Eiendom

Øvre Ullern Terrasse - Arkitekttegnet enebolig med nydelig utsikt mot Oslo og fjorden - skjermet beliggenhet i blindvei - usjenert tomt - garasje

Øvre Ullern Terrasse - Arkitekttegnet enebolig med nydelig utsikt mot Oslo og fjorden - skjermet beliggenhet i blindvei - usjenert tomt - garasje
 • Øvre Ullern Terrasse 27 A
 • Øvre Ullern Terrasse 27 A
 • Øvre Ullern Terrasse 27 A
 • Øvre Ullern Terrasse 27 A
 • Øvre Ullern Terrasse 27 A
 • Øvre Ullern Terrasse 27 A
 • Øvre Ullern Terrasse 27 A
 • Øvre Ullern Terrasse 27 A
 • Øvre Ullern Terrasse 27 A
 • Øvre Ullern Terrasse 27 A
 • Øvre Ullern Terrasse 27 A
 • Øvre Ullern Terrasse 27 A
 • Øvre Ullern Terrasse 27 A
 • Øvre Ullern Terrasse 27 A
 • Øvre Ullern Terrasse 27 A
 • Øvre Ullern Terrasse 27 A
 • Øvre Ullern Terrasse 27 A
 • Øvre Ullern Terrasse 27 A
 • Øvre Ullern Terrasse 27 A
 • Øvre Ullern Terrasse 27 A
 • Øvre Ullern Terrasse 27 A
 • Øvre Ullern Terrasse 27 A
 • Øvre Ullern Terrasse 27 A
 • Øvre Ullern Terrasse 27 A
 • Øvre Ullern Terrasse 27 A

Fakta

 • Øvre Ullern Terrasse 27 A
 • Primærrom
  281
 • Boligtype
  Enebolig
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  4

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  18 800 000 ,-

Omkostninger

18 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
9 200,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr obligasjon)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
470 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 18 800 000,-))
--------------------------------------------------------
480 422,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
19 280 422,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  281
 • Tomt
  1560

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter kr. 14 686 pr År for år 2017.
Eiendomsskatt utgjør kr 19.932,- for år 2017.

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, parabol/kabel-tv, internett, alarm osv vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Høydepunkter

- Eiendommen er tegnet av arkitekt Wenche Selmer og ble oppført som direktørbolig for Norsk Philips AS i 1958. Den ble oppført med kostbare materialer, spesielt solid og gjennomført for tidsepoken.

- Attraktiv beliggenhet på Ullern i rolig blindvei

- Panoramautsikt og usjenert

- Barnevennlig og pent opparbeidet usjenert tomt på ca 1,5 mål

- Hagestue

- Garasje

- Peis i stue og peisestue

- Solrike utearealer/terrasser som utnytter beliggenheten optimalt

NB! Kontakt megler for avtale om privat visning. Fleksibelt visningstidpunkt.

Beliggenhet

Stor og innholdsrik enebolig beliggende på Ullern i attraktivt, solrikt og barnevennlig boligområde. Eiendommen ligger i blindvei med lite trafikk. Flott fin utsikt over nabolag og store deler av Oslo og Oslofjorden fra eiendommen. Gode solforhold. Korte avstander til barnehager, skoler, forretninger og offentlige kommunikasjonsmidler. Ullernåsen og Åsjordet T-banestasjon rett ved, hvor banen på kort tid tar deg til flere av byens knutepunkter. 5-10 minutter med bil til CC Vest og Røa Senter med et variert servicetilbud og T-bane til sentrum. Bjørnsletta Skole ble utbygget i 2014 og kan nås på få minutters gange.

Innhold

U. etg: Primærrom utgjør 72 m² som omfattes av:
Trapperom, kjellerstue, gang, innredet rom, dusj, badstue, wc

1. etg: Primærrom utgjør 114 m² som omfattes av:
Vindfang, hall m/trapp, kjøkken, vaskerom, spisestue, stue

2. etg: Primærrom utgjør 95 m² som omfattes av:
Trapperom, bad hovedbad, bad 2, bad 3, omkledningsrom, wc, 3 soverom

Sekundærrom utgjør 26 m² som omfattes av:
Bod 1, bod 2 og fyrrom.

Loft: Ikke målbart areal, men består av verdifull lagringsplass.

Vinterhage/sommerstue: Sekundærrom utgjør ca 14 m².

Standard

Boligen holder normalt god standard hva gjelder overflater, innredning og utstyr. Det er brukt kostbare materialer både under oppføringen, og ved senere oppgraderinger.

Kjøkken:
Lyst og romslig kjøkken med malt profilert innredning med heltre bøk benkeplater, nedfelt rustfri oppvaskkum og et greps armatur. Integrert stekeovn, microovn og induksjon koketopp. Opplegg for oppvaskmaskin. Fliser mellom benk og overskap. Ventilator med utluft yttervegg. Godt med skap og oppbevaringsplass. Kjøkken er praktisk tilknyttet spiseplass med fantastisk utsikt, samt stor spisestue

Det er totalt fire flislagte bad, hvorav tre av disse er praktisk beliggende ved soverom i 2. etg. Forøvrig separat toalett i 2. etg. og U. etg.
Bad:
Underetasje: Fliser med fall til sluk. Baderomspanelplater i dusjsone og ellers trepanel. Dusj på gulv. Servant med skapinnredning.
Hovedbad 2. etasje: Fliser med fall til sluk. Flislagte vegger. Innmurt opphøyet badekar. Dusjnisje med flislagte vegger. Nedfelt servant med skapinnredning. Klosett med vegghengt klosettskål.
Bad (2) 2. etasje: Flislagt gulv. Flislagte vegger. Innmurt badekar. Servant med skapinnredning.
Bad (3) 2. etasje: Fliser på gulv. Baderomspanelplater i dusjsone, forøvrig malt panel. Dusj på gulv. To nedfelte servanter i skapinnredning. Klosett. Innfelt skap over klosett.
Badstue: Flislagt gulv. Granpanel.
Vaskerom: Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Skapinnredning med nedfelt rustfri vaskekum.
Toalett u. etasje: Fliser. Flislagte vegger. Servant og klosett.
Toalett 2. etasje: Servant og klosett.

Underetasje:
Merbau parkett i kjellerstue, hall og gang. Heldekkende teppe lagt på støp i innredet rom. Malt støpt dekke i boder og fyrrom. Tapet i kjellerstue. Malt mur og panel i hall. Utforede vegger med panel i innredet rom. Malte murvegger i gang, fyrrom og boder. Nedsenket himling med malte plater og panel på bad. Forøvrig malte betonghimlinger.

1. etasje:
Eik plank i stuer og hall. Keramiske fliser på kjøkken og vaskerom. Klinkerflis i vindfang. Tapet i stue. Malt brystningspanel og tapet i spsestue. Malt brystningspanel og panel i hall. Malt panel i vindfang. Malte plater på kjøkken. Fliser og malt panel på vaskerom. Malt panel på kjøkken, vaskerom og i stue. Malte plater i spisestue, hall og vindfang.

2. etasje:
Lamellparkett i hall, gang, omkledningsrom og på soverom. Fliser på wc. Malt panel i hall og gang. Tapet på soverom og omkledningsrom. Fliser på wc. Malte plater i himling.

Malte originale innerdører.

Generelt godt med oppbevaring og garderobeplass i både entré/hall og soverom. Snekkerbygget hyller og skap i stue og kjellerstue.

Terrasser:
Adkomst til sydvendt støpt steinsatt terrasse fra kjellerstue, ca 22m². Støpt gjerde på ca 80 cm mot skråning.
Adkomst til hage fra spisestue i 1. etasje.
Adkomst til syd, vestvendt terrasse fra stue i 1. etasje, ca 25m². Terrasse oppført i betong med bruddskifer som dekke. Støpt gjerde/rekkeverk mot hage. Støpt trapp med skifeheller videre ned til terrasse i underetasje. Direkte adkomst til hage fra terrasse.
Adkomst til sydvendt veranda på ca 6m² fra soverom i 2. etasje.

Hagestue på ca. 14 m² oppført i 2015 med innlagt sommervann og strøm.

Hva ellers gjelder det tekniske om boligen og eiendommen generelt, henvises det til takst og egenerklæring etc. som følger vedlagt i komplett salgsprospekt. Dokumentene er tilgjengelige på meglers kontor eller vedlagt prospektet. Det forutsettes at kjøper gjør seg kjent med disse før budgivning/kjøp.

Byggemåte

Villaen er oppført i 1957 med Direktør Hans Cappelen som byggherre. Arkitekt var Wenche Selmer, en av de få kvinnelige arkitekter som oppnådde en posisjon blant kjente norske arkitekter i det tjuende århundre. Det er eneboliger, boligmiljø og fritidsboliger bygget i tre, som er Wenche Selmers felt. Hennes produksjon omfatter omkring 100 oppdrag, spenner over en periode på 44 år, og gjenspeiler naturlig nok forskjellige tidsperioder i norsk arkitektur. Likevel er det en tydelig kontinuitet i arbeidene hennes. Selmers arkitektur defineres gjerne med ordet omtanke, og en syntese mellom de kunstneriske, tekniske og økonomiske sidene ved arkitektur samt henne innlevelse og forståelse for de sosiale og respekt for medmenneske. Huset og garasjen er oppført på byantikvarens "gule liste" som bevaringsverdig.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på fast masse/fjell og grunnmur i støpt betong. Støpt kjellerdekke. Støpt etasjeskiller mellom kjeller og 1. etasje, forøvrig trebjelkelag mellom etasjene.

Yttervegger:
Bindingsverk i bærende konstruksjoner og yttervegger utvendig kledd med liggende trepanel og isolert med 10 cm stenullmatte i følge byggebeskrivelse.

Vinduer:
Vinduer med trerammer og doble ruter fra byggeår. Noen vinduer skiftet til trelags isolerglass. Originale takvinduer montert på to bad og wc 2. etasje.

Ytterdører:
Original ytterdør i malt utførelse. Tofløyet dører fra stue til terrasse, fra spisestue til hage, fra hovedsoverom til balkong og to stk fra kjellerstue til terrasse.

Tak:
Saltak i trekonstruksjon med rupanel som undertak. Tak tekket med glassert takstein.

Trapper og ramper:
Innvendig original trapp med malte vanger og eik i inntrinn.
Utvendig støpt trapp til terrasse i underetasje.

Piper og ildsteder:
Pipe med to røykløp og et løp for sentralfyr oppført i teglstein.
Stor peis montert i kjellerstue. Åpen t ildrom med ildfast stein samt jern plate i bakvegg. Malt spekket teglstein som omramming.
Peis med åpent ildrom samt jern plate i bakvegg i 1. etasje. Marmor omramming og nedfelt ildfast plate gulv. Malt spekkmurt teglstein som kappe og brannvegg.

Etasjeskillere:
Støpt etasjeskiller mellom kjeller og 1. etasje, forøvrig trebjelkelag mellom etasjene.

Ledningsnett for sanitærinstallasjoner:
Vann og avløpsrør fra byggeår. Vannrør i kobber og soil avløpsrør. Anbefalt brukstid for kobberrør og soilrør er ca. 50 år. Bygningsdelene er nå over 50 år gamle og anbefalt brukstid er overskredet.

Ventilasjon:
Ventilasjon med naturlig avtrekk i boligen.

Elkraft:
Oppgradert hovedsikringsskap med automatsikringer, 3x63 Amp hovedsikringer, 12x10, 6x16 (15), 1x20 og 2x25 Amp kurser. Jordfeilbryter på alle kurser. I tillegg to oppgraderte skap i fyrrom, et med 1x10 og 4x16 (15) Amp kurser og et med 2x10 Amp kurser. Jordfeilbryter på alle kurser.

Alarm- og signalsystemer:
Kabel-tv. Brannslukningsutstyr. Røykvarsler.

Diverse utstyr:
Faste garderobeskap i underetasje, 1. etasje, 2. etasje., Stuen har plassbygdgde bokyller montert.

VINTERHAGE/SOMMERSTUE:
Oppført i bindingsverk utvendig kledd med liggende trepanel, en vegg med murverk. To hele vegger innsatt med vinduer. Steinsatt gulv. Saltak i trekonstruksjon tekket med glassert takstein. Innlagt strøm.

GARASJE:
Garasje oppført i murverk/siporex, utvendig og innvendig pusset og malt. Støpt dekke Saltak i trekonstruksjon tekket med glassert takstein. Fjernstyrt leddport og dør til svalgang. Innlagt strøm og varme fra sentralfyr.

Eiendommen er løpende vedlikeholdt og fremstår i normalt god byggeteknisk stand i henholdt til byggeskikken på oppføringstidspunktet, og med henblikk på vedlikehold og bruk siden. Bygget har bærende konstruksjoner med støpt grunnmur. Hovedkonstruksjon av tre med bindingsverk kledd med panel og takkonstruksjon av saltak. Vinduer består i hovedsak av 3- lags isolerglass vinduer fra oppføringstidspunktet. Se utferdiget takst for ytterligere teknisk beskrivelse.

Bebyggelse

Området består av leilighets- og terrassebygg, samt villabebyggelse med ene- og tomannsboliger.

Tomt

Eiet tomt: 1560 kvm.

Meget pen tomt fri for innsyn med flott utsikt over Oslo og fjorden. Høy mur mot Øvre Ullern Terrasse, ellers inngjerdet. Gressplen, terrasser og atrium. Beplantet med busker og blomster. Nedre delen av tomten er skogsbevokst med bjerk, gran og furutrær.
Garasjen ligger langs veien med innkjøring direkte fra denne. Utgang fra garasje direkte til overbygget svalgang som fører til hovedinngang på huset. Inngang fra gaten gjennom dobbel port i muren. Panoramautsikt over by og fjord. Tomten er påkostet/vedlikeholdt i 2015 med blant annet ny plen, hagestue og asfalt foran garasje.

Parkering

Parkering for to små biler etter hverandre i egen garasje, overbygget steinsatt svalgang fra garasje til bolig. Biloppstillingsplass foran garasje.

Adkomst

Fra Vækerøveien ta til høyre inn Lyseveien og ta deretter til høyre inn Hoffsjef Løvenskiolds vei. Følg veien som forlenges til Øvre Ullern Terrasse i ca. 650 meter og eiendommen ligger på høyre hånd.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektrisk sentralfyr med radiatorer plassert i oppholdsrom. Gulvvarme på to bad. Ny fyrkjele fra 2015, nye radiatorkraner og sirkulasjonspumpe for radiator vann montert i 2015 i følge eier. 300 ltr. varmtvannsbereder fra 2006.
Peis i stue og kjellerstue.
Opprinnelig 7 000 ltr oljetank er plassert i utvendig bod i del av tomt som er utskilt. Skal i følge eier ikke være i bruk.

Skoler

Lysejordet Skole 1-7 Kl 1.6 Km
Bjørnsletta Skole 1-10 Kl 1.1 Km
Montessoriskolen Lyse 1-7 Kl 0.8 Km
Øraker Skole 8-10 Kl 1.8 Km
Sollerudstranda Skole 8-10 Kl 4.2 Km
Hovseter Skole 8-10 Kl 4.1 Km
Ullern Videregående Skole 2 Km
Persbråten Videregående Skole 3.6 Km
Slalåmveien Barnehage 1-5 År 0.3 Km
Montessoribhg. Solsikken Lilleputt 1,5-6 År 0.5 Km
Ullernkollen Barnehage 1-5 År 0.6 Km

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 3 900,- og 9 200,- avhengig av boligtype. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Evt. mulighet for utleie


Det foreligger ingen begrensning ihht kommune om utleie av hele boligen som en bruksenhet.