Energi

Oljeprisen stiger etter nye lagertall

Foto: NTB/Scanpix.

Foto: NTB/Scanpix.

Artikkel av: John Inge Seljehaug
4. juli 2018 - 07.19

Oljeprisen stiger onsdag etter trekk i amerikanske råoljelagre.

Brent-oljen stiger 0,53 prosent til 78,16 dollar fatet, mens den amerikanske lettoljen styrker seg 0,62 prosent til 74,60 dollar fatet. 

Til sammenligning ble Brent-oljen omsatt for 78,03 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag. 

Lagrene falt med 4,5 millioner fat i uken som endte 29. juni ifølge den ukentlige undersøkelsen til bransjeorganisasjonen American Petroleum Institute. Undersøkelsen viste også fall i både bensin- og destillatlagrene, skriver TDN Direkt. 

De offisielle tallene fra amerikanske myndigheter (EIA) kommer torsdag morgen, én dag senere enn vanlig, på grunn av den amerikanske nasjonaldagen onsdag. Ifølge Marketwatch ventes det av S&P Global Platts et lagertrekk på 4,5 millioner fat i råoljelagrene, mens det ventes et trekk på 2,5 millioner fat for bensin og et trekk på 250.000 fat i destillater.