Eiendom

Innholdsrik halvpart av tomannsbolig med barnevennlig og sentral beliggenhet - Garasje - Solrikt og stille

Innholdsrik halvpart av tomannsbolig med barnevennlig og sentral beliggenhet - Garasje - Solrikt og stille
Solgt

Fakta

 • Sponhoggbakken 5 B
 • Primærrom
  175
 • Boligtype
  Tomannsbolig
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  4

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  11 200 000 ,-

Omkostninger

11 200 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
292 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
307 649,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
11 507 649,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  175
 • Tomt
  1381

Oppdragsnummer

186-18-0227

Eier

Andreas Søtvedt Oulie
Mari Søtvedt Oulie

Eiendomstype

Tomannsbolig

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 10 Bnr. 222 Snr. 2 i Oslo kommune

Byggeår

1922 / modernisert 2013

Areal

Primærrom: 175 kvm, Bruksareal: 177 kvm, Bruttoareal: 197 kvm

Tomtetype/areal

Fellestomt / 1381 kvm

Forretningsfører

Intern

Beskrivelse av eiendommen

Vertikaldelt halvpart av tomannsbolig med en meget attraktiv beliggenhet i rolige og barnevennlige omgivelser på Lilleaker. Boligen ligger i en herskapelig og flott villa fra 1922 som er bygd om og fullstendig pusset opp i 2013. Familievennlig planløsning og godt med lagringsmuligheter.

Boligens 1. etasje inneholder flislagt entré/gang med tilknyttet praktisk gjestetoalett. Moderne HTH kjøkken med kjøkkenøy med barløsning. Åpen løsning fra kjøkken mot spisestue og stue. Mulighet for installering av peis i stue. Utgang fra spisestue til flott opparbeidet terrasse og hage.

I 2. etasje finnes to store soverom hvor barnerommet enkelt kan gjøres om til to barnerom. Hovedsoverom med stor garderobe samt stort, delikat bad/wc med innfliset dusjbadekar.

Lys og luftig stue på loft med takvinduer fra flere sider. Lagringsmulighet i bod på loft. I kjelleretasjen finnes det et romslig soverom med garderobe og en hyggelig kjellerstue som fint kan tas i bruk som soverom. Praktisk separat vaskerom og stort dusjbad/wc. Varmekabler alle rom i kjeller. Balansert ventilasjon med varmegjenvinning i boligen. Sentralstøvsuger i alle etasjer.

Ved å dele ett av soverommene i 2. etasje i to og ta i bruk kjellerstuen som soverom har boligen potensielt hele fem soverom.

Garasje med EL-bil lader i felles garasjeanlegg samt biloppstillingsplass med EL-bil lader foran huset.

Flott opparbeidet hage med solrik terrasseplatting og plen innrammet av hekker. Steinbelagt gårdsplass.

Beliggenhet

Eiendommen har en meget sentral beliggenhet på Lilleaker. Området er veletablert, og det er kort vei til T-bane, trikk og buss som tar deg til sentrum på litt over 15 minutter. I tillegg finner man tog (og Flytog) samt flere busslinjer på Lysaker, som ligger drøyt 15 minutters gange unna. Lilleaker har et stort utvalg av butikk- og servicetilbud. CC Vest ligger 10 minutters gange unna eiendommen og har alt man skulle trenge, deriblant Posten, apotek, legesenter, Vinmonopol, kafeer, restauranter, klesbutikker og treningssentre. Videre har man også Lilleaker Torg ett par minutters gange fra eiendommen med flere dagligvarebutikker og kafeer. Hyggelig turmuligheter med flere stier langs Lysakerelven fra Lysaker og hele veien opp til Bogstad. Ellers også flotte strand- og parkområder på Fornebu. Kun 450 meter til Ullernbanen med fotball- og skøytemuligheter. Kort vei til barnehager og skoler. Eiendommen sogner til Bjørnsletta skole. Øraker ungdomsskole ligger like rundt hjørnet.

Standard

Stue
Boligen har flere fine stueløsninger. I 1. etasje finner man stue i åpen løsning med spisestue. Utgang til terrasse og hage fra spisestue. I loftsetasjen finnes en flott stue med lys inn via takvinduer fra to sider. I kjelleren finner man enda en stue som fint kan brukes som ett ekstra soverom eller som en egen ungdomsavdeling.

Terrasse
Flott terrasseplatting i hage med utgang fra stue i 1. etasje. Plattingen er på 14 kvm og er tekket med Kebony terrassebord. God plass til både sittegrupper og grill.

Kjøkken
Lyst og moderne HTH kjøkken med innredning med slette fronter og laminat benkeplate. Frontene er nye fra 2017. Godt med integrert hvitevarer, herunder kokeplate, komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Praktisk kjøkkenøy med barløsning. Mekanisk avtrekk over kokeplate. Elektronisk waterstopp funksjon under kjøkkeninnredning.

Bad/wc/vaskerom
Bad/wc 2. etasje
Romslig og pent bad/wc med fliser på gulv og vegger, samt downlights i himling. Bad/wc inneholder vegghengt wc, lekkert, innfliset dusjbadekar, servant med underskap og speil med lys.

Bad/wc kjeller
Delikat og lyst bad/wc med fliser på gulv og vegger, samt downlights i himling. Bad/wc inneholder wc, dusj, servant med underskap og speil med lys.

Gjestetoalett
Toalett tilknyttet entré. Servant, wc og flislagt gulv med varmekabler.

Vaskerom
Praktisk vaskerom i kjeller med opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel. Benkeplate med utslagsvask og overskap. Varmtvannsberederen er plassert i vaskerommet.

Soverom
I dagens planløsning finnes det tre soverom med mulighet for flere. I 2. etasje har man en fin soveromsavdeling med hovedsoverom med stor garderobeinnredning og et stort barnerom. Sistnevnte kan med enkle grep gjøres om til to soverom. I kjelleretasjen er det ett soverom med mye garderobeplass. I tillegg kan eventuelt kjellerstuen tas i bruk som soverom.

Entré
Innbydende flislagt entré med varmekabler. Godt med garderobeskap i entré. Gjestetoalett tilknyttet entré.

Overflater
Himling: Malte overflater med downlights i gang/entré, toalett, kjøkken og to bad.
Vegger: Keramiske fliser på bad. Malte overflater i øvrige rom.
Gulv: Keramiske fliser i gang/ entre, toalett, bad og vaskerom. Parkett i øvrige rom.

Se mer i takstmann Espen Eilertsen tilstandsrapport med rapportdato 14.12.2018, som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Oppvarming

Varmekabler i gulv i gang/entré, toalett, bad, samt i hele kjelleretasjen. Balansert ventilasjon.

Parkering/garasje

Boligen disponerer egen parkeringsplass i felles garasjeanlegg (under nabobygg) med flere lagringsmuligheter for utstyr og bildekk. EL-bil lader (16A) tilknyttet garasjeplass. I tillegg egen biloppstilling på inngangssiden av boligen med EL-bil lader (16A i sikringsskapet, kabel dimensjonert for 32A).

Byggemåte

Støpt plate til grunn. Yttervegger under terreng av pussede murkonstruksjoner. Yttervegger over terreng av trekonstruksjoner, kledd med stående trepanel. Etasjeskille av bjelkelag i tre. Valmtak av trekonstruksjoner, tekket med betongstein. Dreneringen er utbedret/fornyet i 2012.Vinduer med 3-lags isolerglass og ramme av tre, produsert i 2012. Velux takvinduer på loft med 3-lags isolerglass og ramme av tre, produsert i 2012. 2-fløyet profilert ytterdør av tre. 2-fløyet terrassedør av tre med 3-lags isolerglass, produsert i 2012. Innvendige profilerte tredører.

Ingen bygningsdeler har fått TG 2 eller TG 3.

Se mer i takstmann Espen Eilertsen tilstandsrapport med rapportdato 14.12.2018, som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 175 kvm, Bruksareal: 177 kvm, Bruttoareal: 197 kvm

Rom vurdert til P-rom
1. etasje: Gang/entré, toalett og stue/kjøkken.
2. etasje: Hall, to soverom og bad.
Kjeller: Hall, stue, soverom, bad og vaskerom.
Loft: Stue.

Rom vurdert til S-rom
Kjeller: Bod.

Bruksareal per etasje
1. etasje: 59 kvm
2. etasje: 55 kvm
Kjeller: 49 kvm
Loft: 14 kvm

Adkomst

Innkjøring og adkomst fra Sponhoggbakken.

Beskrivelse av tomt/hage

Lett skrånet tomt, pent opparbeidet med plen og prydbusker. Adkomst til boligen med belegningsstein.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Servitutter i grunn:
1924/122-2/105 Best. om vann/kloakkledn.
1955/587-1/105 Erklæring/avtale
1955/13190-1/105 Best. om vann/kloakkledn.
1956/7830-2/105 Best. om vann/kloakkledn.
1985/50490-3/105 Best. om vann/kloakkledn.
1985/51065-3/105 Best. om vann/kloakkledn.

Kopi av dokumentene blir utlevert av meglers kontor ved forespørsel.

2012/188488-1/200 Bestemmelse om veg
Sponhoggbakken godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde. Hvis kommunen ønsker å utvide veien plikter eier til vederlagsfri avståelse av veigrunn til Oslo kommune.

Kopi av dokumentet ligger vedlagt salgsoppgaven.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for tilbygg og omgjøring fra horisontaldelt til vertikaldelt tomannsbolig. Videre foreligger det attestert ekspedisjonsdokument for oppføring av våningshus.

Dokumentene ligger vedlagt salgsoppgaven.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 2 702 916,- pr 31.12.17
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 9 730 496,- pr 31.12.17

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til bolig etter S-4220 - reguleringsplan for småhusområder i Oslos ytre by (småhusplanen), vedtaksdato 15.03.2006. Innenfor planområdet opprettholdes gjeldende reguleringsplaner for andre formål enn byggeområder for boliger. Hensikten med reguleringsplanen er å legge til rette for utvikling i planområdet med bebyggelse med småhuskarakter, og å opprettholde og styrke småhusområdenes kvaliteter. Planen skal ivareta områdenes estetiske, funksjonelle, kulturminnefagelige og miljømessige kvaliteter knyttet til eksisterende bebyggelse, landskap, vegetasjon og biologisk mangfold. Maks 24 % bebygd areal på den enkelte tomt.

På naboeiendommen Sponhoggbakken 7 er det søkt om oppføring av to eneboliger med underjordisk garasjeanlegg. Arbeidene begynte desember 2018.

Dokumentet ligger vedlagt salgsoppgaven.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B. Kopi av dokumentet blir utlevert av meglers kontor ved forespørsel.

Beskrivelse av sameiet

Sameiet består av fire boliger fordelt over to tomannsboliger.

Sameie har bygget nytt gjerde mot Sponhoggbakken 7 samt søppelskur.

Sameiet har innkjøpt diverse hageutstyr til fellesskapet, deriblant gressklipper.

Sameiet tar forretningsførselen internt.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Faste, løpende kostnader

Kr. 2 629,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Dekker husforsikring (kr 590,-), kommunale avgifter (kr 1 040,-), snømåking (kr 330,-) og vedlikeholdsfond (kr 670,-).

Vedlikeholdsfondet har blitt brukt til felles investeringer som elbil-ladere i garasje, nytt gjerde, felles gressklipper og annet utstyr.

Strøm, estimert for 2018 er forbruk 23 500 kWh / kr 26 000,- ifølge selger. Oppgitt strømforbruk avhenger av antall personer i husholdningen og den generelle bruken av eiendommen. Så ledes kan faktiske strømutgifter avvike fra oppgitte forbruk.

Felles husforsikring i Gjensidige (polisenummer 86699807).

Eiendomsskatten utgjør tre promille av boligverdien (ligningsverdi x 4 x 0,8) med et bunnfradrag på inntil 4,6 millioner kroner. Eiendomsskatt for 2018 utgjør kr 9 654,- for denne boligen. Eiendomsskatten fastsettes årlig av bystyret og vil derfor kunne variere fra år til år.

Vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kan medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Andel fellesgjeld / formue

Kr 0,- / Kr 11 400,- (anslått) pr. 31.12.18 ifølge selger.
Andel fellesgjeld og formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

11 200 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
292 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
307 649,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
11 507 649,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Vaskerom er opprinnelig byggemeldt som bod.

Kvadratiske hyller på barnerom i 2. etasje og trehylle på kjøkkenveggen medfølger ikke boligen.

Det er plassert et møbel under vinduet i soverom i kjeller for å sikre tilfredstillende rømningsveier.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Boligen kan fritt leies ut i sin helhet.

Konsesjon / Odel

Det er ikke konsesjon eller odel på eiendommen.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr. 1.400,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring. Dette øker til kr. 2.400,- pr. formidling fra 1. mai 2019. I tillegg mottar meglerforetaket ytterligere kr. 1.000,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring PLUSS.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

Ved kjøp av eiendom gjennom PrivatMegleren Allé forutsettes det at vår standardkontrakt legges til grunn. Kopi kan fås på forespørsel til megler.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Oppgjørskostnad Noroppgjør (Kr.6 950)
Klikk (Kr.4 500)
Meglerprovisjon (Kr.117 000)
Tilretteleggingshonorar (Kr.14 900)
Eierskifteforsikring (Kr.24 000)
Innhenting av opplysninger fra kommune + ferdigattest (Kr.1 500)
Nettannonsering (Kr.5 500)
Pantattester/ grunnbok fra St.kartverk (Kr.808)
Sikringsobligasjon - Statens Kartverk (Kr.525)
Totalt kr. (Kr.175 683)
Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale kr 14 900,- i tillegg til utlegg og faste vederlag.

Finn.no: Lokalområde

Lilleaker