Eiendom

Uranienborg - Herskapelig og flott 6-roms toppleilighet (hele toppetasjen) på ca. 215 kvm. Parkeringsplass og utsøkt beliggenhet på beste Frogner - Ingen gjenboere - Beliggende i byggets 3 etg.

Uranienborg - Herskapelig og flott 6-roms toppleilighet (hele toppetasjen) på ca. 215 kvm. Parkeringsplass og utsøkt beliggenhet på beste Frogner - Ingen gjenboere - Beliggende i byggets 3 etg.
 • Velkommen til visning i Uranienborgveien 17 - Presentert av Privatmegler Gøran Sørensen Partner/Megler MNEF
 • En helt unik og lekker leilighet med store stuer og generøs takhøyde
 • Flott og lys stue med lekker peis
 • Vinduene gir masse naturlig lysinnslipp
 • Stue med meet generøs takhøyde som gir unike romfølelser - Flott utsmykning i tak
 • Praktfulle tregulv tilføyer stuen noe ekstra
 • Vakkert utsyn fra stuen
 • Den flotte peisen er prikken over i'en i stuen
 • Stue 2
 • Hyggelig og stor stue
 • Lekkert kjøkken med stor spisesplass - Kjøkkenøy
 • Stort og lekkert kjøkken med alt av integrerte hvitevarer - Godt med skap og benkplass
 • Kjøkken
 • Kjøkken
 • Kjøkken
 • Peis
 • Delikat og stort baderom med unik takhøyde
 • Flislagt baderom med tilknyttende vaskerom
 • Dusjnisje
 • Flott baderom med badekar og dusjnisje - Dobbelservant og wc
 • Baderom 2
 • Baderom 2
 • Vaskerom
 • Baderom 3
 • Baderom 3

Fakta

 • Uranienborgveien 17
 • Primærrom
  213
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  4

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  16 900 000 ,-

Omkostninger

16 900 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
6 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr obligasjon)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
422 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 16 900 000,-))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
--------------------------------------------------------
433 049,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
17 333 049,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  213
 • Tomt
  640

Beliggenhet

Uranienborgveien 17 er en eksklusiv, selveiet toppleilighet på ca. 215 kvm på beste vestkant. Bygget ligger i umiddelbar nærhet til Uranienborgparken og ca. 250 meter fra Bogstadveien. Leiligheten ble totaloppusset i 2007 og holder en gjennomgående høy standard.
Med leiligheten følger også reservert parkeringsplass i bakgården.

Kort fortalt:
- Stor og unik 6-roms toppleilighet.
- Totaloppusset i 2007.
- Det medfølger reservert p-plass.
- Praktisk planløsning med gjestefløy.
- Dagslys fra buevinduer og takvinduer.
- Høy kvalitet i håndverk og materialvalg.
- Trapperom i klassisk og velholdt stil.
- Innbydende entré med skyvedørsgarderobe.
- Hovedstue med ildsted og massivt eikegulv.
- Italiensk designkjøkken fra Smeraldo/Arrex.
- Integrerte kvalitetshvitevarer fra Küppersbusch.
- Lys tv-stue med takvindu og gavlvindu.
- Tre bad, hvorav ett tilknyttet innredet rom.
- Ett bad har boblebad og dobbel dusjnisje.
- Tre gode soverom med garderobeløsning.
- Lagringsplass i disponibel kjellerbod.
- Kabel-tv er inkludert i felleskostnadene.
- Innredet rom har eget sikringsskap.
- Elektrisk port inn til eiendommen
- Varmepumpe
- Fasade malt i 2016
- Tak skiftet for et par år siden

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Leiligheten ligger i et ærverdig bygg fra 1884 i umiddelbar nærhet til Uranienborgparken, i underkant av 400 meter fra Slottsparken og omlag 250 meter fra Bogstadveien. Med andre ord på beste vestkant. Bygningen har en vakker fasade med rike utsmykninger i nyrenessanse, preget av buede vinduer og slanke søyler mellom vinduene.

Byggemåte

Grunnmur oppført i uisolert murverk og naturstein. Støpt kjellerdekke. Trebjelkelag isolert med stubbloftsleire. Yttervegger i murverk, opprinnelig originale utvendige fasader med trekninger, ornamenter og konsoller. Valmet tak med tresperrekonstruksjoner tekket med plater. Malte tretrapper, flislagte reposer og murvegger mellom etasjene.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 213 kvm, Bruksareal: 215 kvm, Bruttoareal: 242 kvm

Innhold

3. etasje: Entré/hall, bad/vaskerom, 3 bad, tv-stue, stue, kjøkken, innredet rom/soverom, 3 soverom og garderobe.
Annet: Kjeller.

Standard

Innvendig oppleves leiligheten som helt fantastisk. Takhøyden er generøs, fargevalget delikat og materialvalget håndplukket fra øverste hylle. Planløsningen inkluderer et innredet rom med egen inngang og eget bad, noe som kan gi en utmerket gjestefløy, eller kanskje en praktikantdel.

De øvrige deler av boligen består av en stor hovedstue med buevinduer, innfelt peisovn og massivt eikegulv. Denne stuen ligger plassert mellom en tiltalende tv-stue og et påkostet kjøkken fra italienske Smeraldo/Arrex. Kjøkkenet er spekket med integrerte hvitevarer fra Küppersbusch og har god plass for spisebord.

Hoveddelen har ellers tre soverom med takvinduer og garderobeløsning, samt to velværebad med luksuriøs innredning fra blant annet Alessi. Det ene badet har skjermet vaskeromsdel, dobbel dusjnisje med regnfallsdusj og et herlig boblebad. Det er skyvedørsgarderobe i den innbydende hallen og lagringsplass i en disponibel kjellerbod.

Entré:
Hallen er innbydende, lys og lekker - et perfekt sted å motta gjester. Rommet gir umiddelbart et eksklusivt inntrykk som stemmer med virkeligheten. Leiligheten ble nemlig totaloppusset i 2007 og er spekket med påkostet design, utsøkt materialvalg og delikate fargekombinasjoner. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene, noe du vil merke ved første øyekast.

Hallen har, i likhet med de øvrige rommene, innerdører i massiv eik. Det er polerte granittfliser på gulv, hvitmalte vegger, designbelysning og sjenerøs takhøyde. Rommet har også en plassbygd skyvedørsgarderobe med speilfronter. Selve bygget er svært velholdt, der trapperommet er holdt i tradisjonell stil med dekorvinduer, og i trappegangen er det mønsterfliser på gulv.

Stue og tv-stue:
Stuen er et staselig rom plassert mellom tv-stuen og kjøkkenet. God takhøyde, sobert fargevalg og flott størrelse er stikkord for rommet. Himlingen har stukkatur med innfelte downlights, gulvet er i massiv eik, og en rekke buevinduer fyller rommet med dagslys og gir grønn utsikt til flotte trær.

Stuen lar seg enkelt møblere med sofagruppe, bokhyller og flygel. I hjørnet av rommet sørger en peisovn for et vakkert blikkfang. Tv-stuen er holdt i samme stil, men har skråhimling, rustikke takbjelker og overlys fra takvindu.

Kjøkken:
Kjøkkenet er av nyere dato og holdt i et moderne design som skaper en lekker kontrast til rommets mer rustikke detaljer. Innredningen fra italienske Smeraldo/Arrex har hvite, glatte fronter, vitrineskap med belysning, sjalusiskap, benkeplate i sort granitt med to underlimte vaskekummer og en stor kjøkkenøy med barløsning.

Kjøkkenet har integrerte hvitevarer fra Küppersbusch i form av stekeovn, induksjonstopp, side-by-side kjøleskap, kaffemaskin, vinskap og mikrobølgeovn. Det er hvite mosaikkfliser over benk og en stilfull ventilator med fjernstyring over kokesonen. Kjøkkenet har takvinduer, mørke bjelker, enstavs eikegulv og god plass for spisebord.

Bad/wc/vaskerom:
Boligen inneholder tre bad, hvorav ett med opplegg for vaskemaskin. Dette badet har granittfliser på gulv med gulvvarme, hvite fliser med vertikale kontrastfliser på veggene, generøs takhøyde og vindu i frostet glass på øvre del av vegg. Innredningen er lekker, påkostet og svært eksklusiv. Her finner du en servant på designplate, kran fra Alessi og baderomsinnredning i sort høyglans.

Badet har matchende speil, vegghyller, veggnisjer med belysning, veggmontert toalett og et velværekabinett med en rekke funksjoner. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel finnes i separat del, skjult bak dør i frostet glass. Her er det veggskap, arbeidsbenk og plass for skittentøyskurv.

Bad 2:
Det andre badet er et rent velværebad - skapt for å imøtekomme de mest kresne. Her finnes et herlig boblebad, og en dobbel dusjnisje med regnfallsdusj bak glassdører. Designinnredningen består av to flotte Alessi-servanter med kraner av typen Il Bagno fra samme produsent, et stort speil med overlys, et veggmontert toalett, elektrisk håndklevarmer og plassbygde håndklehyller.

Badet har lekre granittfliser på gulv med gulvvarme, hvite fliser på veggene, skråhimling med hvitmalte bjelker og gjennomtenkt lyssetting.

Bad 3:
Badet som ligger tilknyttet innredet rom er kompakt og funksjonelt innredet. Rommet har grå fliser på gulv med gulvvarme, hvite fliser med dekorbord på vegg og en dusjnisje med felt i glassbyggerstein. Innredningen består for øvrig av heldekkende servant på hvitt servantskap, speilskap og veggmontert toalett.

Soverom, innredet rom og garderobe:
Leiligheten har tre gode soverom - alle med overlys fra takvinduer, hvorav flere med fjernstyring. Det er gode garderobeløsninger på rommene i form av plasstilpassede skyvedørsgarderober og skap. Leiligheten har for øvrig garderobeskap i hall og bra med lagringsplass i egen kjellerbod.

Fra trapperommet er det egen inngang til et innredet rom i suiteløsning med bad. Rommet har eget sikringsskap, plass for møblement og kan fint gjøre nytte som gjestefløy eller praktikantdel.

Utstyr

Ventilasjonen er naturlig. Sikringsskapet har automatsikringer med jordfeilbryter på samtlige kurser.
Det er eget sikringsskap til innredet rom. Det er downlights og ulik effektbelysning med trådløs styring i flere rom. Boligen har dørtelefon med kamerafunksjon. Kabel-tv er inkludert i felleskostnadene.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet med gulvvarme på alle bad, i vaskerom og hall, supplert med stedvis panelovner og en varmepumpe i entreen. I stuen er det ildsted.

Parkering / Garasje

Det er parkering på en reservert parkeringsplass på sameiets grunn. Ladestasjon for el-bil.
Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Beskrivelse av tomt/hage

Tomten er pent opparbeidet og har en velstelt bakhage med skiferbelagt uteplass, trær, plen og felles sittegrupper til glede for beboerne. Vesentlig oppgradert i 2016. Bakgården er fint skjermet av gjerde, slik at det er rikelig med privatliv. Gårdsplassen er asfaltert og har parkeringsplasser, hvor denne leiligheten disponerer en plass.

Tilliggende fasiliteter

Eiendommen ligger i et attraktivt og veletablert boligområde på Frogner/Uranienborg i Oslo. Området er preget av nydelig arkitektur fra forrige århundre, og ligger i umiddelbar nærhet til Uranienborgparken og Slottsparken, samt skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon. Noen av hovedstadens mest populære handlegater, kafeer, barer og restauranter ligger i gangavstand.

Lekeplass, Gimle Kino og flere treningssentre, er noe av det du finner i nærområdet. For rekreasjon anbefales Frognerparken, med skulpturanlegget Vigelandsparken, Oslo Bymuseum, Frognerbadet og Frogner stadion. Det er også hyggelige turområder langs Frognerkilen og Bygdøy, med bademuligheter, maritime fasiliteter og skiløyper om vinteren.

Populære Tjuvholmen med spennende gallerier som Astrup Fearnley Museet og Pushwagner Gallery ligger i nærområdet. Her finner man også Tjuvholmen sjøbad med fin strand, gressplen for solbading og flott skulpturpark. Fra Rådhuset kan du ta båten ut til Bygdøy og Huk med flotte strender og gode tur- og rekreasjonsområder.


Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Joker, Kiwi og Rema 1000. Bygdøy allé er kjent for sine mange flotte spesialforretninger innenfor mote, interiør og mat. Bogstadveien, House of Oslo i Vika, Skøyen med Karenslyst Allé og Aker brygge ligger også i nærheten.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, trikk, tog og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er Uranienborgveien og ligger under 100 meter fra bygget. Med bil fra Uranienborg tar det ca. 2 min til Skøyen, 3 min til Majorstuen, 7 min til Oslo S og 35 min til Oslo Lufthavn.

Eiendommen har gangavstand til Uranienborg barne- og ungdomsskole, Den Franske skolen og Hartvig Nissen skole. Det finnes ellers flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 25. Pantekravet kan ikke overstige 1 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Foreligger, se vedlagte dokument.

Ligningsverdi

Ligningsverdi som primærbolig kr 2 666 249,- pr 31.12.15
Ligningsverdi som sekundærbolig kr 7 465 496,- pr 31.12.15

Reguleringsforhold

Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven og vi anbefaler alle å sette seg inn i denne. Ny kommuneplan fra 23. september 2015. Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen.

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av egen boligseksjon, jf. eierseksjonsloven § 1.

Ingen kan erverve mer enn 2 boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 22, 3. ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Kr. 1 956,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Felles forsikring, offentlige avgifter, kabel-tv og felles vedlikehold.

Andre faste utgifter:
Strøm:


Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Spesifikasjon av lån

Ingen lån registrert.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 22. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Konsesjon / Odel

Ingen konsesjon/odel

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.