Eiendom

Svært romslig 2-roms med sydvendt terrasse - peis - garasje - kort avstand til T-bane og nærbutikk

Svært romslig 2-roms med sydvendt terrasse - peis - garasje - kort avstand til T-bane og nærbutikk

Fakta

 • Hoffsjef Løvenskiolds vei 21
 • Primærrom
  83
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  1

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  4 450 000 ,-

Omkostninger

4 450 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
111 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 450 000,-))
5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
128 122,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 578 122,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  83
 • Tomt
  28173

Matrikkel

Gnr.28 Bnr.591 Snr.131 Orgnr.971276894 i Oslo kommune

Adresse

Hoffsjef Løvenskiolds vei 21
0382 Oslo
2. etasje

Prisantydning inkludert omkostninger

4 450 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
111 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 450 000,-))
5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
128 122,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 578 122,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Det tas forbehold om endringer i offentlige og private gebyrer.

Felleskostnader

3 104 pr. mnd. Kommunale avgifter, vaktmestertjenester, renhold, drift og forretningsførsel, heisutgifter, felles bygningsforsikring, kabel-TV/bredbånd (Get), oppsparing til vedlikeholdsfond.

Felleskostnadene er fordelt som følger iht. forretningsfører:
- Fellesutgifter: kr 2 587,- per md.
- Vedlikeholdsfond: kr 517,- per md.

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter: Inkl. i felleskostnadene.
Felleskostnader: kr 3 104,- per md.
Eiendomsskatt: kr 956,- per år.

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, alarm osv. vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt er beregnet til kr 956,- per år (2019) for denne seksjonen.
Det gjøres oppmerksom på at satsen for eiendomsskatt blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.

Areal

Primærrom: 83 kvm, Bruksareal: 83 kvm, Bruttoareal: 88 kvm.
Arealet av primære rom (P-rom) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger og sjakter mellom disse rommene. Arealet er oppgitt ihht takstmannens målinger og ikke kontrollert av megler.


Boligen har 1 soverom.

Type eiendom

Eierseksjon, Leilighet

Byggeår

Boligen ble oppført i 1985

Etasje

2. etasje (1. boligetasje)

Energimerke

Energimerke for denne boligen er: Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Det gjøres oppmerksom på at energimerkingen er utført av forretningsfører.

Beliggenhet

Lyse Terrasse Boligsameie ligger i et attraktivt og etablert område på Øvre Ullern bestående av villaer og terrasseblokker. Blokkene ligger fritt og luftig med gode sol- og lysforhold og det er diverse turstier i nabolaget. Området preges av grønne og velholdte omgivelser. Barnevennlig område med kort vei til Møllefaret barnehage og Bjørnsletta skole (1-10 kl.). Flott tur- og rekreasjonsmuligheter med tursti fra Lysaker helt opp til Bogstadvannet og Bogstad Gård og videre inn i marka. Det er også diverse turstier i nabolaget.

Gangavstand til Ullern idrettsanlegg og Ullern tennisklubb, med et godt utvalg av aktivitetsmuligheter for barn og voksne. Kort avstand til forretninger og offentlig kommunikasjon, slik som Åsjordet T-banestasjon like nedenfor. Bussforbindelse i Vækerøveien. Gåavstand til nærbutikk i Ullern allé ved Åsjordet T-banestasjon. Nærmeste kjøpesenter er Røa senter og CC Vest med "alt" av servicefasiliteter.

Innhold

Svært romslig 2-roms eierseksjon beliggende i 2. etasje (1. boligetasje). Primærrom utgjør 83 m² som omfattes av entré, stue med peis, spisestue og kjøkken i åpen løsning mot stuen, bad/wc/vaskerom, omkledningsrom og soverom. Fra stuen har man utgang til en romslig sydvendt terrasse på ca. 15 m². Her har man også adkomst til utvendig bod på ca. 2,5 m².

I tillegg medfølger det bod med adkomst fra felles oppgang utenfor leiligheten på 2,75 m, samt medfølgende garasjeplass i felles anlegg med sportsbod på ca. 3 m².

Standard

Velholdt leilighet med gjennomgående god standard på utstyr og overflater. Noe modernisering bør påregnes. Terrassen er rehabilitert i regi av sameiet i 2009/10, og det er også montert ny terrassedør på samme tid. For øvrig er det montert ny skyvedørsgarderobe i omkledningsrommet i 2013. Sameiet ferdigstiller i disse dager oppgraderingen av oppgangene i sameiet (ferdigstilt for denne blokken).

Kjøkken:
Sigdal innredning med profilerte furufronter. Fem vitrinefronter i overskap. Oppvaskbenk med benkebeslag og to kummer i rustfritt stål. Flislagte benkeplater med kantlist for øvrig. Ventilator med avtrekk til ventilasjonskanal. Eldre integrert oppvaskmaskin. Komfyr og kjøl-/fryseskap er plassert løst i innredningen. Det er montert nytt blandebatteri på kjøkkenet i 2019.

Bad/wc:
Skapinnredning med to sjalusifronter i furu og heldekkende servant. Skapinnredning med to sjalusifronter i furu og benkeplater i finer med linoleum. Opplegg for vaskemaskin i skapet. Veggskap med tilsvarende fronter. Speil og belysning over servant. Badekar med frontpanel og dusj. Dusjnisje avgrenset med to skyvedørsfronter med plexiglass i aluminiumprofil. Klosett (montert nytt i 2003).

Overflater:
Himling: Pusset og malt betong. I entré og bad er himlingene senket med takhøyde målt til ca. 2,25 m. Takhøyde for øvrig er målt til 2,4 m av takstmann.
Vegger: Fliser på bad. Malt tapet i entré og i stuen. Panel på kjøkken. Malt glassfiberstrie i omkledningsrom og soverom.
Gulv: Fliser med gulvvarme på bad. Fliser på kjøkken (ikke lagt under enkelte områder som skjules av hvitevarer og/eller innredning). Trestavs parkett for øvrig.

Øvrig fast inventar:
Skyvedørsgarderobe fra 2013 montert i omkledningsrom med to speilfronter og to glatte hvite fronter. Tørkeskap i garderoben (opplyst å ikke være i bruk siden kjøp/1990 - tilstand derfor ukjent). Skapinnredning i omkledningsrom mot vegg til kjøkken med profilerte furufronter i benkeskap og benkeplate i lakkert furu. Hyller under benkeplate ved åpning til kjøkken. Skyvedørsgarderobe med to speilfronter i entré.

Byggemåte

Boligblokk oppført i 1985 med betongfundamenter på fast grunn, støpt grunnmur og støpt gulv på grunn. Yttervegger i betongkonstruksjon med isolert bindingsverk mellom bærende elementer. Fasader i teglforbledning, malt trepanel og malt murpuss. Flatt tak med oppforet betongdekke, tekket med takpapp eller folie. Hvitmalt teglsteinspipe, oppmurt og hvitmalt peis med innsats i stuen. Etasjeskille i betong. Malte innvendige dører, skyvedør i overgang mellom entré og stue. Dobbel skyvedør mellom soverom og omkledningsrom. Vinduer med trelags isolerglass, produsert i 1984. Entrédør fra samme byggeår, terrassedør i stue med tolags isolerglass fra 2009.
Terrassedekke i betong med flislagt overflate og fall til renne i front. Liggende beiset trepanel på veggflater mot stue/soverom og bod. Manuell markise montert (ny markiseduk i 2015). Belysning og kontaktpunkt på vegg. Oppdriftsventilasjon i bygningen, ventilator på kjøkken og avtrekksventil på bad tilknyttet ventilasjonskanal. Sikringstavle med moderne jordfeilautomater (installert i 2012), to nyere kontaktpunkter montert på kjøkken fra samme periode.

Eiendommens tilstand

I henhold til takstmanns tilstandsrapport har følgende fått tilstandsgrad 2 (TG2):
- Innvendige dører: Relatert til alder og slitasje. Bemerket ene dørbladet til dobbel skyvedør er skjev og buffer i gulvflaten, samt at dørbladene er fort kort til å nå frem til det andre (glippe mellom dørbladene i lukket posisjon). Justering eller utskiftning er påregnelig. Dør mellom omkledningsrom og bad går tregt og trenger justering, evt. utskiftning.
- Vinduer: Relatert til alder.
- Ytterdører: Gjelder kun for entrédør fra 1984 (terrassedør fra 2009 gis TG1).
- Piper, ildsted: Relatert til alder og manglende kjennskap til tilstand.
- Kjøkkeninnredning: Relatert til alder.
- Innvendige gulv: Relatert til alder og slitasje.
- Innvendig himling: Relatert til alder.
- VVS-installasjoner: Relatert til alder og påregnelig slitasje.
- Varme: Relatert til alder og påregnelig slitasje.
- Luftbehandling: Relatert til alder.
- Fast inventar: Relatert til alder (gjelder ikke for nyere skyvedørsgarderobe fra 2013).

Overnevnte tilstandsgrad kan innebære nødvendig utbedring, se tilstandsrapport med takstmanns kommentarer. Det gjøres oppmerksom på at tilstandsgrad 1 (TG1) ikke er kommentert her, men kun fremgår av vedlagte tilstandsrapport.

Iht. selger har ikke peisen vært i bruk siden kjøp i 1990 og tilstand/bruksfunksjon for denne er derfor ukjent. Det samme gjelder tørkeskapet på badet. Ifm. montering av ny kjøkkenkran i 2019 ble det bemerket at man ikke må fylle vann over riller da det kan renne ned i skap p.g.a. manglende pakning. Vasken bør derfor byttes, men dette blir opp til kjøper å utbedre.

Tomt

Fellestomt: 28173 kvm.

Felles tomtegrunn er pent opparbeidet med asfalterte gang- og kjøreveier, plenarealer og beplantning.

Parkering

Det medfølger én garasjeplass i felles lukket garasjeanlegg. Gjesteparkeringsplasser for besøkende på anviste plasser. For øvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Garasjeplassene er fellesareal i sameiet uten rettslig grunnlag for bruk av spesifikk garasjeplass for hver enkelt beboer. Garasjeplassen er derfor ikke eiermessig knyttet til leiligheten, men har vært disponert av selger i hele sin eiertid.

Lading av el-/hybridbil:
Beboere som ønsker å lade elbil/hybridbil må selve anskaffe og betale alle kostnader for installasjon, lading og bruk i sameiets garasjeanlegg og på eiendommen for øvrig. Dette inkluderer montering av kontakter, strømmåler, elektrisk tilkobling, ladeutstyr, forbruk av elektrisitet og eventuelt nødvendige endringer i det elektriske anlegget, samt fremføring av elektrisitet og andre kostnader i denne sammenheng. Dersom ladeanlegg skal etableres må dette søkes om til sameiet og kontaktperson Olaf Valeur, olaf@uroboros.biz.

Adkomst

Fra Vækerøveien ta av inn Lyseveien. Der veien deler seg, ta av til høyre inn Hoffsjef Løvenskiolds vei. Nr. 21 ligger da som første blokk på venstre side med interne gangveier. Innkjøring til felles garasjeanlegg mellom nr. 15 og nr. 17. Det vil bli skiltet med Sem & Johnsen visningsskilt ved felles annonserte visninger. Se for øvrig kartutsnitt i FINN-annonsen for evt. veibeskrivelse.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner. Gulvvarme på bad. Peis med innsats i stue. Felles varmtvannsberedere (kostnader for varmtvann er inkl. i felleskostnadene).

Selger har ikke bebodd leiligheten og har følgelig ikke kjennskap til årlig strømforbruk. Forbruk kan uansett variere avhengig av bl.a. bruksmønster og antall beboere.

Sameiet

Leiligheten er en del av Lyse Terrasse Boligsameie. Sameiet består av 180 seksjoner, og reguleres av vedlagte vedtekter. 179 seksjoner deltar i sameiebrøken, da sameiet eier snr. 169 som leies ut til vaktmester. Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne felles plikter som dugnad etc. Megler oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning som ligger vedlagt prospektet.

Sameiet har opprettet en egen hjemmeside: www.lyseterrasse.no hvor beboere kan finne nyttig informasjon og holdes oppdatert på nyheter fra styret.

Get er sameiets leverandør av TV- og bredbåndstjenester. Grunnpakke for TV og bredbånd er inkl. i felleskostnadene. Ønskes flere kanaler og/eller høyere bredbåndshastighet, må den enkelte sameier ta direkte kontakt med Get (faktureres direkte).

Dyrehold er tillatt, så fremt det ikke er til ulempe for andre beboere, jf. husordensreglene §7. Det er båndtvang på sameiets fellesområde.

Det er planlagt et ekstraordinært sameiermøte høsten 2019 for å vedta nye vedtekter og husordensregler. Dette var opprinnelig planlagt å gjennomgå på ordinært årsmøte våren 2019, men ble utsatt. I skrivende stund er det ikke kalt inn til eller fastslått når det ekstraordinære møte blir, se vedlagt infoskriv fra sameiet i salgsoppgaven.

Det opplyses om at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23.

Rehabilitering av oppganger:
Sameiet ferdigstiller i skrivende stund oppussing av oppgangene i sameiet. For 21-blokken er arbeidet allerede ferdigstilt. Det ble besluttet å dekke kostnadene for oppgraderingene gjennom ekstraordinære innbetalinger fra seksjonseierne, hvor siste innbetaling/sluttoppgjør forfaller i oktober når alt arbeid er endelig ferdigstilt. For denne seksjonen utgjør siste innbetaling ca. kr 15 000,- som i sin helhet vil bli dekket av selger.
Se sameiets informasjonsside for gjennomgang av rehabiliteringen/prosjektet: http://lyseterrasse.no/1217/arkiv/arbeidet-med-oppgradering-av-oppgangene-har-startet

Tidligere gjennomført vedlikehold i sameiet:
- 2009-2010: Terrasserehabilitering og betongrehabilitering i garasjeanlegg.
- 2012: Rehabilitering av gavlvegger.
- 2013: Reparasjon av vinduer og panel på nordsiden av alle blokker. Rensing av ventilasjonskanaler.
- 2014: Betongrehabilitering, installering av elektriske døråpnere.
- 2015: Sluttføring av betongrehabilitering. Reparasjon av to garasjedekker. Skiftning av takstein, renner og nedløp over inngangspartier.
- 2016: Maling av trappeoppgangene og lakkering av trapperekkverk. Ny LED-belysning med sensorer i oppganger.
- 2017: Installasjon av nytt dørcallingsanlegg.

Andre forhold

Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd eiendommen. Selger har derfor ikke førstehåndskunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand fra teknisk fagkyndig

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Egenandel på kr 4.000,- påløper etter 10 advokattimer eller ved tvist (hvis et fremsatt krav er bestridt eller ubesvart). Egenandelen refunderes dersom kunden mottar erstatning/prisavslag fra motparten. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Bod

I tillegg til boden med adkomst fra terrassen, disponerer eier to boder i hhv. felles oppgang og i garasjeanlegget. Det foreligger ikke hjemmel for disse to bodene, da de ligger i et areal som er seksjonert som fellesareal. Dette er normalt i eldre gårder, da man før 1997 ikke hadde anledning til å seksjonere inn et tilleggsareal dersom det ikke lå i direkte fysisk tilknytning til boligen. Bodene har vært disponert av eier i hele eiertiden.

Tilbehør

Alle hvitevarer som står fremme på visninger, medfølger også boligen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Utstyr til alarmanlegget montert i boligen medfølger (i skrivende stund ikke tilkoblet alarmsentral).

Heftelser

Følgende heftelser er tinglyst på eiendommen:
1931/144-4/105 Bestemmelse om deleforbud
09.10.1931
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om veg
BESTEMMELSE OM ANLEGG OG VEDLIKEHOLD AV LEDNINGER M.V.
Overført fra gnr 28 bnr 214
Overført fra: 0301-28/591
Gjelder denne registerenheten med flere

1934/910193-1/105 Best. om vann/kloakkledn.
12.01.1934
Overført fra gnr 28 bnr 214.
Overført fra: 0301-28/591
Gjelder denne registerenheten med flere

1934/910194-1/105 Bestemmelse om veg
23.02.1934
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Overført fra gnr 28 bnr 214.
Overført fra: 0301-28/591
Gjelder denne registerenheten med flere

1954/3375-1/105 Best. om vann/kloakkledn.
13.03.1954
Overført fra gnr 28 bnr 213
Overført fra: 0301-28/591
Gjelder denne registerenheten med flere

1967/12088-2/105 Erklæring/avtale
12.09.1967
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra gnr 28 bnr 214.
Overført fra: 0301-28/591
Gjelder denne registerenheten med flere

1967/12089-2/105 Erklæring/avtale
12.09.1967
Bestemmelse om kloakkledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra gnr 28 bnr 214.
Overført fra: 0301-28/591
Gjelder denne registerenheten med flere

1976/524-2/105 Erklæring/avtale
12.01.1976
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Overført fra gnr 28 bnr 214.
Overført fra: 0301-28/591
Gjelder denne registerenheten med flere

1983/26933-2/105 Erklæring/avtale
21.09.1983
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Overført fra gnr 28 bnr 214.
Overført fra: 0301-28/591
Gjelder denne registerenheten med flere

1984/59885-1/105 Best om garasje/parkering
26.11.1984
Rettighetshaver Selvaagbygg AS
Bruksrett til 60 garasjeplasser
Overført fra: 0301-28/591
Gjelder denne registerenheten med flere

1984/59886-2/105 Best. om vann/kloakkledn.
26.11.1984
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:28 Bnr:1113
Overført fra: 0301-28/591
Gjelder denne registerenheten med flere

1986/14660-1/105 Best om garasje/parkering
05.03.1986
Rettighetshaver Sæmund Lombnæs
Bruksrett til 1 garasjeplass overført fra Selvaagbygg AS
Overført fra: 0301-28/591
Gjelder denne registerenheten med flere

1986/14661-1/105 Best om garasje/parkering
05.03.1986
Rettighetshaver Erik Fiskerud
Bruksrett til 1 garasjeplass overført fra Selvaagbygg AS
Overført fra: 0301-28/591
Gjelder denne registerenheten med flere

1986/15783-1/105 Best om garasje/parkering
10.03.1986
Rettighetshaver O.T. Schøyen
Bruksrett til 1 garasjeplass overført fra Selvaagbygg AS
Overført fra: 0301-28/591
Gjelder denne registerenheten med flere

1986/16118-1/105 Best om garasje/parkering
11.03.1986
Rettighetshaver Egmont Nørregaard
Bruksrett til 1 garasjeplass overført fra Selvaagbygg AS
Overført fra: 0301-28/591
Gjelder denne registerenheten med flere

1986/20473-1/105 Best om garasje/parkering
04.04.1986
Rettighetshaver Inger Marie Pira
Bruksrett til 1 garasjeplass overført fra Selvaagbygg AS
Overført fra: 0301-28/591
Gjelder denne registerenheten med flere

1986/23999-1/105 Best om garasje/parkering
18.04.1986
Rettighetshaver Custodia AS
Bruksrett til 1 garasjeplass overført fra Selvaagbygg AS
Overført fra: 0301-28/591
Gjelder denne registerenheten med flere

1986/28725-1/105 Best om garasje/parkering
14.05.1986
Rettighetshaver Carl Borge-Andersen
Bruksrett til 1 garasjeplass overført fra Selvaagbygg AS
Overført fra: 0301-28/591
Gjelder denne registerenheten med flere

1986/37292-1/105 Best om garasje/parkering
23.06.1986
Rettighetshaver Jan Erik Gjelstad
Bruksrett til 1 garasjeplass overført fra Selvaagbygg AS
Overført fra: 0301-28/591
Gjelder denne registerenheten med flere

1986/40750-1/105 Best om garasje/parkering
07.07.1986
Rettighetshaver:Becher Gunne Bjørg
Rettighetshaver:Karlsen Stein Tore
Rettighetshaver:Talleraas Hans Henning
Bruksrett til 1 garasjeplass overført fra Selvaagbygg AS
Overført fra: 0301-28/591
Gjelder denne registerenheten med flere

2007/635895-2/200 ** Transport av rettighetshaver
10.08.2007
Fra:Talleraas Hans Henning
Til:Becher Gunne Bjørg
Til:Karlsen Stein Tore

1987/7023-1/105 Best om garasje/parkering
03.02.1987
Rettighetshavere Laila Brandhaug og Jens Petter Rønning
Bruksrett til 1 garasjeplass overført fra Selvaagbygg AS
Overført fra: 0301-28/591
Gjelder denne registerenheten med flere

1987/82550-1/105 Best om garasje/parkering
10.12.1987
Rettighetshaver Anne Marie Ulsteen
Bruksrett til 1 garasjeplass overført fra Selvaagbygg AS
Overført fra: 0301-28/591
Gjelder denne registerenheten med flere

1990/9789-1/105 Best om garasje/parkering
12.02.1990
Rettighetshaver Anny Hagen
Bruksrett til 1 garasjeplass overført fra Selvaagbygg AS
Overført fra: 0301-28/591
Gjelder denne registerenheten med flere

1994/67500-1/105 Best om garasje/parkering
24.11.1994
Overført fra gnr.28,bnr.591.Rettighetshaver:Per Welin
Larsen.Bruksrett til 1 garasjeplass overført fra A/S
Selvaagbygg.
Gjelder denne registerenheten med flere

Overnevnte heftelser vil ikke bli slettet fra grunnboken. Ved etablering av pant i eiendommen gjøres det oppmerksom på at disse vil få prioritet etter overnevnte heftelser.

De andre seksjonseierne har panterett (legal panterett/utinglyst panterett) i seksjonen for krav mot seksjonseier som følger av sameieforholdet, jfr. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført.

Andel fellesgjeld

Kr 0,- per 01.06.2019.

Sameiet har ingen felles lån i skrivende stund.

Andel formue

Andel fellesformue utgjør kr 45 611,- per 31.12.2018.

Regnskap

Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr 8 753 651,- mot driftskostnader på kr 6 374 979,-. Driftskostnadene var kr 950 751,- lavere enn budsjettert som skyldes i hovedsak at kostnadene for energi/fyring og kabel/TV-anlegg ble betydelig lavere enn budsjettert. Kostnadene for større vedlikehold var lavere enn budsjettert fordi prosjektene ved årsskiftet ikke var ferdigstilt. Årsresultatet for 2018 utgjorde kr 2 410 483,- i overskudd. Sameiet hadde en arbeidskapital per 31.12.2018 på kr 5 239 286,-.
I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at sameiet skal gå med kr 1 582 250,- i overskudd. Budsjettet er basert på en økning av felleskostnadene med 3 % fra 01.01.2019. Årsberetningen for 2018 med budsjett for 2019 følger vedlagt i salgsoppgaven interessenter/kjøper oppfordres til å lese gjennom samtlige vedlagte dokumenter som gir et godt overblikk over sameiets drift og regnskap.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei-, vann- og avløpsnett, med private stikkledninger ut til offentlig nett.

Eier

Ragnhild Sande

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr 1 537 084 per 31.12.17
Formuesverdi som sekundærbolig kr 5 533 501 per 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå. Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger). Formuesverdien finnes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Angi ønsket overtakelse i Deres bud.

Evt. mulighet for utleie

Det foreligger ingen begrensning iht kommune eller vedtekter om utleie av hele boligen som en bruksenhet. Ved utleie skal styret varsles for registrering, jf vedtektene §6. Fremleie av garasjeplass kan kun gjøres til beboere i Lyse Terrasse, jf. vedtektene §19.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommen. Dokumentet er vedlagt denne salgsoppgaven. Ferdigattest er en sluttattest fra bygningsmyndighetene om at et søknadspliktig tiltak er ferdigstilt. At ferdigattest eksisterer er ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Forretningsfører

OBOS Eiendomsforvaltning

Regulering

Eiendommen ligger i felt B på en tomt regulert til byggeområde for boliger med gjeldende reguleringsbestemmelser: 36582, vedtatt 16.12.1982 - bebyggelsesplan for feltene B, C og D, gnr. 28 del av bnr. 213, 214, samt 591, Hoffsjef Løvenskiolds vei (ingen skrevne bestemmelser, all informasjon på reguleringskartet). Reguleringskart og bestemmelser følger vedlagt.

Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette kan føre til endring av noen av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Det pågår nå oppdateringer av reguleringsplanene som er berørt, men dette vil ta noe tid. Informasjon om kommuneplanen med lenker til kartinnsynsløsning finner du på: https:www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/ Interessenter bes selv undersøke dette.

Offentlige planer

Iht. Oslo kommune ved Plan og bygningsetatens hjemmeside for planinnsyn er det p.t. ingen pågående reguleringsarbeid i direkte nærhet til eiendommen.

Iht. Oslo kommune ved Plan og bygningsetatens hjemmeside for saksinnsyn er det p.t. ingen pågående byggesaker i direkte nærhet til eiendommen.

Konsesjonsplikt

Eiendommen er ikke underlagt regler om konsesjon.

Odelsrett


Ingen

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i sameiet.

Forbehold

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i dokumenter som kan være interessante for handelen, slik som reguleringskart med bestemmelser, grunnboksutskrift og evt. servitutter / heftelser, husordensregler, regnskaper, budsjetter, innkalling og referat fra siste års sameiermøte etc. Disse dokumentene kan ses på meglers kontor.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, evnt. forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.

Det er ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grenser/gjerder/ beplantning som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.
Det forutsettes at kjøper gjør seg kjent med henviste dokumenter inkludert alle salgsoppgavens vedlegg før budgivning/kjøp.

Boligselgerforsikring

Boligselgerforsikring er ikke tegnet av eier og egenerklæring er vedlagt. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingsloven § 3-10.

Hvitvaskingsloven

Fra 1/1 2004 er eiendomsmeglere underlagt hvitvaskingsloven. Dette innebærer at eiendomsmeglere er forpliktet til å melde fra om mistanke om forsøk på hvitvasking til Økokrim, uten at partene varsles om dette. Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for Eiendomsmeglingstjenester.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglerforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset opptil kr 45 millioner. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 millioner. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over kr 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Annet

Dersom ikke annet er opplyst/særskilt avtalt, gjelder Norges Eiendomsmeglerforbunds liste over løsøre og tilbehør som angir hva som bør følge med boliger og fritidsboliger ved salg. Særskilte avtaler om tilbehør må avtales før bindende avtale inngås, dvs før budaksept. Listen kan fås ved henvendelse til megler og vil være et vedlegg til kontrakten mellom partene.
Egen innboforsikring må tegnes av kjøper.
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E verk eller brann-/feiervesen på eiendommen.

Dersom handel kommer i stand er det avtalt at selger betaler 1,875 % inkl. mva i provisjon. I tillegg er det avtalt oppstartsgebyr kr 9.900,-, visninger kr 3.500,- pr stk, markedspakke kr 19.900,-, inneståelsesgebyr kr 1.620,- og vederlag for garantipremieforsikring 0,2 % ved salg av denne eiendommen. I tillegg belastes direkte utlegg. Dersom handel ikke kommer i stand belastes direkte utlegg, markedspakke kr 19.900,- og tillegg.

Det økonomiske oppgjøret mellom partene utføres av:
Sem & Johnsen Oppgjør AS
Orgnr. 999 638 996
Pb 1613 Vika
0119 Oslo
V/ansvarlig oppgjørsmedhjelper: Rita Bråten, Kathrine Fjeldberg, Christian R. Sunde, Kristine Dahl.

Oppdragsansvarlig

Sem & Johnsen Frogner
Pb 3094 Elisenberg
0207 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 998557569