Eiendom

FROGNER/ BRISKEBY- Attraktivt beliggende 3-roms hjørneleilighet med balkong. Fasjonabel adresse i grønne omgivelser. Fyring og varmtvann ink.

FROGNER/ BRISKEBY- Attraktivt beliggende 3-roms hjørneleilighet med balkong. Fasjonabel adresse i grønne omgivelser. Fyring og varmtvann ink.

Fakta

 • Løvenskiolds gate 24 B
 • Primærrom
  66
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  2

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  5 650 000 ,-

Omkostninger

5 650 000,- (Prisantydning)
69 383,08 (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
5 719 383,08 (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
199,50 (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
142 970,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 5 719 383,08,-))
5 125,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
156 994,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 876 377,58 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  66
 • Tomt
  6530

Beskrivelse

Nordvik & Partners v/ Beatrice Torp har gleden av å presentere Løvenskiolds gate 24 B- en klassisk og sjarmerende bygårdsleilighet med sjel i attraktive og rolige Langgårdsløkken sameie på populære Frogner/ Briskeby. Boligen inneholder en romslig gang/ entré, stue, spisekjøkken, to soverom (det ene med utgang til koselig balkong), mellomgang og bad. Originale detaljer bevart og oppgradert ved nåværende eier, ved gjenbruk av originale jugendlister og nye dører til begge soverom. Den brede, originale døren er pusset opp. Stilriktige rosetter i alle rom. Boligen er lys og åpen med effektiv planløsning, pene overflater og god standard. God takhøyde og store vindusflater med dype karmer i alle rom.
Løvenskiolds gate er blant de bedre adressene på Oslo vest og er i umiddelbar nærhet til alt av service- og rekreasjonstilbud. Sameiet er veldrevet og har grønne fellesarealer med sittegruppe og lekeplass. Det er for øvrig parkering etter liste på felles grunn. Dette er et område du garantert vil trives i!

Kort oppsummert:
- To gode soverom, ett med utgang til balkong
- Attraktiv beliggenhet
- Balkong
- Hjørneleilighet
- Originale detaljer bevart
- Oppusset og flyttet kjøkken i -17
- Gjennomgående god standard
- Parkering etter liste
- Grønne fellesarealer
- Store vindusflater
- Generøs takhøyde
- Varmtvann og fyring inkl. i felleskostnaden
- Tilhørende kjeller- og loftsbod på henholdsvis ca. 9,5 og 14 kvm gulvareal.

Velkommen til en hyggelig visning!

Innhold

Boligen ligger i en høy 1. etasje og inneholder:

Romslig entré med flere muligheter for plassering av skap og oppbevaring. Praktisk mellomgang med innebygget oppbevaring. Bad med mulighet for å enkelt utvide mot mellomgang ved behov. To soverom der det ene vender mot rolig bakgård og det andre har utgang til koselig balkong. Kjøkken med hyggelig spiseplass ved vindu og flott stue med nyoppussede flater og klassiske detaljer.

Leiligheten disponerer kjellerbod på ca. 9,5 kvm og en loftsbod med gulvareal ca. 14 kvm.

Standard

Kjøkken:
Kjøkken med eldre innredning som ble flyttet og oppusset i 2017-18, malt av profesjonelle malere med maling fra Farrow and Ball. Kjøkkenet ble oppgradert med jugendbeslag i messing fra Molo i Bygdøy allé, fliser fra Fired Earth, messingarmatur fra Tapwell og spesialbestilt dobbelvask i porselen fra Villeroy og Boch. Rør- og elarbeid utført av profesjonelle. Plass til hyggelig spisegruppe ved vindu i kjøkkenet. Kjøkkeninnredning med hvite profilerte fronter samt vitrine overskap. Heltre benkeplate med skyllekum og ettgreps blandebatteri. Integrert stikkontakt i benkeplate. Fliser over kjøkkenbenken. Belysning under overskap. Hvitevarer bestående av komfyr og oppvaskmaskin. Ventilator over kokesone. Det er montert elektronisk lekkasjevarsler/vannstopp i kjøkkenbenk. Det er montert komfyrvakt over kokesone.

Baderom:
Bad innredet med toalett, dusjhjørne med vegg i herdet glass, servantinnredning og speil med
overlys. Flislagt gulv med varmekabler, fliser på vegger og nedsenket himling med downlights. Plast/PVC sluk med klemring. Gulvmembran (banemembran/sveisemembran) påvist i sluk. Sprekk i én gulvflis ved toalett, kun kosmetisk betydning.

Balkong:
Ca. 3 kvm balkong med adkomst fra soverom.

Innvendige overflater:
Innvendige vegger med malte flater og ny tapet, overflater pusset opp i 2017/2018. Fliser på bad.
Innvendige gulvoverflater med parkett med stedvis bruksslitasje, ujevnheter/skjevheter samt glipper mellom gulvbord. Nytt furugulv på ett soverom. Fliser med varmekabler på bad.
Innvendige tak/himlinger med nymalte flater og nye rosetter i 2017/2018. Takhøyde i stue er målt til 2,68 meter.

Vinduer og dører:
Balkongdør med 2-lags isolerglass produsert i 1988. Inngangsdør i brannklasse B 30. Malte fyllingsdører innvendig. Fyllingsdør med fasettslipt glass. Hvite formpressede speildører i trekarm.
Vinduer i 2-lags isolerglass + koblet ytterglass, produsert i 1988.

Det er utarbeidet en tilstandsrapport for boligen. Denne følger vedlagt i salgsoppgaven. Se denne for nærmere informasjon om tilstandsgrad.

Beliggenhet

Løvenskiolds gate er en bred gate beplantet med trær og strøket er preget av velholdte murgårder og elegante byvillaer. Den representative gården ligger meget attraktivt og sentralt til i et av Frogners mest populære boligområder. Leiligheten ligger frodig til og med gode lys og solforhold. Kaféer, restauranter, gallerier, post, vinmonopol, matforretninger, interiør- og klesbutikker i umiddelbar nærhet.

Offentlig kommunikasjon via buss, trikk og T-bane, hvor neste trikkestopp er Elisenberg og Briskeby. Nærmeste bussholdeplass er Frogner kirke som ligger ca. 5 minutter unna. T-banestasjon på Majorstuen med alle 6 linjer. Med bil fra Frogner tar det ca. 2 minutter til Skøyen, 3 min til Majorstuen, 7 min til Oslo S og 35 min til Oslo Lufthavn.

Leiligheten ligger kun få minutters gange fra Frognerparken og Slottsparken hvor det finnes gode rekreasjonsmuligheter for liten og stor. Frognerparken kan tilby ulike aktiviteter som tennis i sommerhalvåret og skøytebane på vinteren. Frognerparken er åpen året rundt og med Vigelands skulpturer er den unik i internasjonal sammenheng. Når snøen daler preparerer Bymiljøetaten skiløyper i parken. Dette gjør kanskje Frognerparken til verdens eneste park hvor man kan nyte en skitur i et skulpturlandskap!

Vestkanttorget er rett ned i gaten. Her har det vært antikk- og bruktmarked hver lørdag siden 1989 (fra mars til desember). "På en god dag kan det være så mye som 10 000 mennesker innom, så det er tydelig at folk tiltrekkes av de mange tilbudene, det sosiale, og ikke minst de eksepsjonelt gode vaflene. " - aktivioslo.no

Kort vei til Majorstuen, Skøyen, Aker Brygge, Bygdøy og sentrum. Fra leiligheten er det en fin tur til fots eller på sykkel til Bygdøy med flotte badestrender som Huk, Paradisbukta og Bygdøy Sjøbad, samt Bygdøys fine museer. Kort vei til Aker Brygge som tilbyr både restauranter med store uteserveringer, og handlegater med et stort utvalg klesbutikker. Sør for Aker brygge ligger Tjuvholmen, som tilbyr et mangfold av arkitektoniske uttrykk,
og en rekke gallerier og kunstinstallasjoner. Ytterst finner du Tjuvholmen badeplass, med bryggekant, flytebrygge, stupebrett og dusj - og egen gressplen for solbading. Her er det fin kveldssol helt til solen går ned. Området har med andre ord det meste av det Oslo kan by på like i nærheten!

Felleskostnadene inkluderer

Fyring, varmt vann, kabel-TV, trappevask, vaktmester, drift/vedlikehold, komm. avgifter, forsikring av bygget og betjening av andel fellesgjeld.

Tomt

Areal: 6 530 kvm, Eierform: Fellestomt

Fantastisk og skjermet felles stor hage med sittegrupper, lekeplass og plen omkranset av vakre trær, prydbusker og blomsterbed.
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Sameiet disponerer parkeringsplasser som leies ut/fordeles etter lister/ansiennitet.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 297 542 pr. 31.12.16
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 152 134 pr. 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Selger informerer om at det i forbindelse med flytting av kjøkken ble montert nytt avløp for kjøkkenvask og vaskemaskin ved å gå gjennom gulvet og koble på hovedledninger som går i himlingen i sameiets kjeller, rett under leiligheten. I denne forbindelse er brannskillet brutt. Dette er et søknadsplitig tiltak. Tiltaket er ikke omsøkt hos bygningsmyndighetene.
Gammelt avløpsrør på nåværende barnerom ble plombert og kledd igjen.

Boligens areal

Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 66 kvm, Bruttoareal: 74 kvm

1. etasje:
Bruttoareal: 74 m².
Bruksareal: 66 m².
Primærrom: 66 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad/wc, 2 soverom, kjøkken, stue, mellomgang.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt men skal meldes styret.

Oppvarming

Sentralfyring tilknyttet fjernvarmeanlegg.
Varmekabler på bad.

Utstyr

Felles fyring og varmtvann for beboerne i gården.
El-skap med automatsikringer, plassert i gang. 4 nye kurser, flere nye stikkontakter og nye taklampepunkter i stue og på kjøkken i 2017/2018.
Dørcalling og uttak for kabel TV og bredbånd er installert i leiligheten.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Nordvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Sameie

Sameiet Langaardløkken, org.nr. 971275537, består av 84 seksjoner.
Styreleder i sameiet er Einar Tønnesen
Forretningsfører i sameiet er Oslo og Akershus Eiendomsforvaltning AS.

Arbeider i sameiet:
- I henhold til tiltaksplan har sameiet fortsatt en betydelig utbedring av felles grøntareal igjen. Dette gjelder særlig plen og beplantningsområdet mot Arno Bergs Plass. Det har blitt innhentet tilbud på beskjæring av bjørketre i atriet og dette treet planlegges beskåret noe våren 2018.

- Det har blitt montert nye porter fra sameiets områder, samt foretatt reparasjoner av andre porter og montert skilt med "privat eiendom" på porter. En gammel port vil bli byttet i 2018.

- Det har blitt foretatt noe murarbeid og befaring for maling av enkelte balkongtak.
- Styret har innhentet tilbud fra eksisterende leverandør GET for å se om tilbudet kan bedres på kvalitet og hastighet. I tillegg skal det innhentes tilbud fra fiberleverandører.

Styreleder bekrefter pr tlf at det jobbes med å utarbeide en vedlikeholdsplan for sameiet. Det er å forvente et låneopptak i forbindelse med en mulig fasaderehabilitering blant annet.

Det vil bli kalt inn til ekstraordinær generalforsamling i forbindelse med ny eierseksjonslov og endring av nåværende husordensregler og vedtekter.

Det er felles vaskeri, tørkeloft og tørkebur på fellesområdene i sameiet.
Vaktmestertjenester utføres av selskapet Vaktmester Andersen.
Trappevask utføres av fast ansatt renholder.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr 69 383,08,- pr. 31.12.17. Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr 75 310,27,- pr. 31.12.17. Borettslagets lån som utgjør totalt kr 5 734 283,- pr. 31.12.17.


Lån 1 utgjør kr 56 618,- pr. 31.12.17 og er tatt opp i DNB. Lånet er et serielån og renten på lånet utgjør 3,8% pr 31.12.17. Lånet innfris i 2019.
Lån 2 utgjør kr 1 287 958,- pr. 31.12.17 og er tatt opp i DNB. Lånet er et annuitetslån og renten på lånet utgjør 3,65% pr 31.12.17. Lånet innfris i 2026.
Lån 3 utgjør kr 4 389 707,- pr. 31.12.17 og er tatt opp i DNB. Lånet er et annuitetslån og renten på lånet utgjør 3,65% pr 31.12.17. Lånet innfris i 2034.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: torp@nordvikpartners.no eller SMS: 45 47 60 15 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.