Eiendom

Lekker 5-roms endeleil. - oppusset 2012 - garasje - 2 uteplasser - peis - nær off.komm.

Lekker 5-roms endeleil. - oppusset 2012 - garasje - 2 uteplasser - peis - nær off.komm.
Solgt

Fakta

 • Ullern Allé 23
 • Primærrom
  105
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  7 600 000 ,-

Omkostninger

7 600 000,- (Prisantydning)
38 983,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
7 638 983,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
188 450,- (Dokumentavgift)
5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
205 322,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 844 305,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  105
 • Tomt
  14221

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter: Inkl. i felleskostnadene.
Felleskostnader kr 3 799,- per mnd. (betales kvartalsvis).
Eiendomsskatt utgjør kr 2 405,- per år.

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, alarm osv vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Beliggenhet

Meget attraktiv og rolig beliggenhet i et veletablert og barnevennlig område på Ullern. Kort gangavstand til T-banestasjon på Åsjordet hvor man også finner nærbutikk, samt offentlig ladestasjoner for elbil. Pent opparbeide fellesarealer med parklignende områder, sittegrupper, lekeplass og asfalterte gangstier. Gangavstand til flere skoler og barnehager, området sogner til Bjørnsletta skole

Området har ellers flotte rekreasjonsområder bl.a. langs Lysakereelven og i Mærradalen, med turstier/skiløyper videre oppover mot Sørkedalen og Nordmarka. CC Vest og Røa like ved har et rikholdig utvalg av service- og forretningstilbud med eksklusive kolonialforretninger, vinmonopol, post, bank, apotek, treningssenter m.m.

Innhold

Innholdsrik og romslig endeleilighet beliggende i byggets 1. etasje med trappefri adkomst. Primærrom utgjør 105 m² som omfattes av entré, stue/spisestue med peis, kjøkken, tre soverom, TV-stue (evt. soverom 4) og bad/wc/vaskerom. Sekundærrom utgjør 3 m² som omfattes av innvendig bod med adkomst fra entréen.

Boligen har en moderne og praktisk planløsning, hvor stue/spisestue og kjøkken er samlet mot vest. Boligen var opprinnelig en fireromsleilighet, men fremstår i dag med fem rom takket være omdisponering av rom (se nærmere beskrivelse under punktet 'standard'). Fra stuen har man utgang til en vestvendt terrasse på ca. 15 m² med ettermiddags-/kveldssol, samt videre adkomst til utvendig bod på ca. 2,5 m². Fra TV-stuen har man utgang til en østvendt markterrasse (med nytt terrassedekke i 2018) på ca. 16 m² med morgensol.

Eier disponerer i tillegg én kjellerbod på 2,4 m², én garasjeplass i felles anlegg og én bod i garasjeanlegget på 3,6 m².

Standard

Gjennomgående og smakfull endeleilighet med god standard på utstyr og overflater. Det er utført omfattende oppgradering av boligen i regi av dagens eiere etter overtagelse i 2012. Dette inkluderer bl.a. tidligere spisestue/kjøkken er innredet som TV-stue og soverom, stue og kjøkken er samlet i motsatt ende (hvor det er montert ny kjøkkeninnredning), standardheving av alle innvendige overflater er utført, nye innvendige dører er montert og tidligere to bad er totalrenovert og slått sammen til ett romslig og lekkert bad. Det er også utførte diverse elektriske oppgraderinger i leiligheten.

Leiligheten fremstår som svært romslig og egner seg godt for familier, men også for noen som ønsker alt samlet på ett plan med direkte trappefri adkomst. Svært gode lysforhold med vinduer på tre sider av boligen, som i kombinasjon med lyse og velholdte overflater skaper en hyggelig og innbydende atmosfære.

Kjøkken:
Lyst og romslig kjøkken - montert nytt i 2012. Glatte hvite fronter, folierte benkeplater med nedfelt kum i rustfritt stål. Herdet glassplate på vegg over koketopp. Kullfilterventilator i stål. Koketopp med induksjon, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin er integrert i innredningen. Medfølgende kjøleskap og fryseskap i innredningen på vegg mot gangen. Veggskap med glatte hvite fronter over kjøl- og fryseskap.

Bad/wc/vaskerom:
Flott bad totalrenovert i 2012, utført av fagfolk. Skapinnredning med fire skuffefronter i hvit høyglans og heldekkende dobbel hvit servantplate fra Scala Bad. Veggskap med fire speilfronter og belysning over servant. Veggskap med glatte skap- og skuffefronter mellom klosett og vegg mot entréen. Armaturer og blandebatterier fra Oras. Dusjkabinett, badekar fra Scala Bad, veggfestet klosett med innfliset sisterne. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Avtrekksventil med elektrisk vifte på vegg.

Øvrig fast inventar:
Skyvedørsgarderobe med én speilfront og én glatt hvit front, samt garderobeskap med glatt front i hvit høyglans i entré. På hovedsoverommet er det montert skyvedørsgarderobe med speilfronter langs vegg mot entré og garderobeskap i nisje med to glatte hvite fronter.
Garderobeskap med to glatte hvite fronter på soverom 2.
Garderobeskap med to fronter i hvit høyglans på soverom 3.
Garderobeskapene er montert nye ifm. oppgradering utført i 2012.

Overflater:
Himling: Pusset og malt betong. Takhøyde er målt til ca. 2,4 m.
Vegger: Fliser på bad. Malte plater og malt murpuss for øvrig. Foruten vegger på soverom er alle vegger nymalte i 2018 iht. eier.
Gulv: Fliser med varmekabler på bad. Trestavs hvitpigmentert eikeparkett for øvrig.

Byggemåte

Terrassert boligblokk oppført i 1983 med betongfundamenter på fast grunn, støpt grunnmur og støpt gulv på grunn. Etasjeskille i betong. Flatt tak med oppforet betongdekke, tekket med takpapp eller folie. Yttervegger i betongkonstruksjon med isolert bindingsverk mellom bærende elementer. Fasader i teglforblending, malt trepanel og malt murpuss. Innvendige glatte hvite dører (nye i 2012). Vinduer med trelags isolerglass, produsert i 1982. Glatt entrédør fra byggeår, begge terrassedører med trelags isolerglass i malte trerammer, produsert i 1982.
Terrassedekke i malt betong ut fra stuen. Renne for avrenning av overflatevann under blomsterkasse i front. Kontaktpunkt på vegg. Manuell markise.
Liggende malt trepanel på yttervegg mot leiligheten og på vegg mot bod.
Markterrasse ut fra TV-stuen med trekonstruksjon med impregnerte terrassebord på overflate (nytt i 2018). Liggende malt trepanel på yttervegg mot leiligheten. Oppdriftsventilasjon i leiligheten, avtrekksventiler på bad tilknyttet ventilasjonskanaler med avtrekk over yttertak. Sikringstavle oppgradert i 2012 med nye jordfeilautomater. Hovedsikringer manuelle porselensikringer av eldre årgang.
Innvendige felles trapper i betong med flislagte trinn og reposer. Vegger i oppgang i rød porotonstein.

Tomt

Fellestomt: 14221 kvm.

Pent opparbeidede fellesarealer med asfalterte gang- og kjøreveier, plenarealer og beplantning.

Parkering

Det medfølger 1 garasjeplass (nr. 76) i felles lukket garasjeanlegg. Garasjeplassen er i seksjoneringen lagt til som tilleggsdel til seksjonen (også tinglyst på seksjonen som heftelse/servitutt). Gjesteparkering for besøkende på oppmerkede plasser. For øvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Lading av el-/hybridbil:
Sameiet har utarbeidet et eget ladenett i fellesgarasjene. En sameier som eier/disponerer og lader kjøretøy på egen eller leid garasjeplass, plikter å bruke det oppmonterte ladenettet etter gjeldende retningslinjer i sameiet. Rutinen, som ble distribuert i forbindelse med installasjonen av anlegget, er at når en ønsker å kople seg til el-bil anlegget, må styret informeres. Det må innbetales en engangsavgift og styret varsler elektrofirmaet. Det monteres en egen strømmåler pr. garasjeplass. Avlesing av strømforbruket gjøres av styret og belastes den enkelte beboer.

Adkomst

Fra Vækerøveien ta av inn Ullern allé og følg innover. Avkjøring på høyre side til sameiets gjesteparkering og skiltning til nr. 23. Det vil bli skiltet med Sem & Johnsen visningsskilt ved felles annonserte visninger. Se for øvrig kartutsnitt i FINN-annonsen for evt. veibeskrivelse.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner (nye i 2012), samt gulvvarme på bad (også nytt i 2012). Peis i stue (original). Felles varmtvannsberedere i sameiet (kostnader for varmtvann er inkl. i felleskostnadene).

Strømforbruk utgjør 10 155 kWh per år.
Ovennevnte er basert på selgers nåværende forbruk, og kan variere avhengig av bl.a. bruksmønster og antall beboere.

Sameiet

Leiligheten er en del av Bjørnsletta Boligsameie. Sameiet består av 76 seksjoner, og reguleres av vedlagte vedtekter. Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne felles plikter som dugnad etc. Megler oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning som ligger vedlagt prospektet.

Sameiet har en egen hjemmeside: http://bjornslettaboligsameie.net. Her kan beboere finne praktisk informasjon, kontaktpersoner, vedtekter, ordensregler m.m.

Det kreves styregodkjennelse ved eierskifte av seksjonen. Godkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Det gjøres oppmerksom på at kun fysiske personer kan erverve en seksjon i sameiet, jf. vedtektene §4 (2).

Dyrehold i sameiet er tillatt, så fremt det ikke er til sjenanse for øvrige beboere, jf. husordensreglene §6. Lufting av hund skal skje utenom gangveiene, garasjene og barnas lekeplasser på fellesområdene.

Det opplyses om at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23.

Rehabilitering av garasjeanleggene/uteområder i sameiet:
Det ble vedtatt på årets sameiermøte at sameiet skal rehabilitere felles garasjeanlegg, samt på sikt utføre også videre utvendig arbeider på fellesområder/bygningene. Arbeidet skal finansieres med låneopptak som per 10.10.18 er delvis utbetalt (se punktene 'felleskostnader' og 'andel fellesgjeld'). Arbeidene startet i uke 40 (1. oktober 2018) og hadde en forventet arbeidstid på ca. 3-4 uker. Iht. styret i sameiet er arbeidene per 30.10.18 i sluttfasen. Det er også varslet om oppgradering av uteområdene, som trolig vil skje ila 2019 og dekkes av samme lån allerede innvilget for sameiet (se punktet 'andel fellesgjeld'). For ytterligere informasjon og gjennomgang av planlagt vedlikehold, se vedlagt årsberetning pkt. 5 i salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Egenandel på kr 4.000,- påløper etter 10 advokattimer eller ved tvist (hvis et fremsatt krav er bestridt eller ubesvart). Egenandelen refunderes dersom kunden mottar erstatning/prisavslag fra motparten. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Tinglyste servitutter

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett for kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen og vil ikke bli slettet ved salg av eiendommen.

Andel fellesgjeld

Kr. 38 983,- per 05.10.2018.

Sameiet har i dag to felleslån som betjenes gjennom felleskostnadene;

Lånenr: OBOS01-98207491306
Type lån: Annuitet
Restsaldo: kr 1 046 750,-
Restløpetid: 7 år 1 md.
Termin per år: 12
Type rente: Flytende
Rente (29.10.18): 3,45 %
Andel restsaldo per 05.10.18: kr 14 206,-

Lånenr: OBOS02-98207701548
Type lån: Annuitet
Restsaldo: kr 1 826 076,-*
Restløpetid: 25 år
Termin per år: 12
Type rente: Flytende
Rente (29.10.18): 3,45 %
Andel restsaldo per 05.10.18: kr 24 777,-

*Det er per 10.10.2018 utbetalt kr 1 830 000,- av det nyeste lånet iht. forretningsfører, som er tatt opp ifm. rehabiliteringsprosjektet som pågår i sameiets garasjeanlegg. Totalt lånetilsagn er kr 5 050 000,- for dette lånet, så kjøper må ta høyde for at andel fellesgjeld og følgelig felleskostnadene vil øke i fremtiden. Forvaltningskonsulenten informerer om at det planlegges en ytterligere utbetaling på kr 2 000 000,- fra 1. november 2018 og resterende utbetaling på ca. 1,5 millioner utbetales ila 2019 (som bl.a. skal gå til utvendig vedlikehold/maling, samt avsettes til vedlikeholdsfondet). I skrivende stund antas det at økning av felleskostnadene først kommer fra 01.01.2019 som følge av overnevnte.

Evt. mulighet for utleie

Utleie av seksjonen krever styregodkjennelse, jf. vedtektene §4. Godkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Ved utleie skal også medfølgende garasjeplass stilles til disposisjon for leietaker.

Fra 1. januar 2014 er det krav til forsvarlige radonnivåer på utleieboliger. I de tilfeller hvor det ikke særskilt er opplyst at selger har kunnskap om eiendommens radonnivå må kjøpere som ønsker å leie ut hele eller deler av eiendommen, særskilt være oppmerksom på at de overtar ansvaret for den usikkerheten dette medfører. Se http://www.nrpa.no for nærmere informasjon.
Selger opplyser at det ble utført radonmåling i leiligheten i 2017 og det ble oppgitt en verdi på 21 (langt under grensenivå for anbefaling av tiltak).