Energi

Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen stiger svakt mandag morgen.

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
4. februar 2019 - 08.16

Brent-oljen er mandag morgen opp 0,06 prosent til 62,79 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,18 prosent til 55,16 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 61,57 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.

Ifølge TDN Direkt løftet oljeprisen seg fredag ettermiddag sammen med børsene globalt, samtidig som den amerikanske arbeidsmarkedsrapporten for januar viste seg å være sterk.

Antall sysselsatte utenfor landbrukssektoren i USA steg med 304.000 i januar, og arbeidsledighetsraten var 4,0 prosent. På forhånd var det ventet at antall sysselsatte ville stige med 165.000, mens ledighetsraten var ventet til 3,9 prosent.

I tillegg viste Baker Hughes seneste riggtelling at antallet aktive oljerigger i USA falt med 15 rigger til 847. Oljeprisen som løftet seg ifølge TDN Direkt ytterligere på nyheten, men flatet så ut fredag kveld.

Analytikere i ANZ Bank skriver ifølge nyhetsbyrået i et notat mandag at markedsaktører denne uken vil følge med på utviklingen rundt Venezuela-sanksjonen og Opec/ikke-Opec-kuttene.

«Råoljeprisene gikk kraftig frem på fredag da nylige tilbudssideproblemer kom samtidig med lettelse i bekymringene for svakere økonomisk vekst», skriver analytikerne.