Energi

Slik går det med oljeprisen

Oljeprisene klatrer oppover fredag morgen.

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
19. oktober 2018 - 06.47

Brent-oljen er fredag morgen opp 0,19 prosent til 79,44 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,16 prosent til 68,82 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 79,13 dollar fatet ved børsslutt i Oslo torsdag.

Brent-oljeen har ifølge TDN Direkt dermed holdt seg relativt stabilt under 80 dollar fatet.

USAs president Donald Trump uttalte torsdag at det ser ut som at den saudi-arabiske journalisten Jamal Khashoggi er død. Han sa ikke hva han baserer sin konklusjon på, men påpekte at konsekvensene «må bli svært alvorlige» for Saudi-Arabia hvis det viser seg at landet står bak drapet.

I tillegg opplyste finansminister Steven Mnuchin ifølge TDN Direkt i en Twitter-melding tidligere på dagen at han ikke kommer til å delta på Future Investment Initiative-konferansen i Saudi-Arabia, etter å ha konsultert blant annet Trump og utenriksminister Mike Pompeo.

Ifølge nyhetsbyrået stiger iransk oljeeksport i oktober sammenlignet med tidligere måneder. Oppgangen skyldes trolig at kjøpere ønsker å sikre seg laster før de mye omtalte sanksjonene mot landet inntrer 4. november.