Eiendom

UTSIKTSHYTTE VED GAUSTATOPPEN: Funkisinspirert fritidsbolig ca. 1 040 moh. Moderne løsninger. Stor terrasse med boblebad. Ski inn/ut.

UTSIKTSHYTTE VED GAUSTATOPPEN: Funkisinspirert fritidsbolig ca. 1 040 moh. Moderne løsninger. Stor terrasse med boblebad. Ski inn/ut.
 • God takhøyde og store vindusflater som åpner hytta mot utsikten
 • Toreskyrkjavegen 40 ved Christopher Lejonberg
 • Det er elegant høydeforskjell mellom stue og spisestue/kjøkken
 • Fantastisk utsikt mot Gaustatoppen
 • Moderne kjøkkeninnredning med god skap- og benkplass
 • Integrerte hvitevarer og god belysning
 • God plass til stort spisebord
 • Peisovn mellom spisestue og stue
 • Arealeffektiv trapp opp til hems fra stuen
 • Hemsen kan brukes som tv-stue eller til ekstra sengeplasser
 • Lekre takvinduer mot vest på hemsen
 • Robust betonggulv og vinduer helt ned til gulv gir hytta en spesiell atmosfære
 • Hovedsoverom på hjørnet mot nordøst med herlig utsikt
 • mulighet for å lage hems til ekstra sengeplasser over dørene
 • De to andre soverommene har dobbeltsenger...
 • ...og mulighet for å lage hems til ekstra sengeplasser over dørene
 • Bad med dusjhjørne, vegghengt toalett, opplegg for vaskemaskin og servant med speil og lys
 • Separat toalett med vegghengt klosett og servant

Fakta

 • Toreskyrkjavegen 40
 • Primærrom
  109
 • Boligtype
  Hytte
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  4 950 000 ,-

Omkostninger

4 950 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
123 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 950 000,-))
4 700,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
9 200,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
172,- (Pantattest)
199,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr obligasjon)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
--------------------------------------------------------
139 071,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 089 071,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  109
 • Tomt
  987

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter kr. 1 966 pr År

Vann og avløp ca. kr 7 000,- per år.

Brøyting egne parkeringsplasser ca. kr 3 000,- per år.

Pliktig medlemsskap til Gaustatoppen Naturpark Velforeningen kr 7 000,- per år (betales per halvår kr 3 500,to ganger i året).

Løypeavgift kr 1 200,- per år

Det er ikke eiendomsskatt i Tinn kommune.

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, kabel-tv, internett, alarm osv vil variere avhengig av antall brukere og bruksdøgn av fritidsboligen, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Høydepunkter

Utsiktshytte på en av de beste tomtene i Toreskyrkjavegen H28, Gaustatoppen Naturpark. Hytta ligger lengst frem på det øverste platået i Naturparken med fantastisk utsikt mot Gaustatoppen, Hardangervidda, Rjukandalen og Gaustablikk. Fritidsboligen er funkisinspirert og fremtidsrettet, med energi- og vedlikeholdsbesparende installasjoner og materialvalg. Gjennomgående stramme, stilriktige valg i materialer og innredninger. Effektiv planløsning med 3 gode soverom, av hvilke to har mulighet for ekstra hems, samt stor hems over spisestuen med mange mulige sengeplasser. Stor platting rundt utsiktssidene mot vest og nord for hytta, med nedsenket boblebad lengst ut. Umiddelbar nærhet til alpinanlegget og langrennsløypene med ski inn/ut og flotte turmuligheter rett ut i høyfjellet om sommer og høst.

Beliggenhet

Hytta ligger høyt og fritt lengst opp i Gaustatoppen Naturpark, med fantastisk utsikt og meget gode utsiktsforhold. Eiendommen ligger lengst ut på platået øverst i Toreskyrkjavegen H28 uten innsyn eller noe i veien for utsikten. Det er ski inn og ut til alpinbakkene og langrennsløypene, og senterområdet rundt Bygget ligger litt ned i bakken. Hytta ligger ca. 1 040 moh. i et av de nye hyttefeltene i populære Gaustatoppen Naturpark ved Gaustablikk. Gode solforhold fra senvinter til vår, sommer og høst. Tomten ligger usjenert til med utsikt mot Gaustatoppen og fjellheimen rundt Rjukan og Gaustablikk.

Alpint
Skianlegget på Gaustablikk er kjent for å være snøsikkert og for å åpne tidlig hvert år. Gjennom de siste årene har området utviklet seg til et moderne skianlegg med tilbud for hele familien. Skisenteret har nå 32 nedfarter og 12 heiser inkludert 2 ekspresstolheiser. Lengste nedfart er 3,8 km, og største høydeforskjell er 550 meter. For snowboard og offpist er området rundt Gaustatoppen anerkjent som et fantastisk og særdeles utfordrende terreng. Gaustabanen transporterer nå besøkende helt til toppen av Gaustatoppen, og fra toppen er det mulig å stå ned flere ulike renner med varierende vanskelighetsgrad, og ikke minst å nyte utsikten på veien ned.

Langrenn
Som en komplett skidestinasjon tilbyr Gaustatoppen og Gaustablikk også meget gode langrennsforhold. Området har cirka 90 km med preparerte langrennsløyper, fordelt på 17 løyper som spenner seg over alle vanskelighetsgrader fra en lett nybegynnerløype på 1 km til en skikkelig høyfjellstur på 23 km. Det er mange muligheter til å kombinere mellom løypene og forme sin egen tur. Løypene er godt merket, og cirka 13 km av dem er i tillegg kjørt opp med skøytespor. Løypeselskapet i Gaustatoppen preparerer alle løypene hver dag hele sesongen så lenge værforholdene tillater det, og streber etter høy kvalitet på prepareringen.

Gaustatoppen
Gaustatoppen, som mange mener er Norges vakreste fjell, rager over Rjukan med sine 1883 m.o.h. Det er ca. 1 600 meter fra dalbunn og opp til toppen. Årlig tar ca 30 000 mennesker turen opp på Gaustatoppen for å nyte den spektakulære utsikten. I klarvær kan man se østover til grensen til Sverige og sydover til kysten. Utsikten viser over én sjettedel av Norge. Hver dag i påsken (og under sommersesongen) kan du kjøpe kaffe, vafler og mat i Turistforeningens gamle steinhytte på toppen. Gaustatoppen Turisthytte ble bygd opp allerede i
1893 av fjellets egen naturstein.

Sommer og høst
Det er minst like fantastisk ved Gaustatoppen sommer og høst som om vinteren og våren. Det er variert turog sykkelterreng med muligheter for å fiske, ro eller padle nede på Kvitåvatn eller bade i friskt fjellvann.Krossobanen er Nord-Europas første totausbane fra. 1926 og ligger kun ca. 20 km fra Gaustaområdet langs veien gjennom Rjukan. På toppen av banen ved Gvepseborg finner du innfallsporten til Hardangervidda, den populære solstien og noen av de første hyttene til Den Norske Turistforening. Det er også viktig å nevne at Unescos verdensarv listet Rjukan industrihistorie og Vemork kraftstasjon i år, og mengder av historie og kultur å gjøre seg kjent med via muséene og informasjonstavlene i nærområdet.

Servicetilbud
Det er kort vei fra hytta ned til Bygget ved Hovdestaul, som serverer mat og drikke når bakkene er åpne. Det finnes også skiutleie og andre tilbud ved Hovdestaul. I området for øvrig finner du også Gaustablikk høyfjellshotell og Den Lykkelige Sportsmann Gjestehus med afterski og servering. Ved Gaustablikk skisenter er det også afterski og restaurant, skiutleie og i år åpnet også ny Sport1-butikk der samt snart også en koselig kolonial. Se www.visitrjukan.com og www.gaustatoppen.no, og meld deg på nyhetsbrevet, for mer informasjon om områdets mange tilbud!

Det tar cirka 15 minutter at kjøre ned til Rjukan, der det finnes flere matbutikker så som Coop, Kiwi og Spar, Vinmonopol, meget populære Rjukanbadet, restauranter og butikker. Gvepseborg café & restaurant, til hvilken den anrike Krossobanen tar deg fra Rjukan, er også vel verdt et besøk! Se www.krossobanen.no for mer info.

Innhold

1. etg: primærrom utgjør 98 m² som omfattes av entré, bad/vaskerom, stue, kjøkken, wc og 3 soverom
sekundærrom utgjør 11 m² som omfattes av teknisk rom/bod
2. etg: primærrom utgjør 11 m² som omfattes av loftstue med trapp

Standard

Nyere, moderne fritidsbolig fra 2013 i stram, funkisinspirert stil og med effektiv planløsning. Gjennomgående god standard på løsninger og innredninger, der valgene er tatt med tanken å holde hytta energi- og arealeffektiv samt med mest mulig bruk av vedlikeholdsfrie materialer. Det er også lagt spesiell vekt ved energieffektivitet, og hytta har bl. a. borret brønn for jordvarme og system basert på dette med vannbåren varme i gulv. Hytta har vedlikeholdsfritt Accoya plattingdekke, sedumtak og betonggulv som tåler mye. Hytta er tegnet av sivilarkitekt MNAL Ingunn Kvernstuen i IK A+U. Tore Lund Bygg AS har gjort alt snekkerarbeid, betongvegger, flislegging av bad m.m. Rørlegger Teknisk Rørservice har gjort alt av rørleggerarbeid. E-verket AS har gjort alt elektrisk arbeid.

Kjøkken
Det er malt, dansk kjøkkeninnredning fra Kvik med slette fronter og integrert komfyr og oppvaskmaskin fra Siemens, som er i bra stand.

Bad
Bad er utstyrt med dusjhjørne, wc og vask over innredning. Badegulv har store gulvflis og sokkelflis med slakt fall til sluk og motfall på deler av gulv, men bra fall i dusjhjørne. I dusjhjørnet er det rullestein på gulv. Det er flis på vegg i dusjkabinett, og forøvrig panel. Det er panel i tak, som er i bra stand.

Separat toalett
Toalettgulv har behandlet betonggulv og panelt vegger og tak. Vask og wc virker bra.

3 soverom
Soverommene vender mot øst og er klargjorde for ekstra soveplasser med strømuttak og lignende over dørene, der det enkelt kan bygges hemser. Det er også en stor hems i 2. etasje med mange mulige sengeplasser.

Innvendige overflater
Betonggulv som er enkelt å vaske og tåler hard bruk. Flislagt gulv på bad, og tregulv på hems. Vegger og himlinger i lys panel eller betong.

Peisovn og pipe
Stålpipe er en elegant og funksjonell pipe, som er ført direkte på peisovn.

Boblebad
Hytta har utvendig platting på utsiktssidene mot vest og nord, og nedfelt boblebad fra Spatec i Drammen lengst ut på uteplassen. Plattingen er laget Accoya som er et modifisert trevirke med lang garanti som krever svært like vedlikehold.

Bod/teknisk rom
Det er teknisk rom/bod på ca. 11 kvm med betonggulv og sluk, men har ikke våtromsstandard. Det er støpt plate på mark, som ser ut til å være bra.

Elektrisk anlegg
Stedvise downlights og lamper gir hytta god belysning. Selger har samsvarserklæring av 2014 for det elektriske anlegget.

Vinduer og dører
Vinduer fra byggeår har normal bruksslitasje. Takvinduene på loftstuen har noen fuktskjolder, som i følge takstmann kan komme av kondens. Ytter- og innerdører i bra stand.

Byggemåte

Hytta har en bra standard, og fremstår som godt vedlikeholdt. Det er hovedsakelig panel og betong i overflater. Byggegrunn består trolig av steinmasser på fast grunn, som ser ut til å være stabilt. Det er betongvegg i hele hyttas lengderetning fra gulv til tak, som gjør hytta stabil. Fasader mot solside er noe værslitt og oppsprukket i endeveden.

Etasjeskiller består av trebjelkelag som ser ut til å være i bra stand, og det er ikke registrert synlige skjevheter.

Takkonstruksjonen er lukket og vurdert av takstmanns til å være i god stand. Takrenner og nedløp av plastbelagt stål, er i bra stand. Hytta har Sedumtak, som er et lett, levende, vakkert og funksjonelt tak. Sedumtaket består av tørkesterke sedumplanter (stauder) som varierer i farge og utseende i de forskjellige årstidene. Om sommeren blomstrer sedumplantene med hvite, gule og rosa små blomster. Om vinteren har takvegetasjonen en rødbrun vakker farge som går i ett med naturen ellers.

Bebyggelse

Fritidsboligen ligger i delfelt H28 i Gaustatoppen Naturpark, med frittstående hytter, tomannshytter og fritidsleiligheter i hovedsak i firmannsboliger. Sør for eiendommen, nedover i skråingen, er det et ubebygget delfelt (område 2 b, gnr. 120, bnr. 185), med maks mønehøyde 6 meter. Se reguleringskart og bestemmelser i salgsoppgaven for mer info.

Tomt

Eiet tomt: 987 kvm.Naturtomt samt oppkjørsel med biloppstillingsplasser.

Parkering

Biloppstillingsplasser på egen tomt.

Adkomst

Helårsvei frem til eiendommen, som brøytes etter behov i regi av velforeningen. Det er mulig å tegne årsabonnement for brøyting av egne biloppstillingsplasser. Når du har tatt av til Gaustablikk kjører du forbi Bygget/Hovdestaul som ligger på høyre side av veien, fortsetter under stolheisen og tar så av til høyre inn på Hestegrøavegen ved det store, rødhvite skiltet. Følg veien oppover og kjør gjennom tunellen under alpinbakken. Hold til venstre og følg veien videre oppover. Hytta kommer på venstre hånd når du har kommet opp på det siste, høyeste platået. Det er ikke bom til Gaustatoppen Naturpark.

Fra Oslo/Vestfold til Gaustablikkområdet: Kjør til Kongsberg. Følg Riksvei 40 mot Geilo cirka 8 kilometer. Ta så av til venstre på Riksvei 37 mot Rjukan. Følg skilting mot Rjukan, forbi Bolkesjø og Gransherad, og langs Tinnsjøen. Når det er noen kilometer igjen til Rjukan sentrum; kjør av til venstre mot Gaustablikk/Gaustatoppen. Det tar cirka 2,5 time å kjøre til Gaustatoppen fra Oslo.

Fra Grenland til Gaustablikkområdet: Kjør Riksvei 36 mot Bø og ta av til høyre på Riksvei 360 mot Notodden. Ta til venstre på E134 mot Haugesund, så til høyre på Riksvei 361/37 mot Rjukan. Kjør av til venstre til Gaustablikk/Gaustatoppen når det er noen kilometer igjen til Rjukan sentrum. Fra Skien er det cirka 2,5 time å kjøre til Gaustatoppen.

Oppvarming

Vannbåren varme ved jordvarme. Det er boret brønn ned ca. 80 meter, og montert effektiv varmepumpe for å holde kostnader nede. Vedovn i stuen. Hytta må betraktes som meget energieffektiv, da de aller fleste fritidsboliger i området baserer seg på elektrisk fyring.

Gaustatoppen Naturpark

Velforeningens medlemmer består av de som eier tomter, hytter, leiligheter (seksjoner) eller annen bygningsmasse innenfor velforeningens geografiske område. For disse er medlemskap obligatorisk.

Velforeningens formål er å vedlikeholde og forvalte fellesarealet og ivareta medlemmenes fellesinteresser når det gjelder trivsel og miljø på en økonomisk og ressursmessig forsvarlig måte.

Velforeningen skal sørge for vedlikeholdsplikten av veinettet og vedlikeholdsplikten til ledningsnettet med kummer og tilhørende installasjoner. Velforeningen har ingen ansatte.

Vedtekter
- Hyttetomtene skal ikke inngjerdes med mindre det følger av de enkelte reguleringsbestemmelser.
- Det kan ikke settes opp parabolantenner, flaggstenger og portaler.
- Innenfor eiendommer som er tilsluttet Gaustatoppen Utmarkslag BA, gjelder det en utvidet båndtvangsbestemmelse (1. april til 10 september). Tomtekjøper plikter å respektere de til enhver tid gjeldende bestemmelser for båndtvang og løshunder.

Se vedtekter, årsregnskap, innkalling til og protokoll fra siste årsmøte på www.gaustatoppen-naturpark.no/velforening Konferer med megler for mer info.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 3 900,- og 9 200,- avhengig av boligtype. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.