Eiendom

Vakker, klassisk og meget velholdt villaeiendom med flott tomt. Ny dobbelgarasje fra 2018. Stille, skjermet og idyllisk.

Vakker, klassisk og meget velholdt villaeiendom med flott tomt. Ny dobbelgarasje fra 2018. Stille, skjermet og idyllisk.

Fakta

 • Prestegårdsveien 27
 • Primærrom
  227
 • Boligtype
  Enebolig
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  4

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  19 500 000 ,-

Omkostninger

19 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
487 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 19 500 000,-))
--------------------------------------------------------
499 822,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
19 999 822,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  227
 • Tomt
  1382

Matrikkel

Gnr.44 Bnr.101 i Oslo kommune

Adresse

Prestegårdsveien 27
0851 Oslo

Prisantydning inkludert omkostninger

19 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
487 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 19 500 000,-))
--------------------------------------------------------
499 822,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
19 999 822,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Det tas forbehold om endringer i offentlige og private gebyrer.

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter og eiendomsskatt.
Øvrige kostnader som forsikring, strøm osv. vil variere avhengig av antall personer i husstanden.

Kommunale avgifter

Kr. 18 596 pr År for 2019 for 2019

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt utgjør kr.16.072,- for 2019, ref. Oslo kommunes eiendomsskatteliste.
Det gjøres oppmerksom på at satsen for eiendomsskatt blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.

Areal

Primærrom: 227 kvm, Bruksareal: 237 kvm, Bruttoareal: 269 kvm.
Arealet av primære rom (P-rom) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger og sjakter mellom disse rommene. Arealet er oppgitt ihht takstmannens målinger og ikke kontrollert av megler.

Type eiendom

Selveier, Enebolig

Byggeår

Oppført i 1928

Energimerke

Energimerke for denne boligen er: Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Energiattest er vedlagt denne salgsoppgave. Energimerking er et konkret miljøtiltak for å øke bevisstheten om energibruken og hva som kan gjøres for å få en mer energieffektiv bolig. Det kan bidra til at samlet energiforbruk i boliger og bygninger går ned og miljøet spares ved at behovet for å bygge ut ny energi blir mindre. Energimerket viser bygningens energistandard og beregnes uavhengig av hvordan de som bor der bruker boligen. Energimerket er en karakterskala som går fra A (best) til G (svakest). Karakteren er den samlede vurderingen av boligen og er basert på beregnet levert energi, dvs antall kilowatt-timer som boligen trenger pr kvadratmeter for normalt forbruk.

Høydepunkter

- Vakker og klassisk villaeiendom med flott og parkmessig tomt

- Beliggende meget attraktivt mellom Ullevål og øvre Blindern

- Stille, rolig og idyllisk og samtidig meget sentralt

- Meget velholdt enebolig oppført i 1928 og vesentlig modernisert i 2004

- Nytt tak i 2012

- Nyoppført dobbelgarasje i 2018

- Vakker hage med frukttrær, stor skiferterrasse og partier med heller

Beliggenhet

Beliggende i et veletablert villastrøk, meget populært og sentralt med kort vei til skoler (sokner til Marienlyst), barnehager og offentlig kommunikasjon. Det er kort gangavstand til både Ullevål Stadion i den ene retningen og Majorstuen i den andre, med alle fasiliteter og servicetilbud. Flere parker, grøntområder samt tur- og friområder i nærheten. Sjarmerende Ullevål Hageby ligger også rett ved med koselige serveringssteder og små nisjebutikker.

Innhold

1. etasje:
Vindfang. Hall med integrerte garderobeskap i opalisert glass/børstet aluminium. Gjestetoalett. Stue med peis og integrert bokhylle. Spisestue med utgang solrik terrasse ca. 26 kvm. Innebygget/skult skap for oppbevaring i spisestue.
Kjøkken med spiseplass. Anretning. Entré med kjøkkeninngang som har utgang til hagen. Mellomgang med adkomst til kjelleretasje.

2. etasje:
Gang med utgang til terrasse ca. 13 kvm. 3 soverom med garderobeskap. Soverom/kontor med bokhyller. Dusjbad/wc med varmekabler. Mellomgang.

Kjelleretasje:
Gang. TV-stue (ikke godkjent for varig opphold). Dusjbad/wc med varmekabler. Mellomgang. Matbod med innbygget skap.


Kaldt lagringsloft med gulvareal 78 kvm. og adkomst fra gang i 2.etg.


1.etg: primærrom utgjør 88 kvm som omfatter alle rom.
2.etg: primærrom utgjør 80 kvm som omfatter alle rom.
Kjelleretg: primærrom utgjør 69 kvm som omfatter alle rom unntatt matbod ca. 10 kvm som er sekundærrom.

Standard

Meget attraktiv enebolig, velholdt og med god standard. Hovedsakelig rehabilitert i 2012, 2006 og 2004.

Kjøkken:
Ikea kjøkkeninnredning fra 2004 med mattlakkerte skapdører og skuffefronter - frontene ble byttet i 2016. Heltre eik benkeplate fliser over og med nedfelt vaskekum med kvern. Kjøkkenventilator med stålhette og avtrekk til friluft. Integrert oppvaskmaskin. Malt original innredning i anretningen.

Sanitær:
1. etasje: Separat wc med håndvask og gulvtoalett.
2. etasje: Bad med dusjhjørne med senket dusjsone med regnfallsdusj, 2 søyleservanter, veggintegrert skap og gulvtoalett. Varmekabler.
Badet ble oppusset i 2004.
Kjelleretasje: Bad med innmurt/flissatt badekar, dusjhjørne, servant og gulvtoalett. Varmekabler. Badet ble oppusset i 2006.

Gulv:
Formasjonslagt lakkert ruteparkett i eik i stue og spisestue, sist slipt og lakkert i 2004, forøvrig malte tregulv og en stor del keramiske fliser. 2.etasje med lakkerte/pigmenterte furugulv.

Vegger:
Hovedsakelig malte flater. Keramiske fliser i badene og over benkeplate på kjøkken. For det meste pusset mur i kjelleretg. og malt panel samt noe tapet i 2.etasje.

Himlinger:
Malte flater, malt panel og takess.

Terrasser:
Sydvestvendt terrasse ca. 26 kvm med automatisk terrassemarkise og trapp til hagen, utgang fra spisestue. Oppført i 2006 i murkonstruksjon med spekkmurt kalibrert skifer, bygget ca. 0,8 m over terreng.
Østvendt terrasse ca. 13 kvm med utgang fra gang i 2.etg. Terrassen, i trekonstruksjon, ligger over tilbygg fra 1936. Terrasseborddekket trenger utskifting.

Diverse:
Flere vindusmarkiser
Kabel-tv Get
Tyveri-/brannalarm med TV-øverføring tilknyttet sentral
Utfellbare brannstiger montert på yttervegg utenfor 4 soverom i 2.etg.

Hva ellers gjelder det tekniske om boligen og eiendommen generelt, henvises til tilstandsrapport og egenerklæring etc som vedlagt i prospekt.

Byggemåte

ENEBOLIG
Grunn og fundamentert: Sålefundamentert sannsynligvis støpt på faste masser og betongplatekonstruksjon med sparestein fundamentert på grunn/sannsynligvis faste masser. Grunnmursplast og synlig topplist over terrengnivå rundt huset og terrassen - det er sannsynlig at grunnmursplasten er ført opp bak topplisten. Drenering rundt hele huset utført i 2006. Ved utekran har grunnmursplasten glidd ned fra topplist og har hull i siden. Yttervegger: Grunnmur ut- og innvendig pusset og malt betongkonstruksjon med sparestein. Det er ikke montert vannbrett under kjellervinduer, men pusset og malt flate med vannavrenning. Yttervegger forøvrig i trekonstruksjon etterisolert (innblåsning) i 2005, utvendig panelt med liggende original trekledning. Panelen ble sist oppusset i 2012. Tak: Valmtak i trekonstruksjon og kaldt lagringsloft. Det er ikke foretatt kontroll av isolasjon i skillet mot 2.etg. Etasjeskiller i trekonstruksjon, antatt med stubloftsleire. Hovedkonstruksjon i kjeller etg. i murkonstruksjon.

GARASJE
Grunn og fundamenter: Betongfundamentert trolig til faste masser og betongplatekonstruksjon, det er ikke kjent om gulvet er isolert mot terreng.
Yttervegger: Oppført i isolert trekonstruksjon, utvendig panelt med liggende trekledning og innvendlig kledd med gipsplater. Sokkel og vegg mot nabodel i pusset lecamurkonstruksjon. Tak: Pulttak i isolert trekonstruksjon, tekket med sveisemembran - renne og nedløp i overflatebehandlet stål.

Eiendommens tilstand

I henhold til takstmanns tilstandsrapport har følgende fått tilstandsgrad 2: Vinduer og terrassedør

Overnevnte tilstandsgrad kan innebære nødvendig utbedring, se tilstandsrapport med takstmanns kommentarer. Det gjøres oppmerksom på at tilstandsgrad 1 ikke er kommentert her, men kun fremgår av vedlagte tilstandsrapport.

Tomt

Eiet tomt: 1382 kvm.
Pent opparbeidet og beplantet hage med gressplen, blomsterbed og busker samt enkelte trær sist oppgradert i 2006. Singlet innkjøring, tråkkeheller og kantstein i granitt. Bruddskiferlagt sitteområde ca. 18 kvm.

Parkering

Parkering for 2 biler, med el-bil lader, i frittstående garasje oppført i 2017/2018 - felles vegg med nabo i Prestegårdsveien 31 samt plass til flere biler i egen innkjøring.
Dør til sportsbod ca. 9 kvm i enden av garasjen og utgang til hage via sidedør.

Oppvarming

Sentralvarmeanlegg (el-kjel ny i 2004) med radiatorer i de fleste rom og sirkulasjonsvann fra dobbelmantlet varmtvannsbereder. Peis i stue. Varmekabler i bad og i entré - ikke i funksjon i entréen. Garasjen er oppvarmet med 2 termostatstyrte gjennomstrømningsovner.

Strømforbruk utgjør 53000 kwh pr. år - basert på selgers nåværende forbruk, og kan variere.

Skoler

Sokner til Marienlyst skole

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Egenandel på kr 4.000,- påløper etter 10 advokattimer eller ved tvist (hvis et fremsatt krav er bestridt eller ubesvart). Egenandelen refunderes dersom kunden mottar erstatning/prisavslag fra motparten. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens hvite- og brunevarer ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av dette prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Det ene glass-skapet på kjøkkenet (ikke fastmontert) medfølger ikke handelen. Taklamper medfølger ikke.

Heftelser

Følgende heftelser er tinglyst på eiendommen:

1928/159-1/105 Best.om bebyggelse 06.01.1928
Best.om benyttelse. Best.om gjerde. Best.om vann/kloakkledning. Best.om veg. Best.om septiktank m.v. Med flere best.

1928/901165-1/105 Best.om veg 27.01.1928
Best.om gjerde. Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn

1928/901166-1/105 Best.om garasje/parkering 24.08.1928
Byggeforbud på nærmere angitt avstand

1946/5052-2/105 Best.om vann/kloakkledn.18.06.1946
Best.om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

1961/11175-1/105 Best.om garasje/parkering 08.09.1961
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

Megler har forsøkt å tyde håndskriften i servitutten(e)/heftelsen(e) med dagboknr. 159, 901165 og 101166, tinglyst k 1928 men har ikke klart å tyde innholdet. Servitutten(e)/heftelsen(e) kan sees ved henv. megler.
Ved kjøp av eiendommen tar kjøper risikoen for innholdet i servitutten/heftelsen og dennes betydning for eiendommen.

Overnevnte heftelser vil ikke bli slettet fra grunnboken. Ved etablering av pant i eiendommen gjøres det oppmerksom på at disse vil få prioritet etter overnevnte heftelser.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett for kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen og vil ikke bli slettet ved salg av eiendommen

Kommunen har legalpant i eiendommen i hht lov om pant § 6-1. Dette gjelder alle bebygde eiendommer i alle kommuner i Norge. Forpliktelsen(e) vil følge eiendommen og vil ikke bli slettet ved salg av eiendommen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei-, vann- og avløpsnett, med private stikkledninger ut til offentlig nett.

Eier

Ragnhild Tjoflaat Bruusgaard

Formuesverdi

Som primærbolig kr 3 111 697 pr. 2017
Som sekundærbolig kr 11 202 109 pr. 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå. Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger). Formuesverdien finnes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Angi ønsket overtakelse i Deres bud.

Evt. mulighet for utleie

Det foreligger ingen begrensning iht. kommunen om utleie av hele boligen som en bruksenhet.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ekspedisjonsdokument for eiendommen. Dette er vanlig for eldre bygninger da man før i tiden utstedte ekspedisjonsdokument, som avslutning på byggesaken. Det foreligger ferdigattest for garasjen. Dokumentene er vedlagt.

Regulering

S-4220: REGULERINGSPLAN FOR SMÅHUSOMRÅDER I OSLOS YTRE BY,(SMÅHUSPLANEN). Ny § 6, 7, 8 ,9, 10, 12, 18 og 20, vedtatt 12.6.13. Ny § 9, 4. ledd og § 10, 1. ledd andre setning, vedtatt 17.3.15. BUK-sak 57/15. Reguleringskart og bestemmelser er vedlagt.

Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette kan føre til endring av noen av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Det pågår nå oppdateringer av reguleringsplanene som er berørt, men dette vil ta noe tid. Informasjon om kommuneplanen med lenker til kartinnsynsløsning finner du på: https:www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/ Interessenter bes selv undersøke dette. Kommuneplan kan fås ved henv. megler.

Offentlige planer

Saksnr. 201708944 - Huseby vannbehandlingsanlegg skal oppgraderes, eiendommen grenser til planområdet. For mer info. se Oslo kommune ved Plan- og bygningsetatens hjemmeside. Forøvrig ingen kjente planer som berører eiendommen direkte.

Konsesjonsplikt
Ingen

Odelsrett


Ingen

Forkjøpsrett

Nei

Forbehold

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i dokumenter som kan være interessante for handelen, slik som reguleringskart med bestemmelser, grunnboksutskrift og evt. servitutter / heftelser etc. Disse dokumentene kan ses på meglers kontor.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, evnt. forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.

Det er ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grenser/gjerder/ beplantning som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.
Det forutsettes at kjøper gjør seg kjent med henviste dokumenter inkludert alle salgsoppgavens vedlegg før budgivning/kjøp.

Boligselgerforsikring

Boligselgerforsikring er tegnet av eier og egenerklæring er vedlagt. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingsloven § 3-10.

Hvitvaskingsloven

Fra 1/1 2004 er eiendomsmeglere underlagt hvitvaskingsloven. Dette innebærer at eiendomsmeglere er forpliktet til å melde fra om mistanke om forsøk på hvitvasking til Økokrim, uten at partene varsles om dette. Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for Eiendomsmeglingstjenester.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglerforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset opptil kr 45 millioner. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 millioner. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over kr 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Annet

Dersom ikke annet er opplyst/særskilt avtalt, gjelder Norges Eiendomsmeglerforbunds liste over løsøre og tilbehør som angir hva som bør følge med boliger og fritidsboliger ved salg. Særskilte avtaler om tilbehør må avtales før bindende avtale inngås, dvs før budaksept. Listen kan fås ved henvendelse til megler og vil være et vedlegg til kontrakten mellom partene.
Egen bygningsforsikring og innboforsikring må tegnes av kjøper.
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E verk eller brann-/feiervesen på eiendommen.

Dersom handel kommer i stand er det avtalt at selger betaler 1% inkl mva i provisjon. I tillegg er det avtalt oppstartsgebyr kr 3.900,-, visninger kr 2.500,- pr time og markedspakke kr 14.900,- ved salg av denne eiendommen. I tillegg belastes direkte utlegg. Ved salgssum lik prisantydning vil dette til sammen utgjøre ca kr. 230.000,- inkl mva.
Dersom handel ikke kommer i stand belastes direkte utlegg, markedspakke kr 14.900,- og tillegg.

Det økonomiske oppgjøret mellom partene utføres av:
Sem & Johnsen Oppgjør AS Orgnr. 999 638 996
Pb 1613 Vika, 0119 Oslo
V/ansvarlig oppgjørsmedhjelper: Rita Bråten, Kathrine Fjeldberg, Christian R. Sunde, Kristine Dahl

Oppdragsansvarlig

Sem & Johnsen Frogner
Pb 3094 Elisenberg
0207 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 998557569