An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Energi

Det hagler av rettssaker for EAM Solar

EAM Solar har hendene fulle i Italia.

Foto: EAM Solar

Foto: EAM Solar

Artikkel av: Odd Steinar Parr
23. september 2016 - 18.00

Oslo Axess-noterte EAM Solar viser i en børsmelding fredag til «det uredelige salget» av 31 solparker til selskapet, gjort av Enovos Luxembourg SA og Avelar Energy Ltd. gjennom deres felleseide selskap Aveleos SA i Luxembourg.

Det såkalte «P31-oppkjøpet» har tvunget EAM Solar til å forfølge sine rettslige og økonomiske interesser i flere rettslige instanser, ifølge selskapet etter selgernes «uvilje til å respektere sine kontraktuelle forpliktelser».

EAM Solar har ifølge fredagens melding nå seks separate rettsprosesser som er gående eller nylig avsluttet, samt ytterligere 2-4 prosesser som er i ferd med å bli igangsatt.

I forrige uke skrev EAM Solar i en annen børsmelding at en domstol i Milano har bekreftet at Enovos, Avelar og Aveleos er finansielt ansvarlige i kjølvannet av at EAM Solar og EAM Solar Italy Holding ble utsatt for kontraktsvindel.

Hele dagens melding her.

17 parker lagt ned

Finansavisen omtalte i juni at EAM Solar hevdet seg utsatt for svindel i forbindelse med kjøpet av 21 solcelleparker i Italia. I etterkant av kjøpet viste det seg at ledelsen i selskapene bak salget var under politietterforskning for bedrageri av den italienske staten.

Ledelsen skal ifølge avisen ha forfalsket dokumenter som sikret selskapet viktige subsidier, såkalte «feed-in-tariffs».

Konsekvensen ble at 17 av de 21 parkene fikk terminert rettighetene til å motta slike subsidier, som igjen betyr at selskapet går glipp av betydelige inntekter. De 17 parkene ble stengt ned på permanent basis i midten av juni, skrev styret i rapporten for 2. kvartal.

- Gigantisk oppside

Frem til dette tidspunktet hadde EAM Solar 25 parker i drift.

Carnegie-analytiker Preben Rasch-Olsen, som tidligere har rådgitt selskapet, mener aksjen har en gigantisk oppside om søksmålene vinner frem.

- Vi er blitt litt klokere på rettssakene selskapet er involvert i gjennom våren. Selskapet er utsatt for svindel, og flere rettskjennelser har gått i EAM Solars favør. Aksjen har en gigantisk oppside hvis søksmålene vinner helt frem, sa han til Finansavisen den gang.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.