An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Energi

Analytiker spår prisfyrverkeri etter Venezuelas-trøbbel

Flere markedsaktører har fokus på situasjonen i Venezuela.  

Foto: Kodda / Shutterstock / NTB scanpix

Foto: Kodda / Shutterstock / NTB scanpix

Artikkel av: John Inge Seljehaug
6. juni 2018 - 15.08
An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

Brent-oljen er onsdag ettermiddag opp 0,15 prosent til 75,06 dollar fatet, mens WTI-oljen er ned 0,36 prosent til 65,11 dollar fatet. 

Flere markedsaktører peker på tilbudssiden i Venezuela der det natt til onsdag ble rapportert om at det statlig eide oljeselskapet PDVSA advarer sine kunder om leveringsbrudd på levering av råolje grunnet fallende produksjon samt kapasitetsproblemer ved levering til eksporthavnene, skriver TDN Direkt. 

Det latin-amerikanske landet har vært rammet av politisk ustabilitet, noe som har fått fokus i oljemarkedet i forbindelse med spekulasjoner knyttet til Opec og samarbeidslandenes produksjonskuttavtale, skriver nyhetsbyrået. 

- I tingenes tilstand er situasjonen klart på vei mot et krisepunkt og har etterlatt den latinamerikanske produsenten med sikt mot avgrunnen. Sluttspillet for Venezuelas oljetrøbbel nærmer seg raskt, og når det skjer, vil prisfyrverkeri bli bestilt på dagen, sier oljeanalytiker Stephen Brennock i PVM Associates i en oppdatering, ifølge Marketwatch.

Neste uke kommer både Det internasjonale energibyrået (IEA) og Opec med sine månedlige rapporter, og råvareanalytiker Olivier Jakob i Petromatrix venter fokus på produksjonsproblemene i Venezuela.

- Dette vil gi strammere fremtidsutsikter dersom ting forblir uforandret, men det vil også gi fundamentale (Venezuela) heller enn politisk (Iran) grunnlag for en produksjonsøkning fra Saudi-Arabia, Kuwait, Irak, De forente arabiske emirater og Russland", skriver han i en oppdatering onsdag.

Tilbudssiden i oljemarkedet får også oppmerksomhet i form av lagertall onsdag, og det ventes ifølge Wall Street Journal-konsensus et lagertrekk på 1,9 millioner fat i amerikanske råoljelagre foregående uke når amerikanske myndigheter (EIA) rapporterer de offisielle tallene onsdag ettermiddag klokken 16:30.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.