Energi

Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen faller tilbake tirsdag morgen.

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
6. november 2018 - 08.25

Brent-oljen er tirsdag morgen ned 0,57 prosent til 72,75 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,32 prosent til 62,90 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 73,58 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.

Ifølge TDN Direkt mener analytikere at oljeprisen faller tilbake på forventninger om lavere økonomiske utsikter, noe som vil påvirke etterspørselen etter drivstoff. I tillegg har amerikanske myndigheter gitt åtte importland av iransk olje unntak fra de amerikanske sanksjonene, som gir dem mulighet til å fortsette kjøpene.

- Sanksjonene har vært priset inn i oljemarkedet, og det vil i stedet rette fokuset mot globale etterspørselsutsikter på grunn av de pågående usikkerhetene som veier på de økonomiske fremtidsutsiktene, sier sjef for råvareanalytikerne i FXTM, Jameel Ahmad, ifølge nyhetsbyrået.

Analytikeren legger til at han forventer en nedkjøling av den globale økonomien, noe som vil gi mer risiko i oljeprisen.

President Donald Trump uttalte mandag ifølge Reuters og TDN Direkt at han ønsker å innføre sanksjonene mot Iran gradvis, for ikke å overraske markedet, noe som vil kunne gi høyere oljepriser.

De åtte landene som har blitt gitt et 180 dager langt unntak fra de amerikanske sanksjonene mot Iran er Kina, India, Sør-Korea, Japan, Italia, Hellas, Taiwan og Tyrkia.