An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Energi

Odfjell Drilling landet milliardjobb

Rammeavtale med Equinor i boks (utvidet).

Simen Lieungh. Foto: Ivan Kverme/Finansavisen.

Simen Lieungh. Foto: Ivan Kverme/Finansavisen.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
25. mai 2018 - 10.49

Odfjell Drilling har i dag signert en borekontrakt for Deepsea Atlantic på seks faste brønner med estimert varighet på 18 måneder, går det frem av en børsmelding.

Boringen skal etter planen starte tidlig i 1. kvartal 2019.

Kontrakten omfatter også en opsjon på å fortsette arbeidet for Equinor etter den faste perioden, og slike opsjoner skal baseres på markedsprising.

Kontraktssummen estimeres til 160 millioner dollar (inklusive noen tredjepartstjenester), pluss potensielle inntekter fra kontraktincentiv-modellen.

160 millioner dollar tilsvarer 1,29 milliarder norske kroner, målt i dagens kurser.

Rammeavtale med Equinor

I tillegg, og som del av et langsiktig samarbeid med Equinor, har Odfjell Drilling også signert en rammeavtale for alle riggene i flåten, noe som vil ligge til grunn for ethvert fremtidig riggbehov partene kan bli enige om.

- Et langsiktig samarbeid med Equinor er en svært viktig hjørnestein i vår langsiktige strategi for vekst på norsk sokkel. Rammeavtalen formaliserer dette samarbeidet, og tillater partene å jobbe tettere sammen om å utvikle ny teknologi og nye arbeidsmåter for å oppnå enda mer effektiv drift, sier Odfjell Drilling-sjef Simen Lieungh i en kommentar.

- Borekontrakten for Deepsea Atlantic er forhåpentlig den første av mange muligheter som vil realiseres under rammeavtalen, legger han til.

Les mer her.