Eiendom

Majorstuen - Lys og trivelig 3(4)-roms selveierleilighet med balkong, heisadkomst og garasjeplass. Sentral, men samtidig rolig beliggenhet med gangavstand til "alt". Ingen gjenboere.

Majorstuen - Lys og trivelig 3(4)-roms selveierleilighet med balkong, heisadkomst og garasjeplass. Sentral, men samtidig rolig beliggenhet med gangavstand til "alt". Ingen gjenboere.

Fakta

 • Gardeveien 17
 • Primærrom
  97
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  2

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  8 300 000 ,-

Omkostninger

8 300 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
207 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 300 000,-))
5 650,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
224 299,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
8 524 299,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  97
 • Tomt
  5342

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et urbant og meget populært område på Majorstuen i Oslo. Her har du gangavstand til alle typer servicetilbud og fasiliteter. Nærområdet har et godt kollektivtilbud via buss, trikk og T-bane, og det er nærhet til en rekke høyskoler, ikke minst ligger Norges Musikkhøyskole, Chateau Neuf og Universitetet på Blindern like ved. Deichmanske bibliotek avdeling Majorstuen, ligger i samme bygg, og tilbyr utlån av bøker, lydbøker, tegneserier, film og musikk. Filialen tilbyr gratis bruk av datamaskiner, og har trådløst internett, studiebokser, Xbox, samt arrangementer, filmvisninger og utstillinger for både barn og voksne.

Det er dessuten flere flotte parkanlegg i det umiddelbare nærområdet. Marienlystparken benyttes mye til ballspill og har minigolfanlegg. Friggfeltet er et populært treningsområde med sine 3 fotballbaner, og drives av Frigg Oslo fotballklubb. Vakre Frognerparken ligger også rett i nærheten (600-700 meter) med skulpturanlegget Vigelandsparken, Oslo Bymuseum, populære Frognerbadet og Frogner stadion.

Det er trivelige serveringsteder i området, flere treningssentre, samt spennende gallerier og museer. Innendørshallen Athletica Domus ved Ullevål inneholder bl.a. en stor helårs svømmehall med tilliggende boblebad og spa. Det er også gangavstand til teater, og Colosseum kino som har en spektakulær storsal og er ansett som Norges premierekino nummer én.

Kort fortalt

- Lys og romslig 3-roms selveierleilighet.
- Det medfølger garasjeplass i felles garasjekjeller.
- Heisadkomst til leilighetsplan fra garasjekjeller.
- Svært sentral, men samtidig rolig beliggenhet.
- Trivelig balkong med plass til utemøblement.
- Vendt mot rolig gate og har ingen gjenboere.
- Flott felles atrium med trivelige grøntarealer.
- Romslig entré med skyvedørsgarderobe.
- Stort kjøkken med god benke- og skapplass.
- Baderom med opplegg for vaskesøyle.
- To flotte soverom, begge med garderobe.
- Mulighet for å etablere et tredje soverom i stuen.
- Lagring i stor innvendig bod samt kjellerbod.
- Sikringsskap med automatsikringer.

Byggemåte

Bygård oppført i betong og utvendig forblendet med teglstein. Bærende konstruksjoner er antatt fundamentert på faste bærende masser. Grunnmur oppført i betong. Støpt betonggulv i kjeller. Betong i etasjeskille. Yttervegger over grunnmur oppført i murverkskonstruksjon, med fasader i teglstein. Vinduer og balkongdør fra byggeåret, med 2-lags isolerglass i trerammer. Entrèdør i brannklasse B 30 og lydklasse db 35. Taket er antatt oppført i trekonstruksjon. Taket er tekket med plater. Fellestrapper i betong med belegg/fliser. Inntrukket, overbygd balkong på ca. 8 m2, oppført i betong, med rekkverk i stål og glass. Gulvet har fliser. Opplysningene er hentet fra tilstandsrapport som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 97 kvm, Bruksareal: 100 kvm, Bruttoareal: 110 kvm

Innhold

2. etasje: Entré, 2 soverom, stue/spisestue med utgang til balkong, bad/wc, gjestetoalett, kjøkken og romslig innvendig bod. I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 4,7 kvm i tilknytning til garasjeplassen.

Standard

Leiligheten fremstår som meget pen med fin romløsning og standard fra byggeåret.

Entré
Entréen er lys og innbydende med lyse veggflater, noe som er gjennomgående for de øvrige deler av boligen. Videre er det godt med skapplass i en flott skyvedørsgarderobe med speilfronter. I tillegg har leiligheten gode oppbevaringsmuligheter i en stor innvendig bod med praktisk plassering ved entréen.

Kjøkken
Lyst og pent kjøkken med kjøkkeninnredning fra byggeåret. Innredningen har hvite, glatte fronter med topp- og bunnlister i eik. Benkeplate i laminat med frontlist i eik og nedfelt benkebeslag med dobbel vaskekum. Videre er kjøkkenet utstyrt med frittstående hvitevarer som komfyr med stekeovn og keramisk topp, kjøle-/fryseskap og oppvaskmaskin. Ventilator over kokesonen er tilkoblet sentralt avtrekk. Aqua-stop og water-quard samt OSO varmtvannsbereder på 120 liter fra 2009 er montert i kjøkkenbenk.

Stue og spisestue
Stuen oppleves som lys og meget trivelig med god plass til sofaseksjon med tilhørende møblement. Rommet får godt med naturlig lys fra store vindusflater. Videre har stuen lyse veggflater og parkettgulv. Det er utgang til balkong med god plass til utemøblement. Spisestuen har en fin plassering i tilknytning til kjøkkenet.

Bad/wc/vaskerom
Boligen inneholder et pent bad fra byggeåret samt et gjestetoalett. Baderommet har fliser på gulv med gulvvarme og hvite veggfliser. Rommet er utstyrt med baderomsinnredning med 2 nedfelte servanter og underskap, speil med belysning, vegghengt toalett og dusjkabinett. Videre er det opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel. Gjestetoalettet er utstyrt med servant, speilskap med overbelysning samt frittstående toalett. I tillegg har rommet fliser på gulv og glatte, malte overflater.

Soverom og garderobe
Leiligheten har to lyse soverom med garderobeløsning. I tillegg er det mulig å lage et tredje soverom i stuen. Hovedsoverommet har direkte adkomst til baderommet. Begge soverommene har godt med oppbevaringsplass i garderobe. Boligen har for øvrig god lagringsplass med bl.a. innvendig bod og disponibel kjellerbod i tilknytning til garasjeplassen.

Oppvarming - Teknisk

Elektrisk oppvarming via panelovner. Varmekabler på bad.
Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter, plassert i bod.
OSO varmtvannsbereder på 120 liter fra 2009.
Dørcalling med kamera og fjernåpner.
Kabel-TV fra Viken fiber, med internett alt i box.

Parkering / Garasje

Det medfølger en garasjeplass (plass nr. 35) i felles garasjeanlegg under bygget. Direkte heisadkomst fra garasjeanlegget til leilighetsplan. I tillegg tilbyr Oslo kommune beboerparkering Sone A i hele nabolaget. Se Oslo kommunes hjemmeside for nærmere informasjon. Forøvrig gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Beskrivelse av tomt/hage

Bygningsmassen i sameiet omkranser et stort, vakkert atrium opparbeidet med belegningstein, blomsterkrukker og frodige busker. Utenfor bygningen er det stedvis plantet hekker og flotte trær, som skaper en grønn idyll om sommeren. I tillegg er det nærhet til populære parker som legger alt til rette for sommerhyggen.

Tilliggende fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Extra som ligger i samme bygg samt Jacobs ved Colosseum og Rema 1000 i nabolaget. I gangavstand ligger Majorstuen og Bogstadveien med alle sine shoppingmuligheter og kafeer, med alt fra store lavpriskjeder til eksklusive butikker. Ullevaal stadion ligger også godt innen rekkevidde og byr på mer enn bare fotball. I handlegate og selve anlegget finner du både butikker, vinmonopol og helsetorg.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, trikk, T-bane og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er Majorstuen som ligger ca. 150 meter fra boligen. Majorstuen er et viktig kollektivknutepunkt i Oslo, da alle T-banelinjene, tre sporvognslinjer og fem busslinjer trafikkerer stedet. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Skøyen, 5 min til Aker Brygge, 7 min til Oslo S og ca. 40 min til Oslo Lufthavn.

Eiendommen har gangavstand til Majorstuen barne- og ungdomsskole, samt flere barnehager.
Fra eiendommen er det også gang- og sykkelavstand til Norges Musikkhøyskole, UiO Blindern, Politihøyskolen, Rikshospitalet, Ullevål sykehus, Forskningsparken, Det teologiske menighetsfakultet og idrettshøyskolen m.fl.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen har adkomst fra offentlig gate og er tilknyttet kommunalt vann- og avløp.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger brukstillatelse datert 15.07.1994. Kopi av brukstillatelsen ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 1 697 149,- pr 31.12.16
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 5 430 876,- pr 31.12.16

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger på en tomt regulert til byggeområde for boliger. Reguleringsbestemmelse S-2523. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven og vi anbefaler alle å sette seg inn i denne. Ny kommuneplan fra 23. september 2015. Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Oslo kommune foreslår å rive eksisterende Majorstutunet bo- og behandlingssenter i Trudvangveien 38 for å bygge et nytt alders- og sykehjem. For nærmere informasjon, søk på saksnummer 201602260 i Plan- og bygningsetatens saksinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Beskrivelse av sameiet

Sameiet Majorstutorvet består av 126 boligseksjoner, 10 næringsseksjoner og en garasjeseksjon, og har adresse Harald Hårfagres gate 2 og Gardeveien 17. Eiendommen rår over gnr. 38 og bnr. 304 i Oslo kommune. Sameiet er registrert i Brønnøysundregistrene med org.nr. 879 827 582 og forretningsfører er Fakta Regnskap AS. Sameiet har ikke langsiktig gjeld og driftes godt. Iht. sameiets vedtekter er det kun fysiske personer som kan eie boligseksjon i Sameiet Majorstutorvet.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av egen boligseksjon, jf. eierseksjonsloven § 1. Ingen kan erverve mer enn 2 boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 22, 3. ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til dugnader, trappevask o.l. Husdyrhold er tillatt.

Faste, løpende kostnader

Fellesutgiftene er på kr 2 899,- pr. mnd.
Fellesutgiftene inkluderer: Garasjeplass, ekstra innbetaling for sameiets investering i el-bil anlegg, kabel-TV og internett (fiber), vaktmestertjenester, kommunale avgifter, bygningsforsikring, forretningsfører samt andre driftskostnader.

Strømforbruk for 2017 var på ca. 11000 kwh ifølge selger.

Bygningen er forsikret via sameiet i W.R. Berkley Insurance (polisenummer 101036.4.)

Eiendomsskatt for skatteåret 2018 er kr 2492,- ifølge eiendomsskattelisten fra Oslo kommune.

Vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kan medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

8 300 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
207 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 300 000,-))
5 650,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
224 299,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
8 524 299,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra tilstandsrapport som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen. Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Konsesjon / Odel

Det er påhviler hverken odel eller konsesjonsplikt på eiendommen.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Forkjøpsrett for sameiere

Nei.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.