Eiendom

Nydelig hjørneleilighet m/ balkong og felles parkeringsplass, lave felleskostnader! Stukkatur, rosetter og 3 m. takhøyde

Nydelig hjørneleilighet m/ balkong og felles parkeringsplass, lave felleskostnader! Stukkatur, rosetter og 3 m. takhøyde
Solgt

Fakta

 • Vidars gate 3A
 • Primærrom
  88
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  2

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  7 100 000 ,-

Omkostninger

7 100 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
2 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
177 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
190 649,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 290 649,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  88
 • Tomt
  414

Oppdragsnummer

159-18-0726

Eier

Pia Ølstad

Eiendomstype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 217 Bnr. 449 Snr. 7 i Oslo kommune

Etasje

3

Byggeår

1898

Areal

Primærrom: 88 kvm, Bruksareal: 88 kvm, Bruttoareal: 100 kvm

Antall rom

4

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 414 kvm

Forretningsfører

Jan Erik Bergmann

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv og sentral beliggenhet på beste Adamstuen i et populært og rolig boligområde, i miljøgaten Vidars gate på St. Hanshaugen bydel. Leiligheten har nærhet til alle nødvendige fasiliteter og området byr en rekke koselige kaféer og restauranter med uteservering som blant annet Åpent Bakeri, Dekka Bord og St. Lars i Thereses gate. For den aktive har kan Sats treningssenter på Bislett by på flotte lokal samt et bredt utvalg av gruppetimer. Man har gåavstand til Bogstadveien, en av Norges mest populære handlegater. Her finner man et bredt utvalg av butikker og spisesteder, samt barer og utesteder. Dette er en av de flotteste bydelene i Oslo med flere parkanlegg som "Idioten", St. Hanshaugen park og Stensparken. Her kan man nyte søndagsturer og varme sommerdager. Man har umiddelbar nærhet til kollektivtransport, og man har nærmeste holdeplass Stensgata ca 100 m fra leiligheten.

Bygninger

Området består hovedsakelig av boligblokker og ulike næringsfunksjoner.

Byggemåte

Grunnmur i uisolert naturstein/murverk, tidstypisk kjeller. Yttervegger av murverk med pussede fasader. Pusset og malt fasader i 2016. Originale trevinduer med enkle glass fra byggeåret og innervinduer. Vinduer med isolerglass, karm og ramme i tre. Vinduene er fra 2011. Originale vinduer er malt på innsiden i 2015-2017. Entredører fra byggeåret. Balkongdør med isolerglass, karm og ramme i tre. Balkongdør er fra 2011-2012. Saltak i trekonstruksjoner antatt tekket med korrugerte plate i metall. Takstmannen har ikke inspisert yttertaket. Nytt utvendig tak i regi av sameiet i 2009- 2010.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 88 kvm, Bruksareal: 88 kvm, Bruttoareal: 100 kvm

3.Etasje: Bad, kjøkken, stue 1, stue 2, soverom, wc.

1 bod merket "203" medfølger boligen i kjelleren på ca. 4,5 kvm. Høyden er ca. 2,28 m.

1 bod medfølger boligen på loftet med gulvareal på ca. 9 kvm med skråtak.

Innhold

Helene Solberg i Privatmegleren Dyve & Partnere har gleden av å presentere en nydelig klassisk bygårdsleilighet beliggende i en rolig miljøgate på herlige Bolteløkka. Her har du kort avstand til alle fasiliteter både på Bislett, Adamstuen og St. Hanshaugen.
Bygården ligger i Vidars gate, sidegate til Thereses gate. Dette er en stille og enveiskjørt miljøgate, som er opparbeidet med brostein, trær og trivelige uteområder.

Kort fortalt:
- Nydelig 3- roms selveierleilighet med innhold: Entré, kjøkken, 2 stuer, soverom, bad og wc.
- Sameie med kun 6 seksjoner, lave felleskostnader på 1841,- pr.mnd.
- Seksjonen har ingen fellesgjeld og sameiet har ingen låneopptak.
- Østvendt balkong med adkomst fra soverom på ca. 4.
- Lekkert bad pusset opp i 2011.
- Moderne kakkelovn fra Contura.
- Spisestue som også kan brukes som soverom nr.2
- Sameiet har 3 parkeringsplasser som disponeres etter "førstemann til mølla" prinsippet.
- Stukkatur og rosett i himling på soverom og begge stuene.
- God takhøyde. Høyden i stuen er ca. 3,05 m.
- Kjellerbod på 4,5 kvm og loftsbod på 9 kvm.
- Slipt og lakkert tregulv i kjøkken og soverom i 2018.
- Leiligheten er overflatebehandlet i 2015- 2018.
- Nytt utvendig tak i regi av sameiet i 2009- 2010.
- Ny balkong i regi av sameiet i 2011- 2012.
- Ny vedovn i 2012 og oppgradering av pipeløp.

Beliggende i hjørnet av byggets 3. etasje får man rikelig med naturlig lys inn i leiligheten. Boligen er gjennomgående med store vinduer på hver side, noe som også gir mulighet for å endre planløsningen og etablere flere soverom hvis ønskelig.

Boligen består i dag av et soverom, stort kjøkken med 2 vinduer, spisestue og separat stue. I tillegg er det et romslig bad som ble pusset opp i 2015, samt et ekstra gjestetoalett.

Den gode takhøyden står i pen klassisk stil med både stukkatur og rosetter i himling. Store vinduer med dype vinduskarmer slipper godt med lys inn i hele boligen og supplerer med ytterligere romfølelse.

Adkomst fra siden av bygget opp til 3. etasje. Entrédør med glassruter fører inn i gangen som åpner seg mot det store kjøkkenet.

Kjøkkenet har rikelig med benkeplass i solid benkeplate av stein. Godt med oppbevaring i benkeskap og i høyskap med skyvedører. Romslig vaskeskap er etablert på baksiden av den halve kjøkkenøyen, her har du ytterligere oppbevaring av husholdningsartikler. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer, herunder stekeovn, oppvaskmaskin, kjøleskap, kombinert mikrobølge-/varmluftsovn og tallerkenvarmer. Det er også avsatt hylle med benkeplate i stein for et lite "kaffehjørne" i innredningen. Nede ved gulvet langs kjøkkenbenken er det en praktisk feieluke som er koblet til sentralstøvsugeren, som nylig har gjennomgått service og har helt ny slange.

Stuen har en nyere, moderne kakkelovn fra Contura som varmer boligen opp effektivt med sin sentrale plassering og varmelagrende magasiner. Den ene veggen har originalt treverk som er beiset for å tilføre et urbant inntrykk som bryter med den klassiske stilen på en spennende måte. Stuen har hjørnevindu med idyllisk utsikt ut mot Vidars gate og dens parklignende utforming.

Videre er det en spisestue som har god plass til stort spisebord. Inngang til spisestuen fra både kjøkken og stue. Dette rommet kan også brukes som et soverom 2. Stukkatur og rosett i himling.

Soverommet ligger tilbaketrukket i enden av leiligheten, skjermet fra kjøkken og stuesone og med utgang til balkong. Vender ut mot rolig bakgård med hyggelig utsikt. Ingen gjenboere inn mot soverommet. God plass til stor dobbeltseng og det er montert store romslige garderobeskap med skyvedører.

Fra soverommet er det inngang til et lyst og lekkert bad. Badet ble pusset opp i 2011, og det er satt inn innmurt dypt badekar med glassdører på hver side i 2018. Speil med belysning over stor, helstøpt servant fra KUMA med skap under. Romslig, vegghengt høyskap fra KVIK gir gode oppbevaringsmuligheter. Toalett og opplegg for vaskemaskin. Spotlights i himling med dimmefunksjon, samt varmekabler i gulv.

I gangen ved entréen er det gjestetoalett med WC, speil og vask.

Bakgården er pent beplantet, og har felles langbord, sandkasse, trehytte og utebod med felles grønnsakshage på taket. Leiligheten disponerer én dyrkekasse.

Boligen disponerer 2 boder, en i kjeller på 4,5 kvm og en på loft på 9 kvm.

Standard

For ytterligere informasjon om boligens tilstand se vedlagt tilstandsrapport fra Tommy Berg, datert 02.11.2018.

Følgende punkter i tilstandsrapporten har oppnådd tilstandsgrad 2:
- Etasjeskillere: Det ble stedvis registrert lokale skjevheter/ujevnheter på gulvflatene.
- Entredører: Entredøren er ihht til datidens krav, men er mangelfull i forhold til dagens krav.
- Innvendige dører: Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av alder.
Bad:
- Innredning er svellet.

Følgende punkter i tilstandsrapporten har oppnådd tilstandsgrad 3:
- Vinduer: Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av alder. Normal og forventet bruksslitasje ble registrert. Det er sprekk i glass i 2 stuer.
- Varme: Elektrisk ovn på kjøkken virker ikke.

Fra egenerklæringsskjemaet:
1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? - Oppdaget løs klemring i sluket årsskiftet 2017/18 da vi skulle bytte ut dusjkabinett med badekar. Fikk takstmann til å undersøke at membran, sluk osv var i god stand og fikk festet ny klemring av fagperson (Aarsrud Bygg AS).
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? - Vinteren 20112012 ble badet totalrenovert. Nye vinduer, sveisemembran, nytt sanitærutstyr, baderomsmøbler og servant fra KVIK. HM Rør byttet i 2018 ut dusjkabinettet med et japansk "soaking tub", utført av Rørleggerservice AS (2011/12), HM Rør (2018)
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? - Membran ble lagt i forbindelse med totalrenovering. Sluket fikk ny klemring i 2018. 2.2 Er arbeidet byggemeldt? - Renoveringen i 20112012 ble byggemeldt.
6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ilsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? - Sameiet rehabiliterte pipeløpet i 2013 etter videokontroll av skorsteinene. Utført av Pipeeksperten AS. Vi installerte ny, moderne kakkelovn fra Contura i 2011.
7. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? - Er noen skjevheter osv i bygget generelt, pga alder. Sprekk i murpussen over komfyren.
10. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? - Taket ble rehabilitert med støtte fra riksantikvaren ikke så lenge før jeg flyttet inn i 2010. Fasaden ble pusset opp i 2015 i regi av sameie, gjennom NOR entrepenør. Balkonger montert i 2012, utført av NOR Entrepenør, Balkongteam AS.
20. Kjenner du til om det foreligger skade rapporter/tilstandsvurderinger eller utførte målinger? - Fikk tilstandsrapport på badet fra takstmann i forbindelse med løs klemring på sluket i 2018.
21. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? - Da jeg kjøpte leiligheten i 2010 var den og naboleiligheten (hele 3. etasje) én seksjon. Seksjonene ble delt etter kjøp og brannmur mellom leilighetene ble bygget opp igjen av entrepenør Geir Moen. Saken er byggemeldt. Vi har felles sentralstøvsugeranlegg med seksjonen ved siden av, motoren står i fellesarealene på loft. Denne har hatt service august 2018, er i god stand og vår seksjon har helt ny slange og sugeuttak.
23. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? - Det har vært snakket om å oppgradere trappeoppgangene, men det er ikke besluttet når man evnt skal gjøre det. Felleskostnadene ble økt med 10% for å spare til eksempelvis slike tiltak i 2017.
Tilleggskommentar - Seksjonen disponerer én plantekasse/parsell på taket av uteboden i bakgården.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektriske ovner, gulvvarme på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Parkering / Garasje

Sameiet har en felles parkeringsplass med plass til 3 biler, som beboerne i sameiet kan benytte. Parkeringsplassen disponeres etter "førstemann- til mølla" prinsippet.

Adkomst

Adkomst fra Vidars gat. Det vil bli skiltet med Privatmeglerens visningsskilt under felles annonserte visninger.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Følgende heftelser vil følge boligen ved salg:
BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE Dbnr: 900742 Datert: 08.05.1897
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om veg
Overført fra: 0301-217/449
Gjelder denne registerenheten med flere

ERKLÆRING/ AVTALE Dbnr: 518863 Datert: 24.11.1958
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-217/449
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei / Vann / Avløp

Offentlig nett for vei, vann og avløp.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ekspedisjondokument datert: 05.06.1899
Ferdigattest datert: 21.12.2010
Ferdigattest datert: 06.09.2010

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 1 492 939,- pr 01.11.18
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 4 777 405,- pr 01.11.18

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger.

Følgende nærliggende eiendommer har pågående byggesaker:
Sofies gate 74 - Oppføring av tre balkonger

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Beskrivelse av sameiet

Eiendommen Vidars gate 3 er et sameie mellom eiere av idèelle andeler i eiendommen. Sameiet består av 6 seksjoner. Sameierne har ikke oppløsningsrett som de ellers måtte ha i henhold av lov om sameie av 16. juni 1965.

Sameiet vurderer oppussing av trapperom samt fasade i bakgård, men dette er ikke vedtatt. De avventer nå eventuelle utbedringer etter pålegg av BRE-befaring.

Dyrehold er tillatt.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Kr. 1 841,- pr. .
Fellesutgifter som inkluderer: Felles strøm, lys og varmekabler i takrenner, kommunale avgifter, forsikring, dugnad.

Andre faste utgifter:
Strøm, ca kr.
Kommunale avgifter
Forsikring i Gjensidige kr (polisenummer 81584972)
Andre utgifter:
Eiendomsskatt:

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Andel fellesgjeld / formue

Sameiet har per idag ingen fellesgjeld.

Større investeringer har blitt gjort de siste årene (utbedring av tak, fasade og pipeløp) har vært dekket av den enkelte enhet ut i fra eierbrøk isf. å oppta fellesgjeld.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

7 100 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
2 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
177 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
190 649,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 290 649,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Spesifikasjon av lån

Sameiet har per idag ingen låneopptak og ingen gjeld.

Samlet formue i sameiet er per 30.10 kr. 77.719,13,-. Denne kan fordeles etter eierbrøk.

Alle enhetene (6 stk) sitter i styret og eventuelle nye større investeringer samt justering av fellesutgifter gjøres i plenum på sameiemøte som holdes 2 ganger i året.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

String hyller i spisestue, nattbordene på soverom, taklampoer i stuer, kjøkken og soverom vil ikke følge leiligheten ved salg.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Konsesjon / Odel

Det foreligger ikke odel eller konsesjon for denne eiendommen.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Forkjøpsrett for sameiere

Det foreligger ikke forkjøpsrett i dette sameiet.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Meglerprovisjon (Kr.75 000)
Tilretteleggingshonorar (Kr.14 900)
Innhenting av opplysninger (Kr.6 000)
Oppgjørskostnad (Kr.7 500)
oppstart etablering / Overtagelse (Kr.7 500)
Visninger (Kr.7 200)
Markedspakke (Kr.24 900)
Fakturagebyr (factoring) (Kr.3 550)
Eierskifteforsikring (Kr.23 430)
Pantattester/ grunnbok fra St.kartverk (Kr.1 150)
Sikringsobligasjon - Statens Kartverk (Kr.525)
Totalt kr. (Kr.171 655)
Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger kr 9900,-

Finn.no: Lokalområde

Adamstuen