Energi

Oljeprisen faller markant

Slik går det med oljeprisen

Flere faktorer er med på å sende oljeprisen nedover mandag morgen.

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
28. mai 2018 - 06.57

Brent-oljen er mandag morgen ned 1,83 prosent til 75,07 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 2,49 prosent til 66,19 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 76,65 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.

Oljeprisene har falt markert over helgen, samtidig som Saudi-Arabia og Russland ifølge TDN Finans sier de er klare til å øke produksjonen.

Fredag kom meldinger om at de to landene diskuterer å øke oljeproduksjonen med 1 million fat pr dag, for å motvirke potensielle bortfall fra Iran og Venezuela.

Se også: Saudi-Russlands oljepolitikk skifter

- Råoljeprisene kollapset etter rapporter dukket opp om at Saudi-Arabia og Russland har blitt enige om å øke produksjonen i andre halvedel av året for å gjøre opp for produksjonstap andre steder undet produksjonskuttavtalen, sier ANZ bank til Reuters, ifølge nyhetsbyrået.

I tillegg viste Baker Hughes seneste riggtelling at antallet oljerigger i USA steg med 15 enheter til 859 rigger den seneste uken, samt at søndagens nyheter om at en amerikansk delegasjon er i samtaler med nordkoreanske representanter for å forberede et mulig toppmøte trolig også har bidratt til å redusere den geopolitiske risikoen i oljemarkedet.