Energi

Oljeprisen raste - henter inn noe av nedturen

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: John Inge Seljehaug
12. juli 2018 - 07.53

Oljeprisen stiger torsdag og henter inn noe av fallet fra onsdag ettermiddag. 

Brent-oljen er i skrivende stund opp 1,77 prosent til 74,70 dollar fatet, mens den amerikanske lettoljen omsettes for 70,82 dollar fatet, etter en oppgang å 0,63 prosent.

Til sammenligning ble Nordsjøoljen omsatt for 77,45 dollar fatet. 

Onsdag ettermiddag dundret oljeprisen ned og lettoljen falt ifølge Marketwatch 5 prosent, tilsvarende 3,73 dollar, til 70,38 dollar i ordinær handel. Brent smalt ned 6,9 prosent, tilsvarende 5,46 dollar, til 73,4 dollar. Fallet kom til tross for et lagertrekk som var nesten tre ganger så stort som ventet.

Fallet forklares i følge Marketwatch blant annet med at frykten for effektene av handelskrigen mellom USA og Kina skal føre til lavere global vekst og lavere oljeetterspørsel.

Analytikere mener nyheten startet et nedsalg i markedet, skriver TDN Direkt. 

- Vi var modne for en korreksjon og her er den. Jeg tror virkelig dette er et klassisk teknisk likvideringsnedsalg, sier analysesjef i Mobius Risk Group, John Saucer til Wall Street Journal.

Ifølge oljeanalytiker John Kilduff i Again Capital viser tallene at oljemarkedet i USA bærer preg av å være stramt, han mener videre at nyheten om økt eksport fra Libya er en "for stor nyhet" for lagertallene å overgå, ifølge Wall Street Journal.