Eiendom

Ta frem tegnebrettet! Eventyrlig og unik 4(5)-roms oppussingsobjekt i et ettertraktet og familievennlig område - MÅ SES!

Ta frem tegnebrettet! Eventyrlig og unik 4(5)-roms oppussingsobjekt i et ettertraktet og familievennlig område - MÅ SES!

Fakta

 • Fayes gate 3
 • Primærrom
  105
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Andel
 • Rom
  4
 • Soverom
  3
 • Etasje
  1
 • Energimerking
  G

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  6 900 000 ,-

Omkostninger

6 900 000,- (Prisantydning)
284 883,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
7 184 883 (Pris inkl. fellesgjeld)


Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
6 900,- (Trygghetspakke kjøper* (valgfritt))
--------------------------------------------------------
7 932,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 192 815,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer og eierskiftegebyr. Andel fellesgjeld / Andel formue overtas av kjøper.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  105
 • Bruttoareal
  116 m²
 • Bruksareal
  105 m²
 • Tomt
  335
 • Byggeår
  1918

Velkommen til Fayes gate 3

Christoffer Edstrøm Jacobsen har gleden av presentere denne fantastiske muligheten! Det er ikke ofte slike objekter selges. Her kan du sikre deg sjansen til å skape din egen drømmeleilighet i et av St. Hanshaugens koseligste nabolag. Med sine karakteristiske bygg, rolige sidegater og flotte grøntområder er dette et sted du og hele familien vil trives i!


 • Mulighet for kjøp av kjellerareal for utbygging
 • Opprinnelig to leiligheter omgjort til en andel – separate innganger
 • Takhøyde målt til 2,82 meter
 • Originale tregulv*
 • Peiser
 • Fantastisk førsteetasje
 • Nydelig bakgård med lekeplass
 • Mulighet for leie av parkeringsplass

Bra hjemmeside: https://lindern.no/


Se salgsoppgaven for mer informasjon, målbar plantegning og ordinære bilder.

Separat innredet del:
De originale byggetegningene viser at dette tidligere har vært to leiligheter med hvert sitt andelsnummer (70 og 71). I senere tid har disse blitt omgjort til en andel, men med to separate innganger. Dette er en søknadsmessig endring. Slik leiligheten står i dag er den separate delen på 27 m² ikke godkjent som utleiedel/hybeldel. Kontakt fagkyndig og Plan og Bygg for hvordan dette kan løses.

Oppkjøp av kjellerareal:
En andelseier kan erverve borett til kjellerareal for å utvide boarealet i egen leilighet. Det ervervede arealet kan ikke utleies separat. Andelseier kan ikke selge sin leilighet med utbyggingsrett. Styret stiller seg positive til kjøp av arealet, så lenge punktene nedenfor følges.

Takst for arealet settes til kr 8.000,- per m² BRA på kjeller. Prisene reguleres 1. januar hvert år etter boligprisindeksen, med virkning fra 1.januar 2017.

Søkeprosess, prosjektering og bygging skal gjennomføres i henhold til gjeldene lover og forskrifter i Norge og Borettslagets "Retningslinjer for utbygging av kjeller og loft. I tvistesaker er generalforsamling beslutningsmyndighet pa? vegne av borettslaget. All utbygging skal godkjennes av styret og Oslo kommune v/ Plan- og bygningsetaten og være i henhold til plan- og bygningsloven. Utbygger selv skal søke byggetillatelse hos Oslo kommune, Plan- og bygningsetaten. Utbygger plikter å sende søknad til kommunen senest 6 måneder etter at kontrakten med borettslaget er signert. Utbygger plikter videre å igangsette utbyggingen straks denne er godkjent av styret og Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten. Ferdigattest fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten skal foreligge senest 12 måneder etter at godkjent byggetillatelse / igangsettingstillatelse foreligger.

Standard

Det må på beregnes vesentlig oppgraderinger i leiligheten, spesielt på bad, kjøkken og elektrisk anlegg. Det har blitt gitt tilstandsgrad 3 på bad, deler av det elektriske anlegget. kjøkkenvifte og ved ildstedet. Vi har innhentet et uavhengig tilbud på oppussing av leiligheten. Den ble priset til kr 1 238 038,- inkl. MVA. Tilbudet er gitt av Elitekompaniet. Ta kontakt med megler om mer informasjon om dette.

Det er verdt å påpeke at noen av rommene i hoveddel er delvis pusset opp. De original tregulvet er i god stand der det synes. Flere av veggene er sparklet og malt og disse fremstår fine.

Adkomst

Du finner innkjøringen til Lindern kvartal 1 langs Geitmyrsveien. Det vil bli satt opp Nordvik visning skilter under oppsatt fellesvisning.

Beliggenhet

I Lindern Haveby har man et av byens mest populære nabolag som sin adresse. For familier med barn er Havebyen populær med flere lekeplasser og uteområder skjermet for trafikk og støy. Bakgårdene innbyr til sosialt samvær også for de voksne og Lindern-beboerne vet å nyte sene sommerkvelder utendørs. Flere ildsjeler har også satt i gang årlige arrangementer på Lindern, som Lindern Middagsmarathon og Hagejam. For de minste barna er det en turngruppe og Lindern Fotballklubb, som begge deler er foreldredrevet. I tillegg ble Lindern velforening nylig etablert, hvor de jobber for det sosiale og fysiske miljøet på tvers av de fem borettslagene. Velforeningen arrangerer blant annet gatefest og vinterfest for store og små. Populære Hefteys barnehage ligger rett på andre siden av gaten. Her er henting og levering av barn gjort på få minutter.

Gangavstand til Veterinærhøyskolen, Tannlegehøyskolen, St. Hanshaugen, Bislett, Blindern, Majorstuen, Ullevål sykehus og Lovisenberg sykehus. Det er også kort vei til noen av hovedstadens mest attraktive handlegater og shoppingsentre, samt koselige fortauskafeer og idylliske, grønne uteområder.

Blant nærområdets parker finner man Idioten, Stensparken og ikke minst St. Hanshaugen park med flotte grøntområder, turstier, festplass og damanlegg. Parken er svært populær om sommeren med mulighet for grilling og solbading i idylliske omgivelser med fantastisk utsikt. I området finner du blant annet fotballbane, skøytebane, idrettshall, tennisanlegg og svømmehall m.m.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Joker, Kiwi, Rema 1000, Coop, Java og Gutta på Haugen. Ønsker du ytterligere servicetilbud ligger boligen i gangavstand til Bislett, Thereses gate og nye Bogstadveien. Nye Bogstadveien har fått et estetisk løft og fremstår nå som en attraktiv og moderne handlegate, universelt utformet, slik at alle skal ha lik mulighet til å benytte arealene.

Offentlig kommunikasjon

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, trikk og flybuss, hvorav nærmeste bussholdeplass er Linderngata og ligger ca. 1 min fra boligen. Nærmeste trikkestopp er Adamstuen og ligger ca. 350 m fra boligen. Med bil fra Lindern tar det ca. 3 min til Majorstuen, 5 min til Grünerløkka, 6 min til Oslo S, 7 min til Nydalen og 33 min til Oslo Lufthavn.

Oppvarming

- Vedovn
- Elektrisk oppvarming

Parkering

- Borettslaget har 20 P-plasser til utleie. Andelseiere må sette seg opp på venteliste hos styret. Nåværende eier disponerer en plass, men den følger ikke boligen ved salg.
- Det er beboerparkering i området. Ved anskaffelse av beboerparkering kan man parkere døgnet rundt – også utover det som er maksimal parkeringstid - på parkeringsplasser regulert til beboerparkering. Beboerparkering for bil koster kr 3000,- per år. Det tas forbehold om prisendring. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Bygning over 3.etasjer samt kjeller og loft. Grunnmur og bærende konstruksjoner i mur, naturstein og teglstein. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Saltak av trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Utvendig fasader med kostepussede og malte teglsteinsfasader.

Bebyggelse

Havebyen består av frittliggende bygårder i fem større kvartaler og preges av karrébebyggelse omringet av parkmessige plasser. Havebyen ble fullført i 1920 med 25 frittliggende gårder à 3 etasjer, gruppert i fem kvartaler, med parkmessige gårdsplasser og alléer med i alt 525 leiligheter. Karakteristisk nybarokk stil med bratte saltak, mansardtak og barokkdetaljer. Havebyen er tegnet av arkitektene Harald Hals, Ferdinand Linthoe og Henry Coll.

Servicetilbud - Skoler

Eiendommen har gangavstand til Ila barneskole og Fagerborg ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Jeg anbefaler deg og undersøke dette nærmere via andre kanaler. Kontakt megler om du skulle ha problemer med dette.

Vei - Vann - Avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon til kommunen.

Ferdigattest

Det foreligger ekspedisjonsdokument datert 23.07.1915 for eiendommen. Ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette finnes ferdigattest på lofts arealet på samme adresse datert . De byggemeldte tegningene for dette arbeidet er ikke gjennomgått av megler. Det er også utsendt ferdigattest på utskiftning av vinduer fra 15.04.2013.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

22.08.1955 - Dokumentnr: 306836 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Gjelder denne registerenheten med flere


09.04.1918 - Dokumentnr: 900200 - Opprettelse av matrikkelenheten
OPPRETTELSE - FRADELT FRA GEITMYRSVN 60 - UTGÅTT

Servitutter/rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

22.08.1955 - Dokumentnr: 306836 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Gjelder denne registerenheten med flere


09.04.1918 - Dokumentnr: 900200 - Opprettelse av matrikkelenheten
OPPRETTELSE - FRADELT FRA GEITMYRSVN 60 - UTGÅTT

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til bolig. For mer informasjon om reguleringsforhold kontakt megler eller søk på saksnummer/adresse/gnr. bnr på plan- og bygningsetatens hjemmeside.

Faste/løpende kostnader

- Husleie kr. 3 931,-
- Kabel TV fra Canal Digital
- Festeavgift
- Drift og forsikring
- Lån kr. 1 728,-

Annen nyttig informasjon

- På Generalforsamlingen i 2007 ble det vedtatt at felleskostnadene skal økes den 1.juli hvert år,- med minimum konsumprisindeks fra foregående år.
- Lindern kvartal 1 borettslag består av 80 leiligheter fordelt på 11 oppganger med en felles tomt for borettslaget.
- Det kan forekomme eiendomsskatt. Det er noe som vil bli fakturert til borettslaget, da de er eier av eiendom. Kontakt megler om du har noen spørsmål vedrørende dette.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Med styrets godkjenning kan andelseieren overlate bruken av hele boligen til andre for opptil tre år. Dette gjelder i utgangspunktet bare dersom andelseieren selv har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Likestilt med dette er beboelse av andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektemaken, jf. borettslagsloven § 5-5, jf. § 5-6 c). Godkjenning kan bla. nektes dersom det foreligger saklig grunn. Se ellers borettslagsloven § 5-3 – 5-10.

Etter bestemmelsen i borettslagsloven § 5-6 kan bruken overlates til andre uten begrensningene som følger av § 5-5 i nærmere fastsatte situasjoner. For mer informasjon kontakt megler.

Dersom andelseieren selv bor i boligen, kan bruken av deler av boligen overlates til andre, jf. borettslagsloven § 5-4.

Se ellers vedtektene for eventuelle vilkår for å kunne bli andelseier.

Boligkjøperforsikring

Kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som dekker utgifter forbundtet med juridisk bistand, fagkyndig uttalelse og saksomkostninger. Forsikring er valgfri. Pris 6900kr.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til selger. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger.

Bud kan legges inn på eiendommens finn-annonse ved å trykke på knappen «gi bud» eller via vår hjemmeside. Ved elektronisk budgivning legges bud inn ved å benytte BankID. Bud kan også inngis på budskjema vedlagt i salgsoppgaven.

Før megler formidler bud til selger, skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Senere bud kan inngis per e-post til: c.e.jacobsen@nordvikbolig.no eller sendes per SMS til: 469 09 717.

Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.

Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der selger er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere akseptfrist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte - som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg - vil megler fraråde budgiver å stille slik frist. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor selgeren, når budet er gitt innenfor fristene ovenfor.

Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud, og om eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.

Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.

Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.

For mer informasjon om budgivningsprosessen, se «Forbrukerinformasjon om budgivning», som er vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.

Solgt "som den er"

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras dermed slik den fremstår ved besiktigelse. Risikoen for at det foreligger skjulte feil og mangler overføres til kjøper. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg - herunder selgers egenerklæring. Videre oppfordres alle interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med en fagkyndig, før bud inngis.

Boligen har mangel i følgende tilfeller:

1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.

2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.

3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Ta kontakt med megler dersom du ønsker mer informasjon.

Radonmåling

Fra 1. januar 2014 er det krav til forsvarlige radonnivåer på utleieboliger. I de tilfeller hvor det ikke særskilt er opplyst at selger har kunnskap om eiendommens radonnivå må kjøpere som ønsker å leie ut hele eller deler av eiendommen, særskilt være oppmerksom på at de overtar ansvaret for den usikkerheten dette medfører. Se http://www.nrpa.no for nærmere informasjon.

Selgers erklæring

Selger har ikke bodd i boligen og har derfor begrenset kunnskap om eiendommens tilstand. Kjøper oppfordres derfor til å foreta grundige undersøkelser av boligen, gjerne med fagfolk.

Hvitvaskingsloven

Personvern

Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.