Energi

OPEC-landene nærmer seg kompromiss om økt oljeproduksjon

OPEC-landenes energiministre tror de snart vil lande et kompromiss om hvor mye olje som skal utvinnes framover.

Foto: QiuJu Song / Shutterstock / NTB scanpix

Foto: QiuJu Song / Shutterstock / NTB scanpix

Artikkel av: John Inge Seljehaug
21. juni 2018 - 16.55

Saudi-Arabia forsøker nå å overbevise de andre medlemmene i Organisasjonen for oljeproduserende land (OPEC) om å øke produksjonen igjen for å møte stigende etterspørsel i neste halvår. En beslutning er ventet når OPEC-medlemmene og flere andre land møtes til samtaler i Wien fredag og lørdag.

Russland, som ikke er medlem av OPEC, ønsker også økt produksjon, i motsetning til Iran, som er sterkt imot å oppheve produksjonstaket som ble innført for 18 måneder siden. Landet forbereder seg nå på nye amerikanske sanksjoner, som kan ramme oljeeksporten.

Irak og Venezuela er også imot at produksjonstaket, som har ført til sterk prisoppgang, blir opphevet, ettersom de ikke er i stand til å øke produksjonen vesentlig med det første.

(©NTB)