An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Energi

Oljeprisen stiger før Opec-møte

Oljeprisen henter inn fallet fra torsdag. 

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: John Inge Seljehaug
22. juni 2018 - 07.19

Oljeprisen svingte betydelig etter at Oslo Børs stengte torsdag, men har fredag morgen stabilisert seg på et høyere nivå. 

Fredag morgen er Brent-oljen opp 1,22 prosent til 73,94 dollar fatet, opp fra 73,51 dollar fatet ved børsslutt i Oslo torsdag. WTI-oljen stiger 1,46 prosent til 66,50 dollar fatet. 

Alle øyne rettes i oljemarkedet mot dagens Opec-møtet i Wien, skriver TDN Direkt. I forkant av møtet synes status å være at Saudi-Arabia og Russland ønsker at Opec/ikke-Opec øker oljeproduksjonen med om lag 1 million fat pr dag, mens Iran har et syn om at kartellet ikke burde la seg føye for press fra USA om å øke produksjonen.

- Jeg tror ikke vi kan nå en avtale, sa Iran oljeminister Bijan Zangeneh, ifølge Reuters.

Videre er det verdt å merke seg at Saudi-Arabias energiminister Khalid al-Falih torsdag uttalte at han venter et underskudd i oljemarkedet på om lag 1,6-1,8 millioner fat pr dag i andre halvår av 2018. Han var videre klar på at Opec/-ikke-Opec ikke vil tillate at verken et overtilbud av eller en knapphet på olje materialiserer seg igjen, skriver nyhetsbyrået. 

Al-Falih sa også at de eksakte mekanismene for enhver produksjonsøkning vil bestemmes fredag, og kilder innen Opec sier at dersom en økning på 1 million fat pr dag besluttes innebærer det at Saudi-Arabia vil øke produksjonen med 0,25-0,30 millioner fat pr dag.

Kartellet skal etter planen holde en felles pressekonferanse klokken 13:00 fredag.