An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Energi

På bakgrunn av stor etterspørsel

Corvus Energy etablerer batteriproduksjon i Norge

Bygger egen batterifabrikk i Bergensområdet.

 

Corvus Energy er en av de dominerende leverandørene av maritime batterier. Selskapet har blant annet levert batterier til verdens første elektriske ferje MF «Ampere» og et av verdens største konstruksjonsfartøy «North Sea Giant». Foto: Peter Tubaas

Corvus Energy er en av de dominerende leverandørene av maritime batterier. Selskapet har blant annet levert batterier til verdens første elektriske ferje MF «Ampere» og et av verdens største konstruksjonsfartøy «North Sea Giant». Foto: Peter Tubaas

Artikkel av: Are  Strandli
27. juni 2018 - 11.39
An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

Den norsk-canadiske batterileverandøren Corvus Energy bygger en egen batterifabrikk utenfor Bergen på bakgrunn av stor etterspørsel etter hybride energisystemer i offshore- og shippingsektoren, fremgår det av en pressemelding.

- Batterirevolusjonen innenfor maritim sektor er i full gang, og Norge er et sentrum for utviklingen. Vi ønsker å levere de beste løsningene i bransjen, og produksjon i Norge vil gjøre det mulig for oss å raskt teste ut og utvikle nye løsninger som kan svare på behovet som kommer de neste årene, sier Geir Bjørkeli, konsernsjef i Corvus Energy, i en kommentar.

Corvus Energy som etablert i Canada i 2009, og har hovedkontor i Vancouver, tilbyr spesialdesignede batterilagringsløsninger for maritim- og olje- og gassektoren og er en av de ledende leverandørene av batterier til skip. 

I 2015 ble Corvus Norway etablert, og det meste av salg, service og markedsapparat er basert i Bergen

Med den nye fabrikken økes den norske tilstedeværelsen betraktelig.

Mer moderne

Ifølge Corvus, vil den nye batterifabrikken vil bli mer moderne og mer automatisert enn tilsvarende fabrikker.

- Ved å gå fra manuell bearbeiding til automatisert produksjon vil vi firdoble kapasiteten vår. En mer effektiv produksjon gjør også at vi blir mye mer konkurransedyktige i forhold til lavkostland, sier Bjørkeli.

Næringsklyngen NCE Maritime CleanTech, der Corvus Energy er partner, bidrar med rådgiving og prosjektutvikling i planleggingsfasen. Initiativet Invest in Bergen bistår også i etableringen.

- Vi har en sterk maritim klynge på Vestlandet, og denne etableringen vil bidra til å styrke vår posisjon som global hub innenfor maritim miljøteknologi. Med en batterifabrikk i Bergensområdet får industrien nær tilgang til kjerneprodukt som er avgjørende for at skipsfarten skal bli mer miljøvennlig og mer lønnsom for rederne, sier daglig leder i NCE Maritime CleanTech, Hege Økland.

Ifølge pressemeldingen ser Corvus Energy også på å etablere et FoU-miljø innen batteriteknologi i Norge og i Canada.

- Det vil være naturlig for oss å koble våre miljø opp mot andre relevante FoU-miljøer. Slik kan vi styrke samarbeidet mellom industriaktører og forskingsinstitusjonene, noe som vil være nyttig for begge parter, sier Bjørkeli. 

Equinor, BW Group og Hydro kontrollerer rundt 70 prosent av aksjene i Corvus.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.