Energi

- Det er ikke mange fat med olje der ute

Analytikere tror oljelagrene krymper videre i sommer. 

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: John Inge Seljehaug
28. juni 2018 - 07.30

Brent-oljeprisen er om lag uendret fra da Oslo Børs stengte onsdag, etter å falt tilbake fra tre-årig pristopp til tross for et uventet stort lagertrekk i amerikanske råoljelagre, skriver TDN Direkt.

Torsdag morgen er Brent-oljen ned 0,19 prosent til 77,31 dollar fatet, mens WTI-oljen er ned 0,40 prosent til 72,47 dollar fatet. 

- Det er ikke mange fat med olje der ute. Det begynner å bli ganske stramt, sier sjef for terminkontrakthandel i Mizuho Securities, Bob Yawger til WSJ, ifølge nyhetsbyrået. 

Nye tall fra Det amerikanske energidepartementets statistikkfløy onsdag viste at de amerikanske råoljelagrene falt med ti millioner fat til 416,6 millioner fat i forrige uke. 

På forhånd var det ventet et lagertrekk på 2,6 millioner fat. 

Tradere venter videre lagertrekk i ukene som kommer, som følge av at det canadiske oljeselskapet Syncrudes produksjonsanlegg for oljesand i Alberta er offline ut juli, noen som tar ut over 300.000 fat pr dag fra markedet.

Analytikere advarer nå mot at oljemarkedet har lite ledig kapasitet til å håndtere med videre forstyrrelser.

- Med fortsatt nedgang i oljelagrene og ledig kapasitet som er ukomfortabelt lav, er det veldig lite rom for enhver tilbudsforstyrrelse som følge av geopolitisk risiko, skriver ANZ bank ifølge Reuters.