Energi

Slik går det med oljeprisen

Brent-prisen fortsetter de seneste dagers sterke utvikling, samtidig som flere hundre offshore-arbeidere i Norge tas ut i streik. 

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: Martine Holøien
10. juli 2018 - 07.11

Brent-oljen er tirsdag morgen opp 0,65 prosent til 78,58 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,61 prosent til 74,30 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 77,67 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.

Tirsdag er 669 riggarbeidere på ni installasjoner tatt ut i streik, som følge av brudd i meklingen mellom Norges Rederiforbund og Safe.

Enhetene som blir påvirket er «Snorre B», «COSL Innovator», «Island Wellserver», «Askeladden», «West Elara», «Deepsea Stavanger», «Songa Enabler», «Petrojarl Knarr» og «Transocean Spitsbergen».

Produksjonen ved Knarr-feltet til Shell kan bli påvirket da 106 personer som arbeider på den tilknyttede FPSOen «Petrojarl Knarr» vil tas ut i streik.

Streiken kommer på toppen av den seneste tids tilbudsforstyrrelser, som i hovedsak er knyttet til situasjonene i Venezuela, Libya og Iran, skriver TDN Direkt.

Videre fokuseres det fortsatt på Opecs reservekapasitet, og evnen til å øke produksjonen for å motvirke eventuelle bortfall av volumer fra de nevnte landene, spesielt Iran.

- Det er sannsynlig at bekymringer vil støtte prisene gjennom hele sommeren, mens etterspørselen fortsetter å være sterk gjennom sommertoppen, sier konserndirektør Victor Shun i IHS Markets til Reuters.