Eiendom

BORGEN/VINDEREN - Lekker og romslig toppleilighet over hel etasje - Heis - 3 garasjeplasser - Stor sydvestvendt terrasse med svært gode solforhold - Attraktiv og rolig beliggenhet

BORGEN/VINDEREN - Lekker og romslig toppleilighet over hel etasje - Heis - 3 garasjeplasser - Stor sydvestvendt terrasse med svært gode solforhold - Attraktiv og rolig beliggenhet

Fakta

 • Borgenbakken 14
 • Primærrom
  191
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  20 000 000 ,-

Omkostninger

20 000 000,- (Prisantydning)
9 618,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
20 009 618,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
500 220,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 20 009 618,-))
2 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
510 542,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
20 520 160,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  191
 • Tomt
  1690

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter: Inkl. i felleskostnadene.
Fellekostnader: kr. 5 334,- pr. md.
Eiendomsskatt utgjør kr. 10 853,- pr. år (for 2017).

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, alarm osv vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Beliggenhet

Særdeles stille og attraktiv beliggenhet i meget ettertraktet og veletablert villastrøk på Vinderen/Borgen. Leiligheten ligger skjermet fra trafikk innerst i blindvei/stikkvei og har meget gode solforhold. Gangavstand til butikker og servicetilbud på Vinderen, Smestad og Majorstuen. Vinderentorget tilbyr et stort utvalg av butikker og servicetilbud. Her finner du Coop Mega, Rema, Baker Hansen, treningssenter, Espresso House, bank, post, apotek, vinmonopol, etc.

Ønsker man tur og rekreasjon, er det ca. 5 minutter til Frognerparken med attraktive parkområder og kort vei til marka/Sognsvann.
Bussforbindelser i Sørkedalsveien, samt kort avstand til Borgen T-banestasjon hvor det kun er én holdeplass fra Borgen ned til Majorstuen. Dette gir deg rask tilgang til alle tilbud området har å by på, som f.eks. kino, restauranter, kaféer, butikker og offentlig kommunikasjon til resten av byen. Dessuten finnes det meget gode kollektivforbindelse til Sørkedalen og Fornebu, samt flybuss til Gardermoen innen kort avstand fra eiendommen.

Innhold

Svært romslig og innholdsrik eierseksjon som går over hele toppetasjen med heis direkte inn i leiligheten. Inngang også fra byggets 2. etasje med pen interntrapp opp til hovedetasjen.

2. etasje:
Primærrom utgjør 3 m² som omfattes av entré og trappegang opp til hovedetasjen.

3. etasje:
Primærrom utgjør 188 m² som omfattes av entré, separat wc, gang, stue/spisestue med utgang til romslig sydvestvendt terrasse på 27 m², kjøkken, stue 2/oppholdsrom, tre soverom, walk-in garderobe/omkledningsrom i tilknytning til hovedsoverom og 2 bad.

Eier disponerer i tillegg to romslige boder i kjeller (ca. 6 m² hver), samt 3 garasjeplasser i felles garasjeanlegg (avskilt med egen elektrisk garasjeport).

Standard

Leiligheten er har en meget god planløsning med store og luftige rom og gjennomgående velholdt standard på utstyr og overflater.
Heisen tar deg direkte fra kjeller/garasje opp til entréen/adkomsthallen i byggets 3. etasje. Entréen/hallen er luftig og lys med vinduer i tak og glassbyggersten i veggnisjer.

Stue/spisestue:
Romslig stue/spisestue med direkte adkomst til den store sydvestvendte terrassen på 27 m² gjennom to skyvedører. Terrassen er svært solrik med flott utsyn, er flislagt med varmekabler og har utvendig stikkontakter, samt elektriske markiser og overlys/innfelte downlights.
Det store gulvarealet, kistelokkstaket og de store vinduene gir et herskapelig og innbydende inntrykk i stuen. Her har man god plass til både en større spisegruppe og flere sittegrupper. Videre har rommet lekre bokhyller tegnet av arkitekt Hans Parr Lampe og plassbygget av Tex Strandberg, en dekorativ gasspeis, og gjennomtenkte detaljer som bl.a. kontaktpunkter i gulv og til maleribelysning på vegg.

Kjøkken/stue 2:
Sivesind innredning med malte profilerte skapdører og skuffefronter samt heltre benkeplater i eik. Nedfelt kum i rustfritt stål. Ventilator med mekanisk avtrekk. Rikelig med lagring i overskap, underskap og store kolonialskuffer. Innredningen er foret til himling. Hvite fliser mellom benk og overskap. Kjøkkenet er utstyrt med hvitevarer som kjølehjørne, dobbelt fryseskap, to platetopper og to gassbluss, stekeovn, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin. I praktisk tilknytning til kjøkkenet finner man stue 2 som har rikelig med vinduer.

Bad/wc:
Leiligheten har to velholdte bad, begge med innredning fra Villeroy & Boch. Det ene badet er tilknyttet hovedsoverommet og innredet med garderobeskap med tre profilerte hvite fronter, innfliset badekar med integrert blandebatteri, dusj og dusjvegg i herdet glass, servant festet til vegg og opplagret på to hvitlakkerte søyler i stål ytterst, samt klosett.

Det andre badet har adkomst fra gangen og er innredet med dusjhjørne med to faste felt og to skyvedørsfronter i ramme av aluminium med herdet glass, søyleservant og klosett. Opplegg for vaskemaskin.

Separat wc med adkomst fra entré/hall med klosett og servant.

Soverom:
Leiligheten har 3 romslige soverom, hvorav hovedsoverommet har adkomst til walk-in garderobe/omkledningsrom med fire garderobeskap, eget bad og stue 2. De to øvrige soverommene deler bad 2 og er begge innredet med garderobeskap, det største av disse to soverommene har fransk balkong i det ene hjørnet.

Overflater:
Himling:
Dels kistelokkhimlinger, dels horisontale himlinger og dels skrå himlinger. Pyramidehimling i hovedsoverom. Alle himlinger har overflater med malte plater og utstrakt bruk av innfelte downlights med dimmefunksjon. Takhøyde varier fra 2.2 m. til 2.8 m.

Vegger:
Glatte malte overflater på underlag av platekledning i stue, entré, kjøkken og walk-in garderobe. Underlagt mot heissjakt er i pusset betong. Keramiske fliser på veggflater på begge bad. Fliser over benkeskap på kjøkken. Vinyltapet i separat wc. Tapet i gang innenfor entré og i alle soverom.

Gulv:
Fliser med varmekabler på begge bad og wc. Enstavs massiv eikeparkett (med vannbåren varme) for øvrig.

Øvrig/teknisk:
Dørcalling, i entré, opplegg for bredbåndstilknytning/kabel-TV, tyveri- og brannalarm montert. Mekanisk avtrekk. Sikringstavle med automatsikringer, hvoedbryter på 63 amp, én kurs på 20 amp, 14 kurser på 16 amp og én trefas kurs på 20 amp til el. varmekabler på terrasse. Begge kruser på 16 amp til bad er med jordfeilbrytere. Gasspeis tilknyttet felles gasstank nedgravet i hagen. Personheis i bygget.

Byggemåte

Utdrag fra tilstandsrapporten:
Boligblokk oppført i 2003 med fundamenter og grunnmur i betong. Støpt gulv på komprimert pukklag. Betongdekket er antagelig støpt på trykkfast isolasjon med fuktsperre. Yttervegger med isolert bindingsverk av tre mellom bærende elementer i betong eller stål. Kun vegger mot oppgang og heissjakt er utført i ren betong. Fasader er utført med malt murpuss på trykkfast og vannavstøtende isolasjon av ekspandert polystyren eller isopormateriale. Vinduer med tolags isolerglass, produsert i 2003. To Velux overlysvinduer med tolags isolerglass i entré. To felt (striper) med glassbyggersten mot yttervegg i entré. Brannklassifisert entrédør i tre i 2. etasje. Terrassedører (skyve) med tolags isolerglass.To tofløyde balkongdører med tolags isolerglass. Etasjeskille i betong (brannsikret og lydisolert). Valmet takkonstruksjon i treverk med båndtekking. Renner og nedløpsrør i stål. Yttertak isolert med mineralull. Felles trapper i betong med flislagte trinn og reposer. Helsvings interntrapp med opptrinn og inntrin i heltre eik. Håndløper i eik montert til vegg. Hvitmalt rekkverk med håndløper i eik avgrenser trappegang i entré/hall. Terrassedekke i betong med nedstøpt elektrisk varmekabler og flislagt overflate. Rekkverk med pusset og malt overflate på platekledning. Toppbeslag og håndløper i stål.

Bebyggelse

Bebyggelse på tomten består av to moderne boligbygg fra 2003 (nr. 14 og 16), med tilhørende underjordisk garasjeanlegg. Øvrig bebyggelse i området består hovedsakelig av villa- og småhusbebyggelse.

Tomt

Eiet fellestomt, 1690 m².

Meget pene fellesarealer med brostensbeleggning inn til garasjehuset under huset. To gjesteparkeringsplasser under tak. Varmekabler i utvendig trapp og hjulspor. For øvrig er tomten parkmessig opparbeidet med plen, prydbusker, blomster, heller og springvannsfontene.

Parkering

Det medfølger 3 garasjeplasser i underjordisk garasjeanlegg. Plassene har egen garasjeport foran. Hjemmel/bruksrett til garasjeplassene følger av bekreftelse fra styreleder i sameiet. Heis fra garasjeplan og rett opp i leiligheten.
2 gjesteparkeringsplasser foran blokken for besøkende. For øvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

El-/hybridbil:
Dersom det ønskes å lade elbil eller hybridbil ved garasjeplassene, må egen måler monteres for eiers regning.

Adkomst

Adkomst via stikkvei fra Borgenbakken frem til boligblokken. Det vil bli skiltet med Sem & Johnsen visningsskilt ved felles annonserte visninger. Se for øvrig kartutsnitt i FINN-annonsen for evt. veibeskrivelse.

Oppvarming

Det er etablert felles bergvarmeanlegg i sameiet og det er lagt vannbåren gulvvarme i alle rom, foruten badene og wc som har elektriske varmekabler.
Kostnader for oppvarming kommer i tillegg til felleskostnadene. Elektriske varmekabler også på terrassen. Varmtvannsbereder er plassert i det ene garderobeskapet i walk-in garderoben/omkledningsrommet.
Gasspeis i stuen tilknyttet felles gassanlegg. Forbruk for gass avregnes én gang per år ved årsskifte. For 2016 hadde seksjonen et forbruk på kr. 3784,- iht. forretningsfører.

Sameiet

Leiligheten er en del av Boligsameiet Borgenbakken 14 og 16. Sameiet består av 10 seksjoner, og reguleres av vedlagte vedtekter. Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne felles plikter som dugnad etc. Megler oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, regnskap, budsjett og årsberetning som ligger vedlagt prospektet.

Dyrehold er tillatt, så fremt de ikke luftes på sameiets fellesområder, samt ikke er til sjenanse for øvrige beboere.

Det opplyses om at ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et og samme boligsameie jmf lov om eierseksjoner §22.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 3 900,- og 9 200,- avhengig av boligtype. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Andel fellesgjeld

Kr. 9 618,- pr. 31.12.2016.

Sameiet har ingen felles lån per d.d. iht. regnskapsfører. Andel fellesgjeld oppgitt per 31.12.2016 er knyttet til kortsiktig gjeld i sameiet.

Evt. mulighet for utleie

Det foreligger ingen begrensning iht kommune eller vedtekter om utleie av hele boligen som en bruksenhet. Ved utleie er eier ansvarlig for at leietaker følger sameiets vedtekter, husordensregler og andre driftsregler som sameiet har fastsatt, jf. vedtektene §5.