Energi

Equinor-avtale i Aserbajdsjan

Statoil Aserbajdsjan (del av Equinor) og det statseide oljeselskapet i Aserbajdsjan, SOCAR, har inngått en avtale.

Eldar Sætre - Foto: Finansavisen

Eldar Sætre - Foto: Finansavisen

Artikkel av: Øystein Byberg
30. mai 2018 - 11.22

Statoil Aserbajdsjan (del av Equinor) og det statseide oljeselskapet i Aserbajdsjan, SOCAR, har i dag undertegnet en Risk Service Agreement (RSA) knyttet til vurdering og utbygging av oljefeltet Karabagh og en produksjonsdelingsavtale (PSA) for Ashrafi-/Dan Ulduzu-/Aypara-området.

Oljefeltet Karabagh ligger 120 kilometer øst for Baku, nær det SOCAR-opererte feltet Shallow Water Gunashli (SWG) og det BP-opererte feltet Azeri-Chirag-Gunashli (ACG), der Statoil Aserbajdsjan har en andel på 7,27 prosent.

Leteområdet, som dekker Ashrafi, Dan Ulduzu og Aypara, ligger om lag 100-110 kilometer nordøst for Baku.

– Avtalen som ble undertegnet i dag representerer et naturlig neste steg i regionen. Dette vil styrke vår posisjon i et produktivt basseng og utvikle vekstmuligheter. Lisensene ligger nær ACG-feltet i et basseng vi kjenner godt. Nå ser vi fram til å arbeide med disse nye leteprosjektene i samarbeid med SOCAR, sier Eldar Sætre, konsernsjef i Equinor.

Statoil Aserbajdsjan og SOCAR vil danne et felles selskap med 50 prosent eierandel hver for drift av lisensene.
Endelig investeringsbeslutning vil bli tatt i forbindelse med godkjenning av utbyggingsprogrammet.

Avtalene forutsetter at vanlige betingelser og godkjennelse av myndighetene, blir oppfylt.