Energi

Slik går det med oljeprisen

Foto: Kodda / Shutterstock / NTB scanpix

Foto: Kodda / Shutterstock / NTB scanpix

Artikkel av: John Inge Seljehaug
1. februar 2019 - 07.40

Oljeprisene har falt siden stenging ved Oslo Børs torsdag, samtidig som det har kommet nok en bekreftelse på at USAs produksjon holder seg sterk.

Brent-oljen er opp 0,15 prosent til 60,93 dollar fatet, mens den amerikanske lettoljen er ned 0,07 prosent til 53,75 dollar fatet. 

Ifølge det amerikanske energidepartementets statistikkfløy (EIA) produserte USA 11,9 millioner fat olje pr dag i november 2018, mot 11,6 millioner fat pr dag måneden før. På årsbasis var produksjonen opp 17,8 prosent, ifølge TDN Direkt. 

Aktører i oljemarkedet følger for tiden nøye med på utviklingen i handelssamtalene mellom USA og Kina, skriver nyhetsbyrået. Den seneste nyheten er at president Donald Trump torsdag uttalte at "store fremskritt" har blitt gjort under de to seneste dagenes samtaler mellom landene.

Han sa videre at han er optimistisk til at landene kommer til å nå "den største avtalen noensinne".

Videre har det kommet nok et nøkkeltall fra Kina som understøtter bekymringene om en økonomisk oppbremsing i landet.

PMI-industri for Kina, som viser innkjøpssjefenes forventninger, kom inn på 48,3 poeng i januar, fra 49,7 foregående måned. Det var på forhånd ventet en indeks på 49,5.

Ellers ser en nå mot dagens ukentlige riggtelling fra Baker Hughes', som forrige uke var opp 9 rigger på ukebasis til 1.059 rigger