Energi

Ulltveit-Moe tror solenergi vil slå ut Trumps plan

Jens Ulltveit-Moe mener at han endelig ser et skifte for solenergi.

Jens Ulltveit-Moe. Foto: HegnarTV.

Jens Ulltveit-Moe. Foto: HegnarTV.

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
20. januar 2017 - 08.21

Solenergiinvestor og styreleder i Rec, Jens Ulltveit-Moe, mener solenergi for første gang klarer å konkurrere på pris. Nå venter han spent på hvordan Donald Trump vil fyre på med kull, skriver Dagens Næringsliv.

- Sol ser riktig bra ut nå selv om vi kan bli rammet av en handelskrig i USA. Jeg sover godt om natten, sier Ulltveit-Moe, som mener han endelig ser et skifte for solenergi.

- Solenergi konkurrerer nå med fossilt på kostnader selv uten å bli subsidiert. Hittil har det vært en politisk risiko med solenergi. Tidligere kostet den fire kroner kilowattime (kwh), mens nå er gjennomsnittet i verden nede i 70–80 øre for hver kwh. Nå vil ingen land lenger kunne lokke med kull, sier investoren.

Selv om Rec-aksjen har styrket seg den siste måneden, sitter Ulltveit-Moe fortsatt med et urealisert tap på 200–300 millioner kroner i selskapet som har vært en gullgruve for noen og et tapssluk for andre.

- Jeg har ingen planer om å selge aksjer. Jeg håper kursen nå er på riktig vei, sier han til DN.