Energi

Aker Energy har sendt inn PUD

Jan Arve Haugan - Foto: Finansavisen

Jan Arve Haugan - Foto: Finansavisen

Artikkel av: Odd Steinar Parr
28. mars 2019 - 15.34

Aker Energy Ghana Limited har på vegne av partnerne sendt inn en integrert plan for utvikling og drift (PUD) til ghanesiske myndigheter for Deepwater Tano/Cape Three Points-blokken (DWT/CTP) offshore Ghana, går det frem av en børsmelding.

- Dette er en stolt dag for Aker Energy og våre partnere, sier Aker Energy-sjef Jan Arve Haugan i en kommentar.

Partnerne er Ghana National Petroleum Corporation (GNPC), Lukoil Overseas Ghana Tano Limited og Fueltrade Limited.

Første felt ut er Pecan-feltet, som er ett av de største funnene i området.

Investering: 38 milliarder

Når PUD-godkjennelsen foreligger fra myndighetene, vil partnerne igangsette prosessen mot en endelig investeringsbeslutning (FID).

«First oil» fra Pecan-feltet estimeres til 35 måneder etter FID.

Total reserver fra Pecan-feltet estimeres til 334 millioner fat olje, og platåproduksjonen estimeres til 110.000 fat per dag. Produksjonen fra feltet er ventet å vare i over 25 år.

Samlede investeringer (capex) i utviklingen av reservene estimeres til 4,4 milliarder dollar (38 milliarder kroner målt i dagens dollarkurs), eksklusive raten for en leaset FPSO.

- I tillegg til FPSO-en for utviklingen av Pecan-feltet, har Aker Energy inngått en opsjonsavtale med Ocean Yield for en andre FPSO, Dhirubai-1. Hvis opsjonen utøves, kan Dhirubai-1 brukes enten til å akselerere produksjonen eller andre, potensielle utviklingsprosjekter avhengig av volumer og geografisk fordeling av disse, sier Haugan.

Les mer her.