Eiendom

Smestad/Hoff - Gjennomgående 3-roms selveier med heis, balkong og fantastisk utsikt fra 8. etg. Gode parkeringsmuligheter. Oppussingsobjekt m/stort potensial!

Smestad/Hoff - Gjennomgående 3-roms selveier med heis, balkong og fantastisk utsikt fra 8. etg. Gode parkeringsmuligheter. Oppussingsobjekt m/stort potensial!
 • Gullkroken 9 er en 3-roms selveierleilighet som ligger i et meget populært og attraktivt boligområde
 • Plantegning Gullkroken 9

Fakta

 • Gullkroken 9
 • Primærrom
  68
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  2

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  4 750 000 ,-

Omkostninger

4 750 000,- (Prisantydning)
41 915,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
4 791 915,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
119 770,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 4 791 915,-))
6 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr obligasjon)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
6 745,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
134 264,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 926 179,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  68
 • Tomt
  4168

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et ettertraktet og meget barnevennlig boligområde på Nedre Smestad/Hoff i Oslo, med nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud. Nærområdet byr på store grøntområder, lekestativer, idylliske bekkefar, samt fiskemuligheter i Nedre Smestaddam. I tillegg er det flere idrettslag i området.

Fra boligen er det kort vei til Frognerparken, som med sine 467 mål er den klart største parken i Oslos indre by. Parken inneholder skulpturanlegget Vigelandsparken av Gustav Vigeland. Sør i parken ligger Oslo Bymuseum, og i øst ligger populære Frognerbadet og Frogner stadion. Bygdøy ligger også i fin sykkelavstand med flott turterreng og fine badeplasser. Det er sykkelsti langs Frognerkilen inn til Aker Brygge og ut langs Bestumkilen mot Sandvika.

Kort fortalt
- Gjennomgående 3-roms selveier.
- Oppussingsobjekt med potensial.
- Vidstrakt utsikt både inne og ute.
- Balkong med utsikt til Holmenkollen.
- To felles takterrasser til disposisjon.
- Mulighet for å leie garasjeplass.
- Stue med plass til spisemøblement.
- Luftig entré og to soverom med skap.
- Kjøkken med original innredning.
- Varmtvann og fyring inkludert.
- Det medfølger en bod.

Det gjøres oppmerksom på at dette er et dødsbo. Selger har ingen kjennskap til feil og mangler utover det som er nevnt i salgsoppgaven. Interessenter bør undersøke eiendommen grundig, gjerne med fagfolk.

Byggemåte

Boligblokk i mur/betongkonstruksjoner. Betongsåle, antatt fundamentert til fjell eller faste/komprimerte masser. Grunnmur, bærevegger, etasjeskiller utført i betong/mur/murblokker. Fasader utført med betong/mur, balkonger, osv. Vinduer og balkongdører i trevirke av eldre dato. Tak ikke inspisert. Flatt tak, antatt oppforet og tekket med papp/membranfolie.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 68 kvm, Bruttoareal: 75 kvm

Innhold

8. etasje: Gang, bad/wc, kjøkken, stue og 2 soverom.

Standard

Gullkroken 9 er en 3-roms selveierleilighet som ligger i et meget populært og attraktivt boligområde.
Ettersom leiligheten befinner seg i åttende etasje har den fenomenal utsikt mot flere retninger. Fra balkongen er det blant annet utsikt til Holmenkollen. Den har nær beliggenhet til Frognerparken, samt nedre Smestaddammen. Det er muligheter for leie av garasje. Varmtvann og fyring er inkludert i felleskostnadene.

Leiligheten har eldre standard og et vedlikeholdsmessig etterslep. Likevel fremstår leiligheten som et meget attraktivt oppussingsobjekt med fin planløsning og stort potensial. Stuen har vinduer mot tre himmelretninger som ivaretar utsikten, samt god plass til spisestuemøblement. Videre har leiligheten kjøkken i eget rom, to soverom og bad med badekar.

Entré
Leiligheten har en stor og luftig entré med plass til oppbevaringsmøblement. Den er representativ for øvrige rom i boligen, med tanke på standard. Rommet har malte vegger og vegg-til-vegg teppe på gulv. Det er direkte inngang til badet fra entreen.

Kjøkken
Kjøkkenet ligger i et eget rom og har vindu med utsikt. Den takhøye innredningen er original fra 1958 med hvitmalte, glatte fronter, samt utslagsvask og oppvaskkum med benkebeslag. Videre har kjøkkenet plass for komfyr, kjøleskap og en ventilator over kokesonen.

Stue
Leiligheten har en romslig stue med gjennomgående lys fra tre himmelretninger. Gode vindusflater ivaretar den fantastiske utsikten. I tillegg er det utgang til en balkong på 5 kvm. Rommet har vegg-til-vegg teppe, samt god plass for sofagruppe og spisestuemøblement.

Bad/wc
Boligen inneholder et bad med fliser på gulv og vegger. Innredningen er hvit, og består av servant på skap, et vegghengt speil og veggskap. Videre har badet et frittstående toalett og badekar med dusj.

Soverom og garderobe
Leiligheten har to soverom med utsikt fra begge. Ett av soverommene har plassbygde, originale skap langs den ene veggen. Det medfølger en bod

Oppvarming

Boligen har radiatorer tilknyttet sentralfyring, og noe elektrisitet oppvarming. Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene med kr 886,-.

Parkering / Garasje

Garasje kan leies av Gullkroken Garager v/advokatfirmaet Bing & Hodneland. Seksjonseiere har fortrinnsrett ved leie av garasjer. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler.

Beskrivelse av tomt/hage

Leiligheten har utgang fra stuen til en overbygget balkong på ca. 5 kvm. Fra balkongen er det fantastisk utsikt til blant annet Holmenkollen. I tillegg har sameiet to felles takterrasse til disposisjon for beboerne. Fellesarealene er ellers opparbeidet med trær, bed, gressplener og prydvekster.

Tilliggende fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Kiwi Hoffsveien og Coop Mega. Ønsker du ytterligere servicetilbud har CC Vest, Møllhausen Torg, samt Karenslyst allé et godt utvalg. Videre er det kort vei til Majorstuen, Bogstadveien og de øvrige handlegatene i Oslo sentrum.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, trikk og T-bane. Nærmeste bussholdeplass er Smestaddammen som ligger ca. 650 meter fra boligen. Til Smestad T-bane er det ca. 700 meter. Med bil fra Nedre Smestad tar det ca. 7 min til Majorstuen, 9 min til CC Vest på Lilleaker, 12 min til Oslo S og 40 min til Oslo lufthavn.

Eiendommen har gangavstand til Smestad barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Ris ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, bl.a. Ullern videregående skole, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 25. Pantekravet kan ikke overstige 1 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter

21.06.2002 40706 Jordskifte
Jordskiftesak nr. 35/1997-2.00, Gullkroken i Oslo Kommune.
Saken gjelder grensegang etter jordskifteloven 88.
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei / Vann / Avløp

Offentlig.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ekspeditionsdokument fra 1964. I eldre saker fra slutten av 1800 til begynnelse av 1900- tallet, kan "Ekspedisjonsdokument" anses som en slags brukstillatelse ifølge plan og byggningsetaten. Megler har ikke funnet noen ytterligere ferdigattester.

Megler har ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grensemerker/gjerder/ grensebeplantning som fysisk er satt i terreng. Det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte/godkjente tegninger.

Ligningsverdi

Ligningsverdi som primærbolig kr ,- pr
Ligningsverdi som sekundærbolig kr ,- pr

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger på en tomt regulert til byggeområde for boliger. Reguleringsbestemmelse S-2258.

Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven og vi anbefaler alle å sette seg inn i denne.

Ny kommuneplan fra 23. september 2015. Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Området Smestad er under omregulering ifølge et planforslag fra Oslo kommune. Det er vedtatt muligheter for høy-bebyggelse og dette kan på sikt forandre utsynet fra boligen. Megler har ikke noe mer informasjon angående dette på nåværende tidspunkt.

For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal:
https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av egen boligseksjon, jf. eierseksjonsloven § 1.

Ingen kan erverve mer enn 2 boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 22, 3. ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Kr. 3 313,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Fyring og varmt vann, trappevask, kabel-tv grunnpakke, felles bygningsforsikring, vaktmester m.m

Strøm, er estimert til ca kr. 15000,- i året.

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

4 750 000,- (Prisantydning)
41 915,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
4 791 915,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
119 770,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 4 791 915,-))
6 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr obligasjon)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
6 745,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
134 264,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 926 179,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Spesifikasjon av lån

Det gjøres oppmerksom på at posten gjeld omfatter kortsiktig gjeld, kapitalisert verdi av festeavgift, forskuddsbetalte fellesutgifter, m.m. Denne seksjonen har ikke langsiktig fellesgjeld, se eget avsnitt under.

Langsiktig gjeld:
Sameiet tok opp lån i 2015 i forbindelse med renovering av fasade, balkonger og tak. Restgjeld pr. 1.1.2017 er kr. 4 749 129,-. Annuitetslån over 25 år, effektiv rente 4,334%. Da prosjektet var ferdigstilt høsten 2016 fikk seksjonseierne tilbud om å innfri sin andel av fellesgjelden. Seksjonseier valgte å
innfri sin andel og har ikke fellesgjeld.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.
Opplysninger fra forretningsfører herunder meglerbrev, innkalling til årsmøte, protokoll fra årsmøte og vedtekter med mer ligger vedlagt i salgsoppgaven. Vi oppfordere alle interessenter å lese nøye gjennom disse da de er en del av salgsoppgaven. Her kan det stå relevante opplysninger om sameiet/borettslaget. Megler anbefaler at boder besiktiges før bud fremmes.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Eiendomsskatt
Oslo kommunen har bestemt at boligverdien fra Skatteetaten legges til grunn for beregningen av eiendomsskatt. Bystyret i Oslo har vedtatt et bunnfradrag for boliger på fire millioner kroner. Hvis eiendomsskattegrunnlaget er mindre enn fire millioner kroner, får du ikke eiendomsskatt på boligen. I 2016 beregnes det to promille i eiendomsskatt.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.Det gjøres oppmerksom på at dette er et dødsbo. Selger har ingen kjennskap til feil og mangler utover det som er nevnt i salgsoppgaven. Interessenter bør undersøke eiendommen grundig, gjerne med fagfolk.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 22. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.