Energi

Oljeprisen i rødt - OPEC-deal nærmer seg?

Iran kan være på gli.

Bijan Namdar Zangeneh, Irans oljeminister per 21/6 2018. (AP Photo/Ronald Zak)

Bijan Namdar Zangeneh, Irans oljeminister per 21/6 2018. (AP Photo/Ronald Zak)

Artikkel av: Odd Steinar Parr
21. juni 2018 - 08.20

Oljeprisene trekker nedover torsdag.

Brent-oljen faller 0,6 prosent til 74,30 dollar fatet, mens WTI-oljen går tilbake 0,4 prosent til 65,46 dollar fatet.

Reuters viser til signaler fra Iran om at landet kan være med på en liten produksjonsøkning fra OPEC+ (OPEC pluss i hovedsak Russland).

OPEC-deal nærmer seg?

Dette åpner ifølge nyhetsbyrået for at enighet kan oppnås i løpet av morgendagens OPEC-møte.

- Det blåser en troens vind over at denne avtalen vil gå gjennom. Vi venter at OPEC og Russland gradvis vil bringe olje tilbake til markedet innen neste år, og kompensere for mesteparten av tilbudsforstyrrelsene i Venezuela, skriver meglersjef for Asia-Pacific i Singapore-baserte OANDA, i et notat.

Delegater kjent med samtalene forteller ifølge Bloomberg at Saudi-Arabia foreslår en plan der OPEC+ vil øke produksjonen med rundt 600.000 fat per dag.

Amerikanere ut på tur

Som et tegn på at oljeetterspørselen holder seg sterk, prosesserte amerikanske raffinerier rekordhøye 17,7 millioner fat olje per dag i forrige uke, ifølge tall fra USAs energimyndigheter (EIA).

Rekordhøye 46,9 millioner amerikanerne er ventet på reisefot i løpet av den kommende 4. juli-sesongen, viser tall fra American Automobile Association ifølge Reuters.

Tall fra EIA viste i går at råoljelagrene i USA krympet med 5,9 millioner fat til 426,53 millioner fat i uken frem til 15. juni. Oljeproduksjonen holdt seg i den samme uken på rekordhøye 10,9 millioner fat per dag.