Eiendom

Vettakollen - Herskapelig og stilfull villa med utsøkt beliggenhet. Stor takhøyde og lekre detaljer. Stor solrik og skjermet tomt. Utleiemuligheter / Hybel med egen inngang. Garasje. Meget barnevennlig!

Vettakollen - Herskapelig og stilfull villa med utsøkt beliggenhet. Stor takhøyde og lekre detaljer. Stor solrik og skjermet tomt. Utleiemuligheter / Hybel med egen inngang. Garasje. Meget barnevennlig!
 • Vettakollen - Herskapelig og stilfull villa med utsøkt beliggenhet. Stor takhøyde og lekre detaljer. Stor solrik og skjermet tomt. Utleiemuligheter / Hybel med egen inngang. Garasje. Meget barnevennlig!
 • Boligens inngangsparti har skiferbelagt adkomst med overbygg
 • Entreen gir et godt og riktig førsteinntrykk av denne flotte boligen. Rommet har mørkbeiset eikegulv, hvitmalte veggflater og direkte adkomst til gjestetoalett.
 • Gjestetoalett med servant.
 • Hovedstuen.
 • Hovedstuen
 • Doble dører mellom bibliotek og hovedstuen.
 • Barnevennlig på Vettakollen - Herskapelig og stilfull villa med utsøkt beliggenhet. Stor takhøyde og lekre detaljer. Stor solrik og skjermet tomt. Utleiemuligheter / Hybel med egen inngang. Garasje.
 • Hovedstuen har en flott trapp opp til andre etasje, og en stilfull peis i kleberstein.
 • Hovedstuen har en flott trapp opp til andre etasje, og en stilfull peis i kleberstein.
 • Bibliotek med åpen peis og utgang til balkong.
 • I biblioteket er det montert takhøye bokhyller, og det er en original åpen peis for ekstra hygge
 • Bibliotek med åpen peis og utgang til balkong.
 • Spisestue
 • Spisestue
 • x30terrasse
 • x31terrasse
 • Kjøkkenet er plassbygd, lekkert og understreker boligens sofistikerte eleganse.
 • Innredningen har hvite, profilerte fronter med klassiske håndtak, pene vitrineskap og utsmykket listverk.
 • Kjøkkenet ligger åpent mot en stor spisedel med flotte vinduer, ekstra takhøyde og rustikke takbjelker.
 • Kjøkkenet ligger åpent mot en stor spisedel med flotte vinduer, ekstra takhøyde og rustikke takbjelker.
 • Utgang fra spiseskjøkkenet til en overbygget terrasse.
 • Utgang fra spiseskjøkkenet til en overbygget terrasse.
 • Utgang fra spiseskjøkkenet til en overbygget terrasse.

Fakta

 • Skogryggveien 24
 • Primærrom
  391
 • Boligtype
  Enebolig
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  5

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  24 900 000 ,-

Omkostninger

24 900 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
9 200,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr obligasjon)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
622 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 24 900 000,-))
--------------------------------------------------------
632 949,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
25 532 949,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  391
 • Tomt
  1247

Beliggenhet

Eneboligen ligger i et ettertraktet, barnevennlig og veletablert boligområde på Vettakollen i Oslo kommune. Beliggenheten har en unik kombinasjon av nærhet til sentrum og fantastiske turmuligheter. I tillegg er det bare en kort gange til flere av Oslos beste barne- og ungdomsskoler samt Hemingbanen som tilbyr et bredt utvalg av sport og aktiviteter for store og små. Frisk luft, aktivt liv med kort vei til det meste er stikkord for beliggenheten.

Eneboligen er oppført i 1906 og har en sjel og stemning som må sies å være særpreget for praktvillaer fra den tiden. Solide materialer og godt håndverk, store flotte rom og god takhøyde gir en herskapelig følelse i det man kommer inn i den store hallen. Huset holder høy standard og fremstår som moderne og praktisk.

Kort fortalt
- Enestående praktvilla over fire plan.
- Innredet av interiørarkitekt Helene Hennie.
- Utformet med høy kvalitet og gjennomgående stil
- Meget stor takhøyde
- Stor tomt, solfylt hage og steinsatt areal.
- Sydvestvendt terrasse på ca. 40 kvm
- Hagearealet er skjermet av frodig hekk.
- Hybel/praktikantdel med mulighet for utleie. Egen inngang til hybelen.
- Innbydende entré med plassbygde skap.
- Stor hovedstue med klebersteinspeis.
- Bibliotek med peis og plassbygde hyller.
- Spisestue med plass for selskapeligheter.
- Plassbygd og særdeles lekkert kjøkken.
- Integrerte hvitevarer, kjøkkenøy og kjølerom.
- Tre delikate bad, vaskerom, to wc og badstue.
- Hovedbadet har boblebad og regnfallsdusj.
- Fem soverom og to innredede loftsrom.
- Plassbygde, flotte skap på hvert soverom.
- Stor kjellerstue og innredet kjellerrom.
- Innredet vinkjeller i kjelleretasjen.
- Egen inngang til kjelleren som potensielt kan leies ut.
- Tomten har ytterligere utnyttelsesgrad.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 391 kvm, Bruksareal: 421 kvm, Bruttoareal: 490 kvm

Kjeller: 85 kvm P-rom
1.Etasje: 145 kvm P-rom
2.Etasje: 130 kvm P-rom
Loft: 31 kvm P-rom

Innhold

1. etasje: Entré, stue, spisestue, bibliotek, kjøkken, gang og wc.
2. etasje: Trappegang, gang, mellomgang, 2 bad/wc og 5 soverom.
Loftetasje: Trapperom, 2 innredede rom og bod.
Kjeller: Kjellerstue, innredet rom, dusjbad, badstue, vaskerom/fyrrom, wc og vinkjeller.
Tilbygg: Garasje med hybel og sykkelbod.

Standard

Velkommen til visning!
Skogryggveien 24 er en vakker herskapelig villa over fire plan med utsøkt og praktisk beliggenhet. Tomten er på over 1,2 mål, med skjermet hage og steinsatt gårdsplass. Solforholdene er svært gode og utsynet fint. Hagen ligger skjermet av tettvoksende hekk som gir rikelig med privatliv. Ut mot hagen er det bygd en sydvestvendt terrasse på ca. 40 kvm. Det er parkering i garasje og på gårdsplassen.

Villaen er opprinnelig fra 1906, men betydelig påbygd og påkostet gjennom årene. Det er etablert en koselig hybel med egen inngang som gir mulighet for utleie eller praktikantdel. Boligen er gjennomgående modernisert, i regi av interiørarkitekt Helene Hennie som er viden kjent for sin stilsikre smak. Dette har resultert i et harmonisk og vakkert familiehjem med gjennomgående stil og kvalitet i alle rom. Standarden er høy, og det er ikke spart på noe med tanke på materialvalg.

Villaen består av tre flotte stuer i flukt med hverandre og et enestående spisekjøkken. Den ene stuen er innredet som bibliotek med peis, og hovedstuen har peis i kleberstein. I spisestuen kan det dekkes til større selskapeligheter. Kjøkkenet har plassbygd innredning, kjøkkenøy og alt av integrerte hvitevarer. Boligen har videre tre delikate bad, et separat wc og et vaskerom.

Hovedbadet er bygd med tanke på velvære og inneholder både regnfallsdusj og boblebad. I boligen finnes ellers en kjellerstue, en vinkjeller og hele fem flotte soverom. Alle soverommene har plassbygde skap og innredninger som gir et svært eksklusivt inntrykk. Det finnes også innredede rom på loft og i kjeller hvor man kan trekke seg tilbake. Det er plassbygde skap i entreen og god lagringsplass i bod.

Entré
Boligens inngangsparti har skiferbelagt adkomst med overbygg. Entreen gir et godt og riktig førsteinntrykk av denne flotte boligen. Rommet har mørkbeiset eikegulv, hvitmalte veggflater og direkte adkomst til gjestetoalett. Entreen preges av flere plassbygde skap i elegant utforming. Disse gir rikelig med oppbevaringsplass både for yttertøy og sko.

Kjøkken
Kjøkkenet er plassbygd og lekkert. Innredningen har hvite, profilerte fronter med klassiske håndtak, pene vitrineskap og utsmykket listverk. Benkeplaten er i massivt tre med dobbel vaskekum, og en eksklusiv kjøkkenøy har benk i sort granitt. Kjøkkenøya har 80 cm bred induksjonstopp, samt flere skap og skuffer. Over kokesonen henger en ventilator i børstet stål.

Kjøkkenet er utstyrt med 70 cm bred stekeovn i arbeidshøyde, oppvaskmaskin og integrert kjølerom. Det er downlights i himling og led-belysning over benk. Glaserte fliser fra Fired Earth gir det lille ekstra til stiluttrykket. Kjøkkenet ligger åpent mot en stor spisedel med flotte vinduer, ekstra takhøyde og rustikke takbjelker.

Rommet har enstavs parkettgulv med gulvvarme, vifteformet mønevindu, samt utgang til terrasse og hage. Kjøkkenet har en egen inngang fra gårdsplassen via en praktisk entre med skapplass og utslagsvask. Fra kjøkkenet er det også adkomst til en separat spisestue hvor det kan dekkes til større selskapeligheter.

Stue, bibliotek og spisestue
Villaen har en spisestue, en hovedstue og et romslig bibliotek. Rommene ligger i flukt med hverandre og spisekjøkkenet. Fra spisestuen er det utgang til en stor, solfylt terrasse og fra biblioteket er det utgang til balkong.

Rommene oppleves som praktfulle, gjennomført elegante i stilen, og med god takhøyde. Gulvene er holdt i mørkbeiset stavparkett i eik, mens veggflatene er hvitmalte. Mørke detaljer i listverk, tak og i interiøret tar opp den dype fargen fra gulvet og skaper helhet. Hovedstuen har en flott trapp opp til andre etasje, og en stilfull peis i kleberstein. Over ildstedet er det montert stort speil.

Fra hovedstuen er det tofløyet glassdør både til bibliotek og spisestue. Store sprossevinduer og glassdører gir rikelig med lys til alle stuene. I biblioteket er det montert takhøye bokhyller, og det er en original åpen peis for ekstra hygge. Hvert rom har plass for godt med møblement og innbyr til et sosialt liv, så vel som hjemmehygge. Boligen har også kjellerstue og innredet loftsrom for ekstra privatliv.

Bad/wc/vaskerom
Boligen inneholder tre delikate bad, et separat vaskerom, to gjestetoalett og en badstue. Hovedbadet i andre etasje er stort og luksuriøst og bygd med tanke på velvære. Her finnes en romslig dusjnisje med regnfallsdusj, et separat avlukke med veggmontert toalett og et innfliset boblebad.

Den øvrige innredningen, som er plassbygd, består av to underlimte servanter i steinplate, pent servantskap, veggfestet designarmatur, veggskap med vitrinedører og stort speil med belysning. Rommet har steinfliser på gulv og vegger, mosaikk i dusjnisjen og over servant, samt gulvvarme, downlights og et stort vindu.

Bad 2
Det andre badet i andre etasje ligger vegg i vegg med hovedbadet.. Rommet har kremhvite fliser på veggene, mosaikkfliser på gulv med gulvvarme og hvitmalt panelhimling. Innredningen består av veggmontert toalett, servant med håndklestang i krom, fastfliset speil og en dusjnisje med glassdører.

Bad 3 og vaskerom
Det tredje badet ligger i kjelleretasjen og er direkte tilknyttet en badstue med plassbygde brisker. Badet er helfliset og innredet med søyleservant og dusjnisje. Vaskerommet ligger i samme etasje.

Soverom og garderobe
Eneboligen har hele fem lekre soverom i andre etasje og to innredede loftsrom. Soverommene er alle gjennomført elegante, med innredning av ypperste klasse.

Det er plassbygde garderobeskap i fire av soverommene. På hovedsoverommet er disse holdt i mørkebrunt med speil. Hovedsoverom og to av barnerommene har håndsydde knotter i lær fra Turnstyle. Ett rom har plassbygd køyeseng og skrivepult. Boligen har for øvrig god lagringsplass med bl.a. spesialtilpassede garderobeskap i entreen, bod og vinkjeller. Egen inngang til kjelleren.

Utstyr

Ventilasjonen er naturlig, med mekanisk avtrekk fra våtrom i andre etasje og kjøkken.

I vinkjeller er ventil med avtrekksvifte montert til ventilasjonsløp i pipe. Sikringsskapet har automatsikringer og jordfeilbrytere. Utvendig belysning er styrt av fotocelle.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med radiatorer tilknyttet sentralfyringsanlegg. Ny kombinert elektro-/ olje-/ biokjele ble installert i 2013. I kjøkkenet er det vannbåren gulvvarme, og i våtrom er det elektriske varmekabler. I tillegg har boligen klebersteinspeis i stuen, åpen peis i biblioteket og mulighet for ildsted i spisestuen.

Parkering / Garasje

Det er parkering i garasje og på egen tomt. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Beskrivelse av tomt/hage

Eiendommens beliggenhet er utsøkt, i et trygt, veletablert og hyggelig nabolag. Boligen ligger høyt og skjermet, med fantastiske solforhold. Hagen har gode plenarealer og ligger rammet inn av velstelt hekk. I hagen er det prydbusker, frukttrær og nydelig beplantning. Gårdsplassen er steinsatt, med hvitmalt gjerde mot vei og dobbel smijernsport til innkjørsel. Det er utvendige varmekabler i dekket på gårdsplassen.

Ut mot hagen er det etablert en stor terrasse på ca. 40 kvm med utgang fra kjøkken og spisestue. Uteplassen ligger sydvestvendt og er dels overbygd mot vest. Terrassen ligger skjermet for innsyn. Dekket er av skifer, og det er god plass for både sittegruppe og lungemøbler. Utenfor biblioteket er det bygd en balkong på ca. 8 kvm.

Tomten er på hele 1247,9 kvm, noe som kan gi mulighet for ytterligere utnyttelse. I den forbindelse foreligger det byggemeldingstegninger for oppføring av frittstående bygg over to plan med dobbel garasje og hybel på øvre plan. Bygget er tenkt oppført, men foreløpig ikke realisert.
Det foreligger også veirett fra tomtens andre side om man skulle ønske å oppføre et ekstra bygg.

Tilliggende fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Coop Extra på Slemdal, Joker, Rema 1000 og Coop på Vinderen. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Slemdal, Vinderen og Ullevål et variert utvalg av butikker og servicetilbud. Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og T-bane, hvorav nærmeste holdeplass er Vettakollen T-banestasjon og ligger under 100 meter fra boligen. Med bil tar det ca. 5 min til Majorstuen, 8 min til Skøyen, 11 min til Oslo S og 38 min til Oslo Lufthavn.

Eiendommen har gangavstand til Svendstuen barneskole, og kort vei til Oslo Montessoriskole og Midtstuen ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter

Ifølge erklæring tinglyst 30.11.1993 fremgår det at gnr, 35. bnr. 125, Skogryggveien 24 har adkomstrett over grunnen til gnr. 35, bnr nr. 773.
Ifølge erklæring, dagbokført i Oslo byskriverembete den 07.04.1989, fremgår det at nåværende og framtidige eiere av gnr. 35 bnr. 125 (Skogryggveien 24) samtykker til at garasjetak til eksisterende garasje på gnr. 35. bnr 1058 kan stikke over nabogrensen og inn på gnr. 35 bnr. 125.


19.10.1906 175 Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om deleforbud
Bestemmelse om generende virksomhet

04.08.1911 3 Bestemmelse om vannledn.
Bestemmelse om vann/kloakkledning

21.05.1953 915214 Erklæring/avtale
Bestemmelse om generende virksomhet

29.12.1983 41695 Best. om adkomstrett
rettighetshaver:Knr: 0301 Gnr: 35 Bnr: 1060
rettighetshaver:Knr: 0301 Gnr: 35 Bnr: 1061
rettighetshaver:Knr: 0301 Gnr: 35 Bnr: 1062
Bestemmelse om veg

Gjelder denne registerenheten med flere
04.05.1984 21240 Best. om vann/kloakkledn.
Gjelder denne registerenheten med flere

21.05.1984 24112 Erklæring/avtale
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Bestemmelse om bebyggelse
Gjelder denne registerenheten med flere

07.04.1989 21163 Best om garasje/parkering
rettighetshaver:Knr: 0301 Gnr: 35 Bnr: 1058
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei / Vann / Avløp

Offentlig.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ekspeditionsdokument fra 1907. I eldre saker fra slutten av 1800 til begynnelse av 1900- tallet, kan "Ekspedisjonsdokument" anses som en slags brukstillatelse ifølge plan og byggningsetaten. Megler har ikke funnet noen ytterligere ferdigattester.

Megler har ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grensemerker/gjerder/ grensebeplantning som fysisk er satt i terreng. Det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte/godkjente tegninger.

Ligningsverdi

Ligningsverdi som primærbolig kr 3 648 161,- pr 31.12.15
Ligningsverdi som sekundærbolig kr 10 214 851,- pr 31.12.15

Reguleringsforhold

Reguleringsbestemmelser for eiendommen har betegnelsen S 4220. (Småhusplanen). Det tillates inntil 24 % bebygd areal (BYA) av netto tomtegrunn på enhver tomt som er underlagt disse bestemmelsene. BYA = husets fotavtrykk inkludert takutstikk, terrasser, balkonger, etc.
Det foreligger byggemeldingstegninger for oppføring av frittstående bygg over to plan med dobbel garasje og hybel på øvre plan.

Ny kommuneplan fra 23. september 2015. Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen.

For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal:
https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Faste, løpende kostnader

Strøm, ca kr. 56.000,- kw/h pr. år i følge selger.
Kommunale avgifter Kr. 19 010,25 pr. år
Forsikring i / Winterbergh kr 14 000 (polisenummer 100178904 / 1132544)

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

24 900 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
9 200,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr obligasjon)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
622 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 24 900 000,-))
--------------------------------------------------------
632 949,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
25 532 949,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Eiendomsskatt
Oslo kommunen har bestemt at boligverdien fra Skatteetaten legges til grunn for beregningen av eiendomsskatt. Bystyret i Oslo har vedtatt et bunnfradrag for boliger på fire millioner kroner. Hvis eiendomsskattegrunnlaget er mindre enn fire millioner kroner, får du ikke eiendomsskatt på boligen. I 2016 beregnes det to promille i eiendomsskatt.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen. Hybel er ikke godkjent som seprat boenhet.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Utdrag fra tilstandsrapporten
Huset er oppført i 1906, og påbygget med garasje og hybeldel i 1940. Hybeldel er påbygget med en ekstra etasje i ettertid. Det fremgår av plan- og bygningsetatens digitale sider at rammesøknad for oppføring av tilbygg er mottatt i 1997, og at saken er avsluttet i 2003. Tilbygget gjelder første etasje, og omfatter utvidelse av kjøkken. I tillegg omfatter tiltaket utvidelse av terrasse. Omfattende innvendig oppgradering er utført i 1998. Utførte arbeider omfatter standardheving av innvendige overflater, utskifting av de fleste vinduer, montering av spesialtilpassede skapinnredninger,
oppgradering av våtrom, nytt sanitærutstyr og utbedring av elektrisk anlegg. Sentralfyranlegg er av eldre årgang. Detaljert gjennomgang av dette anlegget er ikke utført i forbindelse med denne rapporten. Det opplyses at anlegget har god funksjon. Ny elektrokjele er installert i 2013.
Tidligere oljetank er flyttet fra fyrrom og plassert under terrasse. Det opplyses i tidligere takstrapport fra 1995 at utvendig oppgradering er utført i 1993. Arbeidene omfattet syrevasking og oppmaling av utvendig kledning på yttervegger, utskifting av vinduer bortsett fra på loft, og ny taktekking, nye renner og nedløpsrør. Ny ytterdør ble montert. Det opplyses videre at en pipe er nymurt. I.h.t. gjeldende byggeforskrifter er nedre grense for volum i rom for varig opphold 15 m3. Det minste soverommet i 2. etasje ( Rom over hybel) har volum under dette kravet. Rommet er innredet til soverom og er derfor betegnet som soverom i denne rapporten.

Konsesjon / Odel

Ingen av delene.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.