. 3,7 m² (merket '24'). Arealet iht. takstmannens måling. Det foreligger ikke hjemmel for boden, da denne ligger i et areal som er seksjonert som fellesareal. Dette er normalt i eldre gårder, da man før 1997 ikke hadde anledning til å seksjonere inn et tilleggsareal dersom det ikke lå i direkte fysisk tilknytning til boligen. Bodene har vært disponert av eier i hele eiertiden.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens hvite- og brunevarer ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av dette prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Heftelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett for kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen og vil ikke bli slettet ved salg av eiendommen. Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnbokutskrift. Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnbokutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen.

Følgende heftelser er tinglyst på eiendommen:

1934/901904-1/105
Bestemmelse om veg, 27.04.1934
Bestemmelse om gjerde.
Med flere bestemmelser.
Bestemmelse om kloakkledning.
Overført fra: 0301-46/50
Gjelder denne registerenheten med flere

Meglers kommentar: Erklæringen følger vedlagt salgsoppgaven og omhandler bestemmelser om vei, gjerde, kloakk m.m.

Overnevnte heftelser vil ikke bli slettet fra grunnboken. Ved etablering av pant i eiendommen gjøres det oppmerksom på at disse vil få prioritet etter overnevnte heftelser.

Grunndata:
1983/27145-2/105: Seksjonering, 22.09.1983
Opprettet seksjoner: Snr. 24
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 72/3842
Eiendommen er oppdelt i 60 seksjoner

Relevant utdrag fra seksjoneringsbegjæringen ligger vedlagt salgsoppgaven.

De andre seksjonseierne har panterett (legal panterett/utinglyst panterett) i seksjonen for krav mot seksjonseier som følger av sameieforholdet, jfr. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført.

Andel fellesgjeld

Kr. 214.401,- pr. 31.12.2018 iht. forretningsfører.

Sameiet har 2 lån som relaterer seg til hhv. rehabilitering av fasaden og utskiftning av 4 heiser. Sameiet har vedtatt en ordning for innfrielse av andel fellesgjeld knyttet til lån. Hver enkelt seksjonseier som ønsker å benytte ordningen og innbetale sin andel av fellesgjelden, må inngå en egen avtale om dette med forretningsfører på vegne av sameiet. Ved en individuell innfrielse av fellesgjeld vil banken anse innbetalingen som en regulær ekstraordinær nedbetaling av eierseksjonssameiets felleslåns hovedstol, uten at långiver gir aksept for at seksjonseiere som innfrir sin andel blir fritatt for sitt debitoransvar. Dette betyr at alle nåværende og fremtidige seksjonseiere, også for de seksjoner hvor fellesgjelden er innfridd, risikerer å måtte dekke sin forholdsmessige andel av sameiets betalingsforpliktelser ved mislighold. Den enkelte må selv melde fra til forretningsfører om man ønsker å innfri seksjonens andel av lånet. Det gis kun anledning til full innfrielse av seksjonens andel av fellesgjelden pr lån. Innfrielse kan skje en gang årlig, ved årsskiftet. Seksjonseier må selv melde fra til forretningsfører om man ønsker å innfri. Frist for å gi melding om dette er 10. oktober.

Lånekostnadene avregnes 1. gang pr. år mot á-konto innbetalinger til renter og avdrag slik at etterslep kan forekomme (tilgodebeløp eller etterbetaling.)

Annuitetslån i DNB nr. 1212.07.13335. Flytende nominell rente 3,90% p.a. Restgjeld kr. 4 750 208,- pr. april 2019. Lånet innfris i 2031. Lånet er et administrativt IN-lån med mulighet for å løse inn sin andel etter brøk etter gitte bestemmelser.

Annuitetslån i DNB, nr. 1213.28.82191. Flytende nominell rente 3,90%. Restgjeld kr. 3 158 608,- pr. april 2019. Lånet innfris i 2036 etter vedtak om 10 års forlengelse i ordinært sameiermøte 06.03.2017. Lånet er et administrativt IN-lån med mulighet for å løse inn sin andel etter brøk etter gitte bestemmelser.

Andel formue

Kr. 25.802,- pr. 31.12.2018 iht. forretningsfører.

Regnskap

Resultatregnskapet for 2018 viser et overskudd på kr. 36.440,-. Budsjettert overskudd var på kr. 23.209,-. Årsresultatet ble således kr. 13.230,- bedre enn budsjettert. Årsaken til det positive årsresultatet må imidlertid ses i sammenheng med en balanseført avsetning til sanering av oljetank på kr. 50.625,-, som ble regnskapsmessig inntektsført i 2018. Dette har ført til at sum driftsinntekter beløper seg til kr. 1.602.277,- mot budsjettert kr. 1.550.412,-. Ser man bort fra sistnevnte forhold, ville regnskapet vist et moderat underskudd på kr. 14.186,-. Kort sagt betyr avsetning i regnskapsmessig sammenheng å sette av midler til dekning av en fremtidig utgift. Dette ble gjort for en del år siden fordi det ble lagt til grunn at oljetanken måtte saneres. Avsetningen ble på den tid belastet den relevante kostnadskontoen i resultatregnskapet, og har siden inngått som en del av passiva-siden i balansen. Ettersom det er brakt på det rene at slik fjerning/sanering ikke er nødvendig, er det ikke lenger grunnlag for avsetningen, som på denne bakgrunn blir å inntektsføre i sin helhet i regnskapet for 2018. Se punkt 4 i årsberetningen for videre informasjon om regnskapet.

Styret har utarbeidet et budsjett for 2019 som er vedlagt innkallingen til siste årsmøte (vedlagt salgsoppgaven). Det er gjort opp med et budsjettert underskudd på kr. - 19 987 (årsresultat). Til orientering nevnes at om vask av fasade ses bort fra, ville budsjettet ha vært gjort opp med et overskudd på kr. 95 013 (årsresultat). For nærmere detaljer viser vi til vedlagte spesifiserte oversikt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei-, vann- og avløpsnett, med private stikkledninger ut til offentlig nett.

Eier

Petter Gillebo

Formuesverdi

Formuesverdi for inntektsåret 2017:
Som primærbolig: Kr. 1 373 105,-
Som sekundærbolig: Kr. 4 943 178,-

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå. Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger). Formuesverdien finnes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Angi ønsket overtakelse i Deres bud.

Evt. mulighet for utleie

Det foreligger ingen begrensning iht. kommune eller vedtekter om utleie av hele boligen som en bruksenhet. Sameiets styre og forretningsfører skal underrettes om ev. leieforhold.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ekspedisjonsdokument for våningshus (uattestert) 1934, samt arkivkort (ferdigbesiktet, mangler rettet) for våningshus fra 1935-1941. Ekspedisjonsdokument er vanlig for eldre bygninger da man før i tiden utstedte slike dokumenter som avslutning på byggesaken

Forretningsfører

Enqvist Eiendom

Regulering

Gul liste:
Bygningen er oppført på Byantikvarens "gule liste".
Kategori: Bygningslokalitet og enkeltminne bygning
Vern: Kommunalt listeført (prioriterte kulturminneinteresser)

Regulering:
Regulert område. Byggeområde for boliger. Bestemmelser S-2255, reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune. NB: Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn).

En mindre del av eiendommen (langs Wilhelm Færdens vei) er regulert til offentlig kjørebane/veigrunn. Bestemmelser S-655 (ikke vedlagt salgsoppgaven).

Ny kommuneplan fra 23. september 2015:
Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Det pågår nå oppdateringer av reguleringsplanene som er berørt, men dette vil ta noe tid. I mellomtiden må alle som benytter reguleringskart fra Plan- og bygningsetaten i form av utskrifter eller en av våre innsynsløsninger kontrollere informasjonen mot den nye kommuneplanen. Informasjon om kommuneplanen med lenker til kartinnsynsløsning finner du på: http://www.kommuneplan.oslo.kommune.no/

I kommuneplanen har eiendommen følgende avsetning:
Arealformål: Bebyggelse og anlegg (nåværende)
Hensynssone: Bevaring kulturmiljø (H 570)
Kulturminnevern: Områder med nasjonale kulturminneinteresser

Kommunedelplan:
Eiendommen er også underlagt KDP-17. Flate: Områdeavgrensning for indre Oslo. Kommunedelplanens hovedmål er å tilrettelegge for etablering av nye og videreutvikling av eksisterende torg og møteplasser for hele Oslos byggesone utenom sentrumsområdet, og slik at det i hver bydel over en femårsperiode kan utvikles en lokal møteplass, lett tilgjengelig for beboerne. KDP-17 er ikke vedlagt salgsoppgaven, men interessenter oppfordres til å sette seg inn i kommunedelplanen ved å benytte følgende link: http://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/showregbest.asp?planid=15137879

Plansaker:
På Ring 2 er det p.t. en pågående plansak, som iht. Oslo kommune er en planprosess med planprogram og konsekvensutredninger av trikk, sykkel og trær på Ring 2 fra Majorstuen til Carl Berners plass (inkludert Kirkeveien). Plansaken er Iht. Bymiljøetaten i en tidlig fase og er således ikke avklart. Hva som blir det endelige resultatet er dermed for tidlig å si. For ordens skyld presiseres det at leiligheten som selges vender ut mot Marienlystparken, og ikke Kirkeveien.

Plansaken vises med rosa markering på kartet over plansaker på Oslo kommune sine nettsider (planinnsyn), og vises å omfatte en mindre del av eiendommen til Kirkeveien 102 (langs Kirkeveien). Plansaken har saksnummer 201619105. Tiltakshaver Bymiljøetaten (tlf. 23 48 20 30). Saksbehandler PBE Andreas Høifødt (tlf. 90 40 65 55).

Link til Oslo kommune informasjonsside for saksnummer 201619105:
https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/slik-bygger-vi-oslo/ring-2-majorstuen-carl-berners-plass/

Link til Oslo kommune saksinnsyn for saksnummer 201619105:
https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?direct=Y&mode=&caseno=201619105

Offentlige planer

Se avsnitt regulering hva angår plansak med saksnummer 201619105 (trikk, sykkelanlegg og trær) på Ring 2 (Majorstuen-Carl Berners plass).

Iht. Oslo kommune planinnsyn er det en rekke interne byggesaker og postlistesaker på de ulike eiendommene i området.

Av postlistesaker nevnes:

Suhms gate 19:
Forhåndskonferanse - Etablering av midlertidig brannstasjon
Saksnummer: 201818218 - Byggesak
Status: Forhåndskonferanse avholdt
Gnr/Bnr: 46/96
Saksbehandler: Celine Jødal, Tlf: 90817524

Av plansaker nevnes:

Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1:
Planprogram til offentlig ettersyn - Utnyttelse og bevaring av eiendommer - NRK Marienlyst
Saksnummer: 201718902 - Reguleringssak
Gnr/Bnr: 46/1, 46/102, 46/107, 46/108, 46/109, 46/113, 46/116, 46/129
Saksbehandler: Hanne Amalie Gøytil Lund, Tlf: 94781172

For enkel tilgang til oversikt over generelle plansaker, plankunngjøringer, byggesaker, postlistesaker etc. kan underliggende fremgangsmåte benyttes:

Oslo kommune Planinnsyn:
1. www.oslo.kommune.no
2. Velg "plan, bygg og eiendom
3. Velg "planinnsyn"
4. Søk adresse eller gnr. og bnr. (46/50)
5. På venstre side vil det fremkomme diverse informasjon etter avkrysning

Konsesjonsplikt

Ingen

Odelsrett

Ingen

Forkjøpsrett

Ingen

Forbehold

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i dokumenter som kan være interessante for handelen, slik som reguleringskart med bestemmelser, grunnboksutskrift og evt. servitutter / heftelser, husordensregler, regnskaper, budsjetter, innkalling og referat fra siste års sameiermøte etc. Disse dokumentene kan ses på meglers kontor.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, evnt. forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.

Det er ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grenser/gjerder/ beplantning som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Det forutsettes at kjøper gjør seg kjent med henviste dokumenter inkludert alle salgsoppgavens vedlegg før budgivning/kjøp.

Boligselgerforsikring

Boligselgerforsikring er tegnet av eier og egenerklæring er vedlagt. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingsloven § 3-10.

Hvitvaskingsloven

Fra 1/1 2004 er eiendomsmeglere underlagt hvitvaskingsloven. Dette innebærer at eiendomsmeglere er forpliktet til å melde fra om mistanke om forsøk på hvitvasking til Økokrim, uten at partene varsles om dette. Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for Eiendomsmeglingstjenester.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglerforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset opptil kr 45 millioner. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 millioner. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over kr 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Annet

Dersom ikke annet er opplyst/særskilt avtalt, gjelder Norges Eiendomsmeglerforbunds liste over løsøre og tilbehør som angir hva som bør følge med boliger og fritidsboliger ved salg. Særskilte avtaler om tilbehør må avtales før bindende avtale inngås, dvs før budaksept. Listen kan fås ved henvendelse til megler og vil være et vedlegg til kontrakten mellom partene.

Egen innboforsikring må tegnes av kjøper.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E verk eller brann-/feiervesen på eiendommen.

Dersom handel kommer i stand er det avtalt at selger betaler 1,25 % inkl. mva i provisjon. I tillegg er det avtalt oppstartsgebyr kr 9.900,-, visninger kr 2.500,- pr time, markedspakke kr 19.900,- og inneståelsesgebyr kr 2.000,- ved salg av denne eiendommen. I tillegg belastes direkte utlegg. Dersom handel ikke kommer i stand belastes direkte utlegg, markedspakke kr 19.900,- og tillegg.

Oppdragsansvarlig

Sem & Johnsen Frogner
Pb 3094 Elisenberg
0207 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 998557569

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.