Eiendom

Slemdal/Gråkammen - Tre planlagte eneboliger på et høydedrag - Takterrasse - Solrik tomt - Garasje. UTSOLGT!

Slemdal/Gråkammen - Tre planlagte eneboliger på et høydedrag - Takterrasse - Solrik tomt - Garasje. UTSOLGT!

Fakta

 • Tennisveien 25
 • Boligtype
  Enebolig
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  4

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  21 000 000 ,-

Omkostninger

21 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
208 750,- (Dokumentavgift av andel tomteverdi)
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
--------------------------------------------------------
209 999,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
21 209 999,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
 • Tomt
  1342

Oppdragsansvarlig

Allé Eiendomsmegling AS / Lillian Ch. Nerlinger

Selger/Utbygger

BERGSKOGEN EIENDOM AS v. Guttorm Bjerke

Betegnelse

Gnr. 41 Bnr. 684 i Oslo kommune

Byggeår

2019

Beskrivelse av prosjektet

Tre planlagte arkitekttegnede eneboliger i modernistisk stil beliggende på et høydedrag i Tennisveien mellom Gråkammen og Slemdal. Boligene er fordelt over tre plan med familievennlige planløsninger. Stor takhøyde (ca. 2,60 m i hovedetasje) og vinduer fra gulv til tak gir mye lys og romfølelse. Gjennomført god/høy standard med blant annet vannbåren gulvvarme, kjøkken leveres av Expo Nova og produseres av den italienske møbelprodusenten Poliform, belysning fra Expo Nova, innredninger på bad fra Montana og enstavs parkett fra Boen.

Separat inngang i kjelleretasjen.

Hus 1 og hus 3 har underjordisk garasjeanlegg med direkte adkomst til boligene.

Hus 2 har parkering i boligen.

Hver bolig har stor takterrasse med gode solforhold. I tillegg privat hage i henhold til utomhusplan. Uteplasser i slipt betong.

Særdeles barnevennlig område rett ved Heming. Kort gangavstand til T-bane (Gråkammen stasjon) og nærbutikker på Slemdal med blant annet Kiwi og Coop Extra.

Grunnarbeider har startet og selger tar sikte på fysisk oppstart 2. kvartal 2019 forutsatt at igangsettelsestillatelse foreligger i god tid innen dette. Byggetiden er forventet å være cirka 12 måneder fra ferdig støpt kjeller. En senere oppstart på fysiske arbeider og/eller en lengre byggetid enn forventet kan medføre en senere overtakelse. Utomhusarbeider er ikke med i definisjon byggetid.

Arkitekt er Blokk Arkitekter AS.

Beliggenhet

Området er beliggende ved Markaporten med flotte muligheter for ski- sykkel, løpe, bade- og skogsturer. Nærhet til både byen og Marka. Flotte turområder med skogsstier til Båntjern og grusvei til Sognsvann. Eiendommen ligger like ved Hemingbanen et nylig oppgradert idrettsanlegg med bl.a. idrettshall og fotballbane. Nærområdet har også tennisbaner i enden av Tennisveien.

På Slemdal, finnes et knippe forretninger, matbutikker og post, samt offentlig kommunikasjon med Frognerseterbanen og buss nr. 46 til byen. Nærmeste stoppested med banen er Gråkammen stasjon (ca. 3 minutters gange fra eiendommen) og banen bruker ca. 12 minutter til Majorstuen. Sogner til Slemdal skole.

Leveransebeskrivelse

Overflater
Gulv: Stue, kjøkken og soverom leveres med 1-stavs parkett av type Boen Eik POP 181 mm hvit matt lakk som standard.

Vegger: Alle boligrom og boder leveres sparklet og malt i to strøk hvit farge NCS S 0502 Y. Det samme gjelder for vegg på vaskerom og wc.

Himlinger: I boligrom leveres malte gipsplater med to strøk hvit farge NCS S 0502 Y. Rørføringer vil i all hovedsak bli skjult bak innkassinger og som helt eller delvis nedforede gipshimlinger, fortrinnsvis i entré, bad/wc og over kjøkkenskap. Eller i områder der dette er nødvendig av hensyn til isolasjonskrav, se også informasjon om takhøyde under tekniske installasjoner.

Takhøyde
Enkelte rom får lokal nedforing, se pkt. tekniske installasjoner. Det vil være takhøyde på ca. 260 cm i hovedetasje.

Entré og wc
Det leveres fliser på gulv av type Grespor Minos 60x60 Ash Mate i forbindelse med hovedinngang, wc og i sluse (Hus 1 og 3).

Alle bad/wc
Gulv: Grespor Minos 60x60 Ash Mate på gulv. I nedsenket dusjsone 90x90 cm Grespor Minos 5x5 Ash Mate. Vegger på bad leveres med Grespor Minos 60x60 Day Mate.

Vaskerom
Gulv: Vaskerom og eventuell teknisk bod leveres med Grespor Minos 60x60 Ash Mate med samme sokkelflis.

Listverk
Det leveres fabrikkmalt listverk på gulv og rundt innvendige dører. Listefri utførelse I himlinger og rundt dører og vinduer I yttervegg. Fabrikkmalt listverk fuges, sparkles og males etter montering. Det tas forbehold om oppsprekking I overganger mellom malte flater og lister, og overgang himling/vegg.

Kjøkken
Kjøkkeninnredningen leveres av Expo Nova og produseres av den Italienske møbelprodusenten Poliform.

Poliform er for tiden en ledende aktør på det internasjonale møbelmarkedet og baserer sin visjon på søken etter kvalitet ved kontinuerlig utvikling av sine kjøkken i tråd med dagens livsstils utvikling. Redusert tykkelse på frontene, innfelte grep og maksimal allsidighet i valg av farger og overflater, er egenskapene som gjør ALEA-fronten unik i tillegg til komposisjonsmuligheter og tilpasninger. ALEA uttrykker et lineært design og geometriske volumer som definerer kjøkkenets miljø ved å kombinere en meget høy brukervennlighet med minimalistisk stil.

Egen kjøkkentegning for den enkelte bolig er utarbeidet og ligger ved salgsoppgave, se på denne for mer detaljert forklaring. Det leveres hvitevarepakke fra Miele. Innbyggingsovn 60 cm, integrert ventilator, induskjsonstopp 90 cm, integrert kombiskap 178 cm, og integrert oppvaskmaskin med møbelfront. I Hus 2 leveres BORA Basic benkeventilator med utluft. Vask og blandebatteri leveres fra Blanco.

Innvendige dører
Leveres av Kloppen, type slett med dempelist. Gasstette dører mot garasje leveres i slett utførelse. Dørvrider og låskasse monteres i børstet stål.

Bad/wc
På alle bad/wc og wc bad leveres det innredning fra Montana med underliggende skuffer. Det leveres innredning inntil 142 cm på ett hoved bad/wc, 106 cm på bad 2 og enkel modul på 50 cm på bad/wc i kjeller og wc. Se forøvrig vedlegg fra Montana. Her star man fritt til å velge mellom 49 forskjellige farger på innredningen.

Det levers også speil med alle innredninger fra Montana.

Videre leveres ettgreps servantbatteri og dusjgarnityr fra Tapwell, speil over baderomsinnredning, stikk på vegg ved innredning, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i vaskerom. Vegghengte toaletter type Porsgrunn bad. Det leveres opplegg til badekar på bad i 2. Etasje. Badekar leveres ikke. Der hvor det er stiplet badekar på plantegningen kan badekar bestilles i tilvalgsprosessen, og det vil være muligheter for innflising av badekar som vist på illustrerte bilder.

Dusjdører
Det leveres rette dusjdører 90x90 eller fastfelt 90-100 cm på bad/wc i 2. etasje. For bad/wc i kjeller kan dette velges som tilvalg.

Belysning
Det leveres downlights på bad/wc i 2. etasje. Det er laget egen belysningsplan fra Expo Nova for 1. etasje, her leveres downlights og spotter av type Kreos. Ta kontakt med megler for belysningsplan.

Garderobe
Det avsettes plass til én meter skap per sengeplass. Det leveres ikke skap eller innredning i soverom, gang/entré, vaskerom eller boder, selv om dette skulle fremkomme av plantegninger. Det vil være mulig å velge garderober som vist på illustrasjoner fra Expo Nova som tilvalg.

Vinduer/vindusdører
Det leveres vinduer og balkongdører med 3-lags glass. Fabrikkmalt farge på innsiden og lakkert aluminiumskledning utvendig. Eventuelle brannvinduer leveres som 2-lags glass, slike brannvinduer er ikke mulig å åpne.

Hovedinngangsdør
Hovedinngangsdør fra Swedoor, type Karakter Canvas. Det er av arkitekt valgt en sort farget hovedinngangsdør. Dør leveres med FG-godkjent lås.

Brannsikring
Det monteres seriekoblete røykvarslere iht. forskrift. Det leveres 6 kg pulverapparat til hver bolig. Det leveres utfellbar brannstige i samme fargetone som kledning fra Sørlandsstigen. Det leveres felles brannvarsling i garasjeanlegg.

Ventilasjon
Det installeres balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Aggregat for balansert ventilasjon er antatt plassert i bod i kjeller. Avtrekk fra bad/wc, wc og kjøkken. Tilluft til oppholdsrom. Mekanisk avtrekk i felles garasje. Valg av plassering kan endre seg som følge av at prosjektet ikke er detaljprosjektert.

Elektrisk
Elektrisk anlegg ligger generelt skjult i boligen, bortsett fra ved betongvegger hvor det kan bli levert som åpent anlegg, samt for enkelte fremføringer til lys og stikk under kjøkken overskap og boder. Garasjeanlegg leveres med åpent elektrisk anlegg. Strøm i felles garasje for Hus 1 og 3 vil bli fordelt mellom disse, og tilkoblet deres egne anlegg.

Rom som ikke leveres med downlights, leveres med ett stykk lampepunkt i tak.

Alle rom får stikkontakter og lampepunkter I henhold til kravene i NEK2010:400. Det leveres lampepunkt i bod.

På baderom leveres LED downlights i tak. Det leveres belysning i hele 1. etasje fra Expo Nova.

Oppvaskmaskin/vaskemaskin/bereder
Det monteres opplegg for oppvaskmaskin i kjøkkenbenk og opplegg for vaskemaskin på bad/wc eller vaskerom i kjeller, som anvist på salgstegninger for hver enkelt bolig. Det leveres 300 liter varmtvannsbereder type OSO. Berederen plasseres i vaskerom.

TV/Radio/Telefon/Bredbånd
Det leveres fremføring i form av trekkerør for 2 stykk TV-uttak per bolig. Det legges til rette for Get som leverandør av internett og TV-signaler. Det legges ikke opp til felles avtale for sameiet. Som tilvalg kan det monteres ekstra trekkerør i vegger for ytterligere punkter.

Trapper
Innvendig trapp leveres i eik helstav med hvit hardtre lasur overflate fra Studio Hagen. Type Escaila Sydney.

Denne beskrivelsen er utarbeidet for å orientere om bygningenes viktigste bestanddeler og funksjoner. Det kan forekomme avvik mellom leveransebeskrivelsen og den øvrige salgsinformasjonen (herunder salgstegninger). I slike tilfeller er det alltid den gjeldende leveransebeskrivelse som er gjeldende. Bildebruk og illustrasjoner i salgsmaterialet kan vise elementer som ikke er i samsvar med faktisk leveranse.

Tegninger og bilder i salgsoppgaven viser ikke den reelle leveransen, blant annet er Innkassinger og VVS-føringer ikke inntegnet som følge av at prosjektet ikke er detaljprosjektert. Salgstegningene er ikke endelige og dette vil bli utarbeidet I forbindelse med detaljprosjekteringen. Tegningene er ikke egnet for måltaking, da det er de ferdig prosjekterte og detaljerte arbeidstegninger det bygges etter. Videre kan vindusplasseringen i den enkelte bolig avvike noe fra de generelle planer, som følge av blant annet den arkitektoniske utformingen av bygget, krav til bæring, brannkrav, isolasjonskrav osv.

Oppvarming

Oppvarming av boligene vil bli levert med elektrisk drevet vannbåren gulvvarme i kjeller og 1. etasje. Panelovner i 2. etasje. Det leveres varmekabler på bad/wc i 2. etasje.

Parkering

Parkeringskjeller bestående av totalt 4 plasser for Hus 1 og 3. To til hvert av husene.

Til hver parkeringsplass leveres 1 stykk portåpner. Det vil være garasjeport inne i anlegget så private parkeringsplasser er avgrenset til den enkelte bolig.

I garasjeanlegget leveres det asfaltert dekke. Det antas at det leveres dreneringsrenne langs kant mot yttervegger. Vegger og himling males/støvbindes. Det leveres utenpåliggende belysning i tak. Lokale nedforinger og kanaler for tekniske installasjoner vil forekomme og fremkommer ikke på 3D bilder. Se punkt for tekniske installasjoner.

Parkering i Hus 2:
Hus 2 får 2 parkeringsplasser over/under hverandre. Det leveres en Parklift 450 bilheis fra Metrisk AS, med følgende spesifikasjoner:
- 2000 kg maksvekt per bil
- Bredde parkeringsflate er 2,7 m - lengde 5,0 m
- Parkeringsflate i bølgeplater (kan oppgraderes til Smart Profil mot tillegg)
- Nøkkelbryter på utsiden, felt inn i vegg
- Den øverste bilen må kjøres ut for å benytte den nederste plassen
- Heis med større løftekapasitet kan bestilles som tilvalg

Byggemåte

Bærekonstruksjon utføres i treverk. Ytterveggene bygges med isolert bindingsverk, kledd med gips innvendig. Kjelleretasjer og parkeringskjeller i sprøytebetong, kledd innvendig med gips i boligene. Utvendige vegger leveres med liggende dobbelfallset kledning i 1. etasje, og stående lektepanel i 2. etasje. Hjørner leveres med smale hjørnekasser. Kledning leveres med to strøk maling, hvorav ett strøk på fabrikk.

Flatt tak utføres som kompakte tak med fall mot innvendig nedløp. Isolasjonsmengde på de forskjellige takkonstruksjonene kan variere avhengig av bygningens samlede netto energibehov. Eventuelle himlinger over inntrykket parti, balkong/terrasse og inngang leveres med samme kledning som fasaden.

Det er medtatt takterrasse som vist på tegning. Toppdekket er ubehandlet 28x120 impregnert. Det leveres rekkverk galvanisert og lakkert i sort. Trapper og gangsoner til takterrasser leveres i sort stål og med impregnerte tretrinn.

Markterrasser og trapper til inngang leveres i slipt betong, platting ved inngangsparti på Hus 2 leveres i trykkimpregnert trevirke.

Tekniske installasjoner

Tekniske anlegg, rør, føringsveier og sjakter blir ikke tegnet inn på tegninger som omfattes av kjøpekontrakten. Endelig plassering av disse bestemmes etter hva som er hensiktsmessig og nødvendig. Nedforinger på grunn av tekniske fremføringer kan forekomme der det er hensiktsmessig og nødvendig og vil dermed lokalt gjøre nettohøyde lavere.

Endelig seksjonsnummer og adresse vil bli opplyst før overtagelse. Kjøper blir som eier av boligen, medlem i et eierseksjonsameie. Kjøper vil få enerett til bruk av sin bolig. Som medlem av eierseksjonssameiet og i tråd med vedtektene vil kjøper ha rettigheter og forpliktelser. Utbygger for prosjektet vil fastsette vedtekter for sameiet iht. lov om eierseksjoner, krav fra kommunen, samt nærværende salgsoppgave. Sameiet vil ivareta forvaltning av fellesarealer og felles installasjoner innenfor eiendommen. Utbygger forbeholder seg retten til å tildele og organisere parkering, boder og utearealer på den måte som anses hensiktsmessig.

Boligprosjektet er rammesøkt etter teknisk forskrift TEK 10.

Arealer og fordeling per etasje

Bruksareal: 254 kvm - 275 kvm

Bruksareal Hus 1
1. etasje: 84,1 kvm
2. etasje: 88,5 kvm
Kjeller: 102,8
Totalt: 275,4

Takterrasse: 38,7 kvm

Hus 1 inneholder
1. etasje: Stue, spisestue, kjøkken, entré og wc.
2. etasje: Fire soverom, to bad/wc, stue og gang
Kjeller: Garasje, sluse/vaskerom, tre boder og bad/wc

Bruksareal Hus 2
1. etasje: 85,8 kvm
2. etasje: 85,8 kvm
Kjeller: 82,8 kvm
Totalt: 254,4 kvm

Takterrasse: 30 kvm

Hus 2 inneholder
1. etasje: Stue/spisestue, kjøkken, entré, wc, garasje
2. etasje: Fire soverom, to bad/wc, stue og gang
Kjeller: Garasje, sluse/vaskerom, tre boder, gang og bad/wc

Bruksareal Hus 3
1. etasje: 83,1
2. etasje: 83,1
Kjeller: 92,3
Totalt: 258,5

Takterrasse: 31,8 kvm

Hus 3 inneholder
1. etasje: Stue, spisestue, kjøkken, entré og wc.
2. etasje: Fire soverom, to bad/wc, stue og gang
Kjeller: Garasje, sluse/vaskerom, to boder, gang, bad/wc og sekundærstue.

Arealene oppgitt i salgsoppgaven er angitt i bruksareal (BRA) som er boligens mål innvendig, innbefattet innvendige boder og vegger, men ikke medregnet yttervegg. Kjøper gjøres spesielt oppmerksom på at prosjektet ikke er detaljprosjektert og at det kan forekomme avvik i BRA. Blant annet så er det tenkelig at noen interne vegger må utvides i forbindelse med rørføringer etc.

S-rom og P-rom er ikke oppgitt av utbygger.

Adkomst

Innkjøring og adkomst fra Tennisveien.

Beskrivelse av tomt/hage

Sameiet tomteareal blir totalt 1 342 kvm.

Utomhusarealene vil bli opparbeidet med utgangspunkt i utomhusplan i salgsoppgave. Selger forbeholder seg imidlertid retten til å foreta endringer med hensyn til utforming og materialvalg.

Grøntområder vil bli beplantet og lagt med ferdigplen. Adkomst til parkeringskjeller for Hus 1 og 3 leveres med asfalt, internveier på eiendommen blir gruslagt.

Seksjonene vil få seksjonert hage iht. vedlagte utomhusplan. Avgrensning vil skje med hekk. Det er hver enkelt seksjonseier som er ansvarlig for klipping og vedlikehold av plen og hekk, innenfor det området de har bruksrett til. Det leveres beplantning som vist i utenomhusplan.

Det leveres totalt tre stykk utelamper til hver bolig. En ved inngangsparti og to stykk ved markterrasse til hver bolig. Ett stykk frostsikkert vannuttak ved markterrasse/hagedel. Det leveres ett stykk postkasse og husskilt til hver bolig.

Kjøper må akseptere at det plasseres kumlokk og andre tekniske installasjoner på tomten. Dette gjelder også innenfor områder der seksjonseiere har bruksrett.

Kjøper må være klar over at det i forbindelse med matjord og ferdigplen vil ta litt tid før plenen setter seg. Normalt en sesong. En nylagt plen er sårbar for aktivitet. Den er myk både på grunn av hyppig vanning og at jorden ikke har "satt seg". Kjøper er etter overtagelse av boligen ansvarlig for skjøtsel, vanning, klipping og gjødsling.

I Oslo kommune skal alt overvann håndteres på egen grunn, dette kan medføre vann-ansamlinger på de laveste punktene.

Tekniske installasjoner for vann, avløp og strøm til boligene vil bli plassert der det er hensiktsmessig på sameiets tomt. Kjøper aksepterer plassering av synlige kumlokk og andre tekniske installasjoner i hage.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Følgende servitutter er tinglyst i eiendommen:

1962/9502-1/105 Erklæring/avtale
Eier er ansvarlig for vann- og avløpsledninger som ligger på egen grunn.

1962/9571-1/105 Erklæring/avtale
Eier av eiendommen forplikter seg til å forbinde eiendommens overvannsavløp til offentlig overvannskloakk når som helst kommunen måtte forlange det.

2019/5726-1/200 Bestemmelse om vei
Tennisveien godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde. Hvis kommunen ønsker å utvide veien plikter eier til vederlagsfri avståelse av veigrunn til Oslo kommune.

Dokumentene ligger vedlagt salgsoppgaven.

Vei / Vann / Avløp

Vann og avløp er offentlig tilknyttet. Det tas forbehold om etablering av pumpekum dersom det er nødvendig på grunn av fallforhold. Dette er i såfall inkludert i kjøpesummen. I så fall må sameiet påregne serviceavtale vedrørende drift av anlegget.

Det plasseres tilstrekkelig med beholdere for avfall iht. kildesortering fra renholdsetaten.

Det leveres én postkasse per bolig.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Selger er iht. plan- og bygningslovens bestemmelser ansvarlig for at det blir utstedt ferdigattest før overtakelse. Manglende ferdigattest er likevel ikke til hinder for overtakelse dersom de gjenstående arbeider er mindre vesentlige, for eksempel knyttet til ferdigstillelse av utomhusarbeider, og kommunen finner det ubetenkelig å utstede midlertidig brukstillatelse. I midlertidig brukstillatelse skal det fremgå hvilke arbeider som gjenstår og en frist for ferdigstillelse. Kommunen kan kreve at det stilles sikkerhet for at gjenstående arbeider blir rettet. For overtakelse som gjennomføres i vinterhalvåret må det påregnes utstedelse av midlertidig brukstillatelse og ikke ferdigattest ettersom utomhus arbeider som planering, tilsåing, beplantning etc. ikke kan gjennomføres før klimatiske forhold gjøre det mulig. Ved overtagelse på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse bortfaller kjøpers krav på dagmulkt for dette forhold. I tillegg kan det bli holdt tilbake et forholdsmessig beløp til sikkerhet for de gjenstående arbeidene som må utføres for at ferdigattest skal bli utstedt.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til bolig etter S-4220 - reguleringsplan for småhusområder i Oslos ytre by (småhusplanen), vedtaksdato 15.03.2006. Innenfor planområdet opprettholdes gjeldende reguleringsplaner for andre formål enn byggeområder for boliger. Hensikten med reguleringsplanen er å legge til rette for utvikling i planområdet med bebyggelse med småhuskarakter, og å opprettholde og styrke småhusområdenes kvaliteter. Planen skal ivareta områdenes estetiske, funksjonelle, kulturminnefagelige og miljømessige kvaliteter knyttet til eksisterende bebyggelse, landskap, vegetasjon og biologisk mangfold. Maks 24 % bebygd areal på den enkelte tomt.

Dokumentet ligger vedlagt salgsoppgaven.

Beskrivelse av sameiet

Boligsameiet vil bli organisert etter eierseksjonsloven av 23. mai 1997. Sameiet vil bestå av totalt tre boligseksjoner.

Kjøper er kjent med at det ikke er estimert månedlige fellesutgifter for kommunale avgifter, snøbrøyting osv. De nye seksjonseierne må også sammen vurdere hvorvidt det ønskes stiftelse av et sameie. Selger har ingen forpliktelser til å bistå i eventuell stiftelse av sameie eller oppnevnelse av forretningsfører/regnskapsfører.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter.

Faste, løpende kostnader

Eiere av hver seksjon skal betale for sin del av kommunale avgifter og renovasjon. Forsikring tegnes av hver enkelt beboer. Kjøper av Hus 1 og 3 anbefales å tegne en felles forsikring for garasjeanlegget.

Det er opp til det fremtidige sameiet hvorvidt de ønsker fastsettelse av månedlige fellesutgifter for betjening av løpende felles kostnader for kostnader og fremtidig vedlikehold av garasjeanlegg, felles strøm for belysning etc., snømåking og liknende.

Eiendommene vil være forsikret frem til overtagelse i Tryg Forsikring.

Eiendomsskatten utgjør tre promille av boligverdien (ligningsverdi x 4 x 0,8) med et bunnfradrag på inntil 4,6 millioner kroner. Eiendomsskatten fastsettes årlig av bystyret og vil derfor kunne variere fra år til år. Eiendomsskatten er ikke beregnet grunnet at salget gjelder nyoppført bolig.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. PrivatMegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. PrivatMegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

21 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
208 750,- (Dokumentavgift av andel tomteverdi)
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
--------------------------------------------------------
209 999,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
21 209 999,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Tilvalg og endringer

Det vil i en tidsbegrenset periode, være anledning til å gjøre tilvalg til boligene. Tilvalgsmulighetene omfatter blant annet ulike typer parkett, veggfarger, fliser på bad/wc, fronter på kjøkken- og baderomsinnredninger, bad- og kjøkkenarmaturer og endringer i elektroinstallasjoner. Adgang til tilvalg er oppad begrenset til 15 % av kjøpesum i henhold til bustadoppføringslova § 9. Det vil bli avholdt tilvalgsmøter underveis. Eventuelle kostnader for tilvalg innbetales i sin helhet til meglers klientkonto før overtagelse.

Endringer ut over de som fremkommer i tilvalgslister må på fritt grunnlag vurderes av selger og dennes underleverandører. Det kan ikke påregnes at andre endringer kan foretas og de kan uansett ikke utføres om de er i strid med rammetillatelse eller vil kunne medføre forsinkelse i prosjektets fremdrift. Typiske endringer som ikke tillates er endring av fasade, vindusform og plassering av vann og avløp.

Inngås kjøpsavtale etter igangsetting av prosjektet, er interessent/kjøper kjent med at frister for tilvalg og endringer kan være utgått. Det må da tas forbehold i kjøpetilbudet dersom interessent/kjøper har ønske om tilvalg/endring som denne mener skal være mulig å få levert av selger. Konferer megler for nærmere informasjon. Alle kostnader forbundet med tilvalg skal være innbetalt før overtagelse.

Entreprenør vil i god tid før innredningsarbeidene starter, utarbeide en tilvalgsløsning hvor priser og frister for beslutning vil fremkomme.

Det er ikke anledning til å flytte på vinduer, elektriske installasjoner eller avløp og vanntilførsel.

Forbehold

Alle illustrasjoner, 3D perspektiver, skisser, møblerte plantegninger m.m. er kun ment å danne et inntrykk av den ferdige bebyggelsen, og kan således ikke anses som endelig leveranse.

Generelle beskrivelser av prosjektet i salgs- og markedsføringsmateriell vil ikke passe for alle boliger. Innvendige 3D perspektiver er tatt fra arkitekttegninger av ulike boliger og gjenspeiler ikke en aktuell bolig. Interessenter oppfordres derfor særskilt til å vurdere dette (solforhold, utsikt, beliggenhet i forhold til terreng og omkringliggende bygningsmasse m.v.) før budgivning.

Alle opplysninger i denne salgsoppgave er gitt med forbehold om selgers rett til endringer som er hensiktsmessige og/eller nødvendige, forutsatt at det ikke reduserer den generelle standard vesentlig. Kjøper aksepterer uten prisjustering at selger har rett til å foreta slike endringer. Eksempler på slike endringer kan være innkassing av teknisk anlegg, mindre endring av boligens areal eller liknende. Utomhusplanen i salgsoppgaven er av en slik karakter at den ikke kan ansees som et kart, men en illustrasjonsskisse fra arkitekt. Utomhusplanen er utarbeidet for å illustrere tomtens planlagte opparbeidelse, men er ikke endelig fastsatt og kan endres i forbindelse med detaljprosjekteringen. Tekniske installasjoner som kumlokk eller lignende må aksepteres av seksjonseierne og vil bli plassert der det er hensiktsmessig.

Selger forbeholder seg retten til å akseptere eller forkaste et hvert kjøpetilbud, herunder bestemme om de vil akseptere salg til selskaper samt om de vil akseptere salg av flere boliger til samme kjøper. Selger kan uten nærmere begrunnelse nekte slik godkjenning. Ervervet vil etter slik godkjenning kunne tinglyses direkte til tredjemann, men selger vil i forhold til oppgjør og kontraktsvilkår for øvrig kun forholde seg til kjøper. Det vises for øvrig til Lov om eierseksjoner § 22.

Eventuelle bud forutsettes inngitt på meglers standard kjøpekontrakt og budskjema som vil bli benyttet ved salg. Selger tar forbehold om å foreta justeringer i kontrakten som følge av offentlige krav m.m.

Det forutsettes at skjøtet tinglyses i kjøpers navn. Hvis interessent mot formodning ikke ønsker tinglysning av skjøte, må det tas forbehold om dette i budskjema. Ved eventuell endring i eierskap eller navnendring fra kjøpers side etter budaksept vil det påløpe administrasjonsgebyr på kr 100 000,- inkl. mva. som innbetales til meglers klientkonto, endring krever selgers forutgående samtykke.

Det tas forbehold om eventuelle funn av Skjeggkre i boligen. Se vedlagt informasjonsark om Skjeggkre.

Det tas forbehold om trykkfeil i leveransebeskrivelse og salgsoppgave.

Adgang til utleie (boligformål)

Boligen kan fritt leies ut i sin helhet. Del av kjeller med egen inngang er ikke omsøkt som egen boenhet, eller for varig opphold hos Oslo kommune. Selger/megler har ikke undersøkt om offentligrettslige forhold (herunder behov for nødvendige tillatelser, dispensasjoner etc.) eller tekniske forhold - ligger til rette for utnytting som utleie.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Kjøper skal betale 10 % ved kjøpesummen ved kontraktsignering. Innbetalingen må være fri egenkapital og forutsetter at selger har stilt garanti i henhold til § 12 i buofl. Delbetalingen er å anse som depositum og vil tilhøre kjøper og være under kjøpers instruksjonsrett fram til hjemmelsoverføring, eller inntil selger har stilt forskuddsgaranti i henhold til § 47 i buofl. Dersom selger stiller forskuddsgaranti i henhold til buofl. § 47 blir beløpet å anse som forskudd, og kan utbetales selger. Dette avviker fra prinsippet om ytelse mot ytelse. Resterende beløp pluss omkostninger betales ved overtakelse til meglerforetakets klientkonto.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, SMS eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på PrivatMeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig. Reglen om at bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning kan fravikes da selger profesjonell. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.

Som budgiver hos PrivatMegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført. Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Ved kjøp av eiendom gjennom PrivatMegleren Allé forutsettes det at vår standardkontrakt legges til grunn. Kopi kan fås på forespørsel til megler.

Meglers vederlag og utlegg

Panteattester/grunnbok (Kr.950)
Annonsering, internett (Kr.5 500)
Meglerhonorar (Kr.262 500)
Innhenting av opplysninger fra kommune (Kr.3 000)
Sikringsobligasjon - Statens Kartverk (prosjekt) (Kr.525)
Klikk Basic (Kr.4 500)
Enkeltannonse Finn (Kr.1 500)
Overtakelseshonorar (Kr.2 500)
Totalt kr. (Kr.280 975)