Eiendom

Bestum - Arkitekttegnet familiebolig med store oppholdsrom, 4 bad/wc, 6 soverom, hybeldel, integrert dobbelgarasje, solrike terrasser og lettstelt tomt i attraktiv blindvei.

Bestum - Arkitekttegnet familiebolig med store oppholdsrom, 4 bad/wc, 6 soverom, hybeldel, integrert dobbelgarasje, solrike terrasser og lettstelt tomt i attraktiv blindvei.
 • Bestum - Arkitekttegnet familiebolig med store oppholdsrom, 4 bad/wc, 6 soverom, hybeldel, integrert dobbelgarasje, solrike terrasser og lettstelt tomt i attraktiv blindvei.
 • Inngangsparti
 • Fasade
 • Med utgang fra stuen i første etasje finner vi en stor sydvendt terrasse.
 • Med utgang fra stuen i første etasje finner vi en stor sydvendt terrasse.
 • Stuen ligger i tilknytning til både spisestue og kjøkken, og sammen utgjør de et stort, sosialt allrom med funksjonelle arbeidsflater og særdeles gode møbleringsmuligheter.
 • Studelen innbyr til peiskos foran en dekorativ kakkelovn med innsats.
 • Ett av totalt 6 soverom. Dette soverommet har godt med skapplass og inngang til eget bad.
 • Pent, flislagt bad i tilknytning til soverom med vegghengt toalett, skuffeseksjon med heldekkende servant, speilskap med overlys, frittstående badekar, og regnfallsdusj med skyvedørsfronter i herdet glass.
 • Den fantastiske familieboligen har totalt seks soverom med tilhørende garderobeløsning.
 • Kjøkkenet ligger i tilknytning til både spisestue og stue, og sammen utgjør de et stort, sosialt allrom med funksjonelle arbeidsflater og særdeles gode møbleringsmuligheter.
 • Det romslige oppholdsrommet har gode vindusflater i hele tre himmelretninger, og en bred skyvedør åpner opp mot terrassen i sørvest. I spisestuen kan det dekkes langbord for store tilstelninger.
 • Kjøkkeninnredningen fra HTH har hvite, glatte fronter, rikelig med lagringsplass i over- og underskap, sokkelskuffer, et praktisk kjølehjørne, og gode arbeidsflater for baking og kokkelering.
 • Videre har kjøkkenet ventilator, samt integrerte hvitevarer i form av induksjonstopp, stekeovn, fryser og oppvaskmaskin.
 • Trapperom
 • Boligen innehar i tillegg en himmelsk loftstue med god plass for møblement, noe som gir ekstra spillerom og privatliv for barnefamilier.
 • Det tredje badet ligger i boligens andre etasje, vis a vis tre av boligens soverom. Badet har betonggrå gulvfliser med gulvvarme, hvite veggfliser med innslag av mosaikk, og downlightsbelysning.
 • Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett, skuffeseksjon med heldekkende servant, speilskap med overlys, frittstående badekar, regnfallsdusj med skyvedørsfronter i herdet glass, samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i søyle.
 • Loftstuen har parkett med gulvvarme, downlightsbelysning og opplegg for fremtidig kjøkken. Det lyse og luftige oppholdsrommet har skyvedør mot takterrasse i sørvest, og direkte adkomst til tre soverom og ett bad/wc/vaskerom - en super barneavdeling!
 • Fra loftstuen i 2. etasje er det tilgang til en stor, sydvendt takterrasse.
 • Fra loftstuen i 2. etasje er det tilgang til en stor, sydvendt takterrasse.
 • Den fantastiske familieboligen har totalt seks soverom med tilhørende garderobeløsning.
 • Den fantastiske familieboligen har totalt seks soverom med tilhørende garderobeløsning. Dette soverommet har også tilliggende garderoberom/"walk-in-closet".
 • Garderoberom/"walk-in-closet" i tilknytning til soverom.
 • Den fantastiske familieboligen har totalt seks soverom med tilhørende garderobeløsning.

Fakta

 • Bakkeveien 2A
 • Primærrom
  302
 • Boligtype
  Enebolig
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  6

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  16 700 000 ,-

Omkostninger

16 700 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
9 200,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
417 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 16 700 000,-))
--------------------------------------------------------
430 749,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
17 130 749,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  302
 • Tomt
  591

Beliggenhet

Boligen ligger i et rolig og veletablert boligområde på attraktive Bestum i Oslo, i barnevennlig blindvei. Området har kort vei til barnehager, skoler, og offentlig kommunikasjon via buss, trikk og T-bane. Ullern Idrettsforening tilbyr allsidig idrett for barn i alle aldre, og i nærområdet finner vi ellers Ullern Tennisklubb, idrettshall og treningssenter. I tillegg er det gangavstand til restauranter og forretninger, samt en rekke butikker og servicetilbud på populære CC Vest og Karenslyst Allé.

Lysakerelven byr på turveier helt opp til marka, og boligen ligger rett ved Mærradalens flotte og dramatisk natur. Mærradalsbekken går gjennom bunnen av dalen og bidrar til et rikt dyre- og fugleliv. Turveien i denne flotte "vestkantjungelen" går langs Mærradalsbekken og fører til en trolsk og vakker naturopplevelse. Vækerø park og Sollerudstranda er maritime turmål i nærmiljøet hvor man kan nyte late dager i grønne, frodige omgivelser med benker, brygger og flott utsyn over Oslofjorden.

Kort fortalt
- Stor funksjonell familiebolig anno 2007.
- Tilrettelagt mulighet for 2-mannsbolig.
- Hybeldel med egen inngang.
- Stor dobbelgarasje med kjelleradkomst.
- To solrike, romslige terrasser mot sørvest.
- Flat og velstelt tomt med stor gårdsplass.
- Entré med fliser og tilliggende garderobe.
- Velutstyrt kjøkken med plass for langbord.
- Spisestue/stue med utgang til terrasse i syd.
- Lys stue med parkettgulv og moderne kakkelovn.
- Romslig loftstue med utgang til takterrasse.
- Kjellerstue/trimrom med gode vindusflater.
- Fire bad/wc, tre har opplegg for vaskemaskin.
- Totalt seks soverom med garderobeløsning.
- Lagringsplass i garderoberom og teknisk rom.
- Det er sikringsskap med automatsikringer.
- Sentralfyringsanlegg basert på bergvarme.
- Vannbåren gulvvarme i stort sett alle gulv.
- Det er montert rikelig med downlights i tak.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

På Bestum bor man midt i smørøyet, med korte avstander til hovedstadens fasiliteter. Fra boligen er det gangavstand til Lilleaker med små nisjebutikker, og livsstilsbutikken Grønn serverer deilig lunch i inspirerende omgivelser med vakkert interiør og blomstrende flora. CC Vest ligger i også i gangavstand, og det samme gjør Skøyen og Karenslyst allé med populære kaféer, interiørforretninger, trendy klesbutikker og kulinariske opplevelser hos Maschmanns Matmarked.

Det sentrale boområdet er godt dekket når det gjelder offentlig kommunikasjon. Trikkelinje 13 tar du fra Ullern eller Furulund stasjon, og det er gode bussforbindelser i Vækerøveien og Maritim. Ellers ligger boligen ca. 1,6 km fra Skøyen stasjon og ca. 2 km fra Lysaker stasjon, begge knutepunkt for ekspressbusser, lokaltog og flytog. Med bil fra Bestum tar det ca. 3 min til Skøyen, 6 min til Majorstuen, 10 min til Sandvika, 10 min til Oslo S og 39 min til Oslo lufthavn.

Fra Bakkeveien er det kort og trygg vei til Bestum barneskole og Øraker ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Byggemåte

Betongfundamenter på fast grunn. Grunnmur er oppmurt i lecablokker. Gulv på grunn i betong. Yttervegger er oppmurt med leca iso blokker, pusset og malt på begge sider. Vinduer med tolags isolerglass og ventiler, produsert i 2006. Pulttak i trekonstruksjon med slakt fall. Etasjeskillere i Lecaplank.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 302 kvm, Bruksareal: 347 kvm, Bruttoareal: 392 kvm

Kjeller: P-rom: 85 kvm, BRA: 130 kvm
1.Etasje: P-rom: 131 kvm, BRA: 131 kvm
2.Etasje: P-rom: 86 kvm, BRA: 86 kvm

Innhold

Hoveddel:
Kjelleretasje: Trappegang, teknisk rom og kjellerstue
1. etasje: Entré, garderobe, 2 bad/wc, 2 soverom og kjøkken/spisestue/stue.
2. etasje: Trapperom, bad/wc/vaskerom, 3 soverom og loftstue.

Hybeldel:
Kjelleretasje: Entré, bad/wc/vaskerom, soverom, kjøkken/stue.
Annet: Integrert dobbeltgarasje og redskapsbod.

Standard

Velkommen til visning!
Bakkeveien 2 A er en særdeles innholdsrik, gjennomtenkt og funksjonell familiebolig over tre plan med integrerte dobbelgarasje, hybeldel og store solrike terrasser i sørvest. Den arkitekttegnede boligen fra 2007 er oppført i hvitmalt mur med store vindusflater og pulttak. Interiøret er av moderne karakter med lyse fargepaletter og klassiske materialvalg av solid kvalitet. Boligen har bergvarmeanlegg med ny varmepumpe, og det er etablert vannbåren gulvvarme i alle etasjer.

Drømmeboligen har en god arealeffektiv planløsning, og appellerer til familier med behov for fleksible løsninger der ulike generasjoner kan få spillerom og leve i harmoni. Et representativt inngangsparti ønsker velkommen i vest, og innenfor dørstokken i første etasje venter entré, garderobe, to stilrene bad/wc, to soverom, samt et sosialt allrom bestående av kjøkken, spisestue og stue med kakkelovn. Herfra er det også utgang til terrasse. I andre etasje finner vi bad/wc/vaskerom, tre soverom og en himmelsk loftstue med utgang til takterrasse. Kjelleretasjen rommer trappegang, teknisk rom og kjellerstue, og bilene parkeres i en integrert dobbelgarasje med direkte adkomst til hoveddelens kjelleretasje.

Hybeldelen innehar entré, bad/wc/vaskerom, soverom og kjøkken/stue og kan være en kjærkommen inntektskilde. I tillegg er det tilrettelagt for at boligen kan bygges om til 2-mannsbolig.

Velkommen til et hjem hvor familien kan "vokse"!

Hoveddel

Entré
Via et flott, overbygget inngangsparti kommer vi inn i boligens innbydende entré. Rommet har fliser med gulvvarme, malte, panelte veggflater, og downligtsbelysning. Entreen har god plass for yttertøy og sko i en åpen garderobe og et tilliggende garderoberom, og det er trappeadkomst til øvrige etasjer. Interiøret er av klassisk karakter med lyse fargepaletter og solide materialvalg som harmonerer med innredningen i øvrige rom.

Kjøkken/spisestue/stue
Kjøkkenet ligger i tilknytning til både spisestue og stue, og sammen utgjør de et stort, sosialt allrom med funksjonelle arbeidsflater og særdeles gode møbleringsmuligheter. Allrommet har parkett med gulvvarme, malte, panelte veggflater og noe downlights. Det romslige oppholdsrommet har gode vindusflater i hele tre himmelretninger, og en bred skyvedør åpner opp mot terrassen i sørvest. I spisestuen kan det dekkes langbord for store tilstelninger, og sofakroken innbyr til peiskos foran en dekorativ kakkelovn med innsats.

Kjøkkeninnredningen fra HTH har hvite, glatte fronter, og laminert benkeplate med heldekkende oppvaskbenk i stål. Innredningen har rikelig med lagringsplass i over- og underskap, sokkelskuffer, et praktisk kjølehjørne, og gode arbeidsflater for baking og kokkelering. Videre har kjøkkenet ventilator, samt integrerte hvitevarer i form av induksjonstopp, stekeovn, fryser og oppvaskmaskin.

Loftstue/kjellerstue
Boligen innehar i tillegg en himmelsk loftstue med god plass for møblement, noe som gir ekstra spillerom og privatliv for barnefamilier. Loftstuen har parkett med gulvvarme, downlightsbelysning og opplegg for fremtidig kjøkken. Det lyse og luftige oppholdsrommet har skyvedør mot takterrasse i sørvest, og direkte adkomst til tre soverom og ett bad/wc/vaskerom - en super barneavdeling! I tillegg har boligen en fin kjellerstue med flislagt gulv og gode vindusflater. Rommet benyttes i dag av eier som bod.

Bad/wc 1
Boligens hoveddel inneholder tre bad/wc, hvorav to med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Det ene badet i første etasje ligger i tilknytning til entreen, og fremstår som et lyst og delikat rom med skifergrå gulvfliser, gulvvarme og hvite veggfliser. Badet har vegghengt toalett, skuffeseksjon med heldekkende servant, speilskap, og en romslig dusjnisje med regnfallsdusj og skyvedør i herdet glass.

Bad/wc 2
Det andre badet i første etasje ligger innenfor det ene soverommet, og sammen utgjør de et praktisk foreldresoverom. Badet har betonggrå gulvfliser med gulvvarme, hvite veggfliser, og downlightsbelysning. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett, skuffeseksjon med heldekkende servant, speilskap med overlys, frittstående badekar, og regnfallsdusj med skyvedørsfronter i herdet glass.

Bad/wc/vaskerom 3
Det tredje badet ligger i boligens andre etasje, vis a vis tre av boligens soverom. Badet har betonggrå gulvfliser med gulvvarme, hvite veggfliser med innslag av mosaikk, og downlightsbelysning. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett, skuffeseksjon med heldekkende servant, speilskap med overlys, frittstående badekar, regnfallsdusj med skyvedørsfronter i herdet glass, samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i søyle.

Soverom og garderobe
Den fantastiske familieboligen har totalt seks soverom med tilhørende garderobeløsning, og det ene har tilliggende garderoberom. Soverommene har et sammenfallende interiør som harmonerer med det vi har fått presentert i øvrige rom, og det er muligheter for egen foreldre- og barneavdeling. Boligen har for øvrig god lagringsplass med åpen garderobe og garderoberom i entré, samt lagringsplass i stor dobbelgarasje og utvendig redskapsbod.

Hybeldel
Hybeldelen ligger i kjelleretasjen med egen inngang mot nord, og rommer entré, bad/wc/vaskerom, soverom og kjøkken/stue. Interiøret holder samme standard som i boligen for øvrig, og vi møter både parkett, fliser, gulvvarme og malt panel. Dagens eier opplyser om at hybeldelen i dag leies ut for kr. 14.500,- pr. mnd.

Kjøkken
Kjøkkeninnredningen har hvite, glatte fronter, og heltre benkeplate med helintegrert stålkum. Innredningen har god lagringsplass i over- og underskap, fliser og belysning over benk, og gode arbeidsflater. Videre har kjøkkenet ventilator og nisje for kjøleskap.

Bad/wc
Badet i hybeldelen har blå gulvfliser med gulvvarme og hvite veggfliser. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett, skapseksjon med heldekkende servant, speil med overlys, dusjhjørne, samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i søyle.

Utstyr

Boligen har oppdriftsventilasjon, og avtrekksventiler i våtrom er utstyrt med vifter. Videre har boligen sikringsskap med automatsikringer, sentralstøvsuger, elektrisk markise, elektrisk leddport, varmekabler i deler av oppkjørsel, samt utebelysning.

Oppvarming

Boligen har sentralfyranlegg basert på bergvarme, påkostet med ny varmepumpe, og det er etablert vannbåren gulvvarme i hele boligen med unntak av soverom og deler av kjelleretasje. I tillegg er det montert kakkelovn med innsats i stuen.

Parkering / Garasje

Det er parkering i integrert dobbelgarasje med elektrisk leddport, samt biloppstillingsplasser på gårdsplassen. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Beskrivelse av tomt/hage

Boligen ligger strategisk til i rolig, barnevennlig blindvei uten gjennomgangstrafikk. En steinsatt innkjørsel, integrert garasje og inngangsparti ønsker velkommen i sørvest, og i nordøst venter en flat og lettstelt hage med rom for lek og ballspill. Tomten er opparbeidet med gressplen, bed og trær, og det er god plass for biloppstilling på gårdsplassen. Med utgang fra stuen i første etasje finner vi en stor sydvendt terrasse, og fra stuen i andre etasje er det adkomst til en romslig takterrasse i samme himmelretning.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1962/13076-1/105 Erklæring/avtale
22.10.1962
KJØPEKONTRAKT TIL AVTALT PRIS M DIV BEST
RETTIGHETSHAVER: NORDBY LARS
BESTEMMELSER OM GJERDEPLIKT
Overført fra: 0301-6/122
Gjelder denne registerenheten med flere

2007/165330-1/200 Bruksrett
31.01.2007
Bruksrett
gjensidig bruksrett til felles kjørbar atkomstvei og snuareal
Kan ikke slettes uten samtykke
fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere

2007/165330-2/200 Erklæring/avtale
31.01.2007
Bestemmelse om vann og kloakkledning
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke
fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei / Vann / Avløp

Offentlig.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 2008. Megler har ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grensemerker/gjerder/ grensebeplantning som fysisk er satt i terreng. Det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte/godkjente tegninger.

Ligningsverdi

Ligningsverdi som primærbolig kr 3 593 955,- pr 31.12.16
Ligningsverdi som sekundærbolig kr 11 500 655,- pr 31.12.16

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger på en tomt regulert til byggeområde for boliger. Reguleringsbestemmelse S-4220.
Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven og vi anbefaler alle å sette seg inn i denne.
Ny kommuneplan fra 23. september 2015. Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen.
For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal:
https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Faste, løpende kostnader

Andre faste utgifter:
Kommunale avgifter Kr. 13 105,40 pr. år
Forsikring i kr (polisenummer )

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

16 700 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
9 200,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
417 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 16 700 000,-))
--------------------------------------------------------
430 749,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
17 130 749,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Energiforbruk

Ca. 18.000 kWh pr. år ifølge opplysninger gitt av selger.

Annen nyttig informasjon

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Eiendomsskatt
Oslo kommunen har bestemt at boligverdien fra Skatteetaten legges til grunn for beregningen av eiendomsskatt. Bystyret i Oslo har vedtatt et bunnfradrag for boliger på fire millioner kroner. Hvis eiendomsskattegrunnlaget er mindre enn fire millioner kroner, får du ikke eiendomsskatt på boligen. I 2017 beregnes det tre promille i eiendomsskatt.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen. Det presiseres at taklamper i hovedsoverom, stue og kjøkken samt knagger og skohyller ikke medfølger handelen. Det presiseres videre at safe i garderobe på det ene soverommet medfølger handelen.

Det informeres om at bygningsmappe/-perm for boligen vil være tilgjengelig under visning evt. ved forespørsel til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.