Eiendom

HYTTEPERLE VED GAUSTATOPPEN: Flott laftet fritidsbolig ca. 1 000 moh. 3 sov, 2 wc. Ski inn/ut. Flott utsikt.

HYTTEPERLE VED GAUSTATOPPEN: Flott laftet fritidsbolig ca. 1 000 moh. 3 sov, 2 wc. Ski inn/ut. Flott utsikt.
 • Hestegrøavegen 40 ved Christopher Lejonberg
Solgt

Fakta

 • Hestegrøavegen 40
 • Primærrom
  68
 • Boligtype
  Hytte
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  2 950 000 ,-

Omkostninger

2 950 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
204,- (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
80 000,- (Dokumentavgift)
5 200,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
86 454,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 036 454,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  68
 • Tomt
  1315

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter kr 1 966,- per år for 2017

Vann og avløp ca. kr 4 000,- per år.

Brøyting ca. kr 3 000,- per år

Velforeningsavgift inkl. vedlikehold av vei, vann og kloakk totalt ca kr. 7 200,- per år

Frivillig bidrag til løypelaget for langrenn kr 1 200,- per år

Det er ikke eiendomsskatt i Tinn kommune.

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, parabol/kabel-tv, internett, alarm osv vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Beliggenhet

Eiendommen har en attraktiv beliggenhet ca. 1 000 moh. mellom skibakkene og rett ved de nye langrennsløypene, midt i Gaustatoppen Naturpark. Umiddelbar nærhet til alpinbakkene på hver side av hyttefeltet, og senterområdet nedenfor hyttene med Bygget, skiutleie, servicesenter med mer. Eiendommen ligger nær friområder og har gode solforhold. Populære turstier sommer som vinter rett rundt området.

Alpint
Skianlegget på Gaustatoppen er kjent for å være snøsikkert og for å åpne tidlig hvert år. Gjennom de siste årene har området utviklet seg til et moderne skianlegg med tilbud for hele familien. Skisenteret har nå 35 nedfarter og 13 heiser inkludert 2 ekspresstolheiser. Lengste nedfart er 3,2 km, og største høydeforskjell er 550 meter. For snowboard og offpist er området rundt Gaustatoppen anerkjent som et fantastisk og særdeles utfordrende terreng. Gaustabanen transporterer nå besøkende helt til toppen av Gaustatoppen, og fra toppen er det mulig å stå ned flere ulike renner med varierende vanskelighetsgrad, og ikke minst å nyte utsikten på veien ned. Se www.gaustatoppen.no for mer info.

Langrenn
Sommeren 2017 var det byggestart for prosjektet Et Sprekere Gaustaområde, som bygger nye langrennsspor fra Bygget/Hovdestaul via Gaustablikk Høyfjellshotell, skistadionen og videre inn mot Den Lykkelige Sportsmann og Vatnedalen. Det er i 2017 investert ca. kr 14 500 000,- i oppgraderingen av løypenettet, som er første fase på en større modernisering av langrennsløypenettet i området. Se www.gaustatoppen-naturpark.no for mer info om prosjektet Et Sprekere Gaustaområde.

Som en komplett skidestinasjon tilbyr Gaustaområdet meget gode langrennsforhold. Området har cirka 90 km med preparerte langrennsløyper, fordelt på 17 løyper som spenner seg over alle vanskelighetsgrader fra en lett nybegynnerløype på 1 km til en skikkelig høyfjellstur på 23 km. Det er mange muligheter til å kombinere mellom løypene og forme sin egen tur. Løypene er godt merket, og cirka 13 km av dem er i tillegg kjørt opp med skøytespor. GKT preparerer alle løypene hver dag hele sesongen så lenge værforholdene tillater det, og streber etter høy kvalitet på prepareringen.

Gaustatoppen
Gaustatoppen, som mange mener er Norges vakreste fjell, rager over Rjukan med sine 1883 m.o.h. Det er ca. 1 600 meter fra dalbunn og opp til toppen. Årlig tar ca 30 000 mennesker turen opp på Gaustatoppen for å nyte den spektakulære utsikten. I klarvær kan man se østover til grensen til Sverige og sydover til kysten. Utsikten v iser over én sjettedel av Norge. Hver dag i påsken (og under sommersesongen) kan du kjøpe kaffe, vafler og mat i Turistforeningens gamle steinhytte på toppen. Gaustatoppen Turisthytte ble bygd opp allerede i 1893 av fjellets egen naturstein.

Sommer og høst
Det er minst like fantastisk på Gaustatoppen Lodge sommer og høst som om vinteren og våren. Det er variert tur- og sykkelterreng med muligheter for å fiske, ro eller padle nede på Kvitåvatn eller bade i friskt fjellvann. Krossobanen er Nord-Europas første totausbane fra 1926 og ligger kun ca. 20 km fra Lodgen langs veien gjennom Rjukan. På toppen av banen ved Gvepseborg finner du innfallsporten til Hardangervidda, den populære solstien og noen av de første hyttene til Den Norske Turistforening. Det er også viktig å nevne at Unescos verdensarv nylig listet Rjukan industrihistorie og Vemork kraftstasjon, og det finnes mengder av spennende historie og kultur å gjøre seg kjent med via muséene og informasjonstavlene i området.

Servicetilbud
Det store Gaustablikk Høyfjellshotell og den populære Den Lykkelige Sportsmann Gjestehus med afterski og servering ligger langs Kvitåvatnvegen. Ved Gaustablikk skisenter er det også afterski og restaurant, skiutleie og Sport1-butikk samt den lille dagligvarehandelen Pose&Sekk. Nedenfor Gaustatoppen Naturpark på andre siden Kvitåvatn og alpinanlegget ligger Bygget som tilbyr mat, afterski og utlevering av nøkler fra Gaustabooking. Se www.visitrjukan.com og meld deg på nyhetsbrevet for mer informasjon om områdets mange tilbud!

Det tar cirka 15 minutter at kjøre ned til Rjukan, der det finnes flere matbutikker så som Spar, Kiwi og Coop, Vinmonopol, meget populære Rjukanbadet, restauranter og butikker. Gvepseborg café & restaurant, til hvilken den anrike Krossobanen tar deg fra Rjukan, er absolutt verdt et besøk. Se www.krossobanen.no for mer info.

Innhold

1. etg: primærrom utgjør 42 m² som omfattes av entré, wc, bad, kjøkken og stue.

2. etg: primærrom utgjør 26 m² som omfattes av loftstue og 3 soverom. Totalt gulvareal i 2. etasje er 33 m².

Standard

Kjøkken
Malt kjøkkeninnredning med fyllingsdører, avtrekkshette, oppvask -og skyllekum med 1-greps blandebatteri, integrert komfyr, nedfelt platetopp, oppvaskmaskin, kjøl -og fryseskap,sort steinplate/benkplate. Himling: Naturfarget skyggepanel med spotter montert opp på beisede kraftig drager(250x170mm). Vegger: Beisa laftavegg. Gulv: Sort flis med skiferstruktur og varmekabel.

Bad og WC
Baderomsinnredning med heldekkende glass servant med 1-greps blandebatteri, dusjkabinett med temperaturinnstilling på blandebatteri, gulvtoalett. Ventilasjon: Elektrisk vifte med bevegelsesensor. Himling: Naturfarget skyggepanel m/spotter montert opp på beisede kraftige dragere(250x170mm). Vegger:Beisa laftavegg/skyggepanel. Gulv:Flis. m/varmekabel og sluk antas å være under dusjkabinett.

Servant på skap med 1-greps blandebatteri, gulvtoalett. Ventilasjon: Elektrisk vifte i med bevegelsesensor. Himling: Naturfarget skyggepanel montert opp på beisede kraftige dragere(250x170mm). Vegger: Beisa lafta vegg/skyggepanel. Vegglampe styres av bevegelsesensor. Gulv: Sort flis m/skiferstruktur og varmekabel.

Peis og pipe
Stålpipe som er montert ned på Jøtul peisovn. Antar Jøtul F 373 BLE Peisovn som er plassert 60mm fra lafta vegg. Ingen synlig feieluke, så ved feiing vil sot og oske komme ned i peis.

Gulv, vegger og himlinger
Etasjeskille mellom krypkjeller og 1.etg. består av Lecaplank. Etasjeskille mellom 1.etg. og 2.etg. består av tre bjelkelag har noe ujevne høyder. I bad hvor gjennom føringer i leca plank er synlig er ikke åpninger tettet. Furu heltre trapp med beiset inntrinn og malte opptrinn og vanger, rekkverk, men håndløper på vegg mangler.

ENTRE/HALL:
Himling: Naturfarget skyggepanel m/spotter montert opp på kraftige beisede dragere(250mmx170mm).
Vegger: Beiset lafta vegg/skyggepanel. Tablå for lys i hytta er plassert ved ytterdør.
Gulv: Sort flis m/skiferstruktur og varmekabel.

SOVEROM 1:
Himling: Naturfarget slettpanel montert opp på beisede åser.
Vegger: Beiset laftavegg.
Gulv: Furugulv. 2 senger m/4 sengeplasser. Kommode.

SOVEROM 2:
Himling: Naturfarget slettpanel montert opp på beisede åser.
Vegger: Beiset lafta vegg.
Gulv: Furugulv. Dobbelt seng m/nattbord ; 2 sengeplasser.

SOVEROM 3:
Himling: Naturfarget slettpanel montert opp på beisede åser.
Vegger: Beiset lafta vegg.
Gulv: Furugulv. Dobbeltseng med 2 sengeplasser, sitteplass.

LOFTSTUE:
Himling: Naturfarget slettpanel montert opp beisede åser. Generelt så har 2.etg skråtak med reduserte høyder som resulterer i redusert luft veksling i rommet i forhold til at det brukes som oppholdsrom.

VVS
Vannrør er det benyttet rør i rørsystem og samlestokk er plassert i krypkjeller ned hengt fra Lecaelementer i himling. Avløpsrør er plassert under Leca element dekke og vegger og er derfor ikke i vegg mellom bad og toalett(noe synlig under servant), men det er ingen tegn til lekkasjer hverken av vann eller avløp på overflater. Varmtvannsbereder er plassert i krypkjeller.
Frostvake/ovn som hindrer frost i krypkjeller er etablert. Bryter for varmekabel på vannrør inn i hytta er i krypkjeller. Hytta har ikke sentralvarmeanlegg.

Elektro
Elektrisk anlegg er skjult anlegg, 400V anlegg. Sikringskap er plassert bak speil i entre har 32 Ampere hovedsikring, automatsikring, jordfeilbryter, overspeningsværn, kurs 14 er transformator for sentralstyring av lys,etc. Tablå for lys i hytta er plassert i entre. Sluttkontroll etter arbeid på elektrisk er utført KTEC AS, datert 22.09.2011. Samsvarserklæring fra el innstallatør KTEC AS, datert 22.09.2011. Hytta har AMS måler for registrering av strømforbruk og som er installert 30.10.2017.

Byggemåte

Grunnmur/kjellermur består av lettklinkerblokker. Synlig grunnmur er forblendet med skiferpanel utvendig. Krypkjeller er ikke ventilert med ventiler . Bod ytterst har en ventil. Hytta har stort sett kryprom under etasjeskille av Lecaplank , hvor det er etablert plass for teknisk hvor varmtvannsbereder er plassert.

Laftestokker av 200mm laft med ull mellom stokkene. Laftevegg er avsluttet mot firkantsøyle ved trapp mot 2.etg. En,-og tofags sidehengslet og faste vinduer m/faste sprosser og isolerglass. Malt ytterdør m/riflet glass +isolerglass og tetningslist. Boddør til krypkjeller. Terrassedør med løse sprosser og isolerglass. Innvendige dører er Scanflex malt dører med speiler. Dører og vinduer har profilert belistning innvendig. Utvendig har vinduer og dører kraftig belistning.

Åstak hvor åser er opplagt på laftet vegg i gavler samt midt i bygg, slettpanel opplagt på åser, antar 48x198mm sperrer med 200mm isolasjon, vindsperre, lekter for lufting , taktro. Taket antas tekket med helsveiset duk og torvtak som overflate. Innvendig takrenne som er plassert innenfor torvhaldstokk og har sorte tak rennenedløp.

Hytta har ingen terrasse, balkonger og utvendig trapp, men foran inngang antas at det er planert område med pukk. Utenfor terrassedør er det ikke bygd noen terrasse, men det er liten horisontal flate i terrenget utenfor dør.

Bebyggelse

Fritidsbebyggelse med frittstående hytter, tomannshytter og leiligheter i firmannsboliger.

Tomt

Eiet tomt: 1315 m²

Parkering

2 biloppstillingsplasser per hytte på felles tomt.

Adkomst

Adkomst fra Hesteøgravegen via felles oppkjørsel. Trapp opp til hytta.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med gulvvarme og panelovner. Supplerede vedfyring.

Sameiet

Leiligheten er en del av et sameie med 4 hytter/seksjoner. Hver hytte betaler sin bygnings faste og løpende kostnader for seg selv. Det opplyses om at ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et og samme boligsameie jmf lov om eierseksjoner §22

Skoler

Hytta er en del av Gaustatoppen Naturpark Velforening. Velforeningens medlemmer består av de som eier tomter, hytter, leiligheter (seksjoner) eller annen bygningsmasse innenfor velforeningens geografiske område. For disse er medlemskap obligatorisk.

Velforeningens formål er å vedlikeholde og forvalte fellesarealet og ivareta medlemmenes fellesinteresser når det gjelder trivsel og miljø på en økonomisk og ressursmessig forsvarlig måte.

Velforeningen skal sørge for vedlikeholdsplikten av veinettet og vedlikeholdsplikten til ledningsnettet med kummer og tilhørende installasjoner. Velforeningen har ingen ansatte.

Fra velforeningens vedtekter:
- Hyttetomtene skal ikke inngjerdes med mindre det følger av de enkelte reguleringsbestemmelser.
- Det kan ikke settes opp parabolantenner, flaggstenger og portaler.
- Innenfor eiendommer som er tilsluttet Gaustatoppen Utmarkslag, gjelder det en utvidet båndtvangsbestemmelse (1. april til 10 september). Tomtekjøper plikter å respektere de til enhver tid gjeldende bestemmelser for båndtvang og løshunder.

Se www.gaustatoppen-naturpark.no/velforening for oppdaterte dokumenter som innkalling til og protokoll fra årsmøte, årsregnskap og informasjon om prosjektet Et Sprekere Gaustaområde.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Andel fellesgjeld

Sameiet har ingen felles lån eller gjeld.