Energi

- Scatec Solar er ekstremt godt posisjonert

Swedbank har en soleklar kjøpsanbefaling.

Foto hentet fra Scatec Solars hjemmesider.

Foto hentet fra Scatec Solars hjemmesider.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
22. juli 2016 - 15.30

Oslo Børs holder seg i negativt terreng fredag ettermiddag.

Hovedindeksen står i skrivende stund i 627,77, tilsvarende en nedgang på 0,63 prosent i dagens handel.

Blant taperne er Scatec Solar.

Solparkselskapet straffes med et kursfall på 5,6 prosent til 35,70 kroner etter dagens kvartalsrapport.

- Kursreaksjonen representerer nok en skuffelse over at Scatec ennå ikke har fått særlig fart på de store prosjektene, og dytter dem litt ut i tid. Men dette er jo utenfor selskapets kontroll. De gjør det de kan, og satser på flere hester, men det er vanskelig å si nøyaktig når de kommer i mål, sier Swedbank-analytiker Andreas Bertheussen til TDN Finans.

- Ekstremt godt posisjonert

Han trekker frem pipeline-økning i Nigeria og bedre fremgang enn ventet i Mosambik-prosjektet som underliggende positive nyheter.

- Rapporten betyr ikke fundamentale endringer. Scatec er fortsatt et selskap som er ekstremt godt posisjonert for veksten som kommer innen solenergi i fremvoksende markeder. Vi kommer ikke til å gjøre endringer på vår anbefaling, sier Bertheussen til nyhetsbyrået.

Swedbank har kjøpsanbefaling med kursmål 56 kroner. Bertheussen ser dermed nå en oppside i aksjen på rundt 57 prosent fra dagens nivåer.

Les også: Et soleklart aksjetips: - Sett barnas sparepenger i denne aksjen

REC Silicon revansjerer seg

Blant dagens solstråler på børsen er et annet solselskap.

REC Silicon revansjerer seg fra fallet i kjølvannet av gårsdagens kvartalsrapport og stiger 3,6 prosent til 1,57 kroner.

Tallene var veldig røde, men toppsjef Tore Torvund ser lys i tunnelen og tror handelskrigen i Kina snart løser seg. Torvund støttet opp sitt syn med å kjøpe aksjer i selskapet i går.

I en kommentar til Hegnar.no i går ga investeringsøkonom Tom Hauglund i Nordnet også uttrykk for at det ser noe bedre ut for REC Silicon fremover.