Eiendom

MAJORSTUEN - Strøken loftsleilighet med høy standard fra 2009 og skjermet takterrasse. Rolig og tilbaketrukket beliggenhet i Sorgenfrigata, med inngang fra Schøningsgate.

MAJORSTUEN - Strøken loftsleilighet med høy standard fra 2009 og skjermet takterrasse. Rolig og tilbaketrukket beliggenhet i Sorgenfrigata, med inngang fra Schøningsgate.
 • Velkommen til Sorgenfrigata 33A, presentert av Christer Barman Gabrielsen Nordvik & Partners
 • Flott takterrasse som er usjenert og god plass til "Lounge"
 • Stue-kjøkkenområdet er en sosial og åpen sone
 • Kjøkkenets trivelige kjøkkenøy er et hyggelig samlingssted både i hverdagen og når man har selskap
 • Kjøkken med øy som fungerer som spisestue
 • Lekker kjøkkeninnredning med lyse fronter og flotte fliser som gjør renholdet enkelt
 • Eksklusivt armatur med uttrekk og integrert belysning
 • NyttNytt kjøkken med hvitevarer i 2009. Oppgradert i 2012 med Diapol kjøkkenøy
 • Kjøkkenøyen har oppbevaringsskap og integrert strømsøyle
 • Stue/kjøkken
 • Detalj
 • Romslig stue med god plass til stor sofa
 • Stue
 • Stue
 • Detalj
 • Gang og utgang til takterrasse
 • Skjermet og privat takterrasse med gode solforhold på dagtid
 • Lekkert bad som ble bygget i 2009 med bl.a. gulv med varmekabler, sluk, rør-i-rør system, membran, baderomsplater, fliser og innredning.
 • Delikate fliser, innredning og fargevalg
 • Detalj
 • Soverom med skyvedørsgarderobe
 • Soverommet med hyggelig takvindu
 • Disponibelt rom med kontorplass og oppbevaringsmuligheter
 • Disponibelt rom med kontorplass og oppbevaringsmuligheter

Fakta

 • Sorgenfrigata 33A
 • Primærrom
  73
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  2

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  5 950 000 ,-

Omkostninger

5 950 000,- (Prisantydning)
20 258,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
5 970 258,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
199,50 (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr obligasjon)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
149 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 5 970 258,-))
2 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
--------------------------------------------------------
160 149,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
6 130 407,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  73
 • Tomt
  812

Beskrivelse

Velkommen til Sorgenfrigata 33A, inngang fra Schøningsgate:

* Strøken loftsleilighet innredet i 2009
* Skjermet og privat takterrasse
* God takhøyde
* God planløsning
* Beboerparkering

Sorgenfrigata er en av Majorstuens mest attraktive gater og er kjent for sine flotte forhager. Fra leiligheten er det kort gangavstand til Stensparken og Frognerparken for tur- og rekreasjon. Like ved leiligheten ligger den populære handlegaten Bogstadveien med det meste av shopping og servicetilbud, og kollektivtilbudet med trikk til sentrum. Gangavstand til Majorstuen T-banestasjon med alle t-banens linjer. Området er underlagt beboerparkering.

Dette er en leilighet med praktisk og god planløsning. Leiligheten har god takhøyde og fremstår luftig og innbydende med flotte detaljer, store vindusflater og flott takterrasse med gode solforhold på dagtid.

Leiligheten ligger i bygningens loftsetasje (4. etasje). og inneholder: Gang, bad/wc, soverom, disponibelt rom, kjøkken i åpen løsning og stue med utgang til ca. 8 kvm takterrasse.

Leiligheten ligger i en klassisk gård fra 1898, loftet er innredet i 2009. Her har du altså mulighet til å sikre deg en strøken, stilsikker og innbydende leilighet med Oslos lykkeligste adresse.

Innhold

Leiligheten ligger i bygningens 4. etg. og inneholder: Gang, bad/wc, soverom, disponibelt rom, kjøkken i åpen løsning og stue med utgang til ca. 8 kvm takterrasse.

Disponerer en kjellerbod på ca. 8,5 kvm.

Standard

Kjøkken:
Kjøkken med kjøkkenøy/spiseplass i åpen løsning mot stuen. Kjøkkeninnredning med hvite høyglansede fronter. Mosaikk mellom kjøkkenbenken og overskap. Belysning under overskap. Kompositt/stein benkeplate med underlimt skyllekum og ettgreps blandebatteri. Hvitevarer bestående av induksjon koketopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Ventilator over kokesone. Nytt kjøkken med hvitevarer i 2009. Oppgradert i 2012 med Diapol kjøkkenøy, benkeplate, koketopp, stekeovn og fliser over kjøkkenbenken.

Bad:
Bad innredet med veggmontert toalett, dusjhjørne med dører i herdet glass, servantinnredning og overskap med speilfronter og belysning.
Opplegg for vaskemaskin. Flislagt gulv med varmekabler, fliser på vegger og malt himling med downlights. Bad bygget i 2009 med bl.a. gulv med varmekabler, sluk, rør-i-rør system, membran, baderomsplater, fliser og innredning.

Balkong:
Ca. 8 kvm takterrasse med adkomst fra stue. Flislagt gulv. Det er montert utebelysning og strømuttak. Det ble observert sprekk i én flis (kun kosmetisk betydning).

Overflater på innvendige gulv:
Innvendige gulvoverflater med 1-stavs eikeparkett. Fliser med varmekabler på bad.

Overflater på innvendige vegger:
Innvendige vegger med malte flater. Fliser på bad.

Overflater på innvendig himling:
Innvendige tak/himlinger av malte flater. Himling med downlights på bad. Bjelker med downlights i stue/kjøkken. Takhøyde under møne i stue er målt til 3,6 meter.

Skap og reoler:
Garderobeskap på disponibelt rom. Skyvedørsgarderobe på soverom.

Vinduer:
Det er montert Velux solskjerming i alle takvinduer (2012).

Det ble utført videoinspeksjon av soilrør i bygården i 2016 i regi av sameiet. Ingen prekære feil funnet, men styret vil fortsette utredningen da rørene er gamle.

Det er utarbeidet en tilstandsrapport for boligen. Denne følger vedlagt i salgsoppgaven. Se denne for nærmere informasjon om tilstandsgrad.
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Beliggenhet

Sentral og meget populær beliggenhet på Majorstuen. Sorgenfrigata med sine flotte forhager og vide bredde er en av Majorstuens flotteste gater.

Her bor man midt i smørøyet med umiddelbar nærhet til handlegaten Bogstadveien og et bredt utvalg av klesbutikker, kaféer, restauranter, og eksklusive nisjeforretninger. Samtidig bor man stille- og tilbaketrukket i rolige omgivelser.

Det er kort vei til flotte grønne parker som Marienlystparken, Frognerparken og Stensparken med meget gode tur- og rekreasjonsmuligheter. Området rundt byr på kunstgressbane, skøyteis på Frogner stadion om vinteren, Frognerbadet, Frogner tennisanlegg, samt flere treningssentre som gjør området til et attraktivt sted å bosette seg.

Bogstadveien er også kjent for det populære arrangementet Bilfri Bogstadveien som avholdes to ganger i året, og i tillegg til dette har Bondens marked boder på Valkyrieplass flere ganger i året.

Forøvrig har man Colosseum kjøpesenter innen gangavstand. Dette ligger vis a vis Colosseum Kino med et variert utvalg av butikker, post, bank, apotek, helsekost, vinmonopol, kafeer, restauranter, lege, tannlege etc.

Fra leiligheten er det gangavstand til Bislett, St.Hanshaugen, sentrum, Aker Brygge, Tjuvholmen, Skøyen og Frogner. Det er også kort gangavstand til Universitet på Blindern (UIO), Høyskolen (HIO), Politihøyskolen, Tannlegehøyskolen for å nevne noe. Fra Majorstuen er det en kort tur med t-bane til Nydalen og Handelshøyskolen BI.

Gangavstand til sentrum og offentlig kommunikasjon, herunder t-bane, trikk og bussforbindelser. Trikk nr. 11 og 19 fra Bogstadveien. Alle t-banens linjer og flere bussforbindelser fra Majorstuen. Flere buss og trikkeforbindelser på Bislett. Taxiholdeplass i Bogstadveien. Flybussen går fra Kirkeveien.

Felleskostnader

2 343 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer kabel-TV, trappevask, komm. avgifter og forsikring av bygget samt nedbetaling andel fellesgjeld.

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter.

Etasje

4 etasje

Tomt

Pent opparbeidet bakgård med heller, sittegrupper, peis, gressplen, trær, prydbusker og blomsterbed, busker og trær.

Garasje / Parkering

Parkering i offentlig gate etter gjeldende bestemmelser (boligen ligger i område med beboerparkering).

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 300,- i året. (Vedtatt prisøkning) For mer info se https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/kommende-beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi finnes ikke hos skattetaten.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Det foreligger ekspedisjonsdokument datert 1896 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Det foreligger ferdigattest for utbygging av loft til 4 boliger.

Iht. til de byggemeldte og godkjente tegninger er rommene som idag betegnes som soverom og disponibelt rom opprinnelig ett stort soverom. Disponible rommet tilfredsstiller ikke kravet for rom til varig opphold.

Boligens areal

Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 73 kvm, Bruttoareal: 80 kvm

4. etasje:
Bruksareal: 73 m².
Primærrom: 73 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad/wc, kjøkken, stue, disponibelt rom, soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming av leiligheten.

Offentlige planer

Sorgenfrigata 35 - Ombygging av eksisterende leiligheter - Balkonger mot bakgården
Saksnummer 201606910 - Byggesak
Mottatt sak 09.05.2016
Status Igangsettingstillatelse gitt

Søknad om igangsettingstillatelse av 02.02.2017 godkjennes i henhold til plan- og bygningslovens (pbl.) § 21-2 femte ledd. Arbeid i henhold til rammetillatelse av 07.11.2016 tillates nå igangsatt. Igangsettingstillatelsen omfatter rivearbeider.

Søknaden:
Sorgenfrigata 35 ligger på Fagerborg i bydel Frogner, og er bebygget med en murgård på 4 etasjer samt kjeller og loft oppført i 1915. Gården har i dagens situasjon 20 boenheter, fordelt mellom 1. - 4. etasje. Omsøkt tiltak omfatter en større ombygging av gården, og det etableres i den
anledning 11 stk. flere boenheter i bygningen. Eksisterende boenheter i 1. - 4. etasje deles opp, og det etableres totalt 31 stk. nye boenheter fordelt over nevnte etasjer. I tillegg skal det oppføres 6 stk. balkonger i 2. - 4. etasje mot bakgård. Fellesfunksjoner (bodareal) i gårdens kjeller tilpasses
antall boenheter i ny situasjon. Bruksareal (BRA) for ombyggingen er oppgitt å være 2361 m².

Sorgenfrigata 35 - Loftsutbygging
Saksnummer 201616494 - Byggesak
Mottatt sak 09.05.2016
Status Søknad avslått

Det er også varslet fra Oslo kommune at det skal settes opp bysykkelstativ utenfor den andre oppgangen.

For mer informasjon om ovennevnte saker kontakt megler eller søk på saksnummer på Plan- og bygningsetatens hjemmeside.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Nordvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Reguleringsplanen som følger eiendommen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn. Se kommunens hjemmeside for ytterligere informasjon.

Sameie

Sameiet Sorgenfrigaten 33 består av 17 seksjoner.

Gården fra slutten av 1800, vedlikehold må påregnes. Ingen spesiell vedlikehold planlagt p.t. Ref. styreleder. De siste årene er taket nytt, drenering gjennomført, piper rehabilitert, adkomst tak etablert, hovedtavle skiftet. Gården ved siden av holder på å totalrenoveres og utvides. Se mer under punktet offentlige planer.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 20 258,- pr. 31/12-16. Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 26 722,- pr.31/12-16. Sameiets lån som utgjør totalt kr. 281 732,- pr.15/8-17. Renten på lånet utgjør 3,9 % pr.15/8-17. Lånetype: Gjeldsbrevlån. Dato siste termin 15/12-2035.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkluderer bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §22

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.