Energi

Statkraft dropper utbytte - varsler nedbemanning

Etter et underskudd på nesten 200 millioner kroner før skatt i fjor, blir det ikke noe utbytte fra Statkraft.

Artikkel av: NTB
17. februar 2017 - 06.50
An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

Siden 2009 har Statkraft levert 26,6 milliarder kroner i utbytte til staten, men i år er det ikke noe å hente, skriver Dagens Næringsliv. Regnskapet viser 179 millioner kroner i minus etter skatt. Flere milliarder er skrevet ned på investeringer i utlandet, i tillegg til at selskapet fikk en solid skatteregning.

– Nedskrivningene er store. Men ser man dette over ti år, har vi i sum skrevet opp verdiene med over to milliarder kroner. Først opp og så ned i takt med energimarkedet. Vi har ikke lidd noe tap, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen. Og for tiden er det ned som ser ut til å være den dominerende retningen. Finansdirektør Irene Egset sier nedskrivningene utløses av svakere markedsutsikter og lavere prisforventninger.

– Selv om det var prisoppgang i siste kvartal, har vi fortsatt et lavt prisnivå i kraftbransjen. Vi trenger å effektivisere, styrke kompetansen og redusere kostnadene i Statkraft. Det vil prege konsernet, sier konsernsjefen. De neste årene skal Statkraft spare 800 millioner kroner.

(©NTB)

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.