An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Eiendom

Holbergs plass - Lys og lekker 3-roms med funksjonell planløsning. Ny enstavs-parkett 2017. Kjøkken og bad fra 2006. Stille og sentral beliggenhet

Holbergs plass - Lys og lekker 3-roms med funksjonell planløsning. Ny enstavs-parkett 2017. Kjøkken og bad fra 2006. Stille og sentral beliggenhet
Solgt

Fakta

 • Pilestredet 41 B
 • Primærrom
  43
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  2

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  3 500 000 ,-

Omkostninger

3 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
90 000,- (Dokumentavgift)
3 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
104 149,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 604 149,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  43
 • Tomt
  0

Velkommen til Pilestredet 41 B

Lys og lekker 3-roms selveierleilighet med store vindusflater som slipper inn mye lys. Leiligheten har en generøs takhøyde og en arealeffektiv planløsning med funksjonelt kjøkken i åpen løsning mot stuen, romslig stue med flere innredningsmuligheter, to gode soverom som begge vender inn mot stille bakgård, entré med mulighet til å henge fra seg yttertøy, lekkert bad og separat toalett.

Beliggenheten til leiligheten er attraktiv. Leiligheten ligger sentralt i byen, mens den vender inn mot stille bakgård. Alt hva du ønsker av kafeer, restauranter, butikker og treningssenter utenfor døren. Det er kort vei til Høgskolen på den andre siden av gaten og kort vei til grøntarealer og parker som Slottsparken og St. Hanshaugen for å nevne noen. Kollektivtrafikk i umiddelbar nærhet.

Selgers tekst
Leiligheten har vært vårt hjem i over 2 år. Vi forelsket oss i den smarte planløsningen, størrelsen, høyden under taket og alt lyset som slipper inn fra de store høye vinduene.
Vi fant raskt ut at beliggenheten var upåklagelig: sentralt og attraktivt, og samtidig har vi følt oss trygge og skjermet med alle tilbud i umiddelbar nærhet.
I 2017 ble leiligheten delvis renovert grunnet en forsikringssak som resultatet av en vannlekkasje. Vi fikk da mulighet til å velge nye gulv og fliser slik at vi kunne skape en mer helhetlig og harmonisk tone i leiligheten. Resultatet ble et hjem det har vært godt å bo i og "gå barbeint i", spesielt på grunn av de duse, lyse tregulvene og de lyse, oppvarmede gulvflisene. Planløsningen føler vi er meget god med to soverom, stue kombinert med kjøkken, eget bad og separat toalett. Dette har gjort at vi har hatt god og komfortabel plass til familiebesøk og overnattingsgjester.
Den gode takhøyden gjør at leiligheten føles langt større en tilsvarende leiligheter . Med kort vei til både høgskolen, grøntarealer, kafeer og butikker har vi alltid hat alle muligheter kun en armlengdes unna til alle døgnets tider.
Sameiet og styret har alltid vært flinke til å holde alle oss eiere godt informert og fremstår som både ryddige og med god økonomisk kontroll.

Fremtredende kvaliteter ved leiligheten
- Arealeffektiv planløsning
- Ny en stavs-parkett og nye fliser i gang i 2017
- Nymalte overflater
- Bad og kjøkken fra 2006
- El-kontroll 2018, tilfredsstiller krav i NEK 405
- Takhøyde målt til 2,96 m
- Store vindusflater
- Attraktiv, sentral og stille beliggenhet
- Leiligheten disponerer loftsbod på 14 kvm sammen med nabo

Standard

Leiligheten fremstår som lys, romslig og funksjonell med god standard.

Stue:
Stue med store vindusflater som slipper inn mye lys. Stuen har flere innredningsmuligheter. Det er det plass til spisebord og sofagruppe.

Kjøkken
Pent kjøkken i åpen løsning mot stuen. Kjøkkenet ble pusset opp i 2006 og har godt med skapplass. Innredning med glatte folierte fronter. Rustfritt nedfelt beslag. 1 1/2 vask. Heltre benkeplate, lyslister over benk. Ventilator med kullfilter. Integrerte hvitevarer som platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin, kjøleskap og fryseskap. felles varmtvannsbereder.

Soverom:
Leiligheten har to gode soverom. Begge soverommene vender inn mot bakgård. Det er garderobeskap på begge rommene. Det er også et lite kott oppe på veggen i det ene soverommet for oppbevaring.

Bad/separat toalett:
Lekkert bad pusset opp i 2006 ref. salgsoppgave fra da selger kjøpte boligen. Badet har servant nedfelt i heltre benkeplate og underskap. Folierte glatte fronter. Hyller. Speil med lysarmatur. Flislagte gulv og vegger. Dusjhjørne med svingdører. Dusj-/blandebatteri. Sluk i dusjsone. Varmekabler. Downlights i himling. Opplegg for vaskemaskin med vannkran og stikkontakt.

Det er plastsluk med synlig klemring og membran. Tak ventil. Fall til sluk. Tilluftspalte i dør/terskel. Noe fargeavvik på fug i dusjsone. Det ble rutinemessig søkt etter fukt i badeveggen med fuktindikator (Portimeter MMS 2) på befaringen og det var ingen utslag utover normale verdier.

Separat toalett med vask og underskap. Folierte glatte fronter. Hyller, speil, flislagte gulv med varmekabler. Downlights i himling.

Entré:
Hyggelig entré med plass til å henge fra seg yttertøy

Overflater:
Gulv: Ny en stavs parkett i 2017. Fliser på bad og separat wc.
Vegger: Malte flater og flis på bad. Flere vegger er malt i senere tid.
Himlinger: Malte flater.

Elektrisk anlegg:
8 kurser og automatsikringer. Jordfeilbryter. Hovedsikring /måler er i felles/tavle skap i kjeller.
Periodisk el-kontroll utført av Volt elektro 05.03.2018, tilfredsstiller kravene i NEK 405.
Automatisk avlesning installert i 2017.

Dører og vinduer:
Brann og lydklassifisert ytterdør. db 35 B30.
Profilerte malte innerdører.
Vinduer fra 1980.

Ventilasjon:
Boligens ventilasjonssystem er basert på naturlig ventilasjon. Dvs. termisk oppdrift (varmluft stiger), med avtrekk på kjøkken og bad. Tilluft med spalter og ventiler.

Diverse:
Dørtelefon, kabel-tv og internettilgang.
Downlights med dimmere i alle rom.
Røykvarslere og brannslukkingsutstyr skal medfølge boligen.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp via elektrisitet. Det er varmekabler i gulv på bad, på separat toalett og i entré. Felles varmtvannsbereder.
Gården har oppvarming via radiatorer med biobrensel. Denne leiligheten har mulighet til å koble seg på felles oppvarming som betales gjennom fellesutgiftene.

Parkering

På eiendommen er det per i dag seks parkeringsplasser. Disse er tilordnet enkelte av seksjonene som tilleggsareal. Denne seksjonen har ikke parkeringsplass som tilleggsareal.

Seksjon 2 har tilordnet parkeringsplass som tilleggsareal og eier av denne seksjonen har informert megler om at han vurderer å selge sin parkeringsplass. Ta kontakt med megler for kontaktinformasjon til vedkommende.

Oslo kommune har innført beboerparkering i området. Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3 000,- i året. Har du folkeregistrert adresse i området og er eier eller medeier av kjøretøy, kan du nå søke om beboerparkeringstillatelse. Søknadsskjema og informasjon om beboerparkeringsordningen finner du på www.oslo.kommune.no/beboerparkering. Har du elbil eller HC-kort, trenger du ikke søke om beboerparkeringstillatelse.

Byggemåte

Leiligheten ligger i tradisjonell bygård bygget i 1892. Gården ble bygget etter den tids byggeskikker og krav. Modernisert i flere epoker
Grunnmur, etasjeskiller og yttervegger i tegl/betong/gråstein. Støpt såle. Trebjelkelag med isolasjonsprinsipp fra byggeår. Fasadene er pusset og malt, og med trekninger. Trapper i betong, banebelegg og malte flater i felles oppgang. Saltak i trekonstruksjon. Antas tekket med takplater. Kun besiktiget fra bakkeplan.

For utfyllende informasjon se tilstandsrapport utført av takstmann Bjørn Tallhaug, datert 07.06.2018, som følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 43 kvm, Bruksareal: 43 kvm, Bruttoareal: 50 kvm

Følgende er definert som primærrom: Entré, separat wc, to soverom, kjøkken i åpen løsning til stuen og stue.

I tillegg disponerer leiligheten en loftsbod på 14 kvm sammen med en annen seksjon.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Bjørn Tallhaug, datert 07.06.2018, som følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Adkomst

Adkomst fra Pilestredet. Se vedlagt kartskisse på høyre side i Finn.no annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon (eventuelt din boligadresse) til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet fra Privatmegleren ved annonsert fellesvisning.

Beskrivelse av tomt/hage

Felles eiet tomt for sameiet på 536 kvm. Opparbeidet gårdsrom med 6 parkeringsplasser.
Beboer i seksjon 2 har informert megler om at han har en parkeringsplass som tilleggsareal til sin seksjon som han vurderer å selge. Ta kontakt med megler for kontaktinformasjon til vedkommende.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg.

1953/306491-1/105 - Bestemmelse om bebyggelse - 14.09.1953
1984/65423-1/105 - Bestemmelse om adkomstrett - 18.12.1984

2000/35138-1/105 - Seksjonering - 31.06.2000
2006/30910-2/105 - Reseksjonering/endring Formål/Brøk/Tilleggsdel - 05.05.2006
2006/440929-1/200 - Reseksjonering/deling av seksjon

Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, bare web matrikkel med bygningsinfo.
Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 15.12.1939 for reparasjon etter brann.
Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 02.11.1935 for innredning av bad og wc i gården.
Etter gammel lovgivning ble det utstedt et ekspedisjonsdokument. Dokumentet er i utgangspunktet et brev som ble sendt andre etater for å innhente innspill til et byggeprosjekt. Dokumentet er i seg selv ingen ferdigattest. Dokumentet ble blant annet brukt til å påføre statusopplysninger i saken.
Det foreligger ferdigattest på loftsutbyggingen fra 28.08.2006. Kopi av dokumentene blir utlevert av meglers kontor ved forespørsel.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 995 410,- pr 31.12.16
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 3 185 312,- pr 31.12.16

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger på en tomt regulert til byggeområde for forretninger.

Gjeldende reguleringsplan S-830, vedtaksdato: 11.05.1960. Denne reguleringsplanen har helt eller delvis blitt opphevet. Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Interessenter bør derfor gjøre seg kjent med Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030- Smart , trygg og grønn.

Beskrivelse av sameiet

- Sameiet består av 10 seksjoner
- Forretningsførsel utføres av Praksis Utvikling AS
- Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

Utført vedlikehold i sameiet:
2018 Canal Digital har oppgradert signaltilførselen
2017/2018 Trappegang pusset opp
2016 Fasade rundt vinduene malt
2013 Oljefyren ble faset ut. Nå brukes biobrensel til oppvarming.

Planer i sameiet iht. styrets årsberetning:
- Sameiet har besluttet at alle seksjonene skal kobles til felles brannvarslingsanlegg i løpet av 2018.
- Det er ønske om ny port til gården. Styret skal fremme forslag om ny port med kostnadsoverslag.
- Seksjon 2 skal reseksjoneres fra næringsseksjon til boligseksjon.
- Oppgradering av hovedtrappeløp med ny lyssetting. Estimert kostnad er på kr 130 000,- Foreslås dekket av ekstra innbetaling.

I vedtektene står det beskrevet at alle utgifter knyttet til drift, vedlikehold og fornyelser på eiendommen vil fordeles på seksjonene iht. eierbrøk.
Denne seksjonen har eierbrøk 455 /12070.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Kr. 2 223,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Varmtvann og fyring, kabel-tv, kommunale avgifter, gårdsforsikring, trappevask og forretningsførsel.

Felles forsikring i / Gjensidige Forsikring kr (polisenummer 90106041)

Eiendomsskatten utgjør tre promille av boligverdien (ligningsverdi x 4 x 0,8) med et bunnfradrag på inntil 4 millioner kroner. Eiendomsskatt for 2018 utgjør kr 0 for denne boligen. Eiendomsskatten fastsettes årlig av bystyret og vil derfor kunne variere fra år til år.

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

3 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
90 000,- (Dokumentavgift)
3 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
104 149,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 604 149,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Energiforbruk

Ifølge selger er strømforbruket ca. 9 109 kWh. Dette gir strømutgifter på ca. kr 11 463,- pr. år. Oppgitt strømforbruk avhenger av antall personer i husholdningen og den generelle bruken av eiendommen. Så ledes kan faktiske strømutgifter avvike fra oppgitte forbruk.

Spesifikasjon av lån

Sameiet har ingen lån.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.
Eier opplyser om at leiligheten over denne leiligheten per dags dato leies ut for kr 14 200,- per måned.

Konsesjon / Odel

Det er ikke konsesjon eller odel på eiendommen.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Forkjøpsrett for sameiere

Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet. Dog kreves det styregodkjenning av ny eier.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.