Eiendom

STOR LAFTET HYTTE I VATNEDALEN: Innholdsrik og stilriktig. Solrikt. Ski inn/ut. Herlig utsikt.

STOR LAFTET HYTTE I VATNEDALEN: Innholdsrik og stilriktig. Solrikt. Ski inn/ut. Herlig utsikt.

Fakta

 • Kvitåvatnvegen 635
 • Primærrom
  131
 • Boligtype
  Hytte
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  4

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  6 750 000 ,-

Omkostninger

6 750 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
204,- (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
168 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 750 000,-))
--------------------------------------------------------
170 004,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
6 920 004,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  131
 • Tomt
  519

Matrikkel

Gnr.106 Bnr.338 i Tinn kommune

Adresse

Kvitåvatnvegen 635
3660 Rjukan

Prisantydning inkludert omkostninger

6 750 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
204,- (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
168 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 750 000,-))
--------------------------------------------------------
170 004,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
6 920 004,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Det tas forbehold om endringer i offentlige og private gebyrer.

Faste løpende kostnader

Strømforbruk inklusiv jacuzzi kjøpt høsten 2017 (toppmodell fra Spatec) var forrige sesong i overkant av 15 000 kWh.

Kommunale avgifter til Tinn kommune ca. kr 12 000,- per år.

Det er ikke eiendomsskatt i Tinn kommune.

Brøyting egen oppkjørsel og parkeringsplasser ca. kr 6 500,- per år.

Velforeningskontingent inkl. bidrag til langrennsløyper kr 2 500,- per år

Øvrige kostnader som forsikring, tv, internett, alarm osv vil variere avhengig av antall brukere av hytta, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Kommunale avgifter

Kr. 12 697 pr År

Areal

Primærrom: 131 kvm, Bruksareal: 135 kvm, Bruttoareal: 151 kvm Arealet av primære rom (P-rom) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger og sjakter mellom disse rommene. Arealet er oppgitt ihht takstmannens målinger og ikke kontrollert av megler. Fritidsboligen har 4 soverom.

Type eiendom

Selveier, Hytte

Byggeår

Fritidsboligen ble oppført i 2012

Energimerke

Energimerke er ikke utarbeidet.

Høydepunkter

15 sengeplasser hvis også dagsenger brukes

Totalt ca. 160 m² gulvareal fordelt over 2 etasjer

Stor terrasse i betong

Fantastiske solforhold, sørvestvendt tomt og terrasse, og nydelig utsikt

Eiendommen grenser til friområde i sør

Helt skjermet og usjernert uteområde

Ski inn/ut til fantastiske langrennsløyper

Umiddelbar nærhet til alpinanlegget

Beliggenhet

Eiendommen har en attraktiv beliggenhet ytterst i hyttefeltet og ca. 956 moh. i populære og veletablerte Vatnedalen. Umiddelbar nærhet til alpinanlegget, og midt blant de beste langrennsløypene og den nye lysløypa. Kort vei til Den Lykkelige Sportsmann, og senterområdet ved hoyellet. Eiendommen ligger nær friområder og har meget gode solforhold. Populære turstier sommer som vinter rett rundt området.

Alpint
Skianlegget på Gaustablikk er kjent for å være snøsikkert og for å åpne tidlig hvert år. Gjennom de siste årene har området utviklet seg til et moderne skianlegg med tilbud for hele familien. Skisenteret har nå 35 nedfarter og 13 heiser inkludert 2 ekspresstolheiser. Lengste nedfart er 3,8 km, og største høydeforskjell er 550 meter. For snowboard og offpist er området rundt Gaustatoppen anerkjent som et fantastisk og særdeles utfordrende terreng. Gaustabanen transporterer nå besøkende helt til toppen av Gaustatoppen, og fra toppen er det mulig å stå ned flere ulike renner med varierende vanskelighetsgrad, og ikke minst å nyte utsikten på veien ned.

Langrenn
Sesongen 2018-2019 ferdigstilles Fase 1 av prosjektet Et Sprekere Gaustaområde, som bygger nye langrennsspor mellom Gaustatoppen Naturpark, Gaustablikk Høyfjellshotell, skistadionen og videre inn mot Den Lykkelige Sportsmann og Vatnedalen. Det ble i 2017-2018 satt av midler på ca. kr 14 500 000,- til oppgraderingen av løypenettet, som er første fase på en større modernisering av langrennsløypenettet i Gaustaområdet. Se www.langrenngaustaomraadet.no for mer info. Som en komplett skidestinasjon tilbyr Gaustatoppen og Gaustablikk også meget gode langrennsforhold. Området har cirka 90 km med preparerte langrennsløyper, fordelt på 17 løyper som spenner seg over alle vanskelighetsgrader fra en lett nybegynnerløype på 1 km til en skikkelig høyfjellstur på 23 km. Det er mange muligheter til å kombinere mellom løypene og forme sin egen tur. Løypene er godt merket, og cirka 13 km av dem er i tillegg kjørt opp med skøytespor. Løypeselskapet i Gaustatoppen preparerer alle løypene hver dag hele sesongen så lenge værforholdene tillater det, og streber etter høy kvalitet på prepareringen.

Gaustatoppen
Gaustatoppen, som mange mener er Norges vakreste fjell, rager over Rjukan med sine 1 883 m.o.h. Det er ca. 1 600 meter fra dalbunn og opp til toppen. Årlig tar ca. 130 000 mennesker turen opp på Gaustatoppen for å nyte den spektakulære utsikten. I klarvær kan man se østover til grensen til Sverige og sydover til kysten. Utsikten viser da over én sjettedel av Norge. Hver dag på senvinteren, og under sommer- og høstsesongen, kan du kjøpe kaffe, vafler og mat i Turistforeningens gamle steinhytte på Gaustatoppen. Gaustatoppen Turisthytte ble bygd opp allerede i 1893, av fjellets egen naturstein.

Sommer og høst
Det er minst like fantastisk ved Gaustatoppen sommer og høst som det er vinter og vår. Det er variert tur- og sykkelterreng med muligheter for å fiske, ro eller padle nede på Kvitåvatn eller bade i friskt fjellvann. Krossobanen er Nord-Europas første totausbane fra 1926 og ligger kun ca. 20 km fra Gaustaområdet, langs veien gjennom Rjukan. På toppen av banen ved Gvepseborg finner du innfallsporten til Hardangervidda, den populære solstien og noen av de første hyttene til Den Norske Turistforening. Det er også verdt å nevne at Unescos verdensarv nylig listet Rjukan industrihistorie og Vemork kraftstasjon, og det finnes mengder av historie og kultur å gjøre seg kjent med via muséene og informasjonstavlene i nærområdet.

Servicetilbud
Det store Gaustablikk Høyfjellshotell og den populære Den Lykkelige Sportsmann Gjestehus med afterski og servering ligger langs Kvitåvatnvegen. Ved Gaustablikk skisenter er det også afterski og restaurant, skiutleie og Sport1-butikk samt den lille dagligvarehandelen Pose&Sekk. Nedenfor Gaustatoppen Naturpark på andre siden Kvitåvatn og alpinanlegget ligger Bygget som tilbyr mat, afterski og utlevering av nøkler fra Gaustabooking. Se www.visitrjukan.com og meld deg på nyhetsbrevet for mer informasjon om områdets mange tilbud! Det tar cirka 15 minutter at kjøre ned til Rjukan, der det finnes flere matbutikker så som Spar, Kiwi og Rema 1000, Vinmonopol, meget populære Rjukanbadet, restauranter og butikker. Gvepseborg café & restaurant og spennende nye Rjukan Klatrepark, til hvilke den anrike Krossobanen tar deg fra Rjukan, er absolutt verdt et besøk. Se www.krossobanen.no for mer info.

Innhold

1. etasje primærrom utgjør 103 m² som omfattes av åpen stue-kjøkkenløsning, dagseng/kosekrok, bad med boblekar, badstue og dusj, 2 soverom med hhv. dobbeltseng og køyeseng, vindfang, innvendig bod/vaskerom, hall med trapp til 2. etasje. Sekundærrom 4 m² som utgjør teknisk rom.

2. etasje primærrom utgjør 28 m² som omfattes av 2 soverom med 3 sengeplasser i hvert rom, egen sovealkove med dobbeltseng, samt en enkelseng i oppstuen, bad, og koselig oppstue. Gulvareal i 2. etasje er ca. 53 m² og totalt gulvareal i hytta er ca. 160 m².

Fullisolert bod/ vedbod på 13,5 m² med peisovn, strøm og innredet for sosialt med store og små. Egen dør til vedbod/ lagring.

Standard

Nyere, laftet friitdsbolig samt fullisolert bod. Gjennomgående god standard og planløsning. Hytta er behandlet med jernvitrol som i følge eier gjør den tilnærmet vedlikeholdsfri, og terrassen er støpt betong som heller ikke trenger vedlikehold.

Kjøkken
Ikea kjøkkeninnredning med høyglans overflater på fronter og rund avtrekkshette, oppvask -og skylle kum med 1-greps blandebatterie med hånddusj, 38mm heltre eik benkeplate, integrert steketopp, stekeovn, oppvaskmaskin, kaffemaskin, kjøl og fryseskap. Himling: Hvit malt Skyggepanel type skrå med spotter. Vegger: Mørk beisa lafta vegg. Gulv: Riga Parkett 21mm heltre eik m/varmekabel.

Bad 1
Baderomsinnredning med heldekkende servant, ettgreps blandebatteri, dusjkabinett m/blandebatteri med temperaturinnstilling, Tornad boblekar, veggtoalett. Ventilasjon: Elektrisk vifte i yttervegg. Himling: Hvitmalt Skyggepanel type skrå med /spotter. Vegger: Mørk beisa lafta vegg og panel rundt veggtoalett. Gulv Flis med varmekabel hvor det er etablert sokkelflis opp på lafta vegg og topp er dekket av trelist.

Badstue
Benker med osputførelse og Tylö elektrisk badstueovn. Ventilasjon: Ventil ved tak/himling m/luke. Himling: Osp faspanel. Vegger: Osp faspanel. Gulv: Løs Osp tremmer montert opp på flisgulv.

Bad/Toalett 2. etasje
Servant på vegg med ettgreps blandebatteri, veggtoalett. Himling: Hvit beiset Skyggepanel type skrå.. Vegger: Mørk beiset Skyggepanel type skrå, annen type panel på innkassing av sisterne på veggtoalett.. Gulv: Flis 30x60 m/varmekabel.

Gulv, vegger og himlinger
Vindfang: Himling: Hvit malt Skyggepanel type skrå montert opp åser og vegg. Vegger: Mørk beiset lafta vegg. Gulv: Grå flis 30x60 m/varmekabel.

HALL: Himling: Hvitmalt Skyggepanel type skrå med spottter. Vegger: Mørk beiset lafta vegg. Gulv: Grå flis 30x60 med varmekabel.

STUE: Himling: Hvit beiset Skyggepanel type skrå montert opp åser og vegg med 4 pendellamper. Vegger: Mørk beiset lafta vegg. Gulv: Riga Parkett 21mm heltre eik med varmekabel..

SOVEROM 1: Himling: Hvit malt Skyggepanel type skrå montert opp åser og vegg m/taklampe. Vegger: Mørk beiset lafta vegg. Gulv: Riga Parkett 21mm heltre eik ed varmekabel.

SOVEROM 2: Himling: Hvit malt Skyggepanel type skrå montert opp åser og vegg m/taklampe. Vegger: Mørk beiset lafta vegg. Gulv: Riga Parkett 21mm heltre eik med varmekabel.

SOVEALKOVE: Himling: Hvit beiset Skyggepanel type skrå montert opp åser og vegg. Vegger: Mørk beiset lafta vegg.Gulv: Gulv er dekket av seng. Riga Parkett 21mm heltre eik.

TEKNISK ROM: Samlestokk for rør i rør system. Vannledning med stoppekran og selvregulerende varmekabel på vannrør inn i hytta. OSO varmtvannsbereder som står opp på sluk. Sikringskap med automatsikringer. Himling: Ubehandlet Skyggepanel type skrå montert opp åser og vegg med taklampe. Vegger: Mørk beiset lafta vegg. Gulv: Grå flis 30x60 med varmekabel. Gulv har sluk og det er plassert under varmtvannsbereder.

OPPSTUGU: Himling: Hvit beiset Skyggepanel type skrå montert opp åser og vegg. Vegger: Mørk beiset lafta vegg/Skyggepanel type skrå. Gulv: Riga Parkett 21mm heltre eik m/varmekabel. Sovealkove i hjørne; 2 soveplasser. 2 sofaer med totalt 2 soveplasser. Panelovn.

SOVEROM 3: Himling: Hvit beiset Skyggepanel type skrå montert opp på åser og vegg. Vegger: Mørk beiset lafta vegg. Gulv: Riga Parkett 21mm heltre eik.Panelovn.

SOVEROM 4: Himling: Hvitbeiset Skyggepanel type skrå montert opp på åser og vegg. Vegger: Mørk beiset lafta vegg. Gulv: Riga Parkett 21mm heltre eik. Panelovn.

Trapp med repo med malte vanger og eik trappetrinn samt rekkverk.

Peis og pipe
Schiedel elementpipe som er helbeslått over tak og med pusset overflate innvendig hytte. Stovax peis med glassdør i stue.

Terrasser ca. 53 m² og boblebad
Overbygd inngangsparti ca. 2,5 m², men hvor betonggulvet er ca. 3,7 m². Overbygd terrasse utenfor to-fløyet terrassedør ca. 7,9 m², hvor det er betonggulv. Betongulvet er utvidet videre på gavlvegg med ca. 5 m². Utenfor det montert skiferheller i grus på siden av D1 Chairman II, (HighEnd) levert av Spatec Drammen som ikke følger hytta men kan kjøpes i tilegg. Terrasse utenfor stue, kjøkken ca. 34 m² der gulv av betong.

Vinduer og dører
Vinduer med 3-lags energiglass hvor sprosser er fuget til glass på både innvendig og utvendig side. Malt ytterdør med tetningslist. Dobbel terrassedør m/energi mot terrasse i 1.etg., hvor en fløy skyves over på den andre. Innvendige dører er malte speildører i 1.etg. Innvendige dører i 2.etg. er dørblad i plank.

VVS og elektro
Vannrør er rør i rørsystem med utgangspunkt fra samlestokk i teknisk rom. Fritidsboligen er tilkoblet feltets sitt ledningsnett som er vidre koblet offentlig vann og avløp. Vannledning med stoppekran og selvregulerende varmekabel på vannrør inn i hytta. Stoppekran er plassert i bod/teknisk rom. Vaskemaskin i teknisk rom. OSO varmtvannsbereder er plassert i teknisk rom og rommet har sluk i gulv og hvor sluk er plassert under varmtvannsbereder.

Bygning har innlagt strøm. Sikringskap m/automatsikringer NEK 400. Overspenningsvern. Overbelastningsvern. Skjult anlegg. Samsvarserklæring for installasjon av AMS måler er datert 30.10.2017. Hytta har innlagt fiberkabel for TV og internett, men ikke tilkoblet i følge eier. Brannslukningsapparat plassert under trapp i hall. Røykvarslere i stue, teknisk rom og topp trapp i Uppstugu i 2.etg som er seriekoblet til NOBI 220 brannalarmsentral plassert i teknisk rom. For øvrig er det spesialtilpassede plissegardiner i hele 1.etg. i hytta.

Byggemåte

Betongplate hvor grunnmur isolering antar det er brukt Jackon elementer. 200 mm isolasjon mot grunn under yttervegger og bærevegger er det forsterkninger
i betongplate. Under Riga Parkett- 21 mm heltre eik er varmekabler montert i påstøp/avrettingsmasse, deretter krysfiner/sponplater og eikegulv montert opp på dette i følge eier. Flisgulv: på støp/avrettingsmasse hvor varmekabler er montert deretter på limt fliser. Eier opplyser om at det montert drensledning og duk over pukkmasser.

200 mm laftevegg i yttervegger samt innvendige bærevegger. Etasjeskille består av trebjelkelag.

Åstak med sperrer,Tyvek, 96mm kryss lufting, rupanel. Papp, knotteplast og torvtak. Kobber takrenner med kobber nedløp og skvettsink av kobber.

Eier opplyser at uthus/vedbod er oppført på isolert betongplate på mark med forsterkninger under yttervegger og bærevegger. Bygget står på kult som er komprimert og mettet med pukk. Det er ikke foretatt grunnundersøkelse. Vegger består av Lecamur med puss innvendig og forblendet med Skiferpanel utvendig og laftet tømmer i møne på gavlvegger. Taksperrer er opplagt på mønsås og på drager på yttervegg. Taktro, papp, knotteplast og torvdekke. Kobberbeslag ved takfot. Hvitmalt Slettpanel er montert fra mønsås og ned drager på langvegg. Bygget har ikke takrenner. Ytterdør av stående plank; 1 på gavlvegg og 1 på langvegg. Betongulv. Bygget har elektrisk strøm jordkabel fra hytte. Spotteskinne undermønsås som styres av demper. Spotter i gesims på gavlvegg styres av fotocelle. Dovre Peisovn står på betongulv hvor stålpipe er montert på topp ovn. Steinhelle foran dør på gavlvegg.

Eiendommens tilstand

I henhold til takstmanns tilstandsrapport har følgende fått tilstandsgrad 2: vinduer og dører, bad, innvendig trapp
Overnevnte tilstandsgrad kan innebære nødvendig utbedring, se tilstandsrapport med takstmanns kommentarer. Det gjøres oppmerksom på at tilstandsgrad 0 og 1 ikke er kommentert her, men kun fremgår av vedlagte tilstandsrapport, samt at ingen deler av bygningsmassen har fått tilstandsgrad 3.

Bebyggelse

Vatnedalen lengst inn i Gaustaområdet er i hovedsak bebygget med frittstående hytter i tradisjonell utførelse.

Tomt

Eiet tomt: 519 m²

Parkering

Biloppstillingsplasser for inntil 4 biler i oppkjørsel på egen tomt.

Adkomst

Når du har tatt av til Gaustatoppen/Gaustablikk kjører du forbi Bygget/Hovdestaul samt hotellområdet, og videre forbi Den Lykkelige Sportsmann. Kjør gjennom bommen lengst inn, etter at du har passert siste t-krok og Krosshovdvegen og ta første til høyre, så kommer hytta på venstre hånd på ovensiden av veien ca. 50 meter etter bommen.

Helårsvei frem til eiendommen, som brøytes etter behov i regi av velforeningen. Det er mulig å tegne årsabonnement for brøyting av egne biloppstillingsplasser. Det er bom i Vatnedalsvegen.

Fra Oslo/Vestfold til Gaustablikkområdet: Kjør til Kongsberg. Følg Riksvei 40 mot Geilo cirka 8 kilometer. Ta så av til venstre på Riksvei 37 mot Rjukan. Følg skilting mot Rjukan, forbi Bolkesjø og Gransherad, og langs Tinnsjøen. Når det er noen kilometer igjen til Rjukan sentrum; kjør av til venstre mot Gaustablikk/Gaustatoppen. Det tar cirka 2,5 time å kjøre til Gaustatoppen fra Oslo.

Fra Grenland til Gaustablikkområdet: Kjør Riksvei 36 mot Bø og ta av til høyre på Riksvei 360 mot Notodden. Ta til venstre på E134 mot Haugesund, så til høyre på Riksvei 361/37 mot Rjukan. Kjør av til venstre til Gaustablikk/Gaustatoppen når det er noen kilometer igjen til Rjukan sentrum. Det tar cirka 2,5 time å kjøre til Gaustatoppen fra Skien.

Oppvarming

Det er elektrisk gulvvarme i hele første etasje. I tillegg er det peisovn i stuen for supplerende vedfyring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster kr 11 100,-. Egenandel på kr 4.000,- påløper etter 10 advokattimer eller ved tvist (hvis et fremsatt krav er bestridt eller ubesvart). Egenandelen refunderes dersom kunden mottar erstatning/prisavslag fra motparten. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Tilbehør

Jacuzzi kjøpt høsten 2017 (toppmodell fra Spatec, veiledende pris ca. kr 220 000,-) kan kjøpes i tillegg.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens hvite- og brunevarer ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av dette prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Heftelser

Følgende heftelser er tinglyst på eiendommen:

Overnevnte heftelser vil ikke bli slettet fra grunnboken. Ved etablering av pant i eiendommen gjøres det oppmerksom på at disse vil få prioritet etter overnevnte heftelser.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett for kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen og vil ikke bli slettet ved salg av eiendommen

Kommunen har legalpant i eiendommen i hht lov om pant § 6-1. Dette gjelder alle bebygde eiendommer i alle kommuner i Norge. Forpliktelsen(e) vil følge eiendommen og vil ikke bli slettet ved salg av eiendommen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Eier

Geir Bleikelia
Beate Iren Røiland

Formuesverdi

Formuesverdi 1 050 000 per
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå. Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger). Formuesverdien finnes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Angi ønsket overtakelse i bud.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 09.01.2012. Dokumentet følger vedlagt i salgsoppgaven.

Regulering

Eiendommen ligger i område H5, med reguleringsbestemmelser og -kart vedlagt i salgsoppgaven. Området ligger også innenfor kommunedelplan Gausta-Rjukan.

Offentlige planer

Megler og selger er ikke kjent med noen offentlige planer av betydelse ved eiendommen.

Konsesjonsplikt

Det er ingen konsesjon, odel eller forkjøpsrett knyttet til omsetning av eiendommen.

Forbehold

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i dokumenter som kan være interessante for handelen, slik som reguleringskart med bestemmelser, grunnboksutskrift og evt. servitutter / heftelser etc. Disse dokumentene kan ses på meglers kontor.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, evnt. forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.

Det er ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grenser/gjerder/ beplantning som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.
Det forutsettes at kjøper gjør seg kjent med henviste dokumenter inkludert alle salgsoppgavens vedlegg før budgivning/kjøp.

Boligselgerforsikring

Boligselgerforsikring er tegnet av eier og egenerklæring er vedlagt. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingsloven § 3-10.

Hvitvaskingsloven

Fra 1/1 2004 er eiendomsmeglere underlagt hvitvaskingsloven. Dette innebærer at eiendomsmeglere er forpliktet til å melde fra om mistanke om forsøk på hvitvasking til Økokrim, uten at partene varsles om dette. Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for Eiendomsmeglingstjenester.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglerforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset opptil kr 45 millioner. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 millioner. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over kr 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Annet

Dersom ikke annet er opplyst/særskilt avtalt, gjelder Norges Eiendomsmeglerforbunds liste over løsøre og tilbehør som angir hva som bør følge med boliger og fritidsboliger ved salg. Særskilte avtaler om tilbehør må avtales før bindende avtale inngås, dvs før budaksept. Listen kan fås ved henvendelse til megler og vil være et vedlegg til kontrakten mellom partene.
Egen bygningsforsikring og innboforsikring må tegnes av kjøper.
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E verk eller brann-/feiervesen på eiendommen.

Dersom handel kommer i stand er det avtalt at selger betaler kr. xxx,- inkl mva i provisjon. I tillegg er det avtalt oppstartsgebyr kr 9.900,-, visninger kr 2.500,- pr time, markedspakke kr 14.900,-, inneståelsesebyr kr 1.620,- og tilrettelegging 0,2 % ved salg av denne eiendommen. I tillegg belastes direkte utlegg. Ved salgssum lik prisantydning vil dette til sammen utgjøre ca kr. ,- inkl mva.

Dersom handel ikke kommer i stand belastes direkte utlegg, markedspakke kr 14.900,-og tillegg.

Det økonomiske oppgjøret mellom partene utføres av:
Sem & Johnsen Oppgjør AS
Orgnr. 999 638 996
Pb 1613 Vika
0119 Oslo
V/ansvarlig oppgjørsmedhjelper: Rita Bråten, Kathrine Fjeldberg, Christian R. Sunde, Kristine Dahl

Oppdragsansvarlig

Sem & Johnsen Prosjektmegling
PB1488 Vika
0116 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 997812824