An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Eiendom

NYERE HYTTE VED GAUSTATOPPEN: Høy standard. Totalt gulvareal ca. 145 m². 2 stuer, 4 sov, 2 bad. Utsikt. Ski inn/ut.

NYERE HYTTE VED GAUSTATOPPEN: Høy standard. Totalt gulvareal ca. 145 m². 2 stuer, 4 sov, 2 bad. Utsikt. Ski inn/ut.

Fakta

 • Løkjestaulkilsvegen 37
 • Primærrom
  106
 • Boligtype
  Hytte
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  4

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  5 500 000 ,-

Omkostninger

5 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
137 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 500 000,-))
5 400,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
204,- (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
--------------------------------------------------------
158 054,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 658 054,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  106
 • Tomt
  899

Matrikkel

Gnr.120 Bnr.403 Orgnr.992851589 i Tinn kommune

Adresse

Løkjestaulkilsvegen 37
3660 Rjukan

Prisantydning inkludert omkostninger

5 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
137 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 500 000,-))
5 400,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
204,- (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
--------------------------------------------------------
158 054,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 658 054,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige og private gebyrer.

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter til Tinn kommune ca. kr 12 000,- per år.

Det er ikke eiendomsskatt i Tinn kommune.

Brøyting egen oppkjørsel og parkeringsplasser ca. kr 3 500,- per år.

Velforeningskontingent Gaustatoppen Naturpark kr 7 200,- per år (betales kr 3 600,- per halvår).

Bidrag til langrennsløyper kr 1 200,- per år

Øvrige kostnader som strøm, forsikring, tv, internett, alarm osv vil variere avhengig av antall brukere av hytta, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Kommunale avgifter

Kr. pr

Areal

Primærrom: 106 kvm, Bruksareal: 109 kvm. Arealet av primære rom (P-rom) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger og sjakter mellom disse rommene. Arealet er oppgitt ihht. utbyggers tegninger og målinger og ikke kontrollert av megler. Hytta har 4 soverom.

Type eiendom

Selveier, Hytte

Byggeår

Hytta ble oppført i 2018

Energimerke

Energimerke er ikke utarbeidet.

Høydepunkter

- Helt nyoppført og innflyttingsklar fritidsbolig over 2 plan tatt i bruk november 2018

- Populær hyttemodell med innholdsrik planløsning

- Totalt innvendig gulvareal utgjør ca. 145 m². BRA med 1,9 meter eller mer i takhøyde utgjør ca. 109 m².

- Platting i hovedsak mot vest ca. 50 m²

- Stor stue og kjøkkendel med herlig takhøyde og lekre vindusløsninger

- Meget god standard levert av lokale, erfarne håndverkere ved Gaustatoppen Hyttegrend AS

- Smart planløsning med storstue + stue på hemsen, 4 soverom, 2 bad, og gode oppbevaringsrom i begge etasjer

- Attraktiv beliggenhet rett ved den nye alpinbakken mellom H25 og H27 i Gaustatoppen Naturpark

- Flott utsikt mot Gaustatoppen, Gaustablikk og fjellheimen ved Hardangervidda

- Beliggende i det spennende, nye hyttefeltet H25 mellom Kvitåvatn, alpinbakkene og den nye langrennsløypa

- Kort vei senterområdet, restaurant, skiutleie m.m.

Beliggenhet

Eiendommen har en attraktiv beliggenhet ca. 950 moh., høyt i det nye, spennende hyttefeltet H25. Umiddelbar nærhet til alpinbakkene og rett over de nye langrennsløypene, i Gaustatoppen Naturpark. Kort vei til senterområdet ved hyttefeltet med restaurant Bygget, skiutleie, servicesenter med mer. Eiendommen ligger nær friområder og har gode solforhold. Populære turstier sommer som vinter rett rundt området.

Alpint
Skianlegget på Gaustablikk er kjent for å være snøsikkert og for å åpne tidlig hvert år. Gjennom de siste årene har området utviklet seg til et moderne skianlegg med tilbud for hele familien. Skisenteret har nå 35 nedfarter og 13 heiser inkludert 2 ekspresstolheiser. Lengste nedfart er 3,8 km, og største høydeforskjell er 550 meter. For snowboard og offpist er området rundt Gaustatoppen anerkjent som et fantastisk og særdeles utfordrende terreng. Gaustabanen transporterer nå besøkende helt til toppen av Gaustatoppen, og fra toppen er det mulig å stå ned flere ulike renner med varierende vanskelighetsgrad, og ikke minst å nyte utsikten på veien ned.

Langrenn
Sesongen 2018-2019 ferdigstilles Fase 1 av prosjektet Et Sprekere Gaustaområde, som bygger nye langrennsspor mellom Gaustatoppen Naturpark, Gaustablikk Høyfjellshotell, skistadionen og videre inn mot Den Lykkelige Sportsmann og Vatnedalen. Det ble i 2017-2018 satt av midler på ca. kr 14 500 000,- til oppgraderingen av løypenettet, som er første fase på en større modernisering av langrennsløypenettet i Gaustaområdet. Se www.langrenngaustaomraadet.no for mer info. Som en komplett skidestinasjon tilbyr Gaustatoppen og Gaustablikk også meget gode langrennsforhold. Området har cirka 90 km med preparerte langrennsløyper, fordelt på 17 løyper som spenner seg over alle vanskelighetsgrader fra en lett nybegynnerløype på 1 km til en skikkelig høyfjellstur på 23 km. Det er mange muligheter til å kombinere mellom løypene og forme sin egen tur. Løypene er godt merket, og cirka 13 km av dem er i tillegg kjørt opp med skøytespor. Løypeselskapet i Gaustatoppen preparerer alle løypene hver dag hele sesongen så lenge værforholdene tillater det, og streber etter høy kvalitet på prepareringen.

Gaustatoppen
Gaustatoppen, som mange mener er Norges vakreste fjell, rager over Rjukan med sine 1 883 m.o.h. Det er ca. 1 600 meter fra dalbunn og opp til toppen. Årlig tar ca. 130 000 mennesker turen opp på Gaustatoppen for å nyte den spektakulære utsikten. I klarvær kan man se østover til grensen til Sverige og sydover til kysten. Utsikten viser da over én sjettedel av Norge. Hver dag på senvinteren, og under sommer- og høstsesongen, kan du kjøpe kaffe, vafler og mat i Turistforeningens gamle steinhytte på Gaustatoppen. Gaustatoppen Turisthytte ble bygd opp allerede i 1893, av fjellets egen naturstein.

Sommer og høst
Det er minst like fantastisk ved Gaustatoppen sommer og høst som det er vinter og vår. Det er variert tur- og sykkelterreng med muligheter for å fiske, ro eller padle nede på Kvitåvatn eller bade i friskt fjellvann. Krossobanen er Nord-Europas første totausbane fra 1926 og ligger kun ca. 20 km fra Gaustaområdet, langs veien gjennom Rjukan. På toppen av banen ved Gvepseborg finner du innfallsporten til Hardangervidda, den populære solstien og noen av de første hyttene til Den Norske Turistforening. Det er også verdt å nevne at Unescos verdensarv nylig listet Rjukan industrihistorie og Vemork kraftstasjon, og det finnes mengder av historie og kultur å gjøre seg kjent med via muséene og informasjonstavlene i nærområdet.

Servicetilbud
Det store Gaustablikk Høyfjellshotell og den populære Den Lykkelige Sportsmann Gjestehus med afterski og servering ligger langs Kvitåvatnvegen. Ved Gaustablikk skisenter er det også afterski og restaurant, skiutleie og Sport1-butikk samt den lille dagligvarehandelen Pose&Sekk. Nedenfor Gaustatoppen Naturpark på andre siden Kvitåvatn og alpinanlegget ligger Bygget som tilbyr mat, afterski og utlevering av nøkler fra Gaustabooking. Se www.visitrjukan.com og meld deg på nyhetsbrevet for mer informasjon om områdets mange tilbud! Det tar cirka 15 minutter at kjøre ned til Rjukan, der det finnes flere matbutikker så som Spar, Kiwi og Rema 1000, Vinmonopol, meget populære Rjukanbadet, restauranter og butikker. Gvepseborg café & restaurant og spennende nye Rjukan Klatrepark, til hvilke den anrike Krossobanen tar deg fra Rjukan, er absolutt verdt et besøk. Se www.krossobanen.no for mer info.

Innhold

1. etasje: Primæarrom utgjør ca. 91 m² fordelt på entré/gang, bad/wc, 3 soverom, kjøkken og stue. Sekundærrom utgjør ca. 0 m². Utebod 3 m² kommer i tillegg. BRA utgjør ca. 94 m². Gulvareal utgjør ca. 94 m².

2. etasje/hems: (ikke målbart Primærrom eller BRA grunnet takhøyde): Primæarrom utgjør ca. 15 m² fordelt på gang/hems-stue, bad og soverom. Sekundærrom utgjør ca. 0 m². BRA utgjør ca. 15 m². Gulvareal utgjør ca. 51 m², der 36 m² av etasjens gulvareal er ikke målbart grunnet skråhimling med lavere takhøyde en 1,90 m på hver side. Dette etter målereglene gitt i NS3940.

Totalt areal: Primærrom utgjør ca. 106 m². Sekundærrom utgjør ca. 3 m². BRA utgjør ca. 109 m². Totalt innvendig gulvareal utgjør ca. 145 m².

Standard

Høykvalitetshytte med gjennomgående stilsikre og gode løsninger. Hytta har en meget god planløsning med flere brukssoner, møbleringsmuligheter og meget gjennomtenkte oppbevaringsrom. Bildene er fra den ferdigstilte hytta som selges.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning med vaskekum fra anerkjent leverandør. Benkeplate i sort granitt stein fra Strandberg stein. Hvitevarer fra Siemens og Bosch på kjøkken, stekeovn, platetopp med induksjon, ventilator, kombiskap kjøl/frys samt oppvaskmaskin, er inkludert i leveransen. Ettgreps kran/blandebatteri type Fima sort capo. Benkebelysning under overskap kjøkken. Komfyrvakt.

2 bad
Baderomsinnredning med steinplate fra Strandberg stein. Standard røropplegg med sluk. 200 liter Super S varmtvannsbereder plassert i 2. etasje. WC/Klosett type Trevi. Dusjnisjer med moderne dusjvegger fra INR, type ARC 12. Termostatstyrte dusjbatterier. Ettgreps blandebatterier. Vannuttak og avløp til vaskemaskin på bad i 1. etasje. Innvendig stoppekran. Elektronisk vannstopper. Avtrekksvifter på badene. Gråspettede fliser på gulv og vegg - lagt i omvekslende mønster på vegg.

Senger
Familiekøye med skuffer 150cm i beiset utførelse i Sov 1. Køyeseng med skuffer i beiset utførelse i Sov 2. Sov 3 og 4 leveres uten senger.

Vegger og listverk
Hytta er beiset utvendig 2 strøk type Tyrilinbeis. Hytta er beiset innvendig 1 strøk type gråtonet Tyrilinbeis. Listverk/utforing og innvendige dører beises i gråtonet Tyrilin.

Peis og pipe samt skifer
Moderne peis med Brunner peisinnsats. Murt Lecapipe, pusset utvendig. Skiferfliser på gulv i hall.

Elektro
100 punkter, med sikringsskap og jordingsanlegg. GSM Sikom fixi med varmestyring via app. Gulvvarme i stue/kjøkken, hall, bad og sov 1 er koblet mot varmestyringsanlegget. 4 stk varmeovner som er koblet mot varmestyringsanlegget. Ca. 25 stk LED downlights. Spottskinne med 3 spotter på stue på hems. Taklamper på øvrige rom. Doble datapunkter stue 1. etasje og på hems. Utelys "opp og ned lys" med fotocelle. Brannvarslingsanlegg, seriekoblet. Fiber inn til hyttevegg. Kjøper betaler selv for tilkobling av fiber inne i hytta. Anbefalt leverandør er Tinn Energi.

VVS-installasjoner
Fritidsboligen er tilkoblet kommunalt vann og avløp (Tinn Vann og Avløp AS). Bygningen har rør i rør system hvor skap er plassert i bad 1. etasje samt bad 1. etasje, og skapet har drenering ut av vegg i bunnvegg. Vannrør fra offentlig ledning er isotermvannledning.

Byggemåte
Yttervegger 198mm bindingsverk med 198mm dobbelfalset panel som ytterkledning. Ytterveggene blir levert med 200mm isolasjonInnvendige vegger 98mm bindingsverk med isolasjon. Inngangsdør med flere vinduer, og samme farge som øvrige vinduer.

Takverk av limtre, takstoler/sperrer, underpanel og underlags papp med glidesjikt. Takverket blir levert med 270mm isolasjon. Tretak av creoltak med silver takrenner og nedløp.

Terrasser av impr.bjelker og 28mm terr.bord.

Innvendig panel type 14x145mm slettpanel furu på alle vegger/himling.

14 mm eikeparkett i stue/kjøkken, 4 soverom, loftstue og bod. 95mm fotlist i alle rom foruten bad. Trapp i furu utførelse med eiketrinn og beiset vanger og rekkverk.

Beiset profilert listverk 115 mm til dører og vinduer. Vinduer med 2 lags energi glass som vist på tegning. Innvendige dører av heltre med 2 speil. Utvendig ytter/boddør type Quick.

Byggemåte

Yttervegger 198mm bindingsverk med 198mm dobbelfalset panel som ytterkledning. Ytterveggene blir levert med 200mm isolasjonInnvendige vegger 98mm bindingsverk med isolasjon. Inngangsdør med flere vinduer, og samme farge som øvrige vinduer.

Takverk av limtre, takstoler/sperrer, underpanel og underlags papp med glidesjikt. Takverket blir levert med 270mm isolasjon. Tretak av creoltak med silver takrenner og nedløp.

Terrasser av impr.bjelker og 28mm terr.bord.

Innvendig panel type 14x145mm slettpanel furu på alle vegger/himling.

14 mm eikeparkett i stue/kjøkken, 4 soverom, loftstue og bod. 95mm fotlist i alle rom foruten bad. Trapp i furu utførelse med eiketrinn og beiset vanger og rekkverk.

Beiset profilert listverk 115 mm til dører og vinduer. Vinduer med 2 lags energi glass som vist på tegning. Innvendige dører av heltre med 2 speil. Utvendig ytter/boddør type Quick.

Eiendommens tilstand

Eiendommen er nyoppført, ferdigstilt høsten 2018, og det er ikke innhentet tilstandsrapport.

Bebyggelse

Eiendommen blir en del av Gaustatoppen Naturpark Velforening. Velforeningens medlemmer består av de som eier tomter, hytter, leiligheter (seksjoner) eller annen bygningsmasse innenfor velforeningens geografiske område. For disse er medlemskap obligatorisk.

Velforeningens formål er å vedlikeholde og forvalte fellesarealet og ivareta medlemmenes fellesinteresser når det gjelder trivsel og miljø på en økonomisk og ressursmessig forsvarlig måte.

Velforeningen skal sørge for vedlikeholdsplikten av veinettet og vedlikeholdsplikten til ledningsnettet med kummer og tilhørende installasjoner. Velforeningen har ingen ansatte.

Fra velforeningens vedtekter:
- Hyttetomtene skal ikke inngjerdes med mindre det følger av de enkelte reguleringsbestemmelser.

- Det kan ikke settes opp parabolantenner, flaggstenger og portaler.

- Innenfor eiendommer som er tilsluttet Gaustatoppen Utmarkslag, gjelder det en utvidet båndtvangsbestemmelse (1. april til 10 september). Tomtekjøper plikter å respektere de til enhver tid gjeldende bestemmelser for båndtvang og løshunder.

Se www.gaustatoppen-naturpark.no/velforening for oppdaterte dokumenter som vedtekter, innkalling til og protokoll fra årsmøte, årsregnskap og informasjon om prosjektet Et Sprekere Gaustaområde.

Tomt

Eiet tomt: 899 kvm.

Parkering

God plass til 2-4 biler i egen, opparbeidet oppkjørsel på tomten. Felles gjesteparkering i hyttefeltets vei, jf. reguleringskart.

Adkomst

Når du har tatt av til Gaustatoppen/Gaustablikk kjører du forbi Bygget/Hovdestaul som ligger på høyre side av veien, fortsetter under stolheisen og tar så av til høyre inn på Toreskyrkjavegenvegen ved det store, rødhvite skiltet til Gaustatoppen Naturpark. Følg veien oppover ca. 300 meter, og hold til venstre oppover i H25 ca. 50 meter før den nye tunnelen under skibakken. Følg veien i H25 oppover ca. 200 meter, og så kommer eiendommen på venstre hånd i det veien svinger til venstre rundt og over tomten.

Helårsvei frem til eiendommen, som brøytes etter behov i regi av velforeningen. Det er mulig å tegne årsabonnement for brøyting av egne biloppstillingsplasser. Det er ikke bom til Gaustatoppen Naturpark.

Fra Oslo/Vestfold til Gaustablikkområdet: Kjør til Kongsberg. Følg Riksvei 40 mot Geilo cirka 8 kilometer. Ta så av til venstre på Riksvei 37 mot Rjukan. Følg skilting mot Rjukan, forbi Bolkesjø og Gransherad, og langs Tinnsjøen. Når det er noen kilometer igjen til Rjukan sentrum; kjør av til venstre mot Gaustablikk/Gaustatoppen. Det tar cirka 2,5 time å kjøre til Gaustatoppen fra Oslo.

Fra Grenland til Gaustablikkområdet: Kjør Riksvei 36 mot Bø og ta av til høyre på Riksvei 360 mot Notodden. Ta til venstre på E134 mot Haugesund, så til høyre på Riksvei 361/37 mot Rjukan. Kjør av til venstre til Gaustablikk/Gaustatoppen når det er noen kilometer igjen til Rjukan sentrum. Det tar cirka 2,5 time å kjøre til Gaustatoppen fra Skien.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Egenandel på kr 4.000,- påløper etter 10 advokattimer eller ved tvist (hvis et fremsatt krav er bestridt eller ubesvart). Egenandelen refunderes dersom kunden mottar erstatning/prisavslag fra motparten. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens hvite- og brunevarer ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av dette prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Heftelser

Følgende heftelser er tinglyst på eiendommen: Gaustatoppen Naturpark velforening har tinglyst pant kr 50 000,- og pliktig medlemskap i velforeningen i alle eiendommer innenfor velforeningen. Overnevnte heftelser vil ikke bli slettet fra grunnboken. Ved etablering av pant i eiendommen gjøres det oppmerksom på at disse vil få prioritet etter overnevnte heftelser. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett for kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen og vil ikke bli slettet ved salg av eiendommen. Kommunen har legalpant i eiendommen i hht lov om pant § 6-1. Dette gjelder alle bebygde eiendommer i alle kommuner i Norge. Forpliktelsen(e) vil følge eiendommen og vil ikke bli slettet ved salg av eiendommen.

Vei, vann og avløp

Privat vei, vann- og avløpsnett som vedlikeholdes av velforeningen, og er tilknyttet offentlig vei Kvitåvatnvegen samt offentlig vann- og avløpsnett fra Tinn kommune.

Eier

Kenneth Nymo Pettersen
Tonje Nymo Pettersen

Formuesverdi

Formuesverdi kr per
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå. Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger). Formuesverdien finnes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Angi ønsket overtakelse i bud.

Evt. mulighet for utleie

Hele eller deler av eiendommen kan leies ut. Gaustatoppen Booking er et selskap i området som hjelper hytteeierne med utleie.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 01.10.2018. Dokumentet følger vedlagt i salgsoppgaven.

Regulering

Eiendommen ligger innenfor delområde H25 i Gaustatoppen Naturpark og er regulert til fritid. %BRA er 15 %. Reguleringskart og -bestemmelser følger vedlagt i salgsoppgaven.

Offentlige planer

Det blir anlagt alpinbakke vest for eiendommen. Se reguleringskart samt kommunedelplan 3333 hos megler for mer info.

Konsesjonsplikt

Det er ingen krav til konsesjon eller odels- eller forkjøpsrett ifbm. omsetning av eiendommen.

Forbehold

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i dokumenter som kan være interessante for handelen, slik som reguleringskart med bestemmelser, grunnboksutskrift og evt. servitutter / heftelser etc. Disse dokumentene kan ses på meglers kontor.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, evnt. forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.

Det er ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grenser/gjerder/ beplantning som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.
Det forutsettes at kjøper gjør seg kjent med henviste dokumenter inkludert alle salgsoppgavens vedlegg før budgivning/kjøp.

Boligselgerforsikring

Boligselgerforsikring er ikke tegnet av eier og egenerklæring er vedlagt. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingsloven § 3-10.

Hvitvaskingsloven

Fra 1/1 2004 er eiendomsmeglere underlagt hvitvaskingsloven. Dette innebærer at eiendomsmeglere er forpliktet til å melde fra om mistanke om forsøk på hvitvasking til Økokrim, uten at partene varsles om dette. Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for Eiendomsmeglingstjenester.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglerforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset opptil kr 45 millioner. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 millioner. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over kr 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Annet

Dersom ikke annet er opplyst/særskilt avtalt, gjelder Norges Eiendomsmeglerforbunds liste over løsøre og tilbehør som angir hva som bør følge med boliger og fritidsboliger ved salg. Særskilte avtaler om tilbehør må avtales før bindende avtale inngås, dvs før budaksept. Listen kan fås ved henvendelse til megler og vil være et vedlegg til kontrakten mellom partene.
Egen bygningsforsikring og innboforsikring må tegnes av kjøper.
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E verk eller brann-/feiervesen på eiendommen.

Dersom handel kommer i stand er det avtalt at selger betaler 2 % av salgssummen i provisjon ved salg av fritidseiendommen. I tillegg er det avtalt oppstartsgebyr kr 12 900,-, markedspakke kr 4 250,- og oppgjørshonorar kr 4 950,-. I tillegg belastes direkte utlegg. Ved salgssum lik prisantydning vil dette til sammen utgjøre ca kr. 130 000,- inkl mva. Dersom handel ikke kommer i stand belastes direkte utlegg, markedspakke og tillegg.

Det økonomiske oppgjøret mellom partene utføres av Sem & Johnsen Prosjektmegling ved oppgjørsansvarlig Vegar Solnørdal.

Oppdragsansvarlig

Sem & Johnsen Prosjektmegling
PB1488 Vika
0116 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 997812824